Bitcoin-forsikringspolicyer – hva de er og trenger du dem

Cryptocurrency exchange hacks gir mange utfordringer for investorer og børser. Disse hendelsene betyr ikke bare store økonomiske tap for nåværende investorer, men kan også fraråde potensielle nye brukere å bruke kryptovaluta-børser. Selv om det finnes en rekke tekniske løsninger som børser kan implementere, ser kryptovaluta-brukere også mot bitcoin-forsikring som en potensiell reserveplan.

I denne artikkelen undersøker vi de ulike alternativene som er tilgjengelige for kryptovaluta-forsikring, og hvordan dette vil forme fremtidens marked.

Hvorfor forsikring er nødvendig: Storskala hack er på vei opp

Den nylige historien om hack viser at kryptovalutautvekslinger er sårbare for hack og tredjeparts interferens. Fra 2011 til 2018, det har vært en rekke store hack. Selv om mengden tokens som blir stjålet i disse dager, er lavere, ser det ut til at verdien av midler stjålet fra hack øker ettersom tokenprisene har økt gjennom årene.

Teknologi er sannsynligvis den mest effektive måten å stoppe disse hackene på. Mens mange sentraler jobber med bedre sikkerhet via desentraliserte databaser og ikke-forvaringsalternativer, er sentraliserte sentraler fortsatt ganske populære, utgjør 99% av alle kryptovaluta-transaksjoner. Denne sentraliseringen har imidlertid ført til mange sikkerhetsproblemer.

Selv hardware lommebøker er blitt hacket og stjålet fra tidligere. Siden selv de sikreste alternativene kan føre til tap av kryptokurrencyfond, vurderer mange brukere og børser bitcoinforsikringsalternativer.

Levedyktigheten til nåværende kryptovalutaforsikring

Kryptovaluta forsikring er et interessant konsept av ganske mange grunner. For det første må enhver forsikringsleverandør vurdere risikoen ved å gi dekning. Beregning av risiko for andre, mer tradisjonelle forsikringsformer antas å være mye enklere. For flomforsikring kan det for eksempel være greit å forutsi sannsynligheten for at en hendelse vil skje basert på værmønstre, geografi, klima og andre faktorer. Dette gjør det lettere for forsikringsselskapene å tjene penger på dekning.

I motsetning til dette er sikkerheten til kryptovaluta-utvekslinger eller til og med maskinvarepunger mye mer dynamisk. En børs som en gang hadde et fantastisk rykte om å være uhackbar, kan en dag lide av et hack, noe som resulterer i tap på hundrevis av millioner dollar.

Selv om en bruker er dekket, kan det være vanskelig å avgjøre hvordan man best kan gjenvinne tapte midler. For eksempel dekker forsikringsleverandøren tapet i fiat-valuta, den samme kryptovalutaen som ble stjålet, eller i en annen kryptovaluta helt?

Alle disse spørsmålstegnene betyr at mange potensielle forsikringsselskaper har vært ganske skeptiske til hvordan de skal tilby riktige alternativ for bitcoinforsikring.

kryptovaluta forsikring

Å vurdere risikoen for kryptovaluta-forsikring har vært vanskelig for forsikringsselskapene.

Børs: Er Bitcoin Insurance virkelig verdt det?


I 2018 presenterer tilgjengeligheten av kryptovalutaforsikring en Catch-22 for utveksling. Forsikringsselskaper har alvorlige spørsmål angående sikkerheten ved børsene. Fordi risikoen er vanskelig å beregne, er muligheten for anstendig dekning for børser ganske dårlig. På den annen side er mange investorer også skeptiske til utveksling av kryptovalutaer og vil heller velge en børs som er forsikret. Dette problemet er langt fra teoretisk og har spilt ut i noen få forskjellige virkelige scenarier.

Bithumb Hack

Bithumb var forsikret av Hyundai Marine & Brannforsikring og Heungkuk brann & Marine Insurance Co før et hack som fant sted i juni 2018. Selv om hacket resulterte i tap på rundt $ 31 millioner i fond, ga forsikringsdekningen bare $ 5,39 millioner i dekning. Dette betydde at børsen måtte betale de resterende $ 25 til $ 26 millioner med egne midler.

