Trecutul și prezentul fraudei miniere Bitcoin

Extracția și frauda Bitcoin sunt o realitate nefericită pe care trebuie să o confruntăm ca industrie. De la lucruri precum Bitconnect la laboratoarele Butterfly până la Onecoin, există o mulțime de escrocherii și fraude care plutesc în jurul valorii de.

Aceste scheme îi lasă pe oameni înalți și uscați cu banii pierduți și fără produs sau serviciu prestat. Se joacă din lăcomia și așteptările iraționale ale câștigurilor, în ciuda promisiunilor exagerate de câștiguri.

În cele din urmă, aceste scheme semănă semințe de neîncredere în rândul utilizatorilor și atrag mânia din partea autorităților de reglementare dintr-o industrie în devenire în care toată lumea merge deja pe coji de ouă.

Înainte de a aprofunda, să descompunem categoriile în care se încadrează aceste fraude miniere Bitcoin:

  • Vaporware – Hardware care este „vândut”, dar este de fapt doar o idee și nu o creație reală sau dacă este realizată, rămâne puțin sau deloc valoare în hardware (de exemplu, Butterfly Labs)
  • Cloud Mining – Cu oferirea de acțiuni și alte construcții, este ușor să vindeți oamenilor unități digitale practic fără nimic. Oferind returnări consecvente, acest lucru creează un fals sentiment de securitate care se termină de obicei cu escrocherii de ieșire (de exemplu, BitClub)
  • Comerț Robo, Tumblere și HYIP-uri – Acest model este de obicei o farsă, susținând că există o echipă sau un algoritm în culise „tranzacționare”. Din această activitate, acestea vă oferă un anumit procent de câștig zilnic (de exemplu, Bitconnect)

Vaporware

Deși mulți consideră că companii precum Bitmain sunt corporații malefice, o mulțime de oameni nu își dau seama cât de schițată era scena minieră în primele zile, în special 2010-2014.

Erau vremuri mai liniștite, cu mai puțină manie (aproape deloc) ca astăzi cu ICO-urile. Mass-media a fost lipsită de idei și, în schimb, ați avut probabil ceea ce era similar cu primele zile ale web-ului. Acest lucru înseamnă mai ales tehnicieni și entuziaști hardcore, dar au existat, de asemenea, artiști vicleni și bandiți cripto-hacker care încercau să fure moneda oamenilor.

Întrucât multe garanții nu erau disponibile, avea o „rețea întunecată”, de genul vibrației, în care nu erați sigur cine sau ce era sigur. De exemplu, multe altcoins au fost în mare parte escrocherii în 2014, în special criptomonedele anonime.

Scena minieră și „investiția” BTC a avut o amenințare subtilă, dar constantă, de înșelăciune încă din primele zile. Din păcate, creierii din spatele unor astfel de inițiative au devenit doar mai inteligenți și mai iscusiți în metodele lor.

Hardware-ul care nu există, adică vaporware-ul, a fost mai puțin frecvent recent, deoarece există acum mai multe opțiuni legitime pentru aprovizionarea hardware-ului de minerit, cum ar fi Bitmain sau Halong Mining.


Una dintre primele și mai flagrante escrocherii vaporware a fost cu Butterfly Labs. Butterfly Labs a preluat fonduri ale clienților, a construit mașini, a exploatat-o ​​pe ele și le-a furnizat clienților atunci când profitabilitatea minieră a fost practic lipsită de valoare.

În 2016, asta a făcut ca ciocanul de reglementare să coboare sub forma unui proces:

Sigla FTC

Titlul fraudei miniere Bitcoin

Documentul procesului FTC

„Butterfly Labs și doi dintre operatorii săi au convenit să soluționeze acuzațiile Comisiei federale pentru comerț că au înșelat mii de consumatori cu privire la disponibilitatea, profitabilitatea și noutatea mașinilor concepute pentru a exploata moneda virtuală cunoscută sub numele de Bitcoin și că au menținut în mod nedrept -plăți în avans, în ciuda faptului că nu a livrat mașinile așa cum a promis.

