Aragons Luis Cuende om Blockchain Governance & Digital Jurisdictions

Contents

Intervju: Aragons Luis Cuende om Blockchain Governance & Digitale jurisdiksjoner

luis cuende aragon

Coin Central’s Bennett Garner fikk nylig muligheten til å snakke med Luis Cuende, grunnlegger og prosjektleder for Aragon. Prosjektet samlet inn $ 25 millioner i sin ICO i mai i fjor. I forrige uke ga Aragon ut sitt første testnett, tilgjengelig for publikum på app.aragon.one.

I dette korte intervjuet dekker vi det grunnleggende om Aragon og motivasjonene bak å skape plattformen. Hvis du vil lære mer om plattformen, kan du lese vår komplette guide for nybegynnere fra Aragon.

Uten videre, her er intervjuet …

Bennett Garner: Du har sagt “mennesker håndhever kontrakter ved å gi bort frihet.” Kan du forklare hva du mener med det i sammenheng med Aragon?

Luis Cuende: I utgangspunktet når du går inn i en sosial kontrakt, godtar du å gi bort noe av din frihet slik at du blir sluppet ut i samfunnet og får lov til å dra nytte av de gode tingene det kan tilby. Et eksempel er at for å leve i et samfunn samtykker du i å bli straffet hvis du gjør visse ting, for eksempel å kaste søppel i gulvet. I bytte for å nekte den friheten, får du samhandle med markedet, ha litt fysisk sikkerhet, bruke rettssystemet osv.

Hva er opprinnelseshistorien bak Aragon? Når og hvordan startet ideen?

Så Jorge og jeg jobbet med noe som heter Unpatent, som var en slags patenttrollmorder. Patenttroll er et stort problem i verden fordi det amerikanske patentsystemet suger. På slutten innså vi liksom at det underliggende problemet var styring: alle var enige om at systemet sugde, men oligopolene sørget for at det ikke endret seg til det bedre. Det og andre faktorer, slik som at Trump vant valget, fikk oss til å innse viktigheten av å fikse styring i verden.

Hva er det største problemet Aragon prøver å løse?

Mangelen på evolusjon i styresett. Vi bruker de samme styresystemene fra årtusener siden, og det gir ingen mening. Dette forårsaker effekter som undertrykkelse, ulikhet, fattigdom osv.

I dag kan vi itere styringsmodeller i den hastigheten vi iterer programvare. Vi kan prøve ut nye modeller uten at folk blir drept. Det er en ny æra.

Jeg er fascinert av ideen om en “digital jurisdiksjon.” Kan du fortelle oss mer om Aragons ambisjoner om å håndheve og bedømme grenseløse digitale kontrakter? Hvordan er en digital jurisdiksjon forskjellig fra enhver annen smart kontraktplattform?

Smarte kontrakter er fantastiske. Problemet er at koding av alle menneskelige finesser i kode er umulig. Derfor er det fornuftig å ha en domstol du kan ty til.


Hvis du tenker på nasjonalstater, gir de sikkerhet. De eier landet og de håndhever at et sett med lover følges inne i landet deres.

I kryptonettverk sikrer blokkjeder sikkerheten til kryptoaktiva via uforanderlighet. Imidlertid må blokkjeder og smarte kontrakter noen ganger endre seg selv for å utvikle seg. Ideen for Aragon Network er at det vil gi styring som vil utvikle seg og endre seg over tid. Derfor gir samme sikkerhet en jurisdiksjon til bordet, men i kryptoverdenen.

Er ideen om å erstatte regjeringer som en digital jurisdiksjon? Å handle sammen med regjeringer?

Eldre regjeringer vil eksistere en stund. De fleste av dem burde ikke. Men noen av dem vil tilpasse seg denne nye økonomien, der bedrifter ikke har noen lokal bosted eller jurisdiksjon. De som gjør det, vil høste fordelene av å tiltrekke seg de mest talentfulle menneskene i dette århundret.

