Riot Blockchain este încă o investiție bună la jumătate de an după pivot?

Riot Blockchain este încă o investiție bună la jumătate de an după pivot?

Riot Blockchain (RIOT), fostă companie de biotehnologie care producea dispozitive medicale, și-a schimbat modelul de afaceri pentru a se concentra pe criptomonede în octombrie trecut. Prima companie blockchain listată public din America, Riot Blockchain s-a concentrat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor specializate în sectorul emergent blockchain. Au trecut peste opt luni de când compania și-a pivotat strategia generală. Să ne scufundăm în ultimele acțiuni ale RIOT și să vedem dacă este încă o oportunitate bună de investiții.

Riot Blockchain Header

Portofoliul Riot Blockchain

Condus de noul CEO John O’Rourke, RIOT a achiziționat prompt un portofoliu diversificat de companii de criptomonede și blockchain, de când s-a îndepărtat de sectorul biotehnologiei. Diversificându-se în industria blockchain-ului, cele mai mari investiții ale RIOT au fost într-un schimb de criptomonede, un serviciu de audit blockchain și un serviciu de contract inteligent de telecomunicații. În plus, RIOT a făcut o investiție masivă în hardware pentru extragerea Bitcoin.

Coinsquare

Prima investiție RIOT în criptomonedă devenea proprietarul parțial al acesteia Coinsquare, un lider canadian de criptomonede. Această investiție s-a dovedit deja a fi înțeleaptă, deoarece evaluarea Coinsquare este de peste 15 ori evaluarea inițială de la momentul în care Riot a investit inițial. RIOT a participat recent la cea mai recentă rotunjire a finanțării Coinsquare pentru a-și ridica proprietatea totală la 15% din capitalul total al Coinsquare. Miza RIOT este în prezent evaluată la 50 mln USD.

O’Rourke a comentat recent despre semnificația achiziției, „Coinsquare își continuă creșterea și execuția rapidă, în timp ce se poziționează ca principalul schimb valutar digital din Canada … Credem că Coinsquare oferă cea mai convingătoare platformă de tranzacționare în monedele digitale din Canada”.

Pagina principală Coinsquare

TessPay

În octombrie 2017, Riot Blockchain a achiziționat o participație de 52% TessPay pentru 320.000 dolari și 75.000 acțiuni ale RIOT. TessPay este o companie blockchain care oferă soluții pentru companiile de telecomunicații. Mai exact, modelul de afaceri al TessPay se învârte în jurul creării unui sistem de plată garantat utilizând un serviciu de escrow bazat pe blockchain pentru operatorii de telecomunicații corporativi.

La două luni de la investiția Riot, Tess a semnat o scrisoare de intenție de a fuziona cu Capitalul Cresval al Canadei (CVLCF). Ca parte a fuziunii, RIOT primește 41,6 milioane de acțiuni ale Cresval Capital. Având în vedere fuziunea așteptată în următoarele luni, participarea RIOT la Cresval Capital va valora mai mult de 2 mln USD.

TessPay

Verady

În noiembrie 2017, RIOT Blockchain a investit în Verady, o companie de servicii care oferă servicii de contabilitate, audit și verificare pentru active bazate pe blockchain. Verady a fost fondat pentru a aborda decalajul de raportare a activelor dintre companiile de contabilitate tradiționale și peisajul în plină expansiune al blockchain-ului și criptomonedelor.

Conform foii de parcurs, Verady își extinde în prezent rețeaua de firme de contabilitate de încredere pe platforma sa de contabilitate VeraNet și își dezvoltă și serviciile de audit Ethereum. În acest moment, sunt disponibile puține informații publice despre starea exactă a platformei de impozitare VeraNet Verady sau lista actuală de clienți.

Antetul Verady

Operațiunea minieră Bitcoin

Cea mai mare investiție a Riot Blockchain a fost în mineritul Bitcoin, punctul central pentru planul de portofoliu al criptomonedelor Riot care merge mai departe.

