Blockchain i det offentlige: Hvor er virkningen?

Blockchain er best kjent for sin evne til å støtte kryptovalutaer og dapps, men antall blockchain-applikasjoner fortsetter å øke etter hvert som teknologien blir mer avansert. Samtidig utvikler brukerbasen seg også. Regjeringer begynner ikke bare å teste ut funksjonene til blockchain-teknologi, men bruker også denne teknologien for å forbedre styring i den virkelige verden. Her er noen få eksempler på aktuelle applikasjoner for blockchain i offentlig sektor.

Datasikkerhet

Hacks med offentlige databaser har blitt vanlig de siste årene. Selv med de avanserte sikkerhetsfunksjonene på plass, kan eldre databaseteknologier ikke sammenlignes med sikkerhetsnivået til blokkeringer. Til tross for fortsatt mulighet for databasehack, er byråer innen offentlig sektor generelt optimistiske med hensyn til potensialet for blockchain-basert lagring av sensitive data.

Når vi tenker på datasikkerhet, er det lett å se at regjeringer over hele verden er villige til å investere i teknologier for å beskytte data i forsvarsindustrien. Imidlertid gjør det offentlige også en innsats for å beskytte data relatert til borgere og statsansatte. I september 2017 tok US Department of Homeland Security (DHS) Science and Technology Directorate (S&T) tildelt en kontrakt på $ 749 241 fra Small Business Innovation Program (SBIR) for å utvikle blockchain-baserte identitets- og tilgangshåndteringsløsninger til et programvareselskap kalt Digital Bazaar Inc.

Ansvar og tillit

Innbyggere har bedt om mer åpenhet fra regjeringer i århundrer. Imidlertid har dette målet vært vanskelig å oppnå av en rekke årsaker. Mens mye av denne mangelen på ansvarlighet kan skyldes systemiske problemer, spiller også tekniske utfordringer en stor rolle. Ved å bruke blockchain for journalføring kan flere parter sikkert holde kopier av en reskontro, noe som øker tilliten og ansvarligheten.

De nasjonale regjeringene i Sverige, Estland og Georgia har alle vellykket lansert blockchain landregistreringer. Ser vi spesifikt på Georgia, undertegnet nasjonen et memorandum om forståelse med BitFury i april 2016. Et av de tidligste eksemplene på adopsjon av offentlig sektor, dette trekket skapte et mer effektivt system for registrering av nye landtitler, eiendomsriving, pantelån, kjøp / salg av landtitler, utleie og notariustjenester. Med bare 25 prosent av landets land offisielt registrert, det er et stort krav om å implementere en blockchain-løsning som kan effektivisere Georgias eiendomsregistrering.

Diagram som viser hvordan Georgias nasjonale tinglysningsblokkjede fungerer

Diagram som viser hvordan Georgias nasjonale tinglysningsblokkjede fungerer

Redusere kostnader og ventetider

Etter hvert som nasjonal gjeld fortsetter å øke, må det offentlige tenke på måter å kutte utgiftene på. Implementering av en blockchain-løsning kan bidra til å spare på database- og cybersikkerhetskostnader. Som et eksempel har regjeringer stadig problemer med avstemte midler. Dette skjer når en person eller et system ikke krysser av for en transaksjon under avstemmingsprosessen. Mange regjeringer har ineffektiv budsjettføring, noe som gir høyere utgifter. Derimot kan bruk av blockchain som et internt regnskapssystem sikre langt større effektivitet i budsjettadministrasjonen.

General Services Administration, et uavhengig byrå for den amerikanske regjeringen, har eksperimentert med blockchain for å spore kontrakter. Jose Arrieta, direktør for kontraktsoperasjoner for byråets IT-program Schedule 70, har sagt at blockchain kan tillate bransjeleverandører å bare legge inn informasjon en gang i stedet for å logge på flere systemer. Arrieta mener at blockchain vil redusere de direkte kostnadene ved å analysere et forslag med nærmere 80 prosent. Målet med GSA er å redusere ombordstiden for planlagte entreprenører. Fra og med 2018 tar ombordstigning 110 dager gjennom den normale prosessen og 40 dager gjennom hurtigfeltprosessen. Blockchain har som mål å bringe dette ned til mindre enn ti dager.

Genereltjenester Administrasjon Hovedkvartersbygg

I november 2018 utvidet GSA sitt pilotprogram for blockchain.

Offentlig-private partnerskap

Mens det er mange rivaliseringer mellom forskjellige kryptovalutaer, er den samlede blockchain-plassen mer samarbeidende enn konkurransedyktig. Vi har allerede sett dette med mange private selskaper som vurderer å lansere applikasjoner på offentlige blokkjeder som Ethereum. For regjeringer er offentlig-private partnerskap en annen type samarbeid som har begynt å gi betydelige resultater.

Slike partnerskap er en viktig del av Kinas implementering av blockchain for offentlige applikasjoner. For eksempel er Alibaba samarbeider med byen Changzhou for å sikre helsedata på en blockchain. Sammen med Tencent, China Federation of Logistics & Innkjøp bygger en blockchain-basert logistikkplattform. Fra midten av 2019 gjennomfører Kina de fleste offentlige blokkjederpolitikker på lokalt nivå. Byer som Shanghai, Shanxi, Henan, Guangzhou, Guiyang og Hangzhou har alle startet programmer for å oppmuntre til utvikling av blockchain. Xiongan New Area, som ligger i Hebei-provinsen, er et nytt utviklingsområde som blir bygget som et blockchain-innovasjonsnav.

Budsjettutsikter for Blockchain-applikasjoner i den amerikanske offentlige sektoren

Ovennevnte eksempler viser at blockchain-teknologi raskt dukker opp fra et regjeringseksperiment til en kjerneteknisk komponent for å øke driftseffektiviteten. Akkurat som i privat sektor, er det viktig å forstå budsjettbevilgninger for å få et sant perspektiv på viktigheten av blockchain. For mange regjeringer er det mulig at budsjettbevilgninger for en bestemt teknologi ikke er tilgjengelige. Imidlertid er det en rapport som viser at offentlig finansiering for blockchain-utvikling øker.

18. april 2019, IDC Government Insights publiserte en rapport som sier at den amerikanske regjeringen forventes å bruke $ 123,5 millioner på blockchain-teknologi innen 2022. Dette markerer en økning på over 10 ganger sammenlignet med $ 10,7 millioner brukt i 2017. Rapporten anslår at finansiering for blockchain-teknologi i staten og lokale myndigheter vil vokse fra 4,4 millioner dollar i 2017 til 48,2 millioner dollar i 2022. I likhet med føderal finansiering er dette nesten en 10 ganger økning i en femårsperiode.

Det er viktig å merke seg at dette er estimater, så de endelige tildelingsbeløpene kan ende med å bli mye forskjellige. Ser vi på de samlede teknologiforbrukene på føderalt nivå, er de foreslåtte beløpene for blockchain fortsatt ganske lave. For eksempel, en rapport estimerer at 87,2 milliarder dollar vil gå til føderale offentlige IT-utgifter (IT) i 2020. Det faktum at finansieringen av blockchain-prosjekter raskt akselererer, viser teknologiens økende relevans i offentlig sektor.

Konklusjon

Offentlig sektor blockchain-applikasjoner har allerede en positiv innvirkning over hele verden. Regjeringer på forskjellige nivåer (lokal, provinsiell, nasjonal) innser fordelene med denne teknologien. Likevel forblir mange av disse applikasjonene i testfasen eller fra midten av 2019. Med økt interesse og investeringer i blockchain; betydningen av blockchain i offentlig sektor vil imidlertid bare øke de neste årene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map