Registrul funciar Blockchain: The New Kid on the Block

În întreaga lume, programele de evidență funciară blockchain sunt în lucru. Natura transparentă a acestei tehnologii o face potrivită perfect pentru utilizarea în sistemele de evidență publică. Astăzi, vedeți un număr tot mai mare de guverne care încearcă să integreze blockchain-ul în protocoalele lor de carte funciară. Integrarea are sens atunci când considerați că blockchain-ul este mai eficient, mai fiabil și mai rentabil decât modelele actuale utilizate.

Sistemele actuale existente sunt învechite. Este dificil să țineți evidența cine deține proprietățile proprietății atunci când aveți sute sau chiar mii de ani de evidență funciară. Este obișnuit să întâmpinați discrepanțe în cadrul documentelor, inclusiv documente falsificate, titluri contrafăcute și, în unele cazuri, pierderea completă a întregii documentații. Atunci când apar aceste situații, poate duce la bătălii costisitoare în justiție între proprietarii aflați în conflict, ambii considerând că sunt deținătorul de drept al unei anumite proprietăți..

Tari in curs de dezvoltare

Țările în curs de dezvoltare suferă de înregistrări notabile de registre funciare din cauza unei combinații de factori. Corupția guvernamentală, utilizarea sistemelor numai pentru hârtie și dezastrele naturale contribuie la problemele tot mai mari cu care se confruntă oficialii registrelor funciare din aceste națiuni. Tehnologia blockchain este o soluție rentabilă la aceste preocupări.

Soluții Blockchain

Investitorii caută o modalitate mai transparentă de a valida dreptul de proprietate asupra unei anumite parcele de teren. Guvernele urmăresc să reducă costurile asociate cu monitorizarea, actualizarea și validarea înregistrărilor proprietății. Pe măsură ce sunteți pe cale să învățați, ambele părți cred că blockchain-ul este soluția la problemele lor actuale.

Wyoming

Județul Teton, Wyoming, a semnat un memorandum de înțelegere pe 20 decembrie 2018 cu subsidiara de blockchain Medici Land Governance (MLG) a Overstock.com. parteneriat se concentrează pe migrarea înregistrărilor funciare actuale ale județului către un nou sistem bazat pe blockchain. Potrivit comunicatului de presă, sistemul va utiliza blockchain-ul MLG pentru a urmări, înregistra și afișa public registrul funciar al județului.

Ca parte a programului, toate înregistrările datate după 1996 migrează către noul sistem blockchain. Vorbind despre acest parteneriat, avocat de lungă durată al cripto și CEO al Overstock, Patrick M Byrne, a descris importanța viitoarelor sisteme de registre funciare blockchain. El a atins, de asemenea, puterea tehnologiei de a atenua preocupările de încredere pe piață.

Vermont

În ianuarie a acestui an, South Burlington’s Clerks Office a anunțat un parteneriat cu startup-ul bazat pe blockchain Propy, Inc. Comunicat de presă, Propy are sarcina de a dezvolta un registru distribuit sigur al informațiilor privind proprietatea orașului. Oficialii orașului vor să știe ce tip de economii de costuri aduce un sistem bazat pe blockchain la ecuație.

În prezent, orașul cheltuiește mii pentru stocarea și protejarea acestor înregistrări. Un sistem digital ar putea elimina aceste costuri și ar putea elibera fonduri atât de necesare pentru oraș. Grefierul orașului, Donna Kinville, a explicat cum South Burlington se mândrește cu găsirea de soluții inovatoare pentru a-și servi cetățenii.

Statul Vermont continuă să vadă un interes tot mai mare pentru tehnologia blockchain. Anul trecut, statul a creat un grup criptografic pentru a investiga în continuare cazurile de utilizare a noii tehnologii.

India

A parteneriat între Blockchain Learning Group, Blockscale Solutions și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare poate transforma modul în care înregistrările registrelor funciare sunt stocate în India pentru totdeauna. Panchkula, India, un mic oraș situat în statul Haryana, este terenul de testare pentru acest nou sistem de registre funciare blockchain.

Haryana India prin intermediul The Financial Express

Haryana India prin intermediul The Financial Express

Cercetătorii doresc o dovadă a conceptului. Și aceste date permit dezvoltatorilor să se apropie de orașe mai mari din toată țara. Conceptul utilizează blockchain-ul Ethereum pentru a crea un sistem de registru distribuit special conceput pentru a se potrivi nevoilor tot mai mari ale registrului funciar al Indiei.

