Tutorial privind ciclurile de preț: tranzacționarea primului pullback

Preț cicluri sunt unul dintre cele mai fiabile fenomene tehnice de pe piețele criptomonede. Natura lor repetitivă și temporizată vă oferă un avantaj important în timp ce căutați să intrați / ieșiți din tranzacții în cel mai oportun moment: cu un pas înaintea concurenților dvs..

Acest scurt tutorial începe cu o înțelegere de bază a ciclurilor și apoi demonstrează o pereche specifică de post-tendință inversare configurări comerciale de ciclu. Aceste setări bazate pe cicluri apar pe toate piețele criptografice, utilizează indicatori tehnici comuni și sunt ușor de memorat. De asemenea, vă oferă un profil favorabil de risc / recompensă și potențialul pentru un procent ridicat de tranzacții câștigătoare.

Cicluri pe piețele criptomonedelor: ce, de ce, cum

Toate criptomonedele lichide se mișcă într-o serie de cicluri de preț. Aceste modele oscilante de presiune de cumpărare și vânzare vă pot oferi oportunități comerciale cu risc redus, cu recompense ridicate.

Pui sau oul?

Unii comercianți susțin că ciclurile există în sine și sunt declanșatorul tuturor mișcărilor tranzacționabile pe piață. Cu toate acestea, alții sunt la fel de fermi că lupta în curs între tauri și urși este principalul motor al acțiunii ciclice a prețurilor. Această dezbatere despre pui și ouă continuă, desigur, dar tot ce trebuie să știți este că ciclurile există, sunt identificabile și vă pot oferi oportunitatea de profit.

prognoza ciclului idealizat

Figura 1.) Litecoin / USD, zilnic: ciclurile de preț apar în toate criptomonedele și în fiecare diagramă de timp. Grafic grafic: Motivewave.com

Graficul de mai sus prezintă trei cicluri diferite de prețuri idealizate în Litecoin / USD. Software-ul determină automat numărul optim de bare de preț pentru fiecare ciclu. Semicercurile ciclului oferă o prognoză pentru viitoarele minime ale ciclului (toate ciclurile sunt măsurate de la jgheab la jgheab). În acest exemplu, ciclurile de 18,6-, 38,1- și 79,3-zile tind să coboare împreună în punctele cheie de cotitură ale pieței. Privind spre viitor, aceleași măsurători cu trei cicluri sugerează că o altă confluență a minimelor ciclului poate apărea la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie 2018.

Minimele ciclului apar atât pe piețele alcătite, cât și pe cele laterale și pot fi tranzacționate cu succes în toate scenariile pieței. Cu toate acestea, nu ar trebui să încercați tranzacții de cicluri în timpul ultra-low volatilitate consolidări. Ciclurile bullish prezintă scăderi relativ reduse în minime de ciclu și raliuri relativ lungi în maxime de ciclu. Ciclurile bearish prezintă scăderi relativ profunde în minime de ciclu și raliuri relativ mici în maxime de ciclu. Ciclurile de pe piețele fără tendințe sunt aproximativ egale în ceea ce privește creșterea / scăderea prețului în ciclul înalt / scăzut.

Simplu, dar funcționează


Faceți-vă obișnuit să calculați numărul de bare de preț între semnificativ leagăn minime în criptele pe care le tranzacționați. Folosiți cât mai multe date istorice posibil pentru această sarcină. Veți fi recompensat cu un număr mediu mai precis de cicluri. Rețineți ciclul perioadei de 18,6 în graficul Litecoin / USD de mai sus. Majoritatea piețelor criptografice lichide rulează pe un ciclu de 18 până la 22 de bare pe toate intervalele de timp, deci acesta este probabil cel mai important ciclu pentru care să vă concentrați.

Ciclurile sunt aliați tehnici puternici pentru comercianții serioși, cu toate acestea, utilizați întotdeauna alți indicatori de confirmare înainte de a face o nouă tranzacție, cum ar fi:

Uneori, un ciclu se va extinde la 24-26 de bare sau chiar se va contracta la 13-15 bare, dar media pe termen lung va reveni în general la aproximativ 18-20 de bare. În secțiunile următoare, veți asista la o modalitate puternică de a tranzacționa partea scurtă și lungă a piețelor criptografice. Tot ce aveți nevoie este un ciclu de preț de 20 de bare și o tactică comună de identificare a inversării tendințelor.

