ASIC Mining vs Cryptocurrency Project Teams: A Game of Cat and Mouse

ASIC Mining: The Early Days

Januar 2013 markerte begynnelsen på en ny æra for gruvedrift av kryptovaluta: fremveksten av ASIC-gruvearbeidere. Rundt denne generelle datoen begynte ASIC-gruverigg å komme inn på forbrukermarkedet. Før januar 2013 brukte de fleste gruvearbeidere av kryptovaluta relativt enkle, mye billigere GPU- eller CPU-gruvedrift til å gruve kryptovaluta. Disse operasjonene gjorde det lettere for individuelle hobbyister å tjene kryptovaluta ved å støtte Proof-of-Work konsensusalgoritmer.

Økningen av ASIC-gruverigger økte ikke bare barrieren for markedsinngang for hobbyarbeidere, men gjorde det også mye lettere for bedrifter for å starte massiv gruvedrift.

Virkning av ASIC på kryptovaluta-prosjekter

Fra et kryptovalutaprosjekt perspektiv presenterte denne fremgangen innen gruvedriftsteknologi både klare fordeler og ulemper.

En fordel med ASIC-gruvedrift var at Proof-of-Work-konsensus-algoritmebaserte kryptokurver var i stand til å bryte med mye raskere hash-priser, noe som gjorde behandlingstider for transaksjoner mye raskere enn noen gang før. Ved å kutte ned transaksjonsbekreftelsestidene ble P2P-kryptokurrencybetalinger litt mer praktiske enn dagene med GPU og CPU-gruvedrift.

Mens de høyere transaksjonshastighetene hjalp kryptokurrency med å få mer adopsjon på markedsplasser, førte ASIC også til en stor ulempe: sentralisering av gruvedrift. Fordi det var mulig å drive storstilt ASIC-gruvedrift, ble gruvedrift en måte for noen få grupper av mennesker til i hovedsak å kontrollere den monetære forsyningen av forskjellige kryptovalutaer.

Virkningen av ASIC-er på Cryptocurrency Adopters

Det faktum at gruvedrift ble mer sentralisert med fremveksten av ASIC-rigger ble en stor bekymring blant de første som tok i bruk kryptovaluta. Tross alt gjorde de fleste som opprinnelig hadde adoptert mynter som BTC det fordi de lovet opprinnelig et nytt, desentralisert pengesystem. ASIC-gruvedrift ble sett på av mange tidlige brukere av kryptovaluta som en trussel mot hovedprinsippene for blockchain og cryptocurrency.

Selv om noen mennesker skapte virksomheter rundt ASIC-gruvedrift og investerte store mengder tid, energi og penger i å kjøpe ASIC-gruvedrift, begynte et stort segment av kryptokurrencybrukere å stille spørsmål ved om ASIC-gruvedrift skulle være tillatt på grunn av den økende sentraliseringen av pengeforsyningen som ble skapt av adventen av ASIC-gruvedrift operasjoner.

The Cat and Mouse Game

Siden starten på ASIC-gruvedriften rundt januar 2013 har PoW-baserte kryptokurrencyprosjekter nærmet seg endringer i gruvedriftsteknologien på en rekke måter. For eksempel har prosjekter som Bitcoin (BTC) fortsatt å ignorere dette problemet.

I hovedsak ble Bitcoin-samfunnet (og mange andre kryptoprosjekter) delt på hvordan de skulle håndtere fremveksten av ASIC-gruvedrift. For Bitcoin-samfunnet førte dette til opprettelsen av BTC-hardgaffelen kalt Bitcoin Gold (BCG) i 2017, som bruker Donald Trump-esque slagordet “gjør Bitcoin desentralisert igjen.”

Hvordan prøvde BCG og andre store kryptokurrencyprosjekter å stoppe ASIC-gruvedrift? Flere prosjekter begynte å bruke ASIC-resistente PoW-konsensusalgoritmer som i utgangspunktet markerte ethvert forsøk på å utvinne med ASIC-rigger som spam. Dette har skapt et spill katt og mus. Prosjekter som ikke har endret algoritmene til å være ASIC-resistente ansiktsgranskning fra lokalsamfunnene.

For prosjekter som frykter sentralisering av deres monetære forsyninger på grunn av storskala gruvedrift, har algoritmeendringer vært svært tidkrevende. Flytter til nye algoritmer i håp om å stoppe ASIC-gruvedrift har også skapte mye spenning mellom produsenter av gruverigg og kryptovalutaprosjektgrupper. Denne riftet ble tydelig i Monero-Bitmain-spytten som skjedde i mars 2018. En enda større bekymring er det faktum at gruvearbeidere vil lage ny gruvedrift og gruveprogramvare som omgår nyere ASIC-resistente algoritmer, noe som gjør sentraliseringen av gruvedrift mulig og å gjøre innsatsen fra kryptovalutaprosjektgrupper i det hele tatt for ingenting.

Hva vil skje med ASIC Mining i 2018 og utover?

Bitmain og andre produsenter av gruverigg vil fortsette å produsere gruverigger for gruvearbeidere som ønsker å utvinne kryptovaluta. Det er imidlertid fortsatt uklart hvem som kommer ut av ASIC / storskala gruvedebatt. Selv medstifter av Bitcoin.org og Bitcointalk skrev et åpent brev i februar 2018 og ba om en ASIC-resistent algoritme for BTC. Etter hvert som flere prosjektgrupper fortsetter å oppdatere algoritmene og produsenter av gruverigger tilpasser seg disse endringene, vil sannsynligvis hele bransjen se evige endringer og mer av det samme katt-og-mus-spillet..

GPU- og CPU-gruvedrift kan bli de eneste alternativene for gruvedrift, men med høy lønnsomhet for gruveutstyr og storskala gruvedrift, er det mer sannsynlig at produsenter av gruverigg fortsetter å prøve å holde seg foran endringer i algoritmer. Selv en overgang fra PoW til PoS kan ikke gjøres raskt. Det tar tid og planlegging som Ethereums prosjektgruppe har vist. For nå ser det ut til at debatten om sentraliseringen av gruvedrift vil fortsette å rase videre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map