În condițiile așezărilor, Butterfly Labs și proprietarul său parțial și vicepreședinte de dezvoltare a produselor, Sonny Vleisides, si este director general, Darla Drake, i se va interzice denaturarea consumatorilor dacă un produs sau un serviciu poate fi utilizat pentru a genera Bitcoins sau orice altă monedă virtuală, la data la care un consumator va primi produsul sau serviciul și dacă produsul este nou sau utilizat. Acordurile includ, de asemenea, hotărâri monetare care sunt parțial suspendate din cauza incapacității inculpaților de a plăti.

„Chiar și în lumea rapidă a monedelor virtuale precum Bitcoin, companiile nu pot înșela oamenii cu privire la produsele lor”, a declarat Jessica Rich, directorul Biroului de protecție a consumatorilor al FTC. „Aceste soluții vor împiedica inculpații să inducă în eroare consumatorii.”

Imagine a Creators of Butterfly Labs

Nasser Ghoseiri (stânga) și Sonny Vleisides (dreapta) sunt cofondatorii Butterfly Labs

După ce a primit o amendă și a trebuit să închidă compania, Butterfly Labs s-a încheiat. Dar ce recurs pentru clienți? Din păcate, nu foarte mult.

De atunci, piața are o mai mare inteligență și conștientizare a ofertelor corecte, în special odată cu apariția furnizorilor legitimi ASIC.

Cloud Mining

În timp ce exploatarea Cryptocurrency în sine nu este absolut o înșelătorie, unele construcții și servicii oferite de intermediari sunt absolut. Minarea în cloud este locul în care vi se promit acțiuni digitale într-o operațiune de minerit și vi se oferă „randamente” pentru investiția dvs. Deși există jucători legitimi în acest spațiu, există și șmecherii.

Deoarece nu există aproape nici o modalitate de a demonstra că obțineți un loc real într-un centru de date, minarea în cloud este o problemă serioasă. Sigur, ați putea verifica dacă primiți plăți în portofel, dar în ceea ce privește backend-ul minier real, dovada este în cel mai bun caz dubioasă.

Logo-ul Bit Club

Un exemplu de schemă Cloud Mining care promite rentabilități din investiția dvs.

Cum funcționează Cloud Mining

Premisa minării în cloud este simplă, achiziționați o cantitate dată de putere hash, numită adesea „acțiuni”, care vă oferă acces la o parte din centrul de date miniere (similar cu închirierea unei camere).

De obicei, vi se oferă un meniu cu câteva opțiuni de criptocurrency și algoritmi asociați cu mineritul. De exemplu, Bitcoin (SHA-256), Monero (CryptoNight) sau Zcash (Equihash).

În schimbul hash-ului achiziționat al criptomonedei specifice, vi se oferă apoi X cantitate de criptomonedă, trimisă direct în portofelul dvs. Puteți utiliza un calculator de rentabilitate bazat pe prețul actual al pieței, dificultatea și rata de hash din rețea, pentru a determina ce ar fi o plată.

Plățile pot varia în frecvență în funcție de personalizările dvs. și pot fi orare (dacă este atins un prag suficient de mare), zilnic sau săptămânal.

Aceasta este una dintre cele mai ușoare escrocherii de inventat, întrucât întreaga construcție în care cumpărați acțiuni digitale de la o companie „undeva acolo” este o bază destul de dubioasă pentru o investiție.

Cu toate acestea, am văzut cu siguranță câteva escrocherii flagrante amestecate cu operațiuni aparent legitime care oferă o valoare justă de piață a produselor și serviciilor. Acest lucru poate face fraudele miniere de cloud Bitcoin greu de detectat pentru unii investitori care se luptă să filtreze zgomotul.

Scheme de tranzacționare robo și HYIP

Acestea sunt una dintre, dacă nu chiar cele mai înșelătoare escrocherii Bitcoin dintre toate. Motivul pentru acest lucru este că aceste operațiuni folosesc site-uri web false, dar bine funcționate, pentru a atrage utilizatorii cu interfață interioară bună, plăți rapide zilnice și retrageri.