Chei de luat masa:

 • Ciclurile de preț apar pe toate piețele criptografice lichide.
 • Atunci când mai multe cicluri se apropie, pot apărea inversări puternice.
 • Ciclul de 20 de bare este printre cele mai importante pentru tine de urmărit.
 • Ciclurile bullish manifestă retrageri superficiale și mitinguri puternice.
 • Ciclurile de urs manifestă raliuri slabe și scăderi profunde.
 • Utilizați alte instrumente tehnice pentru a confirma toate setările de tranzacționare a ciclului.

Tranzacționarea primului pullback după o inversare a tendinței de urs

Suprapuneți o StochRSI sau indicator dublu stochastic pe orice diagramă a prețurilor criptografice și veți vedea un model oscilant repetitiv al presiunii de cumpărare și vânzare. Acești doi indicatori tind să sară de la a vale (oversold) la a vârf (supracumpărat), oferindu-vă o oportunitate excelentă de profit. Dar trebuie să puneți această acțiune de indicator oscilant într-un context adecvat înainte de a o putea tranzacționa profitabil.

BCHUSD vinde tendința de urcare scurtă

Figura 2.) Bitcoin Cash / USD, zilnic: Vânzarea primei retrageri într-un ciclu ridicat după o inversare a tendinței descendente este o strategie de tranzacționare cu probabilitate ridicată. Grafic grafic: TradingView.com

Iată cum puteți identifica o configurație comercială cu cicluri criptografice cu risc scăzut, recompensă ridicată:

 1. Confirmați că tendința sa schimbat de la urcarea la urcarea. Graficul de mai sus prezintă o tendință ascendentă puternică în BCHUSD care s-a epuizat progresiv și a început să elimine toate minimele semnificative de swing (HL) ale acelei tendințe ascendente.
 2. După ce a fost încălcat punctul cheie HL (linie galbenă întreruptă), a mai jos-jos (LL) s-a format, confirmând schimbarea tendinței. Ați avut acum o tendință de scădere a exploatării pentru un potențial profit.
 3. Ați fi așteptat primul raliu puternic până la un ciclu înalt (aproximativ 4-7 bare) folosind StochRSI sau oscilatorul dublu stochastic pentru a confirma.
 4. În mod ideal, ați intrat într-o nouă tranzacție scurtă atunci când prețul a încălcat cel mai scăzut minim dintre cele două bare de preț anterioare. Ați dori să setați stop loss deasupra barei ciclului înalt.
 5. În cazul în care configurarea tranzacției a eșuat, stop loss va menține pierderea mică.
 6. Dacă tranzacția s-ar fi mutat în favoarea dvs., ați fi deținut această poziție până când oscilatoarele StochRSI sau Double Stochastic au devenit adânc supravândute. De asemenea, ar trebui să obțineți câștiguri parțiale pe parcurs.
 7. Ați fi ieșit din tranzacția dvs. scurtă după finalizarea barelor de prețuri 8-11. Alternativ, puteți utiliza perioada de 8 medie mobilă exponențială (EMA) ca o oprire eficientă.

Un comerț rapid și profitabil

Tranzacția scurtă descrisă a fost într-adevăr un câștigător drăguț, stop loss-ul niciodată în pericol de a fi lovit. Observați cum raliul în ciclul maxim (cercul verde) a fost slab în comparație cu declinul ulterior în minime ciclice finale (săgeți galbene).

Tranzacțiile câștigătoare scurte au tendința de a atinge potențialul maxim de profit mai devreme decât frații lor lungi, așa că fii agresiv cu profitul tău.

Prin scurtcircuitarea primei retrageri într-un ciclu maxim după o inversare a tendinței descendente confirmate, vă puneți în favoarea puterea unei tendințe noi și în curs de dezvoltare. Acesta este comerțul cu cel mai scăzut risc, cu cea mai mare recompensă de pe orice piață și omologul său alcătesc este la fel de puternic. Să examinăm următoarea configurație comercială.

Chei de luat masa:

 • Scurtați întotdeauna prima retragere semnificativă într-un ciclu înalt după o inversare a tendinței descendente confirmată.
 • Păstrați-vă stop loss-ul chiar deasupra ciclului.
 • Pe măsură ce tranzacția se mișcă în favoarea dvs., obțineți profituri parțiale pe măsură ce oscilatoarele cu cicluri cheie devin mai mult vândute.
 • Fii agresiv cu profitul care durează oricând îți este scurt orice piață criptografică.

