bitFlyers Hailey Lennon om å gå inn på det amerikanske markedet som en Bitcoin Exchange

Hailey Lennon, bitFlyer USAs direktør for samsvar

Hailey Lennon bitFlyer USA Director of Compliance

I forrige uke hadde Coin Central Steven Buchko gleden av å snakke med Hailey Lennon, Director of Compliance i bitFlyer USA. De diskuterte Hailey’s hopp til krypto, det nåværende regulatoriske landskapet, og hvordan hun ser regulering utvikle seg de neste årene.

bitFlyer er verdens største Bitcoin-børs. Børsen har opprinnelse i Japan og opererer nå også i EU og fra og med november 2017 også USA. Dette gjør bitFlyer til den første utvekslingen som blir regulert i alle disse tre regionene. Nylig fikk bitFlyer godkjenning for å operere i Illinois og brakte deres totale amerikanske antall til 43 stater og territorier.

Ta en titt på bitFlyer-utvekslingsanmeldelsen for å lære mer og se om det er den rette plattformen for deg.

Intervjuet

SB: Hvordan ble du introdusert for kryptovaluta?

HL: Jeg hørte først om Bitcoin og ideen om virtuell valuta i 2011. Jeg begynte å lese om det og syntes det var veldig interessant, men jeg så ikke karrieren min gå i den retningen på den tiden. Jeg hadde til hensikt å gå inn i søksmål og gå advokatfirmaet etter advokatstudiet.

Noen år senere ble jeg intern rådgiver for et valutavekslingsselskap i San Diego. Jeg begynte som generell rådgiver for å hjelpe til med forretningstvister, ansettelseslov og skaffe lisenser for pengesendere, men jeg ble raskt utsatt for det anti-hvitvaskingsaspektet ved en fiat-valutaveksling.

Det er det som delte meg inn i Silvergate [bank] hvor karrieren min gikk inn i det virtuelle valutarommet. Jeg har kjent om krypto lenge, syntes det var veldig interessant, og tenkte at det hadde mye potensiale, men skjebnen satte meg bare i sentrum av det.

Fra tradisjonell økonomi til virtuell valuta

SB: Hvordan var overgangen fra mer tradisjonell økonomi til virtuell valuta? Var det mange forskjeller?

HL: Overgangen har vært utfordrende og spennende. Hovedforskjellen er bare å være en del av en oppstart. BitFlyer-teamet jobber med å bygge noe i USA, og det er mange lange netter og hardt arbeid. Virtuelle valutavekslinger har en unik posisjon ved at de opererer med denne nye teknologien, og noen ganger vet du ikke at noe kommer til å være et problem eller en utfordring før du ser riktig på det og må finne en løsning på stedet.

Hovedlikheten er målet om å ha et veldig sterkt compliance-program. Bekymringene rundt hvitvasking, transaksjonsovervåking og KYC [Know Your Customer] er alle som for en bank. Og du må balansere samsvar med alle de andre aspektene ved virksomheten.

SB: Du var på Silvergate hvor lenge før du kom bort til bitFlyer?

HL: Jeg var der litt over to år og hjalp teamet med å bygge FinTech-avdelingen og compliance-programmet for å skjerme potensielle FinTech-kunder. Det var en fantastisk opplevelse. Det er et flott lag på Silvergate.

SB: Hvordan kom du i gang på bitFlyer?

HL: På samme måte som mange av overgangene mine har skjedd – det var en mulighet som falt i fanget mitt.

Jeg var kjent med bitFlyers rykte i Japan og var spent på å høre om deres planer om å lansere i USA og EU. Det var en vanskelig beslutning å forlate rollen min i Silvergate, men jeg følte meg klar for en ny utfordring.

Jeg flyttet fra San Diego til San Francisco for denne rollen. Jeg følte at det var en veldig kul mulighet til å bli med i et team av mennesker som prøvde å påvirke denne bransjen. Jeg benyttet anledningen og løp med den.