Imidlertid konkurrerer vi ikke mot dem om å tiltrekke folk til å bo der – mennesker kan ikke leve i byte ennå. Vi fokuserer heller på å være stedet der de økonomiske interaksjonene skjer.

Hvordan er fremgangen så langt? Hvor er du på veikartet ditt? Når forventer du en offentlig versjon?

Vi lanserte nettopp Aragon på testnettet i forrige uke! Mainnet følger snart. Du kan prøve det på app.aragon.one.

aragon testnet

For Aragon Network vil det skje i løpet av dette året, men vi gjennomgår fortsatt forskning.

Du bygde Aragon på Ethereum. Hvorfor bestemte du deg for å bruke Ethereum i stedet for en annen plattform eller lage din egen plattform?

Ethereum er den beste plattformen for å lage smarte kontrakter. Verktøyet er der, og utviklermomentet er like utenfor diagrammene. Det er et fantastisk samfunn.

Hvilke feil eller tilbakeslag har du møtt til dette punktet? Hva er de største utfordringene du forutser de neste månedene?

Ting tok mer tid enn forventet for 0,5-utgivelsen fordi vi likte 4 refaktorer. Å lage noe skuddsikkert, fullt oppgraderbart og sikkert er fortsatt vanskelig.

Den største utfordringen de neste månedene vil være relatert til styringsforskning. Å ha samfunnsdrevet styring vil være en utfordring i noen tilfeller der tokenholdere bare vil tjene raskt på det. Planlegging og forskning vil være nøkkelen.

Hva har vært ditt lykkeligste øyeblikk med å jobbe med Aragon?

Vanskelig å si, det har vært mye! Jeg tror da token-salget ble gjort, og vi ikke tapte noen penger. Det var de vanskeligste månedene i mitt liv, da det var bare Jorge og jeg som jobbet med en av de mest avanserte dappene der ute, samtidig som vi bygde et samfunn og gjorde et symbolsalg.

Har du noen partnerskap eller selskaper som er interessert i å bygge videre på Aragon som du kan dele med oss?

Noen av dem er det her! Det er mange devs som også bygger ting på Aragon, som alltid skjer ekte ting undercover i GitHub &# 128578;

Hva er en typisk dag i Luis-livet som å jobbe med Aragon?

Vel, jeg pleide å jobbe mye med produkt og design. De siste månedene har jeg vært mer fokusert på juridisk, bare fordi prosjektet trenger det. Å være en leder betyr i utgangspunktet at du må gjøre det prosjektet krever, når det krever det. Så jeg prøver å hjelpe der jeg kan. Jeg brukte også mye tid på å ansette. Resten av året vil jeg fokusere mer på produkt og Aragon Network.

Jeg prøver også å minimere mengden samtaler jeg har fordi jeg lett kunne ha samtaler hele dagen hele natten.

Har du noen hobbyer eller personlige mål utenfor Aragon?

Jeg DJ! Jeg har gjort det de siste 6 årene, men begynte nylig å laste opp noen mikser kl https://mixcloud.com/angya. Jeg spiller også basketball og elsker valper.

Hva tror du at folk flest tenker annerledes enn deg? (Om blockchain, AI eller noe)

LC: Mange mennesker har misforståelser om hvordan verden fundamentalt fungerer. Spesielt nasjonalstater, banker og andre etablerte selskaper. Folk tror de har vært med oss ​​siden Big Bang, men det er faktisk veldig nylige oppfinnelser.

Er det noe annet du vil legge til??

LC: Vi ansetter Frontend Devs og en Developer Relations! Mer info på https://wiki.aragon.one/jobs/ &# 128578;

Konklusjon

En stor takk til Luis for at han tok seg tid til å snakke med oss. Ta en titt på Aragons testnett og veikart for å se hvordan du kan bli involvert i dette prosjektet.

Er det en prosjektstifter du vil at vi skal intervjue? Send oss ​​en tweet @realcoincentral med dine forslag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map