Datele de la toate proprietățile vândute în județ se adaugă la blockchain aproape în timp real. În plus, utilizarea contractelor inteligente permite deconectarea automată atât de către cumpărător, cât și de către vânzător, odată ce tranzacția ajunge la etapa finală de aprobare. Fiind una dintre cele mai populate țări din lume, India suferă de numeroase dispute funciare care decurg din hârtiile conflictuale.

Olanda

Recent, arhitectul întreprinderii registrului funciar al Olandei, Koen Huisstede stabilit că o soluție blockchain va fi integrată în protocolul cadastral al țării în următorii unu-trei ani. Această mișcare se încadrează în conformitate cu decizia țării din aprilie de a semna o declarație care sprijină crearea unui parteneriat UE Blockchain.

Registrul funciar al Olandei vrea să cerceteze modul în care tehnologia blockchain poate simplifica sistemele actuale. Aceste sisteme acoperă drepturile ipotecare și toate datele terților legate de piața imobiliară. Dezvoltatorii caută o organizație mai flexibilă, care să se potrivească mai bine sarcinilor necesare în economia actuală.

Suedia

The Wall Street Journal raportat în luna martie a acestui an, autoritatea suedeză de proprietate funciară (Lantmäteriet) a atins ultimele etape de testare a programului lor de cercetare a registrului funciar de doi ani de durată. Înființat în 2016, programul utilizează blockchain-ul privat ChromaWay pentru a înregistra vânzările de terenuri și proprietăți.

Arhitectul principal al soluțiilor de la ChromaWay, Jörgen Modin, a descris modul în care sistemele actuale pot dura între trei și șase luni de la semnarea contractului până la transferul efectiv al proprietății proprietății. Noul sistem reduce această perioadă de așteptare la o chestiune de ore.

Regatul Unit

La 1 octombrie 2018, registrul funciar al Regatului Unit a publicat un public afirmație în ceea ce privește un nou parteneriat cu firma Methods bazată pe blockchain. Parteneriatul urmărește să simplifice preocupările din ce în ce mai mari din Marea Britanie cu privire la registrul funciar. Numele proiectului este Digital Street și ar putea reduce multe dintre problemele cu care se confruntă astăzi oficialii registrelor funciare din Marea Britanie.

Oficiul Registrului Funciar al Regatului Unit prin intermediul Journal Society Journal

Oficiul Registrului Funciar al Regatului Unit prin intermediul Journal Society Journal

Proiectul utilizează blockchain-ul Corda open-source al R3 pentru a eficientiza procesele tradiționale de carte funciară. Vorbind despre parteneriat, directorul executiv al registrului țării, Graham Farrant, a vorbit despre dorința țării sale de a fi liderul mondial în sistemele de registre funciare blockchain.

Columbia

America Latină are o istorie de sisteme de registre funciare notoriu dificile. Oficialii columbieni încearcă să schimbe acest stereotip cu integrarea tehnologiei blockchain. În august 2018, țara a anunțat lansarea unui sistem de titluri de teren și înregistrare bazat pe Ethereum.

Proiectul este o asociere între Universitatea Națională din Columbia, UST Global, cu sediul în Spania, și guvernul columbian. Cercetătorul universitar Mauricio Tovar a explicat cum noul sistem va preveni pierderea documentației și va spori atât eficiența, cât și securitatea. Această manevră se încadrează în acord cu recenta presiune a guvernului columbian de a fi mai transparentă în relațiile sale cu cetățenii săi.

Dubai

Dubai a fost mult timp un focar pentru activitatea criptografică. De aceea nu ar trebui să fie o surpriză uriașă să aflăm că această comunitate pro-cripto lucrează deja la un sistem de registre funciare blockchain. Noul registru face parte din angajamentul mai mare al țărilor blockchain, supranumit „ Strategia Dubai Blockchain.

Noul sistem blockchain al orașului stochează atât contracte de vânzare, cât și contracte de închiriere. Aceste informații sunt disponibile pentru investitori publici și privați pentru a le examina. Dubai încearcă să includă o bază de date pentru chiriași în sistemul lor și în viitorul apropiat.

Registrul funciar Blockchain: The New Kid on the Block

Registrul funciar Blockchain continuă să fie o zonă de dezvoltare imensă. Țările din întreaga lume recunosc avantajele incontestabile pe care tehnologia blockchain le oferă pieței. Vă puteți aștepta să vedeți alte națiuni urmând exemplul, deoarece rezultatele acestor programe pilot continuă să arate progrese.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map