2017 pare să aibă o creștere semnificativă a programelor de investiții cu randament ridicat (HYIP), cum ar fi Bitpetite, Davor și infamul Bitconnect.

Tablou de bord BitPetite

Bitpetite, a pretins a fi un pahar care vă va oferi rentabilitate pe criptul împrumutat

Modul în care au funcționat este că ai configura un cont care avea o adresă de portofel (similară schimburilor) la care ți-ai trimite moneda. Criptomonedele precum BTC, LTC, ETH și chiar XMR au fost acceptate în mod obișnuit și au denotat acest sold odată ce a fost trimis.

Platforma printr-un tablou de bord ar arăta apoi investiția dvs., precum și cât ați câștigat din investiție. Deci, dacă platforma promite 5% returnări pe zi, investiția dvs. de 100 USD ar arăta câștiguri în valoare de 5 USD în contul dvs..

Premisa modului în care s-au câștigat aceste randamente include o varietate de narațiuni, cum ar fi extragerea Bitcoin și algoritmi de tranzacționare, în loc chiar de servicii de cădere. Dar de cele mai multe ori este tot ceea ce sunt, povești pentru a-i păstra pe utilizatori necunoscuți care rulează fericit această mașină.

Lucrul despre aceste setări este că cele bune funcționează extrem de ușor și fără probleme, ceea ce creează un fals sentiment de încredere în rândul utilizatorilor care își asumă „bine, deoarece plătește, trebuie să fie legitim”. Cu cât această șaradă durează mai mult, cu atât utilizatorii se simt mai încrezători în această investiție șubredă.

Bitconnect Ce este infografia

Bitconnect a fost un pic mai complex, dar foarte similar cu setarea Bitpetite

Bitconnect funcționează permițându-vă să depuneți în BTC, care va fi apoi schimbat cu BCC (moneda Bitconnect), care va fi apoi utilizată pentru a investi într-un robot de tranzacționare robot și algoritm. Acest „algoritm” ar fi tranzacționat pentru dvs. și ar câștiga aproximativ 1% pe zi din investiția dvs..

A existat o funcție în care îți puteai reinvesti profiturile, ceea ce ar crește investiția principală la locul de muncă și ar putea crește plățile în funcție de suma crescută investită.

Acest lucru a dus la un întreg boom în „milionarii” Youtube, cum ar fi Trevon James, una dintre cele mai cunoscute versiuni Bitconnect. În cele din urmă, Trevon James și o varietate de alți promotori ai Bitconnect au fost contactați de FBI și SEC pentru audiere..

Acest lucru ar putea fi pentru promovarea potențială a ceea ce sa dovedit a fi o înșelătorie ponzi și pare a face parte dintr-o anchetă mai amplă.

Ceea ce este cu adevărat trist la Bitconnect este falsul sentiment de încredere pe care l-a creat, care i-a determinat pe oameni să facă lucruri cu adevărat nebunești, cum ar fi pierzându-și economiile de viață.

Gânduri finale

Deși escrocheriile fizice miniere Bitcoin au fost în mare parte eliminate, există noi escrocherii mai inteligente care le-au luat locul.

Vaporware înșeală utilizatorii cu hardware inexistent sau fără valoare (de exemplu, Butterfly Labs)

Minare Bitcoin bazată pe cloud oferă acțiuni și contracte din centrul de date pentru minerit digital, promițând randamente consistente.

Robo Trading și HYIPs pretinde că folosește algoritmi în culise „tranzacționare”. Din această activitate, acestea vă oferă un anumit procent de câștig zilnic (de exemplu, Bitconnect)

Vestea bună este că multe dintre aceste scheme sunt ușor de identificat.

Steagurile roșii includ: promisiuni garantate de câștiguri și randamente,% specifice, recomandări sau stimulente stil MLM din spatele modelului și un site web care imită aspectul, senzația și funcționalitatea altor escrocherii dovedite care oferă câștiguri similare.

Este încă un cripto sălbatic, sălbatic, așadar, fii atent acolo.

Imagine prin: Un detaliu al picturii lui Charles M. Russell „Big Nose George and the Road Agents”. JONATHAN BLAIR / CORBIS / GETTY IMAGES

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map