Blockchain avfallshåndtering | One Mans søppel er en annen skatt

Vi bygger fjell. Men ikke de fantastiske naturlige underverkene du kanskje tenker på. Nei, i stedet bygger vi søppelfjell, og det blir verre. Når jordens befolkning fortsetter sin jevne stigning, anslår Verdensbankgruppen at avfallsproduksjonen vil nå 2,2 milliarder tonn søppel innen 2025. Dessverre har ikke mennesket det magiske malerietrykket som naturen gjør.

Hvis synet ikke var nok, har mange av disse fyllingene blitt farlige å håndtere. Deponi er giftige knutepunkter som lekker giftige stoffer i bakken og nærliggende vannkilder. De skaper også negative drivhuseffekter.

Nå, med ankomsten av desentralisert teknologi som Bitcoin var banebrytende, ønsker selskaper å blokkjede for meningsfylte løsninger. Blockchain avfallshåndtering er et fremvoksende felt som kan spare selskaper for millioner og ta vare på miljøet samtidig. Potensialet for et vinn-vinn-scenario er kommet. Men potensial er bare et ord. Er det noen der ute som gjør muligheten til en virkelig løsning?

Plastavfall

Plastindustrien er dessverre bygget helt rundt bortkastet mentalitet. Det er tross alt det som bringer inn kontanter. Forskning antyder det 8,3 milliarder tonn plast har blitt produsert siden midten av 1900-tallet, og forbløffende 60 prosent av dette har havnet på deponier. Det er klart at denne typen forretningsmodell ikke er bærekraftig for jorden.

Imidlertid, blockchain resirkulering selskaper, som Plastbanken, utfordrer status quo. Plastbanken følger en prosess i ånden av blockchain ved å stimulere samlingen av brukt plast i bytte for fiat-penger og tjenester som mobiltelefon eller kryptovaluta..

For dette formål samarbeider Plastic Bank med IBM for å utvikle blockchain-teknologien som trengs for å bygge en global, skalerbar gjenvinningsløsning. Her er en sniktitt på den kommende blockchain-resirkuleringsappen:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avJsgPu5Hkg]

Elektronisk avfall

Ifølge International Telecommunications Union, anslås det at hele 55 milliarder euro (47 milliarder dollar) har gått tapt for elektronisk avfall. Den største bidragsyteren av verdi er gull, som brukes i konstruksjonen av et bredt utvalg av elektriske komponenter.

Teknologien forbedres i et alarmerende tempo, og som et resultat blir produktene foreldet på bare noen få år. De fleste kunder vet ikke hvordan de skal avhende elektronisk avfall. Dette betyr dessverre at det meste havner på deponier.

Blockchain avfallshåndtering

Deponier er potensielle honningkasser!

Det er interessant å merke seg fra diagrammet ovenfor at mens plast ta andreplassen i verdi, det store volumet av avfall fremhever nok en gang behovet og muligheten for blockchain-prosjekter for å gjøre det største hullet.


Det ser også ut til at ingen seriøse blockchain-konkurrenter skutter for denne lukrative resirkuleringsmuligheten i råvarer. Selvfølgelig bør den kunnskapsrike blockchain-gründeren vite at metallgruvedrift er et sterkt sentralisert spill. Store etablerte interesser vil mest sannsynlig ønske å komme inn på handlingen først.

Innovative Blockchain-ideer

Initiativer for deling av avfall

Vår nåværende modell for avfallshåndtering betyr at vi sentraliserer søppel på deponier. Dette skaper en konsentrasjon av avfall som produserer metan som biprodukt. Metan er mer skadelig for miljøet enn karbondioksid, opptil 25 ganger faktisk. Hvis vi skulle fordele avfallet vårt blant befolkningen, ville vi kunne oppnå noen viktige fordeler: avfallet vil brytes ned raskere, og vi kan lage gjødsel til lokale hageprosjekter.

Blockchain for miljøet er ikke nødvendigvis bare en teknologibasert løsning. Ved å dele ansvar og kunnskap om resirkuleringsarbeid kan vi etterligne hva de kraftigste kryptovaluta-nettverkene allerede gjør.

På den annen side, sparker den ordspråklige søppelbøtta nedover veien, får ikke avfallet vårt til å forsvinne, det forsinker ganske enkelt det uunngåelige.

Levering av avfall

En desentralisert tilnærming vil uten tvil føre til at noen eksisterende selskaper blir foreldet. Men dette er prisen på fremgang. Og la oss være ærlige, mange av dem får betalt for å kutte hjørner, ikke ta vare på miljøet eller samfunnet generelt.

Når disse spillerne forsvinner, kan vi forvente at nye muligheter vil øke i stedet, hvorav en vil være levering av avfall. Det høres kanskje ikke ut som en driftig virksomhet, men gitt det enorme volumet søppel vi allerede har skapt, kan smarte blockchain-prosjekter distribuere og desentralisere avfallet fra disse tidligere konsentrerte områdene og gjøre en god del av endringen i prosessen.

Blockchain avfallshåndtering

Massegjenvinning vil virkelig ta av, da blockchain hjelper til å stimulere prosessen.

For å oppnå disse ideene må vi knytte dem sammen med insentivene som blockchain-mestere: betaling for å gjøre jobb. Vi lever ikke i en helt altruistisk verden, men hvis folk blir belønnet for å gjøre godt, vil de sikkert holde fast ved å fortsette å gjøre det!

Avsluttende tanker: Blockchain avfallshåndtering for massene

Det er en rekke avfallshåndteringssektorer som blockchain-baserte prosjekter kan gi noen reelle fordeler for. Et bemerkelsesverdig tillegg er i husholdnings- og industriavfall sektor. Mens en rekke ICO-er faktisk lanserer for å løse dette, forblir kryptovaluta-samfunnet forsiktig. Revolusjoner er bygget på handlingens bakside, ikke på løfter.

Verden vår er på kollisjonskurs med katastrofe hvis vi ikke endrer vanene våre. Blockchain vil helt sikkert ha en viktig rolle å spille for å hjelpe oss med å komme dit. Men blockchain er bare en teknologi og teknologi kan brukes til store onder eller til felles beste. Derfor, hvis blockchain virkelig kommer til å forandre verden, ser det ut til at vi først trenger å endre oss selv.

Land som Sverige er leder pakken når de resirkulerer nesten 100 prosent av alt husholdningsavfall. Resirkuleringsanleggene deres er så effektive at de til og med må importere avfall for å operere med maksimal kapasitet. Ved å kombinere både mind-shift å resirkulere med teknologi som blockchain avfallshåndteringsløsninger kan gi, vi har bare en sjanse til å forhindre den slags apokalyptiske fremtiden vi så ofte ser på TV.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map