AI og Blockchain – Superkule eller litt skumle?

Hvis du er bitteliten av det enorme potensialet til AI og blockchain, er du ikke den eneste. Da sauen Dolly ble klonet på 90-tallet, dukket det opp et relevant spørsmål. Bare fordi vi kan, betyr det at vi burde?

Bare fordi AI og blockchain-teknologier kombinert kan stoppe forbrytelser før de skjer, erstatte menneskelige jobber med roboter og tildele alle “ting” i stratosfæren en identitet – betyr det at de burde?

Er AI og blockchain kombinert superkule eller litt skumle? La oss se nærmere på det.

Kunstig intelligens (AI)

AI og blockchain og er åpenbart to veldig forskjellige grunnleggende teknologier. AI bruker maskinlæring for å analysere komplekse datamodeller, identifisere mønstre og gjenskape dem, og til slutt etterligne handlingene til et menneske. Sophia roboten? Ikke sant. Og ja … litt skummel.

Hanson Robotics kan ha behandlet verden til en dose AI på sitt aller beste. Men ikke alt som involverer AI er like visuelt imponerende, ufattelig dyrt (eller psykisk forstyrrende) som Sophia.

Så hvis du er bekymret for at roboter skal utslette menneskeheten, kan du sannsynligvis slappe av for nå. Du må innrømme at så skumle som de spontane vitsene og feilfri ansiktsuttrykk var, var de også ganske kule:

AI handler ikke bare om å få roboter til å leve til heller. Faktisk bruker vi kontinuerlig AI i daglige applikasjoner, kanskje uten at vi er klar over det. Tenk LinkedIn og dets prediktive tekstchat, Siri eller Alexa, for litt mer subtile eksempler på AI uten paparazzi.

Blockchain

Uten å dykke for dypt inn i blockchain-kjennetegnene (du kan lese mer om det her hvis du vil), er dets viktigste egenskaper desentralisering, gjennomsiktighet, uforanderlighet og evne til å styre autonomt med smarte kontrakter..

Gjennom blockchain-teknologi kan vi sende midler fra ett land til et annet uten å bekymre oss for konverteringsgebyrer på kort tid. Vi kan spekulere i fremtidig pris på Bitcoin, spore varer i forsyningskjeden, lagre offentlige poster på en sikker måte, utrydde fattigdom, utslette korrupsjon, handle energikreditter, gi kraft tilbake til musikere og hundrevis av andre ekstremt kule ting.

Men blockchain har noen få egenskaper som også kan gi hibigeebies. Smart styring kan være vanskelig å få hodet rundt, ideen om at kode er lov, og at det på et tidspunkt i fremtiden er sannsynlig at IOT-teknologi og blockchain vil skape autonome ting uten noen levende person bak dem.

“Hva skjer når noe går dårlig? Hvem er ansvarlig? ” spurte Maltas Steve Tendon i intervjuet med oss. “Disse spørsmålene trenger nye lover som skal behandles.”


Når AI og Blockchain jobber sammen

Det er flere måter AI og blockchain kan samarbeide for å hjelpe hverandre med å nå sitt fulle potensiale. For eksempel er vi fremdeles langt unna smart styring mens det er problemer med smarte kontrakter. Nemlig at de bare er like gode som utvikleren som programmerte dem, og at de ikke kan gi rom for god tro eller menneskelig tolkning. Kanskje gjennom maskinlæring og AI kan smarte kontrakter nå sitt fulle potensiale og autonome samfunn kan eksistere.

Internett av ting

Når AI og Blockchain jobber sammen

Den desentraliserte karakteren av blockchain-teknologi betyr også at AI-datakraft kan spres over noder for å redusere kostnadene og gjøre den mer tilgjengelig for alle.

Men kanskje er den viktigste røde tråden mellom AI og blockchain faktisk data. Sophia sa i talen sin: “Tenk på meg et smart input-output system.” God AI er bare like god som dataene mates inn i den. Det er her teaming av de to teknologiene kan bli veldig nyttige (og veldig kule også).

I stedet for at en hær av Sophias er dårlig programmerte og førerløse biler som krasjer inn i fotgjengere, kan blockchain sikre at dataene som er gitt maskiner er av høy kvalitet. Og bekreftet gjennom kryptografi og uforanderlighet.

Siden AI er avhengig av meningsfulle data, kan blockchain snart være en stor aktivator for å la maskiner lære raskere og mer effektivt. Ikke bare Sophia, men økonomiske transaksjoner, smarte kontrakter, prediktiv tekst og mer.

Noen hverdagseksempler

Intelligent Trading Foundation og AiX er eksempler på handelsplattformer som bruker AI og blockchain sammen. Bruke dype tilbakevendende nevrale nettverk for å forutsi prisbevegelser på kryptovalutaer. Ved å utnytte den nyeste AI-teknologien kan de finne ut om prisen på kryptokurver vil gå opp eller ned. Ved å bruke AI for intelligens og blockchain for handel, kan disse plattformene tilby det siste innen teknologi på en sikker plattform.

DeepBrain Chain er en AI-databehandlingsplattform drevet av blockchain-teknologi for å integrere databehandlingsressurser som for tiden er spredt over hele verden. Ser du et mønster? DATA.

deepbrainchain he yong

DeepBrain Chain He Yong

I energibransjen, selskaper som Electrify bruker blockchain for å støtte AI og forbedre effektiviteten i nettverksdriften, og redusere energiregningene med så mye som 25 prosent. Blockchain kan sikre sikkerheten og personvernet til dataene de behandler ved hjelp av AI, og også gi nok data til å gjøre streng AI mulig.

I økonomi jobber AI og blockchain sammen for å forbedre effektiviteten også. AI kan automatisere repeterende oppgaver og blockchain kan sikre dataene. Og listen over kule (og skumle) prosjekter fortsetter.

Takeaway

Vi har kanskje ikke en Bladerunner-situasjon på hendene eller en minoritetsrapport der vi blir massakrert av roboter eller slått bak lås og lås før vi begår en forbrytelse. Men likevel, det er noe litt illevarslende ved en robot som ser ut som et menneskelig ordtak: “Du skal være god mot meg og jeg vil være hyggelig mot deg.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map