Bitcoin Cash vs. Bitcoin | Fordeler og ulemper

Bitcoin Cash vs. Bitcoin

Historien mellom Bitcoin og Bitcoin Cash er omstridt, men vi er her for å se på fordelene og ulempene ved hver mynt fremover. Vi vil undersøke verdiforslaget til hver og deres vidt forskjellige tilnærminger til skalering. Vi vil også dissekere merkevarebygging og nivåer av desentralisering. Til slutt vil vi stille opp konkurransen og se hvor myntene er på vei i nær fremtid. Vil en mynt vinne ut? Eller kan BTC og BCH eksistere i harmoni i den konkurransedyktige kryptovalutaverdenen?

Bitcoins verdi

Satoshis melding innebygd i den første Bitcoin-blokken gir en klar motivasjon for å skape en desentralisert valuta. “Times 03 / Jan / 2009 kansler på randen av andre redning for banker.” Etter bankkollapsen i 2008 og påfølgende redning med skattebetalers penger, var Satoshi tydeligvis lei av regjering og bankkontroll av valuta.

Bankredninger

Satoshi bygger The Times ‘overskrift inn i Bitcoin-blokken.

Det er dypt innebygd i kryptovalutaetoset om at de grådige feilene ikke blir reddet. Det er en grunn til at Ethereum Classic eksisterer.

Bitcoins viktigste verdiforslag i nåværende form er dens desentralisering, muligheten til å ta pengeforsyning fra regjeringene og bankene. Med små, 1 megabyte blokkstørrelser og enorme mengder hashingkraft dedikert til å sikre Bitcoin-nettverket, er BTCs nivå av desentralisering og angrepsmotstand nummer én blant alle kryptovalutaer. Det er ikke tilfeldig at Bitcoin også konsekvent opprettholder den største markedsverdien. Å skaffe deg maskinvaren som kreves for et Bitcoin-angrep, forutsatt at det er nok forsyning, vil gi deg minst 7 milliarder dollar.

Imidlertid refererte Satoshi til Bitcoin som “elektroniske kontanter.” I løpet av 2017-populariteten i Bitcoin-populariteten var det klart at Bitcoin i sin nåværende form ikke kan fungere som kontanter. Transaksjonstidene var langsomme og dyre, og kostet ofte over 20 dollar å overføre penger. Enkelt sagt, med den nåværende kodebasen, skaleres ikke Bitcoin-blockchain. Imidlertid vil Bitcoin-troende gjerne vente til det er en gjennomførbar løsning med andre lag før de noen gang ofrer noen form for desentralisering på hovedblokkjeden..

Bitcoin Cashs verdi

Bitcoin Cash hardt gaffel fra Bitcoin for å øke blokkstørrelsen fra 1 MB til 8 MB, noe som gir mulighet for flere transaksjoner i hver blokk. De tror at deres tilnærming er nærmere tilpasset den sanne visjonen til Satoshi. Det er verdt å merke seg at etter at Satoshi i hemmelighet hadde implementert 1mb-hetten på blokkstørrelser, sa han: “Vi kan fase inn en endring senere hvis vi kommer nærmere behovet.” Satoshi predikerte at med en økning i internetthastighet og en reduksjon i lagringskostnadene, kunne blokkstørrelsen til slutt økes uten å ofre desentralisering.

Med kombinasjonen av større blokkstørrelser og lavere etterspørsel på Bitcoin Cash-nettverket, kan folk absolutt sende transaksjoner raskere og med betydelig lavere avgifter. Imidlertid, hvis etterspørselen etter Bitcoin Cash skulle øke, ville det til slutt komme inn i nøyaktig de samme problemene som Bitcoin hadde i 2017. For å holde seg foran dette problemet har Bitcoin Cash allerede økt blokkstørrelser fra 8 MB til 32 MB. Hvis Bitcoin Cash-blokker konsekvent blir fulle, er planen å øke blokkstørrelsene igjen.