Tranzacționarea primului pullback după o inversare a tendinței alcista

ETH cumpără prima retragere după inversarea tendinței alcista

Figura 3.) Ethereum / USD, 240 de minute: Cumpărarea primului pullback într-un ciclu scăzut după o inversare a tendinței alcista este o strategie de tranzacționare la fel de mare. Grafic grafic: TradingView.com

Iată cum puteți identifica o configurație comercială cu cicluri criptografice cu risc scăzut, recompensă ridicată:

 1. Confirmați că tendința s-a schimbat de la bearish la bullish. Graficul de mai sus prezintă o scădere extinsă în ETHUSD care s-a epuizat progresiv înainte de a forma un triplu fund tipar, unul care a prezentat un swing mai scăzut (HL).
 2. Punctul HH anterior a fost încălcat (linie galbenă întreruptă) și a confirmat schimbarea tendinței alcista. Aceasta a creat o oportunitate pentru un posibil câștig.
 3. Primul retragere într-un ciclu scăzut (aproximativ 3-6 bare) folosind oscilatorul StochRSI sau Stochastic dublu a confirmat ciclul scăzut și a format, de asemenea, un scăzut mai mare (HL).
 4. În mod ideal, ar trebui să introduceți o nouă tranzacție lungă atunci când a fost încălcată în cele din urmă cea mai mare valoare dintre cele două bare de preț anterioare. Plasați un stop loss chiar sub ciclul minim pentru a menține pierderile potențiale mici.
 5. Întrucât tranzacțiile îndelungate s-au ridicat constant, ați fi luat profituri parțiale, deoarece prețul a depășit cu mult EMA pe 18 perioade (linia de aur pe grafic).
 6. În mod ideal, ar trebui să închideți tranzacția lungă după ce au trecut 10-14 bare după intrarea în tranzacție. Dar acest comerț special a durat ceva timp să funcționeze și utilizarea unei ieșiri comerciale mecanice de numărare a barelor nu a oferit prea multe profituri. Prin urmare, utilizarea unui stop final ar fi fost înțeleaptă, indiferent de numărul de bare care au trecut. EMA cu 8 perioade este o oprire excelentă și v-ar fi permis să recoltați majoritatea câștigurilor.
 7. Tranzacțiile lungi tind să se deplaseze mai încet decât tranzacțiile scurte, prin urmare trebuie folosită o fereastră de timp mai lungă pentru a maximiza câștigurile potențiale. Sa nu uiti asta!

Un comerț câștigător și mai mare

Comerțul lung descris a fost într-adevăr un câștigător gigant, iar stop-loss-ul nu a fost niciodată în pericol de a fi lovit. Observați cum retragerea în ciclul scăzut (cercul verde) a fost slabă în comparație cu raliul ulterior în ciclul final maxim (săgeata verde). Cumpărarea primului retragere într-un ciclu scăzut după o inversare a tendinței alcista confirmată este cel mai scăzut risc, cea mai mare recompensă comercială pe orice piață, în orice interval de timp și în fiecare criptomonedă lichidă.

Chei de luat masa:

 • Cumpărați întotdeauna primul retragere semnificativă într-un ciclu scăzut după o inversare a tendinței alcista confirmată.
 • Plasați stop loss-ul chiar dincolo de ciclul scăzut.
 • Pe măsură ce tranzacția se mișcă în favoarea dvs., luați profituri parțiale, deoarece prețul depășește cu mult peste mediile mobile cheie (EMA pe 18 perioade descrisă în grafic).
 • Utilizarea numărului de bare de ciclu și oprirea EMA de 8 perioade pot, de asemenea, să ofere o bază rațională pentru obținerea profitului.
 • Tranzacțiile câștigătoare lungi durează, în general, mai mult timp pentru a juca decât tranzacțiile câștigătoare scurte.

rezumat

Acum dețineți cunoștințe practice despre cum să utilizați o strategie de tranzacționare cu risc redus și cicluri de recompensă ridicate. Deci, mergeți mai departe. Calculați lungimile ciclului mediu pe piețele criptografice pe care le tranzacționați și începeți să vă dezvoltați avantajul de tranzacționare. Experimentați cu diferite setări ale oscilatorului și medii mobile pentru a vă ajusta strategia de intrare și gestionare a tranzacțiilor. Începeți să lucrați cu dinamica graficelor astăzi pe monedele dvs. preferate și să vedeți piețele criptografice într-o nouă lumină.

Declinare de responsabilitate: Speculațiile în criptomonedă sau pe alte piețe financiare implică un risc substanțial; ar trebui să utilizați capital de risc numai la tranzacționare. Ar trebui să vă consultați consilierul financiar licențiat înainte de a implementa capital de risc pe piețele financiare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map