Ansette Blockchain Developer Talent er den nye industriutfordringen

Vi er litt over halvveis i 2018 og allerede mer enn Det er samlet inn 6 milliarder dollar gjennom hundrevis av ICOer. Ved siden av dette begynner store firmaer å utforske bruken av blockchain i områder som finansielle tjenester og forsyningskjeden. Erfarne blockchain-utviklere er nå i høy etterspørsel – og rekrutterere som ansetter talent for blockchain-utviklere, har arbeidet sitt skåret ut for dem.

Krigen for blockchain-talent er i gang. Her forklarer vi omfanget av problemet og inkluderer noen ideer for rekrutterere som ønsker å tiltrekke seg de beste hodene i bransjen.

Talent Wars for Blockchain-utviklere

Freelancing-nettstedet Upwork har en ferdighetsindeks som rangerer de 20 beste raskest voksende ferdighetene. Opparbeidsrapporter at blockchain som en ferdighet vokste med en imponerende 6000% de første tre månedene av 2018 – imponerende vekst sammenlignet med samme periode i fjor.

Upwork kvartalsvis ferdighetsindeks Q1 2018

Infographic fra Upwork, viser kvartalsvis ferdighetsindeks for 1. kvartal 2018

Med en så høy grad av kompetansevekst, ville det være lett å tenke at markedet er oversvømmet med blockchain-talent. Den samme rapporten sier imidlertid at etterspørselen etter de ti beste ferdighetene på listen også vokste med mer enn 400%. På samme tid rapporterte 53% av ansettelsesledere tilgang til ferdigheter som deres største ansettelsesutfordring.

Selv et kortvarig søk etter “blockchain-jobber” på LinkedIn viser at talent for utviklere er i høyeste etterspørsel. Gjennomsnittlig lønn for blockchain-utviklere i USA er rundt $ 130.000, og høyere enn det i teknologihubber som San Francisco eller New York City.

Men selv dette tallet er skjevt av det faktum at det er så mange nye aktører til markedet – erfarne utviklere kan styre langt høyere enn det. I mai gikk David Schwartz fra Ripple Inc. fortalte WSJ at han hadde sett en utvikler på teamet motta to separate jobbtilbud som fulgte med en kul signaturbonus på 1 million dollar hver.

Hvorfor penger ikke er svaret

Å tilby stadig høyere tilbud om lønns- og bonuspakker kan ikke hjelpe å tiltrekke det beste talentet innen blockchain. Mange erfarne blockchain-utviklere har vært med i spillet i noen år nå og var tidlige investorer i krypto.

I tillegg jobber mange erfarne utviklere også med sine egne blockchain-prosjekter. La oss innse det – hvis du allerede svømte i kontanter generert av din egen innsats, ville du registrere deg for et liv i ni-til-fem?

Ansette Blockchain Developer Talent – Hvordan finne og tiltrekke det beste

Så hvordan skal rekrutterere som ansetter talent for blockchain-utviklere, gjøre det hvis annonsering av en heftig pakke ikke kommer til å trekke det beste av seg selv?

Selv om det ikke er noe svar på dette, er det noen måter som selskaper og rekrutterere fremdeles kan finne de lyseste sinnene i blockchain-verdenen..

Finn talent

For det første er det lite sannsynlig at standardjobbannonser fungerer. Mennesker som er etterspurt etter ferdighetene sine, bruker ikke tid på å lese jobbtavler for potensielle muligheter. Den beste strategien for å ansette blockchain-utvikler talent innebærer å gå der ute og finne den. Det er noen få steder å se.

1. Blockchain-konferanser og nettverkshendelser

Å møte mennesker ansikt til ansikt er den beste måten å skape meningsfulle forbindelser. Det er nå mange arrangementer iscenesatt rundt krypto og blockchain, men utviklermiljøet vil delta på de som fokuserer på teknologi i stedet for investering. Et par gode spill er Blockchain Developer Conference eller Konsensus.

Blockchain utviklerkonferanser

Konferanser og arrangementer er en fin måte å få kontakt med blockchain-utvikler talent

2. Be om henvisninger

Eksisterende nettverkstilkoblinger kan gi kontakter og tips for å finne det beste utviklertalentet. Få mest mulig ut av sosiale kanaler og uformelle muligheter for å fortelle folk at det er åpne stillinger for blockchain-talenter.

3. Bruk en profesjonell Blockchain Recruiter

Noen rekrutterere begynner nå å spesialisere seg i nisjen med å ansette blockchain-utvikler talent. Det vil medføre noen kostnader, men det legger ut legwork for å finne egnede kandidater. To eksempler er Blockchain Developers Inc. og CryptoRecruit.

4. Dykk ned i de elektroniske fellesskapene

Det er spesifikke nettkanaler som bare eksisterer for å ansette blockchain-utviklere. Hvis det er kandidater som aktivt søker arbeid, vil de mer sannsynlig bruke disse kanalene enn noen generisk jobbannonseplattform. Blocktribe er et slikt eksempel, og BountyOne er en annen.

5. Sjekk ut frilansingsstedene

Frilansende plattformer som Upwork eller Toptal ha en søkefunksjonalitet slik at brukerne kan finne kandidater basert på spesifikke ferdigheter eller erfaringer. Dette er også et flott alternativ for å ansette på en mer fleksibel basis (se nedenfor hvorfor dette er viktig).

Tiltrekkende talent

Når du har etablert en passende talentpool, er neste utfordring å gjøre tilbudet attraktivt nok til å få den rette kandidaten gjennom døren. Her er noen måter arbeidsgivere kan generere interesse for sine blockchain-roller på. Ingen av dem involverer å ty til kontanter.

1. Vær fleksibel

Tilbud for eksterne arbeidsmuligheter eller fleksible timer vil trolig føre til mer interesse for rollen. Blockchain ingeniører er ikke den mest tradisjonelle av folk. Pendling for å tilbringe stive 40 timer per uke ved et skrivebord vil sannsynligvis utsette potensielle kandidater. Ansettelse på frilansbasis kan også tilby et godt kompromiss.

2. Iscenesett en Hackathon

Av natur er blockchain-utviklere problemløsere. Derfor, iscenesette en hackathon er en fin måte å samle en haug med kreative problemløsere. Det gir også potensielle utviklerkandidater litt innsikt i hva slags originale problemer de ville ha muligheten til å løse.

Utvikler koding krus

Mange utviklere elsker et godt kodingsproblem å løse med morgenkappa

3. Tilby interessante prosjekter

Det er naturlig at kreative problemløsere vil ha en viss forsikring om at prosjektene i deres nye rolle vil gi intellektuell stimulering og ha en viss innvirkning på verden. Hvis prosjektet gir spesiell kompetanseheving eller gjør en konkret forskjell for en bestemt sektor eller gruppe, må du gjøre det kjent.

4. Bygg flotte lag

Smarte mennesker vil jobbe med smarte mennesker. Å bli med i et sterkt team av likesinnede, kunnskapsrike mennesker er et utmerket salgsargument for å tiltrekke seg blockchain-utvikler talent.

Utfordring for noen, mulighet for andre

Ansette blockchain-utvikler talent er fortsatt en utfordring for rekrutterere. Men det skaper store muligheter for alle kodere og programmerere som leter etter nye beite.

Ved å ta kurs i blockchain-språk som Solidity, vil helt nye karriereveier åpne. Det er også mange andre blockchain-roller som dukker opp på arbeidsmarkedet takket være den nåværende boom. Blockchain-teknologi viser seg å være i stand til å tjene mange formål akkurat nå, og jobbskaping er absolutt ikke noe unntak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map