Betyr Bitcoin’s Enhancing Anonymity Doomsday for Privacy Coins?

I de tidlige stadiene av Bitcoin-utviklingen hadde de fleste kryptovalutaentusiaster en tendens til å tro at den opprinnelige digitale valutaen tilbød dem fullstendig anonymitet, og de kunne kjøpe med denne typen “nye penger” uten å avsløre identiteten deres. Nivået på Bitcoins privatliv ble ofte sammenlignet med sveitsiske bankkunder. Det var imidlertid langt fra tilfelle.

Er Bitcoin anonym? Bitcoin-transaksjoner registreres i hovedboken og sendes offentlig til alle med tilgang til blockchain. Dette betyr at pengeoverføringene dine er sårbare for å bli sporet, og for hackere eller statlige strukturer kan veien til lommebokadressen din være like tydelig som et spor av våte fotavtrykk som fører til et bad. Husk Ross Ulbricht, den beryktede skaperen av Silk Road-svarte markedet?

Myndighetene spores transaksjonene hans og klarte å identifisere og fange ham mens han satt med datamaskinen sin på et av bibliotekene i San Francisco. Så din økonomiske aktivitet er faktisk en åpen bok, og Bitcoin bør betraktes som mer en pseudonym eiendel enn anonym.

Dette er grunnen til at kryptomarkedet så fenomenet personvernfokuserte protokoller få fart sammen med forskjellige myntblandingsverktøy og tjenester uten offentlige poster som knytter transaksjoner til lommebøker. Enkelt sagt ble personvernmynter designet for å dekke spor etter å ha operert med kryptovalutaer, noe som gjorde bruken deres veldig populær blant krypto-geeks bøyd til anonymitet..

Men nylige nyheter om Bitcoins potensielle oppgraderinger som tar sikte på å forbedre personvernet ser ut til å true fremtiden for denne klassen av digitale eiendeler, og kan til og med flytte noen for å eliminere Monero, Dash og ZCash ut av porteføljene. For å måle muligheten for at et slikt scenario blir oppfylt, må vi se på hvor personvernmynter står nå.

Generell spenning for kryptovaluta under pandemien

Statistiske data fra ICO Analytics viser at fremtredende personvernmynter, med DASH (se Dash vs. Bitcoin) som leder an, hadde overgått Bitcoin per 31. januar, ettersom personvern ble en større bekymring i bransjen, mest sannsynlig som svar på Folkets bank av Kinas uttalelse om deres sentraliserte digitale yuan-initiativ. Dette var første gang på 18 måneder som personvernmynter hadde overgått Bitcoin i prisgevinst, hovedsakelig på grunn av deres mangel på levedyktige verdiproposisjoner og den høye regulatoriske kontrollen som ble rettet mot dem..

Kilde: ICO Analytics

Det hausse sentimentet fortsatte å samle krefter etter Fed-styreleder Jerome Powells vitnesbyrd, der han bemerket at privatliv er viktig for transaksjoner med digitale valutaer og global adopsjon av krypto: “En hovedbok der du vet alles betaling er ikke noe som ville være spesielt attraktivt i USAs sammenheng.” Viktigheten av Fed-sjefens holdning ble fremhevet av en av de mest berømte kryptopåvirkerne, Anthony Pompliano, som igjen skapte hype i samfunnet og førte til en økning i myntmynttransaksjoner.

Kilde: CoinMarketCap

Med COVID-19-krisen har personvern også blitt en ny slagmark for å bekjempe sykdommen. Monero, ZCash og Dash var alle vitne til økt handel, mens sistnevnte klarte å nå nye høyder og overgått Bitcoin med over 60% sammenlignet med begynnelsen av året. Videre var Dash blant eiendelene som gjenopprettet raskt etter markedssammenbruddet “Black Thursday” i mars. Interessant nok ble etterspørselen etter denne mynten i stor grad forårsaket av venezuelianere, hvorav noen bruker den til daglig shopping.

Til tross for så imponerende gevinster, var det i begynnelsen av andre kvartal 2020 bare en personvernmynt som overgikk Bitcoin. Mynten det er snakk om er Monero (se Monero vs. Bitcoin guide), som har forbedret seg ytelsen med rundt 5%. Noen eksperter tror at denne plutselige økningen var et resultat av flere positive utviklinger som ble gjort for å forbedre gjennomføringen av transaksjoner og måten Monero jobber med personvernettverkene Tor og I2P. I tillegg fikk kryptovalutaen stor oppmerksomhet fra kjente ansikter i kryptoindustrien som Coinbases administrerende direktør Brian Armstrong, som uttrykte hans håp om å se personvernmynter blant hovedtrendene i 2020, og kontroversiell antivirusprogramvareutvikler John McAfee, som heter Monero som hans valgte kryptovaluta når det gjelder personvern. Mange handelsmenn som delte dette synet, så ut til å straks strømme til mangeårige børser som også opererer i samsvar med anonymitetsidealer, noe som gjør XMR / USDT-handelsparet på HitBTC til det mest likvide i markedet.

Kilde: Coin360

Med en så betydelig likviditetsmargin vil det ikke være en feil å si at børsen har et av de mest gunstige miljøene for handel med personvernmynter til rimelige priser, sammen med over 500 andre eiendeler.

