Blockchain Drones | Å gå inn i High Flying Automation

Blockchain-droner er satt til å fortsette det vanvittige tempoet i automatisering som foregår over hele verden. Det er ikke uvanlig å se fancy overhead-bilder av eksotiske landskap muliggjort av den nye bølgen av droner som treffer markedet, men hvor kommer blockchain inn og hvordan integrerer selskaper disse to teknologiene for å påvirke fremtidens samfunn?

Drone levering

Kronisert

Den mest åpenbare løsningen som mange lesere trekker til, er levering av dør til dør-pakke. I 2016 Chronicled (nå TrustedIoTAlliance) designet og utviklet en prototype drone leveringstjeneste. Hovedproblemet med droneleveringstjenester er å skape pålitelig tilgang når en drone trenger innreise til et sikkert sted som et hjem eller lager.

For å oppnå dette kan en drone koble seg til en chipleser på et IoT-tilkoblet (Internet of Things) tilgangspunkt som en dør eller et vindu. Når chipleseren bekrefter identiteten på blockchain, kommer dronen inn og levering kan fullføres. Se en prototype i aksjon her:

Dorado

Dorado er et annet blockchain-selskap som ønsker å forstyrre leveringsindustrien på 215 milliarder dollar. Grunnleggerne kommer fra en matvareleverandørbakgrunn. Til slutt håper teamet å hjelpe kundene å levere omtrent alt en drone kan bære. Dorado lanserte en ICO i mai 2018 og samlet inn rundt 21 millioner dollar for å finansiere ideen.

Amazon

Til tross for mange prosjekter som ambisiøst lanserer sine egne droneleveringsløsninger, vil det ikke være enkelt å ta på seg leveringskongen. Amazon Air Prime har vært i utvikling siden 2013, og Jeff Bezos har allerede et sunt forsprang i feltet. Han har også midler til å lansere sin egen kryptovaluta hvis andre prosjekter begynner å ta ledelsen. Fortsatt, ikke noe ord om hvorvidt den rikeste mannen i verden planlegger å integrere blockchain i hans fremtidige leveringsplaner.

Amazon Prime Air har et forsprang på levering av droner, men vil det inkludere blockchain?

Amazon Prime Air har et forsprang innen levering av droner, men vil det inkludere blockchain?

Sikkerhet

En annen logisk brukssak der droner gir mest mening, er i sikkerhetsbransjen. Droner kan gi neste nivå av mobilkamera-tjenester som beskytter svært følsomme steder. Alternativt kan de fungere som neste generasjon robotvakter. Disse sakene er noe tvilsomme for blockchain-integrering. En hendelse i fjor på Gatwick flyplass fremhever hvordan dette kan endre seg.

I desember (2018) kom tusenvis av flyene var jordet på den travle britiske flyplassen da droner ble oppdaget nær kommersielle rullebaner. Over 1000 flyreiser ble jordet og påvirket feriereiseplanene til rundt 140 000 mennesker, noe som skapte kaos i prosessen. Myndighetene fryktet muligheten for terroraktiviteter, selv om det ikke ble rapportert om noen større hendelser. Dramaet resulterte i tap på £ 15 millioner ($ 19 millioner) for bare en av flyselskapene, EasyJet.

Ingen mistenkte har blitt identifisert ennå i Gatwick-hendelsen, som fremhever behovet for tilstrekkelig dronesporing i fremtiden. En mulig løsning kan komme fra IBM, som arkiverte en patentere i 2017 som skisserte hvordan blockchain kunne integreres med ubemannede luftfartøyer (UAV). Ifølge utviklere i selskapet kan en tillatt blockchain øke blokkeringstiden til et nettverk og gi luftkontrollører data om UAV-er og operatører.

Bevaring

Kanskje det mest spennende området der blockchain-droner kan utgjøre en reell forskjell, er bevaring. Nasjonalparker bruker droner for å bekjempe krypskyting i mange deler av Afrika. Nasjonalparker er åpenbart utenfor grensene for offentlig bruk av droner. Imidlertid er droner tillatt i andre områder, og ett selskap ønsker å dra nytte av den globale veksten av personlige droner.

Sår, et selskap utenfor Australia ønsker å samle luftfotografering for å forbedre bransjer som smart jordbruk, byplanlegging, katastrofehjelp og naturressursforvaltning. Brukere har tradisjonelt stolt på globale selskaper som Google for å gi dem kartleggingsteknologi. Amir Farhand, administrerende direktør i Soar, mener at dagene for statisk kartlegging er over, og det vil være publikum som gir et nytt sett med dynamiske superkartleggingskapasiteter. All den dataen ligger på blockchain og skaperne blir kreditert og kompensert for å bidra til systemet.

Utfordringer

Å konkurrere om himmelen

En eller to droner på himmelen kan ikke utgjøre et problem. Men når det er hundrevis som konkurrerer om det samme luftrommet, vil det sikkert være noen problemer. Hva utgjør offentlig luftrom? Kan droner fly over andres hus, eller skal de holde seg til veiene? Hvordan vil selskaper unngå kollisjoner i luften? Vil menneskeheten bli møtt med en ny type luftforurensning?

Bedrifter må ta tak i disse og andre problemer hvis droner skal bli en vanlig funksjon i vår himmel. Prosjekter må jobbe tett med lokale myndigheter, regulatorer og selvfølgelig allmennheten. Ellers kan de bare finne seg i å senke penger i høye kaker i himmelen og ikke drone-i-himmelen idealer.

Brudd på personvern

Nå skal det være åpenbart at droner kan utgjøre en alvorlig trussel mot personvernet. For å forhindre dette kan offentlige blokkeringer i stedet for private (som IBM foreslår) være svaret. Hvis allmennheten har tilgang til en drone-registerblokkjede, vil de kunne validere eller avvise droner som drar inn i nabolagene deres. Dette er selvfølgelig avhengig av at droner overfører et offentlig signal i utgangspunktet.

Er Blockchain Drones the Future?

Dette er et spesielt vanskelig spørsmål å svare på. Teknologi er et tveegget sverd. På den ene siden gir det interessante nye muligheter, og på den andre legger det til et helt nytt sett med problemer. Enkelte applikasjoner som akuttmedisinfall og anti-poaching-kampanjer er situasjoner der fordelene er tydelige.

Spesielt kan fjerntliggende steder se mest vekst på grunn av den begrensede innvirkningen der. Å introdusere droner i høyt befolkede byområder er en helt annen historie. Om noe samfunnet kanskje trenger å stole på blockchain-løsninger for å holde disse høytflygende robotene i sjakk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map