Utilizarea în creștere a strategiilor de aplicare a legii Blockchain

Tehnologia blockchain reprezintă amenințări unice pentru organizațiile de aplicare a legii. Această nouă tehnologie permite oricui să transfere fonduri la nivel internațional și, în multe cazuri, în mod anonim. Infractorii recunosc, de asemenea, această abilitate și continuă să găsească noi modalități de a integra aceste caracteristici în activitățile lor ilegale. Deși știrile aruncă adesea lumină asupra acțiunilor nefaste ale utilizatorilor de cripto, este de asemenea important să înțelegem cum această tehnologie creează o oportunitate unică pentru dezvoltarea strategiilor de aplicare a legii blockchain..

În primele zile ale criptografiei, mulți oameni credeau că Bitcoin nu poate fi urmărit și anonim și habar nu aveau Bitcoin este vândut pentru PayPal. Investitorii cripto știu acum că nu este cazul. Astăzi, pe piață există mai multe platforme de urmărire blockchain. Aceste platforme, cum ar fi Chainalysis, oferiți oricui mijloace pentru a cerceta tranzacții pe blockchain.

Platformele de urmărire Blockchain ajută persoanele și organizațiile să monitorizeze mai bine activitatea pe blockchain în timp real. Aceste instrumente sunt utile în urmărirea tranzacțiilor neobișnuite, dar, din cauza naturii lor civile, nu sunt în măsură să demasceze identitatea proprietarului unui anumit cripto-portofel.

Această dorință de mai multe informații despre blockchain a dus la dezvoltarea unui număr de strategii de aplicare a legii blockchain. Spre deosebire de predecesorii lor, aceste platforme încearcă să ofere forțelor de ordine cu funcționalități suplimentare. Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante platforme de urmărit.

Bitfury: Crystal

Populara platformă de criptomonede Bitfury și-a lansat sistemul Crystal în ianuarie anul curent. Crystal este un instrument de analiză a blockchain-ului Bitcoin all-in-one conceput special pentru utilizarea de către organizațiile de aplicare a legii. Programul oferă un sistem de aplicare a legii blockchain care include tehnologie avansată de cartografiere și grupare a datelor.

Crystal monitorizează blockchain-ul Bitcoin în timp real. Aceste informații sunt sortate și grupate pe baza datelor tranzacționale. Programul permite forțelor de ordine să vadă tranzacții nefaste sau suspecte între mai multe conturi Bitcoin. Firma se laudă că produsul lor poate identifica și urmări activitatea criminală pe blockchain cu o precizie ridicată.

Sistemul permite gruparea informațiilor referitoare la o anumită entitate. În comunitatea blockchain, aceste informații pot fi dificil de stabilit. Acest scenariu se întâmplă atunci când o persoană utilizează mai multe portofele pentru a trimite tranzacții. Crystal recunoaște aceste tipare și formează automat o identitate de utilizator pe baza activității.

Crystal prin pagina principală

Crystal prin pagina principală

Bitfury dorea un sistem ușor de utilizat, care să conțină o interfață ușor de utilizat. În plus, sistemul acordă fiecărei tranzacții un scor de risc detaliat. Aceste scoruri oferă anchetatorilor un mijloc de evaluare a valabilității unei tranzacții. Sistemul furnizează aceste informații monitorizând mii de adrese Bitcoin suspecte.

De exemplu, forțele de ordine primesc o notificare atunci când fondurile trimise merg la, să zicem, o adresă asociată cu dark web. De asemenea, sistemul descurcă datele, care dezvăluie când distribuția fondului se întinde pe mai multe entități.

Leonovus

Firma canadiană Leonovus a dezvăluit recent cel mai recent instrument de aplicare a legii: Blockchain Evidence Locker. În fața cererii tot mai mari de stocare a dovezilor digitale, Leonovus crede că au soluția.


