Un manual pentru diagrama criptomonedelor în TradingView

Dacă intenționați să investiți sau să tranzacționați în criptomonede, atunci aveți o aplicație de graficare este esențială pentru urmărirea monedelor preferate. Există o serie de alternative, dar TradingView este o platformă de top pentru graficarea mișcărilor de preț criptomonede. Deschiderea unui cont este gratuită și are o serie de funcții îngrijite direct din cutie.

Prezentare generală a graficului

Fiecare diagramă afișează o axă orizontală și verticală care urmărește intervalul de timp și prețul corespunzător pentru un activ financiar. În exemplul de mai jos, ne uităm la o diagramă zilnică a Bitcoin la prețuri în dolari SUA cu un interval de timp care se întinde din octombrie 2017 până în mai 2018 la un preț de 7 110 USD.

Prezentare generală a graficului Bitcoin - TradingView Charting Cryptocurrency

Acțiune Preț sfeșnic

Există mai multe opțiuni de afișare pentru preț pe acest grafic. Sfeșnice sunt populare în comunitatea de tranzacționare, deoarece vă sunt disponibile mai multe informații ca comerciant despre ceea ce fac cumpărătorii și vânzătorii în fiecare sesiune de tranzacționare. De asemenea, www.forex.academy deține, de asemenea, o plenitudine de statistici privind tranzacționarea criptomonedelor. Lumânările verzi indică o creștere a prețului față de închiderea lumânării anterioare și lumânările roșii invers.

Presiunea puternică de cumpărare este cunoscută sub numele de acțiune de preț urcată, în timp ce presiunea puternică de vânzare este denumită cel mai frecvent acțiune de preț scăzută. De asemenea, piețele pot avea tendințe laterale din când în când, caz în care veți observa formarea de sfeșnice care formează adesea ceea ce arată ca niște cruci. Lumânările oferă 3 informații distincte:

  • Preț de deschidere
  • Preț de închidere
  • Prețuri ridicate și mici pentru intervalul de timp selectat

Depinde de dvs. cum să interpretați aceste informații atunci când luați decizii comerciale. Alte tipuri de diagrame disponibile, de asemenea, includ graficele cu bare, afișajele de linie și de zonă dacă preferați ceva mai simplu.

Flux de date

Dând clic pe caseta de simboluri, tastând simbolul dorit și selectând categoria Cryptocurrency, puteți schimba fluxul de date la un schimb la alegere:

Feed de date TradingView - Criptarea monedei TradingView

Feed-ul pentru această diagramă provine din bursa Bitstamp, dar rețineți că nu există o autoritate centrală a prețurilor pentru criptomonede precum Bitcoin. Schimburi diferite pot tranzacționa la prețuri diferite, în funcție de cerere și ofertă.

Cunoaște-ți simbolurile

Crypto vs Fiat


Fiecare diagramă are nevoie de 2 active concurente pentru a afișa acțiunea de preț. În exemplul de mai sus, am folosit Bitcoin (BTC) vs Dolar american (USD). Alăturând simbolurile lor puteți afișa BTCUSD diagramă. Acest simbol este adesea notat între paranteze, așa cum am făcut mai sus. Un alt mod de a conceptualiza acest lucru este să vă gândiți la prețul pe care îl plătiți pentru al doilea activ pentru fiecare 1 din primul activ. Cu alte cuvinte, 7 110 dolari pentru fiecare 1 Bitcoin.

Puteți face acest lucru cu aproape orice altă criptă populară sau monedă fiat, cum ar fi perechea Ethereum Euro (ETHEUR). O monedă fiat este orice monedă pe hârtie emisă de un guvern național sau de o zonă economică precum Uniunea Europeană.

Ethereum Euro Data Feed - Criptocurrency Charting TradingView

Crypto vs Crypto

Până în prezent, am acoperit doar perechi care tranzacționează împotriva monedelor fiat, dar veți fi bucuroși să știți că, pe măsură ce sfera criptomonedelor se extinde, o serie întreagă de monede noi vin pe piață, cu capacitatea de a le tranzacționa unul împotriva celuilalt.