Bitcoin-skalering

Bitcoin-utviklere holder ikke øye med deres skaleringsproblem. Segwit ble implementert for effektivt å doble blokkstørrelsen. Fra og med juli 2018 er omtrent 40% av betalingene med Segwit, og antallet fortsetter å klatre. Bitcoin blockchain kan nå behandle maksimalt 7 transaksjoner per sekund, ikke nesten nok for en global økonomi. Til sammenligning kan Visa behandle rundt 24 000 transaksjoner per sekund. Men Bitcoin-brukere verdsetter desentralisering fremfor alt.

Tilhengere av Bitcoin ønsker at så mange som mulig skal kunne laste ned hele blockchain for å bekrefte betalinger. Med 1 megabyte blokker lagt til omtrent hvert 10. minutt, er blockchain allerede over 200 gigabyte. Hvis blokkene ble gjort større, ville det raskt blitt vanskeligere for folk å lagre hele blockchain på datamaskinen, noe som førte til tap av desentralisering. Jo større blokkene er, jo mer båndbredde kreves også for å sende ut og verifisere blokker.

Skaleringsløsningen som for tiden forfølges innebærer å bygge et nytt lag på toppen av hovedblokkjeden, kjent som Lightning Network. Lightning Network, hvis det er riktig skalert og implementert, vil gi mulighet for nesten øyeblikkelige og gratis Bitcoin-transaksjoner. Transaksjonene per sekund vil også fullstendig dverge Visa. The Lightning Network er et pågående arbeid, men vokser i størrelse hver dag. En annen fordel med å forfølge Lyn er at hvis den ikke fungerer, forblir den viktigste Bitcoin-blockchain upåvirket. Og hvis Lightning Network mislykkes, vil det fortsatt være folk som holder sin Bitcoin og bare venter på neste forsøk på skalering.

Bitcoin Cash-skalering

Bitcoin Cash valgte å ikke implementere Segwit, en forutsetning for å bruke Lightning Network. I stedet øker de alle blokkstørrelsene for å dekke etterspørselen. Når Bitcoin Cash flyttet til 8 MB blokker, kunne det støtte 40-90 transaksjoner per sekund. Med Bitcoin Cash-blokker nå på 32 MB, kan den støtte enda mer.

Med dagens etterspørselenivå kan Bitcoin Cash gjøre opp de fleste betalinger på omtrent 10 minutter med en medianavgift på nærmere en tiendedel av centen. Medianavgiften for Bitcoin er for tiden rundt 15 cent. Selv med 32 MB blokkstørrelser faller transaksjonshastigheten langt under kravet til global etterspørsel. Imidlertid tester Bitcoin Unlimited utviklere allerede ideen om 1 GB blokker, og det er forskning på potensiell på 1tb blokker.

Det er mulig at teknologi en dag vil komme til det punktet at disse blokkstørrelsene ikke er et problem. Imidlertid er i dag ikke den dagen. Ved å legge til 1 GB i blockchain hvert 10. minutt, vil størrelsen raskt vokse utover lagringskapasiteten til de fleste personlige stasjonære datamaskiner. Bare en liten dedikert gruppe med en enorm mengde ressurser kunne delta i validering av blockchain. Med dagens teknologinivå reduserer økende blokkstørrelser desentralisering i bytte for raskere transaksjoner. Men med hovedverdien av kryptovalutaer som desentralisering, er dette en kompromiss verdt å gjøre? Det er klart at markedene ikke tror det på dette tidspunktet, med Bitcoins verdi ganske konsekvent 10 ganger verdien av Bitcoin Cash.

Bitcoin-merkevarebygging

Selvfølgelig er Bitcoin langt fra det mest kjente navnet i kryptovaluta. Viktigheten av anerkjennelse av merkenavn er uvurderlig. Du ser ikke populære kryptokurver med et unikt navn, plutselig endrer merkevaren til et vanlig adjektiv som brukes på en rekke produkter (beklager Nano-fans). Mange gafler som bruker Bitcoin-navnet, er i stand til å oppnå store markedsdekk ved å bare ha Bitcoin i navnet. Dette inkluderer Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin Private og BitcoinDark.

