Blockchain og kampen mot korrupsjon og svindel

“Korrupsjon, underslag, svindel, dette er alle kjennetegn som finnes overalt. Det er dessverre måten menneskets natur fungerer på, enten vi liker det eller ikke. Hva vellykkede økonomier gjør er å holde det på et minimum. Ingen har noen gang eliminert noe av det. ”

-Alan Greenspan, tidligere styreleder for Federal Reserve i USA.

“…inntil nå.”

-Blockchain

For første gang i historien har vi faktisk en levedyktig løsning på voldsom politisk og økonomisk korrupsjon i verden.

Blockchain gir ikke bare en teknisk løsning på mange av verdens mangesidige problemer, det aktiverer et kraftig, men relativt sovende samfunn av sosiale innovatører.

Utallige bransjer fra forsyningskjedeadministrasjon til kunstforetak forventes å motta en back-end-ledning i arbeidet med å eliminere ineffektivitet og øke gjennomsiktighet og desentralisering.

Når det gjelder politikk og systematisk korrupsjon, er ting imidlertid ikke så enkle som å erstatte mennesker med matte. Det er dypere enn å avsette korrupte politiske ledere og erstatte dem med gunstigere ledere med like menneskelig tilbøyelighet til korrupsjon. Det er mer komplisert enn å komme med en “plug-and-play” universal blockchain-løsning som kryptoterianer spytt over.

korrupsjonskultur

Oppdraget er å sile gjennom det sosiopolitiske kattesandet og identifisere problemvariablene som kan forbedres med blockchain og kryptovaluta for godt.

Bli med på et eventyr for å utforske hvordan blockchain og cryptocurrency kan bekjempe global korrupsjon med innsikt fra eksperter som arbeider med blockchain-baserte prosjekter som fokuserer på økonomisk personvern, kommersielle data og inflasjon. Vi har Rob Viglione fra ZenCash, Yoni Cohen fra Novo Protocol og Eiland Grover fra Kowala.

  • Rob Viglione er medstifter av ZenCash, en privatlivsfokusert kryptovaluta som lar alle i verden tjene inntekter ved å sette myntene sine for å kjøre en sikker node på nettverket. Personvernplattformen inneholder funksjoner som meldinger og media.
  • Yoni Cohen er administrerende direktør og medstifter av Novo-protokoll, en blokkjedebasert markedsplass for kommersielle data som tar sikte på å bringe virksomhetens troverdighet til utviklingsøkonomier der den eksisterende forretningsdatainfrastrukturen er ødelagt, ineffektiv eller ikke-eksisterende.
  • Eiland Glover er administrerende direktør og medstifter av Kowala, verdens første autonomt stabiliserte kryptovaluta. Han mener at mens digitale valutaer som bitcoin gir innbyggerne i Venezuela enestående økonomisk frihet, er bitcoin en enorm feil løsning.

En global løsning på et globalt problem

De totale kostnadene for korrupsjon over hele verden utgjør fire til fem prosent av det globale BNP, nesten $ 2,6 billioner USD, ifølge WorldEconomicForum. For å sette det i perspektiv, er det som hele det årlige nominelle BNP i Storbritannia, verdens femte største økonomi, helt tapt for underverdenen av bestikkelser og skyggefulle forhandlinger.

korrupsjon i Kenya


Klageboks for korrupsjon i Kenya (Flickr / watchsmart)

Land som i desperat behov for økonomisk vekst som Kenya er de største ofrene for intern korrupsjon, som Kenya mister regelmessig en tredje (nesten 6 milliarder dollar) av statsbudsjettet til korrupsjon hvert år.

En betydelig mengde global korrupsjon skjer utenfor regjeringsledernes umiddelbare virkeområde, men hva skjer når ledelsen i seg selv er korrupt?

regjeringskorrupsjon

Det mangler ikke på eksempler å velge mellom.

  • Ferdinand Marcos, Filippinens president (1965 – 1986) underslå anslagsvis $ 5B til $ 10B ved å overta store private virksomheter, skumme utenlandsk bistand, skape statseide monopol, og til og med direkte raide statskassen og andre offentlige finansinstitusjoner..
  • Sani Abacha, Presidenten i Nigeria (1993 – 1998), landets syvende militære statsoverhode underslå anslagsvis $ 2B til $ 5B, samtidig som den på en eller annen måte på en mirakuløs måte reduserte utenlandsgjelden fra $ 36B til $ 27B og reduserte inflasjonen fra 54% til 8,5%.
  • Mohamed Suharto, President i Indonesia (1967 – 1998) slo en total på $ 15B til $ 35B underslått fra hans totale kontroll over statlige monopoler, forsyningskontrakter og spesielle skattelettelser til selskaper som eies av familiemedlemmer, nære venner og fire barn.

