Spălarea banilor Bitcoin: Cum să rămâi în siguranță în CryptoLand

Bitcoin este o cale principală pentru spălarea banilor. Cel puțin aceasta este narațiunea pe care mass-media de masă a alimentat-o ​​publicului. Spălarea banilor este probabil la fel de veche ca și invenția banilor în sine. Prin definiție, spălarea banilor înseamnă a face să apară câștigurile prost obținute ca și cum ar fi câștigat în mod legitim, indiferent dacă ești liderul unui ring de contrabandă cu droguri, un stăpân al războiului sau pur și simplu nu te poți ajuta de mătușa ta bogată pungă.

Anonimatul internetului i-a încurajat pe fraudatori în modalități din ce în ce mai complicate de a-și scoate prada din mâinile autorităților. Și, pe seama lor, ingeniozitatea unor escroci este uluitoare. În calitate de entuziast al criptomonedelor, merită să fii cu ochii pe minge dacă vei juca cu tehnologia. Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire asupra unor infracțiuni în criptomonede care fac turul și să vedem ce puteți face pentru a vă menține în siguranță.

Escrocheriile Bitcoin privind spălarea banilor

Sim Swapping

Într-o lume digitală, societatea s-a obișnuit să folosească dispozitive pentru gestionarea identității. Aceasta înseamnă, de obicei, validarea conturilor dvs. private, cum ar fi schimburile bancare și criptomonede, prin intermediul smartphone-ului. Sim swapping este o formă destul de nouă de fraudă în care imitatorii vă contactează furnizorul de telefonie în speranța de a vă transfera numărul de telefon mobil pe o altă cartelă SIM pe care au achiziționat-o recent.

Frauda de schimb de sim este relativ ușor de obținut în aceste zile

Frauda de schimb de sim este în creștere. Imagine oferită de PublicDomainPictures.

Șmecherii încrezători pun bazele acestui tip de înșelătorie prin inginerie socială. Ei colectează cât mai multe informații personale despre dvs. înainte de a contacta un reprezentant al companiei, răspunzând la întrebări de securitate pe parcurs.

Dacă ați avut vreodată de-a face cu aceste întrebări de securitate personal, veți ști că nu sunt deosebit de dificil de răspuns. Schimbul de sim este destul de profitabil pentru spălătorii Bitcoin deoarece le permite să mute fonduri ilicite prin conturi legitime, cel puțin temporar.

Ce să faci în legătură cu asta

Ori de câte ori vă folosiți telefonul pentru a vă autentifica identitatea, utilizați ceva numit autentificare cu doi factori (sau 2FA, pe scurt). Din păcate, multe servicii, inclusiv servicii bancare, se bazează încă pe SMS pentru autentificare. Evident, SMS-urile sunt supuse riscurilor de schimb de SIM menționate mai sus.

Metodele mai sigure, cum ar fi aplicațiile de autentificare sau dispozitivele hardware, sunt recomandate pentru conturile sensibile. Un fraudator ar trebui să pună mâna pe dispozitivul dvs. fizic înainte de a vă putea identifica. Nu imposibil, dar mult mai sigur. Consultați articolul nostru detaliat 2FA pentru mai multe detalii.

Ransomware

Ransomware-ul implică de obicei accesul hackerilor la computerul unei victime nebănuite. În cazurile severe, cu toate acestea, poate afecta o infrastructura întregului oraș. Odată ce un atacator obține acces la mașina dvs., acesta vă va cripta datele și va cere o răscumpărare pentru a le debloca. Plata este de obicei necesară în cripto. Cu toate acestea, cititorii pricepuți vor ști că Bitcoin nu este foarte anonim pentru început. Dar asta nu îi va opri pe escroci, deoarece există o multitudine de monede și diferite moduri de a vă acoperi urmele.


Un exemplu sever în acest sens a avut loc în 2017, când WowCry cryptoworm a vizat computerele care rulează sisteme de operare Windows. Atacul a afectat 200.000 de computere incredibile din 150 de țări înainte ca Microsoft să poată remedia problema.

