Bitcoin Futures Trading: Hva du trenger å vite

Bitcoin Futures Trading: Hva du trenger å vite

Utsiktene til bitcoin-futureshandel på store finansielle børser har tydeligvis vært bullish for prisen på bitcoin. Prisen i begynnelsen av denne uken, som ligger rundt $ 15 000, er 145% høyere enn da CME Group kunngjorde 31. oktober at den ville lansere bitcoin-futureshandel innen utgangen av året, og 53% høyere enn da nyheten om CFTCs godkjenning fra myndighetene av disse markedene 1. desember.

Men hvordan vil futures trading påvirke bitcoin-prisen når den er lansert, spesielt hvis institusjonell kapital kommer inn i rommet? For å finne ut av det, vil vi undersøke hvordan en futures-kontrakt fungerer, samt motivasjonene og oppførselen til de forskjellige aktørene som kan spekulere i prisen på bitcoin ved bruk av futures..

Grunnleggende om futures trading

Først en rask primer på futureskontrakter og hvordan de handler. En futureskontrakt er et finansielt derivat der to parter er enige om å handle et bestemt vare eller finansielt instrument på en fremtidig dato og til en fast pris.

For eksempel, å kjøpe en 12-måneders oljekontrakt for $ 60 betyr at du (kontraktsinnehaveren) godtar å kjøpe olje til $ 60 / fat 12 måneder fra nå, uavhengig av hva oljeprisen er på den tiden. Ved å godta å kjøpe oljen er du “lang” på kontrakten, mens den som godtar å levere oljen er “kort” på kontrakten. Vær oppmerksom på at futureskontrakter kan selges når som helst på en børs som handler den aktuelle kontrakten, og kjøperen av kontrakten vil da arve forpliktelsen til futureskontrakten.

Noen kontrakter kan gjøres opp ved å levere oljen fysisk, noen tillater å betale med kontanter for forskjellen mellom futuresprisen og spotprisen på den tiden, og noen tillater begge alternativene. Bitcoin futures som skal handles på CME er strukturert for kontantoppgjør.

Her er et eksempel på hvordan en bitcoin-futureskontrakt på CME vil handle. Jeg kjøper en BTC-futureskontrakt på 12 måneder med en oppgjørspris på $ 15.000. La oss anta at den faktiske prisen på BTC den dagen 12 måneder fra nå er $ 18.000.

I stedet for at selgeren av kontrakten selger meg en bitcoin for $ 15.000 og jeg tar den med til en børs for å selge den for $ 18.000, vil kontraktsselgeren ganske enkelt gi meg $ 3000 forskjellen. Dette er kjent som et kontantoppgjør, og vanligvis er det økonomiske resultatet faktisk det samme som fysisk levering.

Risikoen: kan store investorer korte futures og tankere prisen på BTC?

Selv om den gjennomsnittlige kryptoinvestor forstår futures trading, vil de ikke komme inn på denne arenaen når som helst snart; hver kontrakt er for 5 bitcoin, og minimumsblokken av kontrakter i en handel er 5 kontrakter. Til en $ 15 000 BTC-pris betyr det at du ikke vil handle for mindre enn $ 375 000.

Et sentralt trekk ved et futuresmarked er at det er toveis, noe som betyr at du kan være kort i markedet uten bryet med å engasjere deg i en tradisjonell kort posisjon (dvs. finne noen å låne eiendelen fra).

Siden bitcoin-futureskontrakter vil bli kontantoppgjort, er det nå mye enklere å satse mot bitcoin (selv om det er noen få eksisterende måter å korte bitcoin).

Institusjonell kapital har i beste fall en tendens til å være skeptisk til bitcoin, ut fra uttalelsene fra Jamie Dimon, Warren Buffett, eller Mohamed El-Erian. Dette burde ikke være overraskende, siden digitale valutaer på mange måter er en konkurrent til de langsiktige forretningsplanene til disse bankfolk og investorer. Disse menneskene er sterkt stimulert til at bitcoin faller i pris, eller mislykkes helt.

Legg alt sammen, og bitcoin-okser kan begynne å bli litt nervøse. De eneste gruppene med nok kontanter til å handle med disse nye futuresmarkedene er institusjonell kapital, som stort sett har et veldig negativt syn på bitcoin, og de er i ferd med å begynne å handle på den første pålitelige børsen som lar dem kort bitcoin i skala!