SB: Hva lærte du på Silvergate at du var i stand til å overføre til bitFlyer?

HL: Denne rollen ga meg muligheten til å ha en god puls på bransjen generelt: nøkkelaktørene, de anerkjente selskapene i bransjen og bransjestandarder. Det tillot meg å få en ide om hvilke tredjepartsleverandører og advokatfirmaer som er velbrukte og klarerte i rommet. Å bringe det tilbake til en mer intern rolle tillot meg å hjelpe bitFlyer med å lansere første dag med et så sterkt overholdelsesprogram som mulig.

bitflyer-logo

Den amerikanske reguleringsprosessen

SB: Hva har vært de regulatoriske hindringene du har måttet overvinne for at bitFlyer kan starte i USA? Har det vært noe større?

HL: Nei, ikke noe større. Jeg tror en misforståelse om rommet er at det ikke er veldig regulert. Det er bare ikke tilfelle. Det er flere nivåer av regulering for å operere i dette rommet. På føderalt nivå har du FinCEN, og da har hver stat sine egne lisenser for pengesendere. Det tok også mye koordinering og interaksjon med NYDFS [New York Department of Financial Services] for å få BitLicense. Teamet deres er utrolig grundig, og undersøkelsesprosessen er uten tvil den tøffeste i USA.

Det tar tid å skaffe lisensene. Selv om jeg ikke vil kalle det en “hindring”, er det noe som må gjøres. Det er en utfordring å kunne være operativ i flere stater og betjene kunder i hver enkelt.

Det var dagen ett spørsmål: Hvordan betjener vi alle kundene vi ønsker å betjene, gir dem god kundeservice og gir en trygg opplevelse i det virtuelle valutarommet, samtidig som vi prioriterer overholdelse?

SB: Det gir mening. Derfor har dere gjort en stat ved statlig utrulling?

HL: Akkurat! Jeg har berørt det allerede, men på føderalt nivå med FinCEN, børser som tillater kunder å kjøpe og selge virtuell valuta med fiat, må registrere seg som en MSB (money services business). Gjennom det kreves det at de overholder bankhemmelighetsloven og alle forskrifter mot hvitvasking av penger, samt har et sterkt overholdelsesprogram på plass. Dette inkluderer opplæring og gjennomføring av uavhengige revisjoner.

Deretter har hver stat en statutt for pengesendere av noe slag som resulterer i en søknadsprosess. Hver lov definerer valuta forskjellig og definerer også hva pengeoverføring er annerledes.

Det er ikke engang så enkelt som bare å gå og søke om hver stat. Du må gjøre en innledende analyse av statens synspunkter på virtuell valuta som valuta, og om virtuell valutautveksling er innenfor deres definisjon av pengeoverføring.

Det er stater som vi anser som “ingen handling” fordi staten har kommet tilbake og bekreftet vår tro på at vedtektene deres ikke dekker det vi gjør. Men flertallet av statene føler at selv om de ikke hadde tenkt på ideen om virtuell valuta da de skrev pengesenderloven, er det fortsatt en bred nok definisjon at den dekker virtuell valuta. Disse statene krever at vi gjennomgår lisensiering.

Det er en lang prosess for et selskap som vårt å faktisk kunne starte og bli operativt.

Tanker om fremtidige forskrifter

SB: Hvordan tror du at regulatoriske prosesser vil endre seg i løpet av det neste, si fem til ti år når flere stater begynner å definere hva som faktisk regnes som virtuell valuta og en virtuell valutaveksling?

HL: Det er et flott spørsmål og et spørsmål om at folk har forskjellige meninger om hva kunne skje og også hva bør skje. Jeg tror det er to veier som kan oppstå.

En retning ville være at vi fortsetter på staten ved statlig lisensiering og reguleringsvei. Sånn sett tror jeg at noen stater kan følge ledelsen i New York. De kan vedta noe som ligner på BitLicense, som er en lisens og applikasjon som er atskilt fra pengesenderprosessen som virkelig dykker inn i risikoen som er spesifikk for virtuell valuta: ting som samsvar, cybersikkerhet og informasjonssikkerhet, samt hvordan et selskap administrerer sine varm og kald lommebokoppbevaring.