En av de viktigste aspektene ved Bitcoin-merket er Satoshi Nakamoto, den mystiske oppfinneren av kryptovalutaen. Forsvinningen av Satoshi er en av de største gavene til Bitcoin. Når du lager en desentralisert valuta, kan et figurhead potensielt ha for stor innflytelse. Charlie Lee, oppfinneren av Litecoin, som ønsket å unngå disse potensielle interessekonfliktene, solgte Litecoin. Til tross for at han hadde tenkt å være positiv for fremtiden til Litecoin, blir han kontinuerlig lammet av medlemmer av samfunnet. Så med Bitcoin som virkelig ikke har noen figurhead, forbedrer det bare følelsen av desentralisering, som nevnt tidligere, hovedverdien av Bitcoin.

Bitcoin Cash Branding

I tilknytning til den mytiske og mystiske Satoshi har vi den fargerike og kontroversielle lederen av Bitcoin Cash, “Bitcoin Jesus”, Roger Ver. Hans fortid shenanigans har blitt dekket grundig, så i stedet vil vi fokusere på hans ubarmhjertige og aggressive markedsføring for Bitcoin Cash.

Roger Ver

“Bitcoin Jesus” Roger Ver

Det er ekstremt sannsynlig at Roger’s merkevarebygging av Bitcoin Cash skaper forvirring for de som er nye for kryptovaluta. For eksempel er Bitcoin Cash-nettstedet, eid av Roger, www.bitcoin.com. Bitcoin Cash Twitter-håndtaket, som også eies av Roger, er @Bitcoin. Bitcoin Cash-logoen er den samme som Bitcoin, men skråstilt i en litt annen retning.

BTC vs BCH

Her er Roger sin definisjon av Bitcoin Cash on bitcoin.com:

Hva er Bitcoin Cash?

I tillegg til Bitcoin Cash definert som “oppdatert versjon”, refererer Roger til den opprinnelige Bitcoin som Bitcoin Core, et navn som sjelden brukes av andre nettsteder.

På et tidspunkt refererte Bitcoin.com til og med til BCH som Bitcoin og ikke Bitcoin Cash. Roger endret til slutt nettstedet på grunn av trussel om søksmål.

Så spørsmålet er om folk ved et uhell kjøper Bitcoin Cash når de mente å kjøpe Bitcoin? Det er ikke klart, og anekdoter er ikke tilstrekkelig til å svare på spørsmålet, men det virker absolutt mulig om ikke sannsynlig. men, Rogers mål er klare. Roger vil at Bitcoin skal fungere som en brukbar valuta med lave avgifter. Han vil også at verden skal se Bitcoin Cash som den sanne Bitcoin.

Bitcoin Cash vs. Bitcoin – Hva er neste?

Hvis begge planene for skalering mislykkes, kan du fortsette å se situasjonen vi har i dag. Folk handler for mynter på mindre overbelastede nettverk. I dette scenariet er det mulig at BTC og BCH kan fortsette å eksistere i harmoni. Når du flytter penger mellom børser, er det vanlig at folk handler for Litecoin eller Bitcoin Cash. Begge myntene har tilstrekkelig likviditet og kan flytte midler raskt med lave avgifter.

I jakten på en desentralisert, brukbar kryptovaluta er det absolutt fornuftig at både Bitcoin og Bitcoin Cash eksisterer. Det er ingen skade å utforske forskjellige veier til en effektiv skalering av nettverkene. Løpet fortsetter for å se om lynnettverket eller større blokker skaleres. I tilfelle den ene mynten skalerer før den andre, er det mulig at du vil se vinneren ta alt og døden til enten BTC eller BCH.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map