Korrupsjon i sanntid: Venezuela

For et moderne eksempel, se på Venezuela, verdens farligste landet to år på rad. Etter hvert som Maduro-regjeringen regjerer, blir politikere på alle nivåer stadig mer skilt fra en sultet befolkning, 90% av dem lever i fattigdom.

“Demonstranter kolliderer med opprørs sikkerhetsstyrker mens de møter mot Venezuelas president Nicolas Maduro i Caracas, Venezuela, 31. mai 2017.” REUTERS / Christian Veron / File Photo

Noen venezuelanere henvender seg til alternativer som cryptocurrency mining, så vel som til og med drepe drager på Runescape å selge loot / gull for USD for å bekjempe en minstelønn lik $ 47 USD per måned og inflasjonen nærmer seg 13.000 prosent i 2018.

“Venezuelas valuta har mistet 99,99% av verdien de siste 5 årene. Og likevel ble Maduros regime nettopp gjenvalgt. Hvorfor?

Hyperinflasjon oppstår når en regjering ikke kan skattlegge eller låne pengene som trengs for å dekke utgiftene. I stedet skriver den ut penger, noe som fører til devaluering av valutaen og bratt stigende priser. Besparelser blir utslettet, og folk skynder seg å legge penger i harde eiendeler og stabil utenlandsk valuta. Utenfor investeringer i landet stopper skattegrunnlaget ytterligere, og dødsspiralen fortsetter. Hvem tjener? Menneskene som får de nylig trykte pengene først.

Ironisk nok kan hyperinflasjon på kort sikt styrke et enestyre ved å svekke hele befolkningen, forårsaker utvandring av kvalifiserte politiske utfordrere, og beriker autokratens coterie. Dette er den nåværende historien i Venezuela.

Likevel må hyperinflasjon ta slutt, og den mest fredelige måten å få til dette er gjennom en “dollarisering” av økonomien. Ecuador stammet for eksempel på sin egen inflasjonsspiral ved offisielt å vedta den amerikanske dollaren som sin nasjonale valuta etter den økonomiske krisen i 1999. ”

– Eiland of Kowala

Med landet i sammenbrudd, viet Maduro mye av sin tid til en ironisk “anti-korrupsjon” og å installere lojalister på sine steder. I mai 2018 vant Maduro ytterligere seks år ved makten med 68% av stemmene på en valgdeltakelse på rundt 46,1% (ned fra 80% i 2013).

Blockchain er mektigere enn sverdet

Blockchain kan brukes på en rekke brukssaker som takler korrupsjon på global skala.

Umiddelbare søknader oppstår fra uforanderlig (ikke i stand til å bli endret av noen, til og med makthavere), gjennomsiktig (hver blokk kan sjekkes ned til genese-blokken), og effektiv (mindre sjonglering av prosedyrer mellom raskt skiftende regimer) arten av blockchain-teknologi.

Disse tre funksjonene alene gir opphav til en evne til å sanitere skitne transaksjoner og stemmeprosedyrer og luke ut korrupte mellommenneske.

Følgende kommentarer kommer fra eksperter som jobber med forskjellige blockchain-baserte løsninger som kan spille en betydelig rolle i å utrydde korrupsjon.

Hvordan kan blockchain og cryptocurrency gi økonomisk frihet til borgere som lever under korrupte regimer?

En kjernekomponent i kryptovalutaetos er å bringe “makt til folket”. Evnen til å bære og vedlikeholde en hel digital valuta faller på et nettverk av mennesker over hele verden, og ingen sentral enhet kan stenge den.

Hele Bitcoin-blokkjeden er omtrent 161 GB, litt over halvparten av en moderne iPhones lagring. Denne filen inneholder imidlertid historien til hver eneste transaksjon som noensinne er gjort med bitcoin, inkludert adressene som er involvert.

De samme aspektene som gir blockchain sin fordel kan brukes på en rekke måter for å beskytte borgere som lever under korrupte regimer.

“Blockchain-baserte identitetsleverandører, bedriftsregister og kredittnettverk vil gjøre det mulig for bedrifter og enkeltpersoner å få tilgang til kapital og globale markeder uten å utsette privat informasjon for korrupte eller tunghendte regjeringer.