Bitcoin ulovlighet bekymringer og “ikke-så-privat” diskurs

Ikke alle er bullish på personvernet. Misbrukere av personvernmynter understreker at de er involvert i ulovlige transaksjoner utført på mørke markeder, og insisterer på at dette oppveier alle argumentene fra personvernforesatte. De fleste markedsplasser som finnes på det mørke nettet, godtar usporbart privatliv, og dekker dermed kravene til hvitvasking og finansiering av terrorisme. Japanske og sørkoreanske regulatorer er blant dem som kjemper hardt mot anonyme mynter, og til og med håndhever lokale børser for å fjerne dem fra dem.

For eksempel fjernet Korbit-børsen fem personvernmynter i mai 2018, med henvisning til den sørkoreanske regjeringen forby på anonyme kryptokurrency-transaksjoner. Senere Tokyo-baserte CoinCheck stoppet støtten til flere personvernmynter, inkludert Monero, Dash og ZCash, da en halv million dollar ble stjålet fra børsen, til tross for at ingen av kryptovalutaene ble brukt til å begå forbrytelsen.

Faktisk avslørte mai-rapporten fra Rand Corporation at flertallet av ulovlige transaksjoner (59%) på darknet bruker Bitcoin, mens tilstedeværelsen av personvernmynter som antas å være “valutaene for kriminelle” er langt mindre fremtredende..

Kilde: RAND DWO

Og det som er enda mer interessant er det siste kunngjøring fra Chainalysis som beskriver støtten til Dash og ZCash. Dette betyr at nå nesten alle transaksjonene som er utført med disse to eiendelene, som har lyst på seg selv som anonyme og ikke-sporbare, lett kan spores. Det ser ut til at dette plutselige trekket fra det amerikanske baserte kryptoanalyseselskapet vil lette oppgaven for rettshåndhevelsesbyråer og gjøre personvernfokusmynter praktisk talt ubrukelige..

Chainalysis uttalte at anonyme mynter gir en brøkdel av økt personvern, men ingenting nær total anonymitet. Selskapet fant ut at bare rundt 1% av transaksjonene som ble utført på ZCash-nettverket, kan skryte av maksimalt privatliv, selv med forbedret kryptering tatt i betraktning. Når det gjelder Dash, faller denne satsen under 0,7%, som fra et teknisk synspunkt setter personvernaspektene til mynten på samme nivå som Bitcoin.

Det er bemerkelsesverdig at nesten to måneder tidligere forskere fra Carnegie Mellon University generert lignende resultater gjennom deres test-prøve av ZCash og Monero sporbarhet. Tallene er skuffende: 99,9% av ZEC-transaksjoner og 30% av XMR-transaksjoner kan enkelt spores.

Med dette i tankene utgjør Bitcoins økende privatliv en eksistensiell trussel mot anonyme kryptovalutaer som til slutt kan se mindre vekst og støtte fra samfunnet, ettersom den aller første kryptovalutaen fremdeles har mange flere ressurser og mye mer interesse enn noen av altcoins.

Utsiktene til rivaliseringen “Bitcoin vs privacy coins”

Naturligvis kan teknologier som gagner Bitcoins personvern og effektivitet som Taproot-protokollen og Schnorr-signaturer, som gjør det mulig for samarbeidslukkinger å se ut som vanlige transaksjoner og forbli helt skjult for folk utenfra, ta noen av kantene fra anonyme kryptovalutaer. Bitcoin Core-utvikler Ryan Havar foreslår at den bredere BTC-brukerbasen vil være i stand til å gjøre den mer privat enn sine personvernfokuserte konkurrenter: ”Enkelt sagt, det er mange flere Bitcoin-brukere og brukstilfeller. Så hvis du kan “gjemme deg” i mengden av Bitcoin-brukere, er det en mye større mengde enn å si ZCash. ”

Situasjonen for personvernmynter er skjemmet av nedbruddet mot dem som får fart i forskjellige deler av verden. I mars 2020 var lederen for den franske nasjonalforsamlingens finanskomité, Eric Woerth, hevdet, “Det ville også ha vært hensiktsmessig å foreslå forbud mot formidling og handel med krypto-eiendeler for å garantere fullstendig anonymitet ved å forhindre, ved deres design, enhver identifikasjonsprosedyre.”

Dette betyr imidlertid ikke at Monero, ZCash, Dash og andre lignende mynter til slutt vil falme ut i uklarhet, da kryptomarkedet ikke er et nullsumsspill der bare ett aktivum kan opprettholde popularitet. Denne typen krypto er fortsatt etterspurt med den mest verdifulle personvernmynten når det gjelder markedsverdi, XMR, stigende i pris med omtrent 86% siden begynnelsen av året. BTC-personvernoppdateringene ligger fremdeles foran oss, og mens juryen fremdeles er ute, kan personvernmidler dra nytte av Bitcoins nåværende mangel på anonymitet og soppbarhet og akselerere deres forsøk på å få mer territorium.

Bitcoin for personverndebatten vil fortsette å rase videre, så sørg for å holde oversikt over oppdateringer i nettverket og eventuelle fremtidige anonymitetstester.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map