Man kan hevde at det er et entusiasmegap i spillet her; hvis du er en kryptotroende med kapital, har du allerede begynt å starte et av dusinvis av krypto hedgefond som er i drift i dag. For en bitcoin-skeptiker utvidet alternativene dine for å uttrykke det synspunktet sterkt.

Motpunkter: oksesaken for bitcoin-futures

Så hvis bitcoin-futures er en slik trussel mot bitcoin, hvorfor stiger prisen på bitcoin fortsatt så raskt? La oss se på noen motpunkter til den bearish avhandlingen mot bitcoin-futures.

For det første kan institusjonell kapital tro at bitcoin er den største svindelen siden Dot Com Bubble, men mye av den kan ikke berøre disse markedene til å begynne med. De Volcker-regelen i Dodd-Frank Act forbyr banker som Jamie Dimons JP Morgan å drive med spekulativ handel av nesten alle slag, hvor mangelen på digitale valutaer definitivt teller! Flyttet for disse bitcoinbjørnene er ikke kort bitcoin, noe som fører prisen ned, men bare fjerner den og andre digitale valutaer helt.

For det andre, for hvert tradisjonelle hedgefond som ikke kan vente med å få kort bitcoin, er det andre som vil elske en mulighet til å få lang bitcoineksponering, men som ganske enkelt ikke stoler på forvaring av kryptobørs, eller som ikke kan takle mangelen på teknisk støtte eller konstant nedetid. (Hvis du noen gang har prøvd å bruke en krypteringsutveksling under en hard gaffel eller en større hendelse med kryptonyheter, er det vanskelig å klandre dem).

Inntil nå var alternativene deres begrenset til Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC), som ofte handler til 30% til 80% premie til faktisk bitcoin, viser at det er betydelig etterspørsel fra investorer som av en eller annen grunn er begrenset til å kjøpe selve bitcoinsene selv.

Til slutt vil få investorer se på bitcoins prisvekst det siste året og er ikke redd for å kortslå eiendelen. Når en eiendel kan dobles på en uke, er risikoeksponeringen din med en kort posisjon enorm – teoretisk ubegrenset.

Kanskje du kanskje tror at bitcoin er i en boble fordi den ikke kan verdsettes ved hjelp av grunnleggende analyse, men det var sant også for et år siden, og hvis du satte på en kort bitcoin-stilling i desember 2016 ville du ha mistet omtrent 17 ganger den opprinnelige investeringen (eller når det gjelder futures trading, ville du ha blitt marginkalt og / eller hadde din posisjon tvangsstengt for lenge siden av børsen din).

Med en minimum handelseksponering på $ 375 000, vil tapene legge seg ganske raskt opp.

Konklusjon: Volatilitet fremover, men til slutt bra for BTC

Det gir deg ikke en klar beslutning om å gå lang eller kort bitcoin i påvente av futures trading. CME Group’s vil lansere sitt bitcoin futures-produkt 18. desember, men deres mindre rival CBOE kunngjorde nylig at de vil slå CME til rette og begynne bitcoin-futures-handel 10. desember, førstkommende søndag ettermiddag. Ulike faktorer kan føre til at kapitaltilstrømningen tar enten lang eller kort posisjon, men uansett vil det sannsynligvis bety betydelige kurssvingninger på kort sikt.

På lang sikt er dette imidlertid et viktig skritt mot legitimering av bitcoin og andre kryptovalutaer, og bør til slutt senke den daglige volatiliteten til bitcoin når den handler sammen med mer tradisjonelle aktivaklasser..

Kilder

  1. https://coincentral.com/this-week-in-cryptocurrency-110317/
  2. https://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/pr7654-17
  3. https://www.cmegroup.com/education/cme-bitcoin-futures-frequently-asked-questions.html
  4. https://coincentral.com/short-bitcoin/
  5. https://www.cnbc.com/2017/10/13/jamie-dimon-says-people-who-buy-bitcoin-are-stupid.html
  6. https://www.forbes.com/sites/johnwasik/2017/11/06/why-buffett-sees-bitcoin-bubble/
  7. https://www.investors.com/news/heres-the-latest-financial-leader-to-cast-doubt-on-bitcoin/
  8. https://www.investopedia.com/terms/v/volcker-rule.asp
  9. https://www.pionline.com/article/20171204/INTERACTIVE/171209944/shorts-on-bitcoin-investment-trust-should-perk-up-in-december
  10. https://coinmarketcap.com/currency/bitcoin/
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map