Tron vs. XRP și ambele jetoane controversate împotriva lumii

TRON și XRP – O introducere

TRON și XRP dezvăluie asemănări și contraste interesante, atât între ele, cât și cu alte proiecte de criptomonedă și blockchain. XRP oferă simbolul ticker pentru Ripple, iar TRX oferă simbolul ticker pentru TRON.

În plus, analiza acestor două proiecte arată că acestea reflectă diferite obiective și strategii din multe proiecte cripto tradiționale. Înseamnă asta că sunt TRON și XRP împotriva restului lumii criptografice? Hai să aruncăm o privire.

Imagine TRON și XRP

Pagina de pornire Ripple / https://ripple.com/xrp/

TRON și XRP vs. Ethereum și Bitcoin

TRON și respectiv XRP oferă antiteza Ethereum și Bitcoin. În timp ce Bitcoin încearcă să înlocuiască băncile și organizațiile financiare tradiționale cu rețeaua sa descentralizată și fără încredere, Ripple XRP încearcă să servească acele organizații ca piață țintă.

XRP vs. Bitcoin

Bitcoin profită de mineri ca stimulente, dar XRP-ul Ripple încearcă să profite de pe urma clienților care utilizează rețeaua RippleNet. Și în timp ce mulți entuziaști cripto consideră monedele ca vehicule de investiții, XRP-ul Ripple servește ca instrument pentru RippleNet.

La fel de CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse a spus odată, „Ripple este o companie privată, pozitivă a fluxului de numerar și nu avem planuri de a strânge capital suplimentar (și nici o infracțiune, dar dacă am face-o, am strânge capital doar de la investitori instituționali!)

TRON vs. Ethereum

Pe de altă parte, TRON speră să ofere o platformă descentralizată pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate (DApps). Ethereum a creat acest model, așa că TRON intenționează să concureze direct împotriva Ethereum.

Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, a apărut dintr-un mediu de cercetare și inginerie software. Dar Justin Sun, creatorul TRON, provine dintr-un mediu de afaceri și antreprenoriat. Mai mult, Sun a lucrat la Ripple timp de peste doi ani. În consecință, TRON și XRP abordează mai întâi blockchain-ul din perspectiva afacerii, mai degrabă decât din perspectiva ingineriei.

Ripple’s XRP – O abordare de afaceri

Lansat în 2012, Ripple urmărește să ofere o suită de soluții software comercializate băncilor, instituțiilor financiare mari, corporațiilor majore cu departamente financiare mari și altor organizații similare. Produsele software Ripple permit acestor clienți să trimită plăți, să proceseze plăți și să mențină lichiditatea.

O problemă de rezolvat – și plătită

În prezent, de exemplu, o corporație multinațională cu sediul la New York necesară procesării fondurilor către Tokyo trebuie să sară prin mai multe cercuri. Corporația depune fonduri către un serviciu pentru a efectua transferul, pentru a plăti taxe pentru acel serviciu, pentru a se adapta la orice legi și reglementări relevante și pentru a face față cursurilor de schimb. De asemenea, așteaptă cu răbdare, în timp ce fiecare etapă a procesului necesită timp pentru finalizare. Numai diferențele de fus orar creează probleme.

Mutarea banilor peste granițe prezintă în prezent atât de multe provocări încât, pentru a menține lichiditatea într-o anumită țară, corporațiile multinaționale depozitează depozite mari în țara respectivă. Dar stocarea unor sume mari poate să nu fie cea mai bună utilizare a acestor bani.

Criptomoneda rezolvă problemele legate de cursurile de schimb, viteza de transfer și comisioane. Și Ripple intenționează să rezolve aceste probleme special pentru organizațiile financiare mari. De ce să vizați acest segment în special? Deoarece procesează o mulțime de plăți cu volum mare și se ocupă constant de aceste probleme. Criptomonedele abordează problemele lor și, în calitate de clienți, plătesc frumos pentru ușurință în utilizare și eficiență.

Patru mari furnizori de plăți MoneyGram, MercuryFX, IDT și Cuallix au anunțat că vor rula programe pilot ale produselor Ripple. Alți utilizatori ai Ripple includ Santander, UniCredit, UBS și Standard Chartered.

Echipa

Deservirea acestei piețe necesită o echipă familiarizată cu cultura Fortune 500 și o interacțiune confortabilă în acel mediu. Deși are succes de sine stătător, apariția casuală a Vitalik Buterin nu reușește să inspire încredere în sălile de consiliu și în suitele C ale lumii corporative. Un personaj misterios precum Satoshi Nakamoto eșuează la fel.

rippleteam

Echipa de conducere Ripple

Echipa executivă a Ripple include Brad Garlinghouse, care deține funcțiile de CEO și membru al Consiliului de administrație. A ocupat funcția de președinte al aplicațiilor pentru consumatori la AOL și a ocupat funcția de vicepreședinte senior la Yahoo.