Den gode nyheten for investorene som mistet midler var at de lett kunne motta det som gikk tapt. Viktigst er det at utvekslingen ikke krever at brukerne må betale ekstra avgifter på forhånd for å motta beskyttelse. Selv om hacket i seg selv var dårlig, var dette sannsynligvis en ideell situasjon for investorer. Siden Bithumb er en populær børs med store overskudd ($ 424 millioner i 2017), trengte investorer ikke å bekymre seg så mye for deres tapte krypto.

Coincheck Hack, muligheten for fremtidige hack, og kryptovaluta forsikringsdekning

Det er også viktig å merke seg hvordan hack i større skala påvirker forsikringene. For eksempel stjal hackere $ 545 millioner i NEM under et hack av Coincheck. Dette hacket var rundt 17 ganger større enn Bithumb-hacket. Men, Coincheck’s overskuddet fra april 2017 til januar 2018 var bare rundt 490 millioner dollar.

Det er ikke offentlig tilgjengelig informasjon om Coinchecks forsikring; Imidlertid begynte selskapet å refundere alle brukere etter denne hendelsen. Spørsmålet mange investorer har er hvordan vil en enda mindre børs reagere på et stort hack? Det er en mulighet for at en børs ikke kan dekke tapet gjennom forsikring eller tidligere fortjeneste.

Likevel er det lett å se hvordan det å ha en forsikring kan lette den økonomiske byrden ved et hack. En kryptovaluta-utveksling som har forsikring, kan muligens redusere frykten for eksisterende brukere og potensielle nye brukere også.

bitcoin forsikring

Bitcoin-forsikringer er kostbare og dekker vanligvis ikke alle tapte penger under hack.

Er mulige individuelle retningslinjer tilgjengelig for investorer?

Som nevnt ovenfor kan forsikring være en nødvendig kostnad for kryptovaluta-utveksling. Det er en rekke selskaper som også tilbyr bitcoinforsikring for individuelle investorer. Disse inkluderer Great American Insurance Group, XL Catlin, Chubb, Mitsui Sumitomo Insurance, og andre. Noen av disse alternativene er veletablerte. Andre jobber fortsatt med å implementere forsikringer eller fortsette å evaluere de riktige kostnadene for kundene.

Dessverre er forsikringspremiene langt fra billige. For de aller fleste individuelle investorer er disse alternativene ganske uaktuelt. Selv for de institusjonelle investorene som har midler til å bruke, er det kanskje ikke mulig å kjøpe forsikring fra en av de ovennevnte leverandørene. For eksempel vil XL Catlins policy angivelig ha en premie på $ 200.000 for $ 10 millioner i dekning.

Det er mulig at vi kan se mer praktiske alternativer med lavere premier for individuelle investorer i fremtiden. Det er noen få selskaper som Allianz som har snakket om muligheten for å utvide forsikringstjenestene for å dekke individuelle hack og kryptolagring. Likevel ser det ut til at denne delen av markedet for kryptovalutaforsikring er relativt underutviklet. Til og med forsikringer for kryptorelaterte virksomheter og ICOer blir dannet fra sak til sak.

Fremtiden for Bitcoin-forsikring

Statistisk sett er det vanskelig å fortelle om kryptovalutaforsikringer vil bli en bærebjelke i bransjen eller til og med et lovkrav i fremtiden. På den ene siden viser forsikringsselskapene motvilje mot å akseptere høy risiko. Dette har mye å gjøre med uforutsigbarheten når hack vil oppstå eller hvor mye penger som kan bli stjålet. På den andre siden kan det hende at flere kryptovaluta-brukere blir mer sannsynlig å handle på forsikrede børser.

Vil enkeltbrukere ha muligheten til å kjøpe forsikringer i fremtiden? Vil børsene fortsette å ta det fulle økonomiske ansvaret? Hva slags forsikringer vil dukke opp for å beskytte enkeltbrukere mot hack eller tyveri? Svarene på disse spørsmålene vil bidra til å danne fremtiden for kryptovaluta forsikringer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map