5 tegn på blomstrende innovasjon i blockchain i Australia

Australia. Mange bilder kommer til å tenke når vi tenker på landet nede. Solblekte surfere, wallabies, Operahuset i Sydney. Men Australia, til tross for sin beskjedne befolkning på 23 millioner, er mer enn bare et fjernt turistmål. Hjemmet til kenguruer, koalaer, AC / DC og vegemite er godt på vei til å bli verdensledende innen blockchain-rommet. Her er minst fem tegn på blockchain-innovasjon i Australia akkurat nå.

1. Australia er et verdensinnovasjonssenter

Du vet kanskje ikke det, men Australia er faktisk det 11. største økonomi i verden. Og det er en som er i en overgangstilstand – raskt. Med en økonomi som tradisjonelt er basert på produksjon, er myndighetens fokus for fremtiden fast rettet mot teknologi. Og mer spesifikt om blockchain-innovasjon i Australia.

De har banet veiene for dette i en stund nå. I 2016 tildelte regjeringen i Sør-Australia 80 millioner dollar til å skape fremtidens arbeidsplasser og modernisere økonomien. Samme år tre av verdens mest forstyrrende oppstart på Disrupt 100-listen (kuratert av slike som Microsoft Ventures, IBM curate og Sky News) kom fra Australia, anerkjent som å ha makten til å “påvirke, endre eller skape nye globale markeder.”

Det er også mange internasjonale selskaper med fotfeste under. Slik som HP og Microsoft begge med innovasjonssentre her. Australia har allerede gjort et sprut på verdensscenen med sitt hjemmelagde teleselskap Myriota. Selskapet vant beste industrielle oppstart på Internet of Things Summit, Silicon Valley, for deres lave IoT-mottaker med lav effekt.

Og når det gjelder blockchain-innovasjon i Australia, blir deres talentpool raskt fordypet, med et helt innovasjonsdistrikt Tonsley blomstrer allerede i Sør-Australia. Med sine førerløse busser, åpne områder, restauranter og møtesentre er Tonsley Australias svar på Silicon Valley. Et sted å fremme kreativ tenkning, innovasjon, inkubasjon, ferdigheter, forbindelser og forhold som er nødvendige for at ny teknologi som blockchain skal trives.

TechStars ‘første akseleratorprogram i Asia-Stillehavsregionen er basert i Adelaide, og gründerscenen blomstrer i denne australske byen. Ettersom USA fortsetter å utvikle sin vei for å regulere kryptovalutaer, ser det ut til at mindre land damper fremover. Vel, land med mindre befolkning uansett.

2. En banebrytende børs

Til tross for nylige kunngjøringer fra NYSE morselskap ICE og Sveits SIX, er Australias største børs allerede lysår fremover. Ikke bare har Australian Securities Exchange (ASX) allerede notert kryptovaluta-børser og blockchain-selskaper siden 2014, men de migrerer faktisk hele infrastrukturen til blockchain av 2020.

Australian Securities Exchange

Australian Securities Exchange / https://www.asx.com.au/

Vi snakker ikke bare om å oppføre Bitcoin eller andre digitale eiendeler her. Landets viktigste børs vil omfatte blockchain-teknologien helt. Planen er å implementere et post-trading system som er blockchain-basert. Dette vil erstatte deres eksisterende Clearing House Electronic Subregister System.

ASX anslår at ved å gå over til blockchain-teknologi for å administrere det australske finansmarkedet, kan de legge til så mange som 50 nye funksjoner for handelsmenn, samtidig som de gjør betydelige kostnadsbesparelser. Planen er allerede i gang og vil gjøre ASX til verdens første store børs som migrerer til blockchain-teknologi.

3. Statlig finansiering for Blockchain forskning og utvikling


I mai kunngjorde den australske regjeringen at de ville tildele $ 700.000 AUD ($ 500 000 US) til “blockchain research”, og hvordan du bruker den til å levere mer pålitelige og sikre offentlige tjenester. En del av pengene vil også gå til å finansiere et Digital Transformation Agency (DTA) for å evaluere ved hjelp av blockchain for offentlige betalinger.