Astăzi, agențiile de aplicare a legii se află într-un scenariu unic: o mare majoritate a dovezilor sunt digitale. Aceste dovezi digitale necesită metode de stocare sigure. Totul, de la dovezile computerizate confiscate, până la înregistrările camerelor corporale, trebuie stocat într-o stare nealterată. Metoda actuală de stocare a acestor date lasă mult de dorit, deoarece oficialii legii nu au nicio modalitate de a verifica dacă dovezile nu au fost vizualizate, modificate sau modificate în perioada interimară dintre arest și proces..

Blockchain Evidence Locker al lui Leonovus îndeplinește în mod unic această sarcină. Platforma utilizează un blockchain pentru a distribui informațiile într-un mod sigur și ușor accesibil. Natura transparentă a sistemului împiedică orice intrus să modifice dovezile. În plus, sistemul timestampează toate dovezile cu cine a vizualizat informațiile și când le-a văzut.

Sistemul actual impune oficialilor de aplicare a legii să mențină un lanț detaliat de custodie pentru toate dovezile digitale. În prezent, acest proces consumă cantități mari de resurse. Blockchain Evidence Locker automatizează acest proces prin utilizarea tehnologiei smart contract. O altă caracteristică excelentă inclusă de Leonovus este capacitatea auditorilor de a vizualiza și verifica datele colectate în timp real.

Blockchain Evidence Locker are numeroase agenții de aplicare a legii care arată interes pentru platformă. Compania a anunțat luna aceasta un proces pe bază de plată și deja s-au înregistrat unele agenții de aplicare a legii din întreaga lume.

Alianța Blockchain

Pe lângă soluțiile software, agențiile de aplicare a legii continuă să-și adune resursele pentru a combate noile amenințări cu care se confruntă la nivel global. Mai multe grupuri de aplicare a legii bazate pe blockchain împărtășesc informații. Alianța Blockchain prezintă în prezent peste 50 de membri înregistrați, dintre care mulți fac parte din aceste grupuri.

Platforma a intrat în scenă în octombrie anul trecut, în urma unor cazuri de cripto-profil. Firma afirmă că este o resursă pentru comunitatea blockchain de a înțelege interesele și preocupările agențiilor guvernamentale. Alianța urmărește să educe agențiile de aplicare a legii cu privire la modul de a aborda cel mai bine utilizarea în creștere a criptomonedelor în activitatea infracțională globală.

Dezvoltatorii acestei platforme de aplicare a legii blockchain consideră că educarea directă a autorităților de aplicare a legii este primul pas pentru a le atenua frica și anxietatea din jurul noii tehnologii. Astăzi, platforma oferă un dialog deschis și util între profesioniștii din industrie și oficialii de aplicare a legii.

Jetoane de securitate

Jetoanele de securitate pot fi o altă opțiune pe care să o ia în calcul oficialii de aplicare a legii. Spre deosebire de jetoanele tradiționale, aceste jetoane conțin reglementări KYC și AML direct în codificarea lor. Aceasta elimină anonimatul din spațiul criptografic. Autoritățile consideră că această abordare poate reduce utilizarea cripto-ului în activități ilegale.

Deși sunt încă noi în spațiul criptografic, aceste monede continuă să adopte o creștere. Această evoluție creează criptomonede care se încadrează în reglementările financiare actuale. Aceste reglementări impun utilizatorilor să furnizeze informații relevante, inclusiv adevărata lor identitate. Mulți cred că aceste jetoane sunt esențiale în reducerea cantității de activitate ilegală în spațiu.

Strategii de aplicare a legii blockchain

Pe măsură ce adoptarea criptomonedelor continuă pe calea sa, va exista, fără îndoială, un interes sporit în domeniile monitorizării și urmăririi tranzacțiilor blockchain. Agențiile de aplicare a legii privesc spre aceste noi instrumente de combatere a infractorilor avansați. Miza este mare, mai ales atunci când luați în considerare cantitatea de criptomonede pe care guvernele au confiscat-o deja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map