Ron Will este Director Financiar și, înainte de Ripple, a deținut funcția de director financiar la TubeMogul, Inc. Adobe a achiziționat TubeMogul pentru 540 milioane dolari. Alți directori au deținut funcții semnificative la HSBC, Intuit, Bloomberg, CNBC, MasterCard și Citibank. Echipa demonstrează niveluri ridicate de experiență și competență.

Nu este descentralizat? Tot ceea ce!

Întrebarea dacă Ripple există ca o rețea centralizată sau descentralizată rămâne irelevantă până la punctul de a fi aproape ridicol. Ripple vizează instituțiile financiare majore și departamentele financiare ale marilor corporații ca segment de piață ales. Descentralizarea face apel la cypherpunks, avocați anti-establishment, libertarieni, revoluționari și tehnologi.

Descentralizarea nu reușește să facă apel la directorii corporativi ai instituțiilor financiare majore. Directorii corporativi au muncit mult și din greu pentru a deveni administratori de succes ai organizațiilor mari. Controlează cantități mari de active financiare. Și se așteaptă să primească servicii pentru banii lor, nu egalitarismul descentralizării.

Imagine TRON și XRP

Justin Sun al TRON

TRON – Un Vanity Project?

TRON și XRP au perspective diferite. În timp ce Ripple se concentrează pe furnizarea de soluții pentru nevoile corporative, TRON pare să fie aproape un proiect de vanitate pentru un om. Însă Justin Sun, fondatorul TRON, a demonstrat succes în proiectele anterioare, așa că arată suficiente abilități de afaceri pentru a nu fi respins din mână.

Ce problemă intenționează să rezolve TRON?

TRON a început ca o platformă descentralizată de partajare a conținutului. Dar acum TRON pretinde descentralizarea completă a internetului ca obiectiv actual. Și a citați site-ul web al companiei, „Fiind o platformă descentralizată în Web 4.0, capacitatea puternică a TRON îl face să fie adaptabil la o gamă largă de scene complexe și, de asemenea, să susțină aplicații cu cantități mari de utilizatori.”

(Ceea ce înțeleg prin „Web 4.0” rămâne neclar. Web 1.0 a definit primele pagini web statice de pe internet. Web 2.0 a furnizat interfețe de utilizator bogate pe care le vedem astăzi. Blockchain-ul descentralizat este adesea denumit Web 3.0.)

Echipa TRON?

În timp ce Ripple XRP se mândrește cu o echipă executivă numeroasă și cu experiență, care arată toate realizări puternice, o privire la pagina echipei de pe site-ul web al companiei pentru TRON arată o fotografie egocentrică mare a lui Justin Sun. Site-ul nu listează alți ofițeri corporativi. Dar oferă o imagine de grup a unui număr mare de tineri anonimi, fără zâmbet, care aparent servesc ca programatori.

Câtă muzică poți asculta cu adevărat de la o trupă one-man?

Imagine TRON și XRP

Pagina de start TRON / https://tron.network/

Făcând oferte

Fără inovații în tehnologie sau o echipă vizibilă care să conducă proiectul, viitorul proiectului TRON pare să rezide în capacitatea organizației de a negocia tranzacții și de a colabora cu alte organizații.

În martie 2018, TRON a colaborat cu platforma de jocuri BitGuild. Conform acordului, BitGuild oferă un set unic de active în joc în ediție limitată pentru comunitatea TRON. Mai târziu, în mai 2018, TRON a anunțat un parteneriat strategic cu vSport. vSport folosește tehnologia blockchain pentru a servi comunitatea de fotbal.

În cele din urmă, în iunie 2018, TRON a achiziționat BitTorrent. BitTorrent a creat un protocol de comunicații pentru partajarea de fișiere peer-to-peer. Dacă îți lipsesc abilitățile pentru a construi tehnologie, atunci, din toate punctele de vedere, cumpără o companie care să compenseze deficiențele tale.

TRON și XRP – Gânduri finale

Bitcoin și Ethereum au creat inovații în tehnologie. Alternativ, TRON și XRP există ca proiecte de afaceri care utilizează concepte actuale în tehnologie. Ripple XRP nu are tehnologia revoluționară a Bitcoin; dar condus de directori cu experiență, Ripple arată capacitatea de a se concentra pe un segment de piață profitabil.

Ethereum a introdus conceptul unei platforme descentralizate pentru dezvoltarea aplicațiilor. Fundația Ethereum continuă să inoveze, să cerceteze și să dezvolte o nouă tehnologie blockchain. TRON dă impresia că este un coș plin de cuvinte la modă, fără nicio echipă de discernat care să implementeze o viziune. Dar poate că asta se va schimba. Punctul forte al TRON pare să fie accesul la capital pentru a cumpăra ceea ce nu poate construi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map