Målet er å forstå hvordan blockchain-innovasjon i Australia kan bidra til å forbedre effektiviteten og modernisere landets økonomi. De tar også sikte på å vurdere modenhetsnivået til teknologien og problemene den kan løse. Dette ser ut til å ta et blad ut av Maltas bok med etableringen av en digital innovasjonsmyndighet for å regulere og vurdere blockchain-initiativer.

Selv om dette ikke nødvendigvis er en enorm sum, er det ikke den eneste bevilgningen til blockchain-prosjekter. Det australske innenriksdepartementet (DHA) kunngjorde foreløpige planer og et forslag om å bruke blockchain sammen med AI og IoT for å administrere internasjonal handel og forsyningskjede.

Så bare forrige måned, den australske regjeringen tildelt IBM en kul $ 1 milliard AUD ($ 750 millioner US) for å utvikle blockchain-innovasjon i Australia i løpet av de neste fem årene. Dette vil være spesielt rettet mot å utvikle AI-, blockchain- og kvanteteknologiløsninger for cybersikkerhet, forskning og datahåndtering.

Noen kritikere har stilt spørsmålstegn ved den australske regjeringens tilsynelatende blinde tro på IBM etter deres katastrofale forsøk på å styre landets 2016-folketelling (som fikk uopphørlige DDoS-angrep). Andre antyder at en langsiktig forpliktelse med bare én leverandør kanskje ikke er et godt trekk. Dette kan bety å gjenta feilene som ble gjort i dotcom-bommen ved århundreskiftet.

Uansett er den femårige IBM-avtalen en indikator på at verken teknologigiganten eller den australske regjeringen mener at blockchain-teknologi snart vil forsvinne..

4. Akademiske sentre for fortreffelighet

Australia tjener også rykte for ledende akademiske ekspertisesentre innen blockchain-teknologi. De RMIT University, har for eksempel et veletablert innovasjonsnav for blockchain og har allerede forpliktet seg til bare $ 3 millioner i finansiering i blockchain-innovasjon i Australia. Institusjonen hevder å være “verdens ledende samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutt innen blockchain.”

RMIT Blockchain Innovation Hub

RMIT Blockchain Innovation Hub / https://sites.rmit.edu.au/blockchain-innovation-hub/

Det er heller ikke mangel på blockchain meetup sentre rundt om i landet, inkludert Blockchain Center i Melbourne, vanlige møter i Sydney, og selvfølgelig Sør-Australias Tonsley.

5. Store Blockchain selskaper

Til slutt kommer også noen store blockchain-prosjekter ut av Australia, inkludert Perth-basert blockchain-teknologiselskap DigitalX som ble notert på Australian Securities Exchange (ASX) i juni 2014. Som et innovativt blockchain-selskap tilbyr de ICO-rådgivning, blockchain programvareutvikling og andre konsulenttjenester.

Kraftbok fra Western Australia er en energiblockchain-oppstart som muliggjør peer-to-peer (P2P) strømdeling. Power Ledger mottok ytterligere $ 34 millioner i sin ICO, og mottok ytterligere $ 8 millioner fra den australske regjeringen. Dette er ment å bidra til å utvikle sin incentiviserende markedsplass for fornybar energi.

Blokk 8 er en australsk blockchain-inkubator som tar sikte på å hjelpe andre selskaper med å få fart på prosjektene sine ved å gi dem tilgang til deres nettverk, ekspertise og finansieringsmuligheter. Og oppstart Havven og CanYa begynner også å oppnå suksess og skaffer seg millioner av dollar ICO-finansiering og utvikle løsninger for henholdsvis volatilitet og en online arbeidsmarked.

Blockchain-innovasjon i Australia blomstrer

Med en regjering som er forpliktet til å fremme innovasjon og teknologi, og forholdene er modne for det, vil det være interessant å se på utviklingen i Australia. Vi får se om IBM kan få det riktig denne gangen, og hvordan det ASX blockchain-baserte systemet fungerer. Så, i stedet for å lete etter innovative selskaper, kan det lønne seg å se ned.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map