Pentru luna aprilie, operațiunea minieră RIOT a produs în total 100 Bitcoin (BTC) și 61 Bitcoin Cash (BCH). Deși RIOT extrage Bitcoin Cash în plus față de Bitcoin, acesta convertește în mod regulat toate Bitcoin Cash minate în Bitcoin.

Planurile de extindere a mineritului Riot au atins 7.850 de mineri Bitmain S9 care erau operaționali până la sfârșitul lunii mai, care au utilizat 11,5 MW de capacitate energetică.

Riot Bitcoin Mining

Raport despre controverse și venituri recente

Deși RIOT nu a fost în mod necesar acuzat că a făcut ceva ilegal, Riot Blockchain a fost în centrul controlului și criticilor presei în ultimele câteva luni.

Raport CNBC

În februarie, CNBC a profilat Riot Blockchain într-un raport rău intenționat care a descris negativ noua companie blockchain concentrată. Raportul CNBC susținea că RIOT profita de numele său blockchain pentru a-și crește prețul acțiunilor, în timp ce compania nu avea niciun plan de bază pentru a investi în tehnologia blockchain. O’Rourke și-a apărat compania, susținând că piesa este complet unilaterală.

Deși RIOT s-a consolidat ca o companie blockchain reală, devenind una dintre cele mai mari operațiuni miniere Bitcoin din lume și investind în mai multe companii blockchain, CNBC afirmă în continuare că RIOT a plătit în mod drastic pentru hardware-ul său de minerit..

Citare Știri recente

Luna trecută, Riot Blockchain a primit o citație de la Securities and Exchange Commission „solicitând anumite informații”. După ce ancheta a devenit publică, O’Rourke a declarat că nu poate comenta situația și că nu știe de natura anchetei sau de ceea ce analizează.

Cu câteva luni înainte de citația de la SEC, O ’Rourke a trecut la CNBC,„ ​​Nu sunt îngrijorat de SEC, deoarece RIOT dezvăluie în exces ”.

Raport trimestrial de venituri

RIOT și-a lansat câștigurile din primul trimestru pe 17 mai. Raportul trimestrial al RIOT a arătat că a realizat venituri mai mici de 1 mln USD și a înregistrat o pierdere generală de 1,6 mln USD în primul trimestru. Majoritatea veniturilor companiei au provenit din operațiunile sale de extragere a criptomonedelor, pe care a continuat să le extindă luna aceasta.

Situațiile financiare ale RIOT au dezvăluit, de asemenea, că a cheltuit 36,4 milioane de dolari în ultimele șase luni, lăsând companiei doar 5,3 milioane de dolari rămași în bilanț. Cei mai mulți din acești bani s-au dus în hardware-ul minier Bitcoin și alte investiții pe termen lung.

Cu investiții continue în mineritul Bitcoin, ar trebui să ne așteptăm la o creștere semnificativă a veniturilor RIOT în trimestrele următoare.

Istoricul tranzacționării

Când RIOT s-a redenumit pentru prima dată ca o companie axată pe blockchain, pe 4 octombrie 2017, prețul acțiunilor sale a crescut imediat cu 17%, de la 8,18 USD la 9,50 USD. În doar câteva luni, prețul acțiunilor Riot a crescut rapid la un maxim istoric de 38,60 USD pe 19 decembrie 2017.

Începând cu noul an, acoperirea știrilor negative și scăderea pieței criptomonedelor au împins prețul acțiunilor RIOT înapoi la nivelurile de preț anterioare, înainte de anunțurile de rebranding. La momentul scrierii acestui articol, prețul acțiunilor Riot se ridică la 7,54 USD.

Diagrama acțiunilor Riot Blockchain

Verdictul final

Deși RIOT nu funcționează în prezent cu un profit, a achiziționat un portofoliu divers de companii blockchain și s-a poziționat pentru a deveni un jucător major în industria criptomonedelor cu investițiile sale masive în hardware pentru minerit..

Viitorul succes financiar al companiei va fi puternic corelat cu performanțele industriei blockchain în sine, în special Bitcoin. Deci, dacă credeți în Bitcoin, probabil că ar trebui să credeți și în RIOT. Deși, ambele vin cu o parte echitabilă a riscurilor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map