Țările afectate de ransomware-ul WannCry 2017 se atașează. Sursa: Wikipedia

Țările afectate de ransomware-ul WannCry 2017 se atașează. Sursa: Wikipedia

Ce să faci în legătură cu asta

Cel mai important mod de a vă proteja împotriva acestui tip de extorcare este să practicați o igienă sănătoasă pe internet. Da, ai citit corect. Să ai grijă de sănătatea ta personală implică muncă grea. Exerciții fizice, alimentație sănătoasă, somn adecvat etc. Aceeași atitudine se aplică și atunci când utilizați internetul.

Nu postați informații sensibile pe canalele de socializare, nu faceți backup de date valoroase precum fotografii și documente de lucru pe dispozitive externe în mod regulat, educați-vă cu privire la cele mai recente escrocherii de phishing și mențineți-vă sistemul actualizat. Ai imaginea.

Schimburi nereglementate de criptomonede

Echipamentul de urmărire Blockchain CipherTrace estimează că Bitcoin murdar în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari a fost spălat curat prin schimburi nereglementate. Aceste schimburi nu respectă legile Cunoașteți-vă clientul și anti-spălarea banilor. Potrivit unuia Studiu CipherTrace, bursele nereglementate au primit, de asemenea, cea mai mare cantitate de Bitcoin spălat.

În plus, serviciile de tip ghișeu și schimburile descentralizate oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a schimba cripto într-un mod anonim. Multe dintre aceste servicii sunt dificil de urmărit. Cu toate acestea, lichiditatea poate fi o problemă, împiedicând să aibă loc transferuri mari. Măsurarea impactului acestor servicii asupra spălării banilor Bitcoin este dificilă în cel mai bun caz.

Ce să faci în legătură cu asta

Pasionaților de cripto-hard le place să se plângă de servicii centralizate și autorități corupte. Dacă ați fost vreodată supus unor escrocherii sau infracțiuni legate de cripto, veți ști că autoritățile reglementate au un beneficiu major: aveți șanse mai mari de a vă recupera fondurile.

Respectați schimburi de renume. Există șanse mult mai mici să vă fie deturnat contul în scopuri de spălare.

Curățarea

Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care infractorii obțin bani murdari în primul rând. Dar cum o curăță? O abordare comună se numește mixare. Aparatele mixere Bitcoin curăță cripto-urile murdare, aruncându-le între mai multe adrese de portofel înainte de a recombina suma totală. Adresa finală ajunge adesea pe webul întunecat, care este dificil de urmărit. Acest proces este, de asemenea, numit tumbling și diferiți furnizori oferă acest lucru ca un serviciu, bineînțeles contra cost.

Este important să rețineți acest lucru cercetare a considerat că această abordare este destul de ineficientă pentru spălarea banilor Bitcoin. Atunci nu este surprinzător faptul că alte monede precum Monero au apărut pentru a oferi caracteristici de confidențialitate serioase în cazul în care Bitcoin nu reușește. Cât despre alte metode dincolo de amestecare, cine știe. Este posibil ca experții să nu-și dezvăluie niciodată secretele.

Spălarea banilor Bitcoin – gânduri finale

Bitcoin este încă o tehnologie tânără, cu o capacitate de piață relativ mică în comparație cu monedele tradiționale. Majoritatea oamenilor, inclusiv criminali, câștigă în monede fiduciare, cum ar fi dolarul sau euro, în primul rând. Este posibil ca mass-media să lipsească întregul punct atunci când vine vorba de întreaga dezbatere privind spălarea banilor Bitcoin.

Cu alte cuvinte, este important să faceți o distincție. Aproape orice poate fi folosit pentru spălarea banilor: mașini, companii, proprietăți, cripto sau chiar poșete bogate pentru mătușă. Bitcoin este doar un instrument, un mijloc de schimb.

Aruncarea bebelușului cu apa de baie nu este o soluție viabilă. Dacă ar fi cazul, societatea ar fi ars bancnote de 100 de dolari la șemineu în fiecare seară. Acestea fiind spuse, după cum sa evidențiat mai sus, există în mod evident riscuri atunci când se tratează cripto. Asigurați-vă că nu sunteți pe lista respectivă de rufe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map