Cea mai populară pereche criptă la criptă este Ethereum Bitcoin (ETHBTC) unu. Aceasta este cea mai lichidă pereche din lumea non-fiat. Lichiditatea se referă la cât de ușor este să cumperi și să vinzi un activ, cum ar fi o criptomonedă, pe o piață. Bitcoin și Ethereum sunt în prezent cele mai mari 2 criptomonede de pe piață și, prin urmare, este ușor să intrați și să ieșiți din poziții atunci când tranzacționați ETHBTC.

Să folosim această pereche pentru a explora câteva instrumente suplimentare în TradingView.

Instrumentele de comerț

Indicatori tehnici

În următorul grafic ETHBTC, am adăugat 2 indicatori tehnici populari în partea de jos a ecranului pentru a mă ajuta să iau decizii de cumpărare și vânzare. RSI (Indice de rezistență relativă) și MACD indicatorii pot fi adăugați făcând clic dreapta oriunde pe o diagramă, selectând „Introduceți indicatorul”Și căutarea instrumentului corespunzător. Există un număr covârșitor de opțiuni disponibile în „Indicator & Pop-up Strategii ”, așa că vă recomand să vă jucați cu câteva opțiuni și să efectuați cercetări suplimentare pentru a găsi ceva care să vă funcționeze.

Instrumente de cartografiere TradingView - Cartografiere criptomonede TradingView

De asemenea, este recomandabil să nu vă aglomerați spațiul de lucru cu indicatori. La final, ceea ce contează este prețul, nu ce fac indicatorii dvs. Tine minte asta.

Instrumente de desen

În ecranul din stânga, există o serie de instrumente care pot fi folosite pentru a desena pe diagramă. După cum puteți vedea, am trasat câteva tendințe și linii de rezistență care arată traiectoria generală a prețurilor. Tema generală poate fi interpretată ca o acțiune de preț alcătească din 2016. De fapt, dacă ați fi cumpărat Ethereum pe măsură ce a intrat în vigoare și s-ar fi menținut până în prezent, ați fi realizat o rentabilitate mai mare în comparație cu deținerea Bitcoin. În această perioadă, Bitcoin a crescut de 27,5 ori față de dolarul SUA, în timp ce Ethereum a crescut de 450 de ori. Dacă ați fi investit 1000 de dolari în Ethereum în septembrie 2015, ați avea 450.000 de dolari astăzi!

Analize & Social

În dreapta ecranului, veți dori să profitați de funcții precum:

  • Aspecte pentru diagrame – Salvați preferințele, desenele și indicatorii pentru sesiunile viitoare
  • Lista de urmărire a simbolurilor – Țineți cont de mișcările zilnice de piață pentru perechile dvs. preferate
  • Alerte de preț – Fiți notificat atunci când sunt atinse nivelurile de preț prestabilite
  • Social Trading – Discutați cu alți traderi pentru a vă face o idee despre sentimentul pieței

Analize TradingView & amp; Social - Criptocurrency Charting TradingView

Un panou de știri util este situat în colțul din dreapta jos al ecranului pentru a vă ține la curent cu evenimentele de pe piață. TradingView oferă o experiență inteligentă Publicați ideea opțiune pentru graficul dvs., care vă permite să vă puneți acolo când faceți predicții de preț. Nimeni nu ia decizii de tranzacționare perfecte și obținerea de puncte de vedere diferite și critici constructive este valoroasă pentru îmbunătățirea procesului dvs..

Butonul de publicare a ideii TradingView - Criptarea monedei TradingView

Legând totul împreună

Nu există reguli dure și rapide atunci când vine vorba de graficarea în TradingView sau în orice altă aplicație în acest sens. Dacă vi se pare utilă platforma, luați în considerare sprijinirea acestora cu un abonament profesional pentru a avea acces la funcții suplimentare.

Tocmai am zgâriat suprafața pe care vă poate duce graficul. Aceasta poate fi la fel de mult o artă pe cât este o știință. Acolo unde un om vede gunoi, altul vede aur. Aceasta este ceea ce face o piață!

De asemenea, amintiți-vă că graficul merge de obicei mână în mână cu analiza tehnică, care reprezintă doar jumătate din mentalitatea investițională. Timpul petrecut învățând instrumentele și observând piața este timpul bine petrecut.

„Așteptările vieții depind de sârguință; mecanicul care i-ar perfecționa munca trebuie mai întâi să-și ascuțească instrumentele. ”

Confucius

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map