Bitcoin Turisme | Hvor langt er vi fra ekte grenser uten betaling?

Helt tilbake i 2012 begynte selskaper å eksperimentere med Bitcoin-betalinger som et alternativ til vanlige løsninger. I årene etter de tidlige testene har selskaper hoppet av og på kryptovognen og prøvd å finne ut om en ny bølge av forbrukere ville strømme til virtuelle valutaer..

Turisme er en av de næringene der Bitcoin kan gjøre en reell forskjell. Penger som skifter hender over landegrensene har alltid vært en vanskelig virksomhet. Hvem vil håndtere flere valutaer, forvirrende valutakurser, bli dratt av på disse kursene eller håndtere store mengder utenlandske kontanter? Mange av disse problemene kommer nå til syne, da kryptokurver utfordrer den grunnleggende ideen om grensebaserte finansielle systemer.

Det gode

Kryptovaluta er en mer praktisk og billigere måte å overføre midler internasjonalt, spesielt hvis du er i et land med klebrig kapitalkontroll. Det er ikke uvanlig at sentralbanker og clearinghus i disse landene legger seg på byråkratiet og nekter betaling uten å søke et kraftig kutt. Mellommannen lever fortsatt og har det bra.

Med kryptovaluta kan du bestille og betale for en internasjonal ferie på 30 minutter eller mindre (avhengig av hvor opptatt blockchain du bruker, selvfølgelig). Ingen klarering kreves. Internasjonale bankoverføringer kan derimot lett ta rundt en uke å fjerne. Ikke så bra hvis du er i utlandet og trenger å sende penger raskt.

“Men kredittkort løser det problemet,” hører jeg deg si. Det kan være sant til en viss grad. Imidlertid har kredittkort et par problemer for reisende som ønsker det. For det første kan de være sinnsykt dyre: kontokostnad, finansavgift, kontant forskudd, balanseoverføring, renter, utenlandsk transaksjon. For det andre, når du er utenfor banket vei, er det svært lite sannsynlig at du støter på noen med en kortmaskin. Disse maskinene har vanligvis også sine egne, noen ganger ganske store, utgifter.

Det er lite insentiv for små og søvnige destinasjoner å betale for unødvendige systemer. Kredittkort er trekk ved vestlige økonomier med høy bank. Alle andre steder? Det kreves en enklere og mer tilgjengelig løsning. Med en smarttelefon og en internettforbindelse kan omtrent alle lage det neste Bitcoin-hotellet.

Crypto Town

Når vi snakker om lite og søvnig, har Agnes Water i Øst-Australia steget og kronet seg som Australias første “Digital Currency Town”.

Agnes Water, Australias første digitale valuta by. Kilde: Facebook / NEM

Agnes Water, banebrytende adopsjon av kryptovaluta-turisme. Kilde: Facebook / NEM

Over 30 lokale virksomheter, inkludert restauranter, turoperatører, hoteller og pensjonater, har varmet opp til ideen fordi, vel:

“Hvis det vil ta kryptovaluta for å få turister til byen, så fortsett den.”

Kloke ord fra Moondoggie Beach og Bush Tours-eier Arty Cipak. Turisme er en tøff virksomhet fordi den er syklisk og er sterkt avhengig av disponibel inntekt og god markedsføring. Det er også Agnes Waters primære industri, som så mange andre mindre byer rundt Australia og faktisk verden. Catering til den teknisk kunnskapsrike yngre reisende som er i kontakt med kryptovalutaer er et smart trekk.


Det dårlige

Uforanderligheten til Bitcoin-hovedboken er både en veldig fin funksjon eller potensielt irriterende problem, avhengig av ditt synspunkt. Ingen flere svindlere som ruller tilbake på kredittkorttransaksjoner. Flott. Men hva skjer hvis du sender penger til feil person eller bedrift, eller din glamorøse turoperatør viser seg å være en utgangssvindel? Med mindre du har noen Samuel L. Jackson nivå forhandlingsevner eller mottakeren er en helgen, er pengene dine borte og de kommer ikke tilbake. Dette er desentralisering i handling folkens, ingen kommer til å gå inn for å få tilbake pengene dine.

Så er det det åpenbare problemet som first mover-mynter for øyeblikket står overfor med daglige transaksjoner. La oss tegne et bilde: Du befinner deg tilfeldigvis i et travelt matmarked i sentrum i Bangkok i topptid. Hvilken gateselger skal vente i 30 minutter på deg for å bekrefte en Bitcoin-transaksjon? Ingen. Du er nødt til å trekke ut noen kalde harde kontanter hvis du vil ha en smak av den deilige Pad Thai. Nå er det en utvikling som pågår for å endre det, men i nær fremtid anser mange lokalbefolkningen fortsatt kontanter (papirart) for å være konge.

… Og fremtiden for Bitcoin-turisme

Meningene varierer mye om effektiviteten av kryptovaluta i turistnæringen til dags dato. På den ene siden ønsker spirende kryptoprenere å kapitalisere på en av de mest grenseknusende økonomiske utviklingen på flere tiår. På den andre siden siterer skeptikere mangelen på prisstabilitet som en snublestein for daglig bruk.

Tenk på flyindustrien. Antall selskaper som faktisk aksepterer Bitcoin for flyreiser, er ikke betydelig. Når det er sagt, er det noen få som tar risikoen og faktisk har eksistert i ganske mange år allerede.

Den lettiske transportøren airBaltic har godtatt kryptovaluta-betalinger via Bitpay siden 2015. CheapAir, en amerikansk-basert bestillingsplattform har akseptert krypto siden 2013. I fjor (2018) la de til Bitcoin Cash, Litecoin og Dash i sin voksende liste over betalingsalternativer.

Betal med krypto for favorittflyvningene dine på CheapAir

Bruke eller HODL din Bitcoin? Det er spørsmålet.

Reiselivsnæringen presenterer noen unike utfordringer som krypto er veldig godt egnet for. Det er virkelig ingen universell betalingsløsning fordi det er så mange forskjellige måter å bytte verdi når du krysser grenser. Foreløpig ser det ut til at flere betalingsalternativer vil forbli. Det er høyst tvilsomt at det vil holde seg så mye lenger.

En hær av programmerere strømmer til krypto, og de er ikke bare sulten på penger, men på en ny måte å programmere den på. Skalering, hastighet, sikkerhet: alt dette er problemene de jobber febrilsk med mens vi snakker. Nå er alt som kreves en sunn dose med adopsjon av kryptovaluta. Hvilken bransje er bedre å lede avgiften enn turisme?

Kanskje en dag vil du høre historier om eventyrlystne familier som utforsker verden. Mens du kjører på en bakvei i et uoppdaget land, hører du en samtale gå:

Sønn: “Pappa er vi der ennå?”

Far: «Ingen sønn, men vi er der om fem minutter. Kan du betale gjestehuset før vi ankommer? Eieren sa at han bare godtar Bitcoin. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map