Bitcoin og din 401k: to forskjellige veier

De 401k pensjonsplan har eksistert siden 1981 og er mye brukt både av amerikanske selskaper for sine ansatte og anbefales av profesjonelle innen økonomi som for eksempel fagpersoner fra Finansplanlegger San Diego. Imidlertid tillater få selskapssponserte 401k-planer kjøp av Bitcoin eller annet utradisjonell investeringer. Her er en enkel måte for deg og andre bedriftseiere med en ansatt å utnytte kraften til Bitcoin og 401k. Ved å lage en Solo 401k plan, vil du kunne investere i Bitcoin og et bredt utvalg av andre investeringer i pensjonsårene dine. Du kan gi langt større årlige bidrag til en Solo 401k enn du kan med en selvstyrt IRA LLC eller en forvaring IRA.

La oss rulle en

Før du undersøker Solo 401k-planen, et raskt ord om gjeldende, tradisjonelle 401k-planer. Hvis du har en tradisjonell 401k, er det svært lite sannsynlig at du får lov til å investere i Bitcoin. Du må i stedet rull 401k til en selvstyrt IRA det er Bitcoin-godkjent. Prosessen med å lage en selvstyrt IRA LLC er dekket i en tidligere artikkel fra Coincentral.com. Du kan også rulle dine 401 000 eiendeler til en depot IRA som kan investere i Bitcoin. Både IRA LLC og depot IRA kan konfigureres som tradisjonelle IRAer eller som Roth IRAer.

bitcoin og din 401k

Figur 1.) Smart pensjonsplanlegging kan bety forskjellen mellom å pensjonere seg på en vakker øy eller å leve i fattigdom. Kartgrafikk: Donald Pendergast; Puerto Rico, 2013

Solo 401k: En unik pensjonsplan for eiere av små bedrifter

Denne interessante variasjonen av den opprinnelige 401k-planen vil sikkert fange oppmerksomheten din. Spesielt hvis du er en selvstendig næringsdrivende uten heltidsansatte (annet enn din ektefelle). Den kan opprettes i konfigurasjoner før skatt (tradisjonell) eller etter skatt (Roth), og best av alt, Bitcoin og din 401k blir beste venner for livet.

En solo 401k (eller Individuell 401k) gir deg en maksimal årlig bidragsgrense på $ 18 500. Men avhengig av alder, kan virksomheten din også gi bidrag til overskuddsdeling til kontoen. Disse tilleggsbidragene kan føre til at totalbeløpet ditt opp til $ 55 000 per år. Sammenlign det med en tradisjonell eller Roth IRA som er begrenset til $ 5500 per år. Selvfølgelig, med begge stilene (Solo 401k eller IRA), kan personer over 50 ha enda høyere årlige bidragsgrenser.

Avsetninger om lån

Solo 401k tillater deg også å låne det minste av $ 50000 eller halvparten av kontoverdien. Lånet ditt må betales tilbake innen fem år og må også ha et rimelig rente. Den gjenværende kontosaldoen vil tjene som sikkerhet for lånet ditt. Forsikre deg om at Solo 401k er konfigurert slik at det er mulig å gi lån når planen startet.

Flere fordeler

Solo 401k er immun mot kreditorangrep hvis du erklærer konkurs. Du trenger ikke å spise kaldt svinekjøtt og bønner med en sølvskje (i dine gyldne år!) I traileren etter å ha mistet alt i et hav av rødt blekk! Enda bedre, din Solo 401k krever ikke en LLC, og du har også lov til å fungere som sin bobestyrer. Dette betyr at du ikke trenger å få en IRA-forvalter i orden for å kjøpe Bitcoin, aksjer i Apple, gullgull eller cannabisaksjer. Dette betyr selvfølgelig også at du ikke har noen andre å klandre hvis du er en krummet investeringsforvalter.

En annen Solo 401k fordel er evnen til å investere i din egen virksomhet. Det kan til og med investere i eiendom. Forsikre deg om at du forstår IRS-avgjørelsene som regulerer slike investeringer før du flytter penger.

Fallgruver å unngå

Du vil absolutt ønske deg profesjonell skatterådgivning når du lager og bruker Solo 401k. Hvis kontoverdien overstiger $ 250 000, må du sende inn IRS-skjema 5500-EZ ved skattetidspunktet. Hvis du ikke sender skjemaet i tide, får du et spesielt kjærlighetsbrev fra Onkel Sam. Du må også være flittig for å unngå noe forbudte transaksjoner. IRS-reglene for disse er detaljerte og nyanserte, så sørg for at skatterådgiveren din er kunnskapsrik. Og som alle pensjonsplaner, har Solo 401k også kraftige straffer for tidlig uttak dersom du tar ut penger før du er 59 ½.

Bitcoin og din 401k

For enkeltmannsforetak uten heltidsansatte står Solo 410k hode og skuldre over en typisk IRA. Med en årlig bidragsgrense på $ 55 000 mot IRAs dårlige $ 5 500, gjør tallene alene Solo til et opplagt valg. Smarte bedriftseiere bør uansett vurdere å legge til en IRA, da du kan legge så mye mer bort for pensjon.

Sunn fornuft

Pensjonsplanlegging for små bedrifter er svært viktig. Skattefordelene som tilbys via en Solo 401k eller IRA kan være betydelige. Du må imidlertid ikke gå overbord og prøve å stase hver eneste krone i Solo 401k- eller IRA-planen din. Du må være like oppmerksom på kontantstashen på kontoen som ikke er pensjonister. Som bedriftseier er kontantstrøm din livsnerven. Å ha for mye låst på pensjonskontoer kan være et problem i tider med lavkonjunktur, sykdom, skilsmisse, midlertidig galskap osv.

Bitcoin og din 401k plan fremover

Figur 2.) Kloke bedriftseiere respekterer det faktum at livet kan være uforutsigbart. Foto av Arthur Yeti på Unsplash

Finansmarkedene opplever jevnlige sykluser som vil påvirke pensjonskontoen din, så ikke gå inn på en investeringside. Vurder å skalere inn til forskjellige investeringer via dollar-cost averaging (DCA). Respekter det faktum at livet ikke alltid går som planlagt. Kloke bedriftseiere og investorer planlegger forut for alle uforutsette utfall.

Mangfold, tålmodighet og tid

Absolutt er Bitcoin et godt valg for en Solo 401k- eller IRA-konto. Å legge til en blanding av aksjer, obligasjoner, gull og kontanter kan også gi pensjonskontoen muligheten til å blomstre i praktisk talt ethvert økonomisk scenario.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map