BitConnect: Er det lovlig eller en Ponzi-ordning?

BitConnect: Er det legit eller en Ponzi-ordning?

BitConnect er en Bitcoin-investeringsplattform og en kryptovaluta utgitt i 2016. Opprinnelig promoterte BitConnect-plattformen Bitcoin-investering og spionerte spesiell investeringsprogramvare som bidro til å generere avkastning. Noen få måneder etter opprettelsen implementerte BitConnect imidlertid en ICO for sin egen valuta som skal brukes på plattformen for investeringsformål..

Plattformen har vært gjenstand for mye kontrovers de siste månedene. Mange av brukerne hevder at de har sett betydelig avkastning som investerer i BitConnect, og de evangeliserer tungt for plattformen på forum, YouTube og bloggkommentarer. På den annen side advarer motstandere om at BitConnect sin forretningsmodell ikke virker helt ærlig, og det kan være en lang svindel eller en variant av en ponzi-ordning.

Motstanderne har ikke stoppet BitConnect fra å få en betydelig etterfølger. Sannsynligvis på grunn av de sterke henvisningsbonusene for eksisterende medlemmer når de overbeviser andre om å bli med på plattformen, vokser BitConnect brukerbase. Når den vokser, øker også verdien av Bitconnect-mynten (BCC). I løpet av de siste månedene har BCC-token konsekvent holdt seg på topp 20 av kryptovalutaer etter markedsverdi, med en samlet kapitalisering på over $ 1 milliard i henhold til CoinMarketCap.

De fleste Ponzi-ordninger virker vellykkede helt til slutten når de tørker opp spektakulært.

Når det gjelder BitConnect, er det verdt å vurdere nøye hvordan plattformen fungerer, hvor den genererer avkastning, og hvem som står bak selskapet før de tar en investeringsbeslutning. I denne artikkelen vil jeg gjøre mitt beste for å presentere begge sider av den omstridte debatten om BitConnect’s legitimitet, og til slutt vil det være opp til deg å gjøre mer undersøkelser og bestemme hvordan du føler deg om BitConnect.

Hvordan BitConnect fungerer

BitConnect kjernetilbud er et stykke Programvare for Bitcoin-prisvolatilitet som tar Bitcoin-investeringsbeslutninger på vegne av BitConnect-fellesskapet. Den grunnleggende ideen bak BitConnect er at alle låner ut pengene sine til BitConnect-investeringsbassenget, og programvaren forvalter disse midlene, og genererer en garantert avkastning ved hjelp av dets spådommer. I bytte mottar långivere (brukere) daglig rente på investeringene.

bitkoble daglig interesse

Den daglige renten for BitConnect-investeringer varierer mellom 0,25% og 5,0% daglig, og BitConnect garanterer en gjennomsnitt på 1% / dag. Over tid, hvis brukerne reinvesterer interessen, kan denne daglige interessen gi opp til betydelig avkastning på grunn av daglig sammensetting. For eksempel vil en investering på $ 100 sammensatt til 1% daglig rente være verdt $ 107,21 etter en uke, $ 134,78 etter en måned og $ 599,58 etter 6 måneder! Etter et år vil du ha over $ 3700 takket være sammensatt rente av en første $ 100-investering.

Selvfølgelig varierer renten dag til dag, og bare BitConnect-nettstedet lover en avkastning på 120% årlig, ikke de 3700% vi nettopp har beregnet. Likevel, å love den slags resultater burde gjøre deg skeptisk. Hvis 120% årlig interesse er sant, så er BitConnect et av de beste stedene du muligens kan investere pengene dine. Imidlertid er løfter om store avkastninger som disse tegn på et pyramidespill, og du vil være lurt å være forsiktig når du ser et program som annonserer “garantert avkastning”. Investering er iboende risikabelt og ustabilt, og enhver legitim investering bør forvente å se tap og gevinster over tid, ikke bare gevinster.

Det er ikke klart hvordan programvaren for prisvolatilitet for BitConnect fungerer, eller om den til og med eksisterer. BitConnect hevder at prisprogramvaren er immateriell eiendom som eies av selskapet, og de foretrekker derfor å holde sin virksomhet hemmelig. Det er verdt å spørre hvorfor BitConnect har valgt å distribuere programvaren offentlig hvis den kan få slike avkastninger. Ville ikke grunnleggerne av BitConnect tjene bedre ved å bruke programvaren til å spille markedet med egne private investeringer eller institusjonelle støttespillere? I mange tilfeller forteller selskaper som hevder å ha allvitende programvare historier som er for gode til å være sanne.

BitConnect-mynten

bcc-token


For å lette BitConnect-handelsplattformen opprettet BitConnect-utviklerne BCC-token. Du kan kjøpe BCC med Bitcoin, og token er nyttig innen BitConnect-plattformen for utlån til investeringer eller innsetting av myntenes bevis på innsats-systemet. BCC-token bruker et kombinert bevis på arbeid og bevis på stake-system, med en gruve- og innsatsbelønning for verifikatorer. Totalt er det over 3,1 millioner sirkulerende BCC-tokens, hver med en verdi på over $ 400 USD i skrivende stund.