Kryptovaluta kan brukes som en verdilager samt et middel til å handle, som er spesielt nyttige for de som lever under korrupte regimer eller i land med en ustabil nasjonal fiat. ”

-Yoni Cohen fra Novo Protocol

For borgere som bor i nasjoner som er i økonomisk kollaps, kan det være katastrofalt å forankre levebrødet i en raskt oppblåsende valuta. Innbyggere ender ikke bare med å betale for daglige utgifter, de må møte svært ugunstige valutakurser hvis de velger å flytte til et annet land (hvis de er heldige nok til å ha det alternativet).

“Det mest åpenbare beskyttelsestilbudet for kryptokurver er umiddelbar diversifisering fra ditt lokale pengesystem. Når du er i en sviktende økonomi med en kollapsende valuta, er ethvert alternativ å komme seg ut bra. “

-Rob Viglione fra ZenCash

Er korrupte regimer i stand til å stenge kryptovalutaer i landet sitt, eller få tilgang til dem? Hvorfor eller hvorfor ikke?

“Makt har en tendens til å korrupte, og absolutt makt korrumperer absolutt. Store menn er nesten alltid dårlige menn. ”

– John Dahlberg-Acton

Makt er et tøft stoff å sparke.

Folk jobber hele livet for evnen til å påvirke verden, og de færreste er villige til å gi den opp for integritetens skyld. Deponerte diktatorer har heller ikke en tendens til å oppleve behagelige skjebner etter å ha mistet kontrollen. Eventuelle trusler mot makten blir vanligvis håndtert raskt og kraftig.

Det er ganske enkelt for en regjering med et fast grep om et land og dets militær å snipe ut noen “folks forrædere.” Imidlertid er blockchain annerledes. Det er ikke en sentral politisk agitator å myrde, men et desentralisert nettverk av datamaskiner og noder over hele verden.

Så er blockchain-løsninger faktisk immune mot regulatorisk og militært press?

Kryptovalutaer kan ikke stenges, men brukere kan forfølges. Dette er et poeng jeg tror er under-verdsatt i både vår bransje og i regjeringer. Bransjeentusiaster liker å påpeke at det er umulig å legge ned et distribuert nettverk, og derfor er produktene våre sensurresistente, mens regjeringer har en tendens til å være overtillit i sin myndighetsmyndighet. Realiteten er at menneskelig lidelse ikke er noe vi bør børste over. ”

– Rob fra Zencash

“Bare i begrenset grad. Regjeringer kan arbeide med Internett-leverandører for å begrense tilgang og nytte av virtuelle valutaer innenfor et gitt område, men desentraliseringens art gjør det spesielt vanskelig å slå av tilgangen helt. ”

-Yoni fra Novo

Umiddelbare applikasjoner oppstår fra det uforanderlige (ikke i stand til å bli endret av noen, selv de som er ved makten), gjennomsiktig (hver blokk kan kontrolleres ned til genese-blokken) og effektiv (mindre sjonglering av prosedyrer mellom raskt skiftende regimer) karakteren av blockchain-teknologien .

”Regimer vil ha problemer med å stenge kryptovalutaer på grunn av blockchain-desentraliserte natur. Likevel vil regjeringer jobbe hardt for å unngå å miste sitt faste grep om økonomien.

Vi kan se på regjeringens svar på internett og sosiale medier for å forstå hvordan ting kan spille ut med kryptovaluta. Disse teknologiene frigjorde informasjon og hjalp innbyggerne med å organisere noen vellykkede regimestoppende protester som vist under den arabiske våren. På den annen side har Kina med sin “Great Firewall” vist at det er mulig for et land å utøve betydelig kontroll over internett og sosiale medier..

Regjeringer må også takle det faktum at kryptovaluta og blockchain også kan muliggjøre kriminell og terroraktivitet. Kryptovaluta-prosjekter som våre som fokuserer på å øke menneskelig frihet, må skape effektive motiver for å forhindre misbruk av desentraliserte nettverk av dårlige aktører, offisielle eller uoffisielle.

– Eiland fra Kowala

Hvordan kan prosjektet gi lettelse / støtte til borgere i nød?

Kjennetegnet på en effektiv løsning er ikke ideer, det er implementering.

Overhypte papirer vil ikke legge mat på bordet, og heller ikke holde undertrykte folk under tommelen til korrupt ledelse.

Mens blockchain implementering i løsninger som potensielt kan utrydde eller bekjempe korrupsjon fremdeles er embryonisk, er det flere prosjekter som utvikler og tester viktige løsninger.