Jeg tror andre stater potensielt kan følge i disse fotsporene.

Den andre tanken på hvor dette kan gå er mot et landsomfattende FinTech-bankcharter. Dette er noe OCC [Office of the Controller of the Currency] har snakket om. I den forstand vil det tillate landsdekkende regulering av virtuelle valutavekslinger.

Det er fordeler og ulemper med den strategien. Statene vil miste retten til å finne ut hvordan de vil håndtere forbrukerbeskyttelse og hvordan de vil tillate selskaper å operere i sin stat. Men på den andre siden skaper det mye mer ensartethet, og et selskap som vårt trenger ikke å finne ut hvordan de skal søke i alle disse forskjellige statlige jurisdiksjonene.

SB: Er det for tiden slik varehandel og verdipapirer er? Er det noen statlige forskrifter med disse?

HL: Det er der CFTC og SEC kommer inn. SEC overvåker salg og handel med verdipapirer og CFTC regulerer futures trading. Selv om futures og verdipapirer hovedsakelig er regulert av føderalt tilsyn, tror jeg at noen stater har sin egen måte å se på forbrukerbeskyttelse på dette området.

Når det gjelder virtuell valutaveksling, er den forvirrende delen at det er FinCEN på føderalt nivå som regulerer pengetjenester, men det er ikke som det offisielle myndighetstilsynet med virtuell valuta, og det er egentlig ikke et lisensregime. De er mer en revisor på føderalt nivå.

bitFlyer Lightning Exchange-grensesnitt

bitFlyer Lightning Exchange-grensesnitt

SB: Jeg vet at SEC er ganske bestemt på å si at de kommer til å begynne å klassifisere ICOer som verdipapirtilbud. Vil det ha noen innvirkning på børsene?

HL: Ja, det er noe som en børs vi absolutt er klar over fordi det fortsatt er dette grå området av ICO som trenger å forstå verdipapirimplikasjonene av plassen. På dette punktet vil ikke bitFlyer liste opp et ICO-token fordi vi ikke føler at det er nok tydelig veiledning om hva som skal til for å sikre at de er i samsvar med SEC og våre andre regulatorer, både innenlands og utenlands..

Tilsynsorganet i Japan, FSA, har advart ICO om å be i Japan uten en lisens for virtuell valuta. Jeg tror det er måter de forskjellige regelverk rundt ICO påvirker oss på. Det er ikke å si at en ICO og et token ikke kan være en legitim virksomhet, men det er bare et område som alle trenger å være forsiktige med.

Det samme gjelder en virtuell valutaveksling. Et selskap trenger bare å ta seg tid til å forstå implikasjonene rundt virksomheten og tjenestene som tilbys. De må forstå hvordan det kan åpne dem for andre regulatoriske krav å overholde. Jeg tror i fremtiden at børser må fortsette å være forsiktige med hva de velger å liste opp på plattformen sin, fordi det på en måte gjør det lettere for kunder som tar del i disse myntene eller tokens..

SB: Ingen ICO-tokenoppføringer, men har du noen planer om å utvide og legge til andre typer digital valuta som ikke hadde en ICO? Eller skal du holde fast ved bitcoin foreløpig?

HL: Ja, absolutt! Vi lanserte dag ett med bare bitcoin, men har planer om å introdusere andre mynter til plattformen vår i nær fremtid. USA vil følge retningen bitFlyer Japan har tatt i denne forbindelse. I USA har vi litt mer av en prosess å gå gjennom, og noen statlige regulatorer vil være en del av beslutningsprosessen. De vil sørge for at en børs virkelig forstår den nye risikoprofilen som en mynt legger til børsen. bitFlyer USA har definitivt planer om å tilby mynter utover bitcoin i fremtiden.