BCC-token er ikke nyttig utenfor BitConnect-økosystemet. Få leverandører godtar BCC, og du kan ikke enkelt bytte den mot andre tokens. Generelt kjøper du BCC direkte fra BitConnect ved hjelp av Bitcoin, noe som betyr at selskapet bak BitConnect paradoksalt nok samler Bitcoin i bytte for token de opprettet, slik at brukerne kan investere i plattformen deres som investerer i Bitcoin. På grunn av BitConnect-popularitet fortsetter imidlertid verdien av BitConnect-token å øke.

Når du kjøper inn BitConnect, betaler du i Bitcoin, men du mottar ikke inntektene dine i Bitcoin. I stedet blir de deponert i BCC som du da må konvertere hvis du vil ta ut inntektene dine fra systemet. Selv om dette er ganske vanlig praksis for de fleste ICOer, stiller det spørsmålstegn ved hvor enkelt du vil være i stand til å ta ut pengene dine i tilfelle BitConnect slås av. Det virker usannsynlig at du får tilbake Bitcoin du investerte i utgangspunktet, og BCC-token ville være verdiløs i tilfelle en nedleggelse.

Henvisningsbelønninger & Andre bonuser

Bortsett fra den tvilsomme programvaren for prisvolatilitet, er BitConnect viktigste økonomiske drivkraft tilknyttet markedsføring. Nåværende brukere er sterkt stimulert til å få nye brukere til å bli med i BitConnect. BitConnect sitt tilknyttede markedsføringsprogram tilbyr tre nivåer av belønning for rekruttering. Første nivå gjelder direkte for vennen du har rekruttert, og du mottar 5% av hva vennen din investerer med BitConnect. Hvis vennen din rekrutterer noen, mottar du 3% av hva den personen investerer. Og hvis vedkommende rekrutterer noen, mottar du 2% av tredjepersons investeringer.

bitconnect tilknyttede nivåer

Denne pyramideformede markedsføringsordningen trakter belønninger opp til toppen, og den oppmuntrer til en kultur med tung rekruttering og evangelisering. Det sørger også for at nye midler fortsetter å bli injisert i økosystemet, og driver etterspørselen etter BCC-token, og øker verdien på markedet. BitConnect gir til og med bonuser for å investere større summer i plattformen i utgangspunktet. Naturen til BitConnect tilknyttede markedsføring er det som får mange kritikere til å merke det som et ponzi-opplegg, som vi vil se i delen “Kritikk” i denne artikkelen..

bitconnect rentegarantier

Hvem som kjører BitConnect?

BitConnect nettsted viser ikke informasjon om teamet bak plattformen, og det er uklart hvem som driver selskapet eller utvikler programvaren. Bitconnect viser en gruppe på partnerorganisasjoner på hjemmesiden deres, og de har representanter for det delta på bransjekonferanser. Tilhengere hevder at BitConnect er et privat selskap og har rett til å opprettholde personvern om ledelsen. Kritikere hevder at mangelen på åpenhet i ledelse er en annen indikasjon på tvilsom forretningspraksis.

Kritikk

charlie lee bitconnect vitalik buterin bitconnect

Respekterte tall i kryptovaluta som Ethereums Vitalik Buterin og Litecoins Charlie Lee har fordømt BitConnect som et ponzi-opplegg. Ponzi-ordninger er avhengige av tilstrømningen av nye medlemmer gjennom rekruttering for å betale utbyttet til eksisterende medlemmer. Denne formen for pyramidespill vil fortsette å vokse så lenge brukerbasen gjør det. Men hvis brukerbasen slutter å vokse, vil det ikke lenger være nok innkommende kontanter til å betale utbytte, og ordningen vil lukkes permanent.

Dette var tilfelle med BitPetite, en lignende investeringsplattform som ble brått stengt tidligere i år, og låste brukere utenfor kontoene mens ledelsen forsvant.. Reddit tråder, Steem artikler og Twitter-hashtags er fulle av lignende advarsler mot BitConnect. Flere eksperter kommer frem med bekymringer om plattformen. 99Bitcoins nylig gjorde en utmerket, grundig gjennomgang av hvor BitConnect får pengene sine og hvorfor folk synes det er en svindel.

Selv om intensjonene til BitConnect er rene, er det fortsatt usannsynlig å drive et selskap som konsekvent genererer en avkastning på 120%. BitConnect vil sannsynligvis få problemer med å møte disse målene snarere enn senere. Det kan også møte regulatoriske utfordringer. Den britiske regjeringen truet nylig med å stenge ned og oppløse a BitConnect-selskap i registret, og siden BCC-token tydeligvis er et investeringsmiddel, bør BitConnect forvente inngrep fra US Securities and Exchange Commission.

Konklusjon

BitConnect har mange ivrige støttespillere som er klare til å forsvare plattformen og vise frem inntjeningsoppgavene sine i YouTube-videoer og tweets. Kritikken er imidlertid vanskelig å ignorere, spesielt når de kommer fra de mest respekterte ekspertene i krypto. Jeg personlig vil ikke investere i BitConnect. Hvis du vurderer det, er det verdt å tenke to ganger om ekspertenes bekymringer før du tar din beslutning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map