Singapore îmbrățișează Blockchain și un viitor al monedei digitale

Mulți entuziaști se gândesc imediat la Elveția atunci când caută locații prietenoase cu cripto. Cu toate acestea, micuța națiune insulară din Singapore face propriile sale mișcări. Un astfel de sistem oficial de clasare nu există de fapt, desigur, dar asta nu a împiedicat apariția mai multor liste de opinii online în ultimele luni. Așteptați-vă „blockchain Singapore” să fie două cuvinte pe care le auziți mai des pe măsură ce țara pare să-și pună amprenta ca lider în domeniul criptomonedelor.

Cultura de pornire a criptomonedelor

În ciuda dimensiunilor sale, Singapore este bine respectat în multe domenii pentru valorile sale progresive. Acesta ocupă un loc deosebit de ridicat în domeniile bancar și tehnologic. Dar poate mai important, a rămas deschisă către noi moduri de a face lucrurile.

Într-o zonă în care alte economii mari, cum ar fi SUA și China, au rămas în urmă, în principal din cauza supra-reglementării, nu este o surpriză atunci faptul că un număr mare de start-up-uri blockchain își fac casa aici în sudul Asiei.

Ieșiți din etapa dreaptă

Deși SUA nu au mers atât de departe încât să elimine investițiile în criptomonede, China a făcut acest pas la sfârșitul anului trecut prin interzicerea euoferte de monede nitiale (ICO). Potrivit liderilor din Beijing, ICO-urile sunt acum definite ca instrumente ilegale de strângere de fonduri din cauza creșterii fraudei criptomonede. Pentru a ilustra acest lucru, un studiu recent realizat de firma consultativă ICO Satis Group a concluzionat că până la 80 la sută din toate ICO-urile din 2017 ar putea fi identificate ca escrocherii.

Acum, presupunerea oricărui număr corect este sau nu. Industria este atât de tânără încât este înțelept să faceți orice cercetare cu un bob de sare. Dar un lucru este sigur, apare o tendință clară. Numărul de start-up-uri blockchain care se mută în locații prietenoase cu cripto este în creștere. Atât Hong Kong-ul, cât și Singapore-ul au absorbit deja multe relocări de pornire și sunt probabil mai multe pe drum.

Datorită apropierii sale de continent, a similitudinilor culturale și, mai important, a deschiderii către schimbare, Singapore va rămâne un punct fierbinte pentru talentul în monedă digitală. Unele dintre cele mai cunoscute nume din blockchain numesc acum Singapore acasă și includ persoane precum TenX, Qtum, Kyber Network, Wanchain și Zilliqa pentru a numi câteva.

Circuitul

Emisiuni TV populare din industrie precum Crypto Trader de la CNBC își dezvoltă reputația de a călători în lume și de a întâlni talentul blockchain local. Pe măsură ce numărul de conferințe continuă să crească, mediatizarea consolidează în continuare reputația Singapore ca actor global.

Summit-ul Blockchain Singapore este considerat cel mai mare eveniment blockchain din Asia. Conferința s-a încheiat nu cu mult timp în urmă (august 2018) și va fi un eveniment anual. Reunește peste 700 de antreprenori, investitori, lideri din industrie, programatori și inovatori de tehnologie într-un summit intensiv de o zi.

În plus, evenimentul anual de consens incredibil de succes al Coindesk are acum o sucursală asiatică. Și, ați ghicit, Singapore va fi gazda sa. Circuitul criptomonedelor rămâne un card eficient, deoarece proiectele noi și consacrate urmăresc să colaboreze și să prezinte idei pentru investitorii din întreaga lume.

Proiect Ubin

ICO-urile aduc în mod clar o nouă clasă de investitori în jocul de finanțare pentru pornire. Și, în timp ce Singapore se impune ca un pot de miere corporativ pentru această tehnologie, nu pariați pe autoritățile care vor lua loc în spate.

Autoritatea monetară din Singapore are toată intenția de a se implica. În 2016, Forumul Economic Mondial a publicat un raport care a prezis că până la 80% dintre bănci vor dezvolta un fel de tehnologie de registru distribuit (DLT) în anii următori.

Blockchain Singapore. Tracțiune globală în tehnologia registrelor distribuite

Tracțiune globală în tehnologia registrelor distribuite

DLT este un subiect controversat, deoarece sectorul bancar s-a grăbit să renunțe la Bitcoin, dar îmbrățișează așa-numita tehnologie de registru de bază. Proiectul Ubin este inițiativa guvernamentală de a aduce DLT în moneda națională a Singapore. Banca centrală colaborează cu trei furnizori de tehnologie diferiți pentru a dezvolta o platformă de livrare versus plată (DvP). Scopul său principal este de a crea o formă simbolică a dolarului din Singapore (SGD).

Cu toate acestea, o monedă digitală din Singapore nu va fi o surpriză pentru mulți cititori. Există deja un împingeți în toată lumea pentru societățile fără numerar. Țări precum Suedia sunt deja puternic investite în această idee până la punctul în care multe companii pur și simplu refuză să accepte plăți în numerar. Ubin ar putea fi doar proiectul care aduce acea realitate acasă pentru orașul-stat.

Autoritățile și corporațiile din întreaga lume promovează ideea DLT în practicile comerciale. Dar unde se află consumatorul în toate acestea? Scepticii vor avea pălăria de dezbatere, deși tot atâtea persoane din comunitatea criptomonedelor pun la îndoială cât de distribuite sunt cu adevărat aceste proiecte.

Blockchain Singapore

Cursa este pornită. Un mod cu totul nou de a face finanțare este pe noi, iar orașele se luptă să devină liderii în acest domeniu emergent. Care locație va fi capitala tehnologiei blockchain? Elveţia? Singapore? Malta? Dacă boom-ul companiilor tehnologice de la începutul anilor 2000 este ceva de urmat, jucătorii timpurii vor avea cu siguranță un avantaj major.

Poate fi interesant să joci avocatul diavolului și să ne întrebăm dacă orașele vor juca într-adevăr un rol atât de important în viitor. Avem deja multe companii talentate, cu echipe răspândite în toate cele patru colțuri ale globului. Atât internetul, cât și Bitcoin au fost pionierii acestei idei de descentralizare, iar acest concept își face loc în alte domenii ale vieții noastre. Nu este prea exagerat să ne imaginăm că un programator vine cu o soluție revoluționară dintr-un loc îndepărtat precum Groenlanda.

Deși acest tip de scenariu este incitant, nu este ceea ce vedem în prezent. Deocamdată, cel puțin hub-uri precum Singapore vor continua să atragă investiții, antreprenori și visători care doresc să-și facă un nume în cel mai interesant domeniu din jur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map