Siacoin (SC) Internet Cafe Hack și creșterea popularității Cryptojacking-ului

Hacks-urile pot avea un impact devastator asupra oricărui proiect de criptomonedă. În iunie 2018, au început să se răspândească povești un hack major care a exploatat computerele de internet cafe pentru a exploata Siacoin.

Deși acest lucru a marcat un obstacol evident pentru Siacoin (SC), este crucial să înțelegem imaginea mai largă din jurul acestui incident. În acest articol, vom împărtăși detaliile hack-ului. De asemenea, vom examina popularitatea în creștere a criptojacking-ului și modul în care utilizatorii individuali pot împiedica astfel de hacks să se întâmple în viitor.

Detaliile hack-ului Siacoin (SC)

Hackerii din toată China au exploatat ilegal aproximativ 800.000 de dolari din Siacoin (SC) din iulie 2017 până în iunie 2018. Din punct de vedere tehnic, hack-ul Siacoin (SC) nu a fost un tip neobișnuit de hack. Hackerii au folosit o tehnică din ce în ce mai populară cunoscută sub numele de cryptojacking.

În acest tip de atac, hackerii creează programe malware concepute special pentru a utiliza puterea de calcul a utilizatorilor de dispozitive nebănuite pentru a extrage criptomoneda.

În acest incident, malware-ul a fost instalat pe peste 100.000 de computere din cafenelele de internet din toată China. Apoi, recompensele miniere au fost împărțite între hackerii implicați în efectuarea atacului. În cea mai mare parte, hackerii dezvoltă software de criptojacking care nu utilizează o cantitate vizibilă de putere de calcul în speranța că utilizatorii nu vor observa că astfel de activități ilegale se desfășoară..

Cu toate acestea, în acest caz, hackerii au exploatat Siacoin (SC) la capacitate maximă. Drept urmare, proprietarii de cafenele din orașul Rui’an din provincia Zhejiang au început să vadă creșteri majore ale costurilor facturilor la electricitate. În plus, viteza de procesare a computerelor de internet a încetinit, de asemenea, până la aproximativ 70% din capacitatea normală.

Siacoin (SC) internet cafe hack a avut loc în cel puțin 30 de orașe din toată China.

Siacoin (SC) internet cafe hack a avut loc în cel puțin 30 de orașe din toată China.

Unii suspecți prinși, programele malware continuă să se răspândească

Când internet cafe-urile au întrebat companiile de întreținere a computerelor despre aceste modificări, nu au găsit nimic în neregulă. După alte investigații, autoritățile au descoperit că Jinhua, o companie de software pentru computer, era de fapt în spatele operațiunii miniere Sia ilegale. În plus, unii estimează că peste 100 de companii de întreținere a computerelor ar fi putut fi colaboratori în hack-ul Siacoin (SC).

Autoritățile consideră că companiile de întreținere a computerelor au instalat programe malware în timpul verificărilor de întreținere de rutină ale computerului. Prima arestare în această operațiune a avut loc în octombrie 2017. Potrivit rapoartelor publicate în iunie 2018, 16 persoane au fost arestate.

Izbucnirea malware-ului Sia mining nu se limitează doar la Rui’an. Programele malware s-au răspândit în internet cafe-uri din cel puțin 30 de orașe din toată China. Și mai rău, conform rapoartelor publicate în iunie 2018, malware-ul nu a fost încă complet conținut.

Începând cu 12 august 2018, nu a existat niciun răspuns oficial din partea echipei de bază a proiectului prin intermediul site-urilor de știri sau al blogului Siacoin (SC). Deși acest lucru este puțin îngrijorător pentru comunitatea Sia, ar putea exista o varietate de motive pentru aceasta. De exemplu, faptul că aceasta este o investigație în curs de desfășurare ar putea juca un factor important.


Popularitatea în creștere a Cryptojacking-ului

În plus, proiectele majore cu limite de piață mai mari continuă să se confrunte și cu probleme similare. De exemplu, Palo Alto Networks estimează că în jur 5% din totalul Monero (XMR) este exploatat ilegal. Un alt fapt interesant este că studiile arată că hackerii au fost mai puțin dispuși să criptojackze în ultimele luni.