Siste tanker

SB: Det er mange andre børser der ute. Hva skiller bitFlyer fra hverandre?

HL: Jeg tror det er dobbelt. bitFlyer har fått et så godt rykte og kjent i Japan. Men utover det, har vi som mål å bli en virtuell valutautvekslingsaktør på globalt nivå.

Vi har lisenser i Japan og USA, og senest fikk vi lisens til å operere i EU. Det gjør at vi kan ha tre viktige jurisdiksjoner i dag, og vi håper å ha flere i fremtiden.

Det overordnede målet er handel over landegrensene – slik at kunder innen alle bitFlyer-enheter kan være på vår plattform og handle med hverandre. Dette vil tillate bitFlyer USA og EU-kunder å dra nytte av det japanske markedet for virtuell valutaveksling, samt økt volum og likviditet. Det er ett aspekt.

Den andre tingen som skiller oss ut er at mens bitFlyer virkelig er kjent for utvekslingen og suksessen vi har hatt, har vi også utviklet en blockchain-teknologi som heter “miyabi”. “Miyabi” er en proprietær blockchain-teknologi som bitFlyer har utviklet for forskjellige selskaper å integrere i sine systemer.

Jeg har alltid vært imponert over at selv om vi utmerker oss i bitcoin-utvekslingsindustrien, er bitFlyers overordnede oppdrag å gjøre verden enklere gjennom blokkjeder. Jeg tror at noen ganger potensialet til blockchain blir ubemerket, og fokuset, ofte, er på hvor høy eller lav prisen på bitcoin i dag i nyhetene.

Samlet sett er det det langsiktige potensialet for blockchain å gjøre mye bra. bitFlyer ser blockchain-teknologi som det andre laget av det selskapet prøver å bringe til bransjen. Noen aktører i bransjen prøver å fremme målene med virtuell valuta og blockchain. Det er hyggelig å være en del av et selskap som bidrar til det.

SB: Er det noe annet du vil at leserne våre skal vite?

HL: Det er mange generelle misforståelser om virtuell valuta, og jeg tror det er tre misforståelser som frustrerer meg og kanskje andre mennesker som prøver å bringe legitimitet til rommet.

Misforståelsene er at Bitcoin ikke er regulert, anonymt og mer sannsynlig å brukes til hvitvasking eller kriminalitet enn for eksempel kontanter eller en annen betalingsmåte. Alle disse viser seg ikke å være sanne.

Det var en rapport som kom ut fra Elliptisk for noen få uker siden som prøvde å analysere brukssakene for Bitcoin og hvor mye av det som faktisk er knyttet til ulovlige kilder. De fant det bare 0,61% av penger som gikk inn i børser de siste fire årene, var verifiserbart fra ulovlige kilder. Det er rom for tolkning i den statistikken, men jeg tror det fortsatt er fortellende. Nyheter vekker oppmerksomhet når det er denne ideen om at Bitcoin bare brukes til ulovlige ting, men det er bare ikke tilfelle.

Bitcoin kan gi mye bra for verden. Det gjør finansielle tjenester tilgjengelige for folk som ikke har tilgang til banksystemet, inkludert mennesker i utviklingsland, og det åpner for betalinger på tvers av landegrenser på global skala. Potensialet for blockchain er ubegrenset. Det er mye bra som kan komme med krypto- og blockchain-teknologi. Misforståelsene bør ikke være fokus for hva denne bransjen driver med eller er i stand til.

Takk skal du ha

Takk, Hailey, for at du tok deg tid ut av den travle dagen for å snakke med oss ​​om reguleringsprosessene i USA. Det er et komplekst tema som fremdeles utvikles, men det er klart at du og teamet ditt er klare for eventuelle endringer som kan forekomme.

Vi kunne ikke være mer enige med dine endelige uttalelser og er glade for å se at bitFlyer jobber for ytterligere legitimering av Bitcoin og blockchain-teknologi som helhet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map