“Å designe kvalitetsprodukter som styrker enkeltpersoner er det første trinnet og legge sterk sikkerhet og litt privatliv i dem, kommer langt. Hele nettverket vårt er designet for å beskytte brukere og sørge for at deres private data ikke lekker til motstandere, som kan være hackere eller til og med undertrykkende regimer som bryter menneskerettighetene. Når vi går utover teknologien, kan vi, og absolutt, komme sammen som et samfunn for å tale mot undertrykkelse og unødvendig lidelse. “

– Rob fra Zencash

anti korrupsjon billboard

“Novo gjør det mulig for bedrifter å omgå dårlig fungerende regjeringer, kredittbyråer som ikke tjener dem godt, og lokal korrupsjon ved bevise for globale markeder at de har troverdighet og kredittverdighet til å stole på som kunder, leverandører og låntakere på det globale markedet.

– Yoni fra Novo

Bulgarer protesterer mot korrupsjon

Bulgarer protesterer i Sofia, Bulgaria 15. juni 2013. Bilde via Global Risk Insights EPA / STRINGER

“Den stabile kryptovalutaen Kowala skaper for eksempel, kan gi innbyggerne en stabil, uforgjengelig betalingsmåte som finnes på blockchain. Verktøy som lommebokappen vår vil gjøre det mulig for disse innbyggerne å spare, lagre, sende og sikre pengene sine på måter et korrupt regime ikke kan overvåke eller kontrollere. Med stabil kryptovaluta kan et statsborgerskap faktisk begynne sin egen prosess med dollarisering når den vil. ”

I en alvorlig situasjon som Venezuelas kunne Kowala og brukerne fokusere betydelig og betimelig økonomisk støtte til de trengste borgerne i Venezuela gjennom mengden.

For selv noen av de fattigste innbyggerne skaper blockchain og verktøy, som lommebokappen vår, en livline som kobler folk til den globale økonomien og dens muligheter. Innbyggere i nød kunne unngå herjingene ved hyperinflasjon ved å lagre pengene sine i stabil kryptovaluta og bruke teknologi til å handle på en sikker måte med de i deres lokalsamfunn og utover. ”

– Eiland fra Kowala

Siste tanker

Selv om korrupsjon kan ha katastrofale effekter på sivile befolkninger i land i tredje verden, utgjør det fortsatt et betydelig problem for sunne økonomier. For å nevne noen bemerkelsesverdige eksempler i amerikansk historie:

  • Boss Tweed, en beryktet amerikansk politiker som gikk i fengsel i 1873 for en korrupsjonsring på 1 milliard dollar.
  • Spiro Agnew, Richard Nixons visepresident (for en dynamisk duo!) Som aksepterte over 100 000 dollar i bestikkelser som guvernør i Maryland.
  • Enron, hvis regnskapsbedrageri og påfølgende konkurs i 2001 utgjorde 74 milliarder dollar.
  • Finanskrisen i 2008, der folket som var ansvarlig for en krise som kostet Amerika 12,8 billioner dollar, fikk redning i stedet for fengselsstraffer (bare en bankmann gikk i fengsel).

regjeringskorrupsjon

“The Bosses of the Senate” av Joseph Keppler Puck ca 1889

Sirkler tilbake til visdomsordene a la Greenspan, “hva vellykkede økonomier gjør er å holde [korrupsjon, underslag, svindel] til et minimum.”

Visst, utbredt korrupsjon og sviktende økonomier er definitivt korrelert, men antagelsen om at fattige økonomier skaper korrupsjon er uaktsom. Vellykkede økonomier kan være like korrupte som sviktende økonomier, de er bare funksjonelle.

“Korrupsjon” er ikke annet enn et svik mot makten, dømt av et generelt avtalt sett med standarder. Forræderi skjer i mørket eller gjennom et slør av orkestrerte røykeruter. Et lands økonomi bestemmer ikke nødvendigvis korrupsjonen, men den bestemmer vanligvis hvor skadelig effekten er for en allerede fattig befolkning.

Blockchain, minus all det buzzwordy klaget, er i utgangspunktet en teknologi som maksimerer gjennomsiktighet og effektivitet – to av hovedingrediensene som har en tendens til å forsvinne fra korrupte regimer..

Enten demokrati eller autoritær, korrupsjon eksisterer.

Vellykkede økonomier kan være like korrupte som sviktende økonomier, de er bare funksjonelle. Et lands økonomi bestemmer ikke nødvendigvis korrupsjonen, men den bestemmer vanligvis hvor skadelig effekten er for en allerede fattig befolkning.

Blockchain er ikke et universalmiddel. Det er bare en digital korrupsjonsvakt.

Blockchain-baserte prosjekter kan bidra til å presentere en løsning på verdens korrupsjon, men det vil ta et globalt samfunn for å støtte adopsjonen og håndheve implementeringen av dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map