Conform un raport publicat de ZDNet, pe 17 iulie 2018, au găsit 1,5 milioane de detecții de software de exploatare ilegală în iunie 2018. Acesta este un declin major față de cele 5 milioane de detecții din martie 2018.

Potrivit surselor din industria securității internetului, cryptojacking-ul a depășit deja ransomware-ul ca cea mai populară amenințare cibernetică ușor de implementat. Acest lucru se datorează faptului că criptojacking-ul poate debloca automat dispozitivele utilizatorilor după o infecție cu malware. Ransomware, în schimb, necesită hackerilor să deblocheze manual dispozitivele utilizatorului. Chiar dacă produsele de genul CryptoPrevent există, majoritatea recenziilor nu sunt pozitive. Cu toate acestea, este probabil ca utilizatorii să continue să vadă noi programe de securitate apărute pe măsură ce tacticile de criptojacking devin mai avansate.

Deși studiul ZDNet nu privește Siacoin (SC) în mod specific, acesta arată o tendință mai largă la nivel de industrie. Combinația dintre costurile ridicate ale energiei, piața ursului și probabilitatea mare de a fi prinși de autorități ar putea descuraja hackerii să continue operațiunea de exploatare ilegală Sia.

Computerele publice din cafenelele de internet și dispozitivele personale sunt vulnerabile la criptojacking.

Computerele publice din cafenelele de internet și dispozitivele personale sunt vulnerabile la criptojacking.

Care sunt unele modalități prin care Sia Mining și alte proiecte PoW ar putea deveni mai sigure?

Incidente precum incidentul criptojacking Siacoin (SC) ar putea continua să devină o mare problemă în viitor. Colaborarea mai multor companii pentru extragerea ilegală a criptomonedelor este, desigur, un eveniment pe scară largă, dificil de executat. Deși este îngrijorător pentru cafenelele de internet din China, este, de asemenea, o preocupare pentru oamenii din întreaga lume. Din fericire, există câteva moduri diferite în care utilizatorii individuali pot fi mai bine pregătiți.

De exemplu, utilizatorii pot verifica în mod regulat funcționalitatea Managerului de activități de pe dispozitive sau setările browserelor de internet (de exemplu, gestionarea sarcinilor proprii Chrome). În plus, există o serie de pluginuri care pot bloca automat aplicațiile de extragere a criptomonedelor. Exemplele includ minerBlock și No Coin. Ambele sunt disponibile acum pentru Firefox și Chrome.

Ar putea Siacoin (SC) și Monero (XMR) Cryptojacking să conducă la mai multe întreprinderi legale de criptare minieră?

În ciuda îngrijorărilor din ce în ce mai mari cu privire la infecțiile malware și criptojacking, este posibil să apară mai multe servicii pentru a promova dezvoltarea tehnologiilor legale de criptare minieră. De exemplu, exploatarea în cloud ar putea oferi o soluție potențială, dar va câștiga probabil în popularitate doar dacă serviciile pot oferi un ROI mai mare în comparație cu platformele hardware.

Între timp, există încă o mulțime de evoluții care trebuie să se întâmple. De exemplu, companiile tehnologice vor trebui să dezvolte sisteme mai bune care să asigure conformitatea legală a reglementărilor miniere de criptomonede. Instituțiile juridice vor trebui, de asemenea, să definească mai detaliat ceea ce este considerat minerit legal și ilegal al criptomonedelor.

Cryptojacking-ul devine din ce în ce mai popular, mai ales în comparație cu alte tipuri de atacuri, cum ar fi ransomware.

Cryptojacking-ul devine din ce în ce mai popular, mai ales în comparație cu alte tipuri de atacuri, cum ar fi ransomware.

Concluzie

Hack-ul internet cafe Siacoin (SC) îi lasă pe mulți din comunitatea criptomonedelor, punând mai multe întrebări despre viitorul securității miniere. Sunt aceste incidente doar o umflătură în drum? Fac parte dintr-un risc crescut de securitate?

Va fi interesant să vedem cum software-ul de cryptojacking și caracteristicile de securitate anti-cryptojacking continuă să evolueze ca răspuns.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map