Rețeaua energetică Blockchain ar putea remodela livrarea utilităților

Blockchain-urile facilitează securizarea, urmărirea și schimbul de resurse. Cu Bitcoin, resursa respectivă este o monedă. Cu toate acestea, în afara criptomonedelor, protocoalele blockchain sunt pregătite să perturbe o serie de industrii în care certificarea și schimbul sunt importante. Recent, pe Coin Central, am abordat arta blockchain, agricultura blockchain și întreprinderile bazate pe blockchain. Rețeaua de energie blockchain este încă o altă idee pregătită să schimbe modul în care ne gândim la utilizarea și plata pentru electricitate.

Modelul actual

rețea de energie electricăElectricitatea alimentează cea mai mare parte a tehnologiei pe care o avem în viața noastră și circulă în mod constant prin casele și locurile de muncă. Cu toate acestea, modelul actual pentru furnizarea energiei electrice este lent, greoi și învechit.

Rareori companiile energetice îți actualizează factura de utilități în timp real. În fiecare lună, poate fi confuz să descifriți factura pe care o primiți. În plus, rareori există defalcări ale cantității de energie pe care ați consumat-o pe zi sau de unde provine suma totală a facturii.

Modelul actual devine și mai dificil de navigat dacă doriți să comparați prețurile de la diferiți furnizori de energie. De fapt, mulți consumatori au o singură opțiune pentru locul în care își cumpără electricitatea. Mai mult, dacă doriți să achiziționați energie generată din surse regenerabile, găsirea și certificarea sursei de energie electrică poate fi o provocare.

Punerea Energiei pe Blockchain

O rețea de energie blockchain ar putea aborda multe dintre aceste provocări. Primul pas ar fi urmărirea producției și consumului de energie pe blockchain. Ideea este de a introduce date despre energie într-un registru public, astfel încât sursa și destinația tuturor tranzacțiilor de energie să fie mai transparente.

De exemplu, o centrală electrică ar putea actualiza blockchain-ul cu o intrare pentru câtă energie electrică au produs de la ultimul bloc. Această cantitate de energie ar putea fi apoi divizibilă între consumatori. În plus, consumatorii ar putea licita pentru aceasta, creând prețuri dinamice pentru electricitate. Dacă centrala electrică supraproduce noaptea, de exemplu, o rețea de energie blockchain ar permite oricui să vadă cât de multă energie electrică este neutilizată pe rețea. În consecință, prețul energiei pe piață pe timp de noapte ar fi mai mic decât în ​​timpul zilei.

O piață a energiei

Prin crearea unei piețe pentru energie, s-ar putea să inspirați un antreprenor curajos să fabrice produse noaptea, când prețul dinamic al energiei este mai ieftin. Sau, ar putea stimula consumatorii să investească în baterii, cumpărând energie ieftină noaptea și reducând consumul de rețea în timpul zilei.

Interesantul acestei idei de piață a energiei este că câștigă-câștigă. Compania electrică nu se confruntă cu aceeași presiune de producție ridicată în timpul zilei. De asemenea, nu risipesc la fel de multă energie noaptea. În schimb, un astfel de sistem ar uniformiza sarcina totală a energiei în timp.

O piață deschisă pe o rețea de energie blockchain ar încuraja, de asemenea, concurența. În prezent, unele companii energetice dețin o dominație completă pe piață asupra unei zone geografice. Deoarece costul producției de energie prin energie solară și eoliană continuă să scadă, este posibil să vedeți noi furnizori de energie la scară mică care intră pe piață. De fapt, energia solară la scară mică înseamnă că indivizii ar putea să creeze o rețea solară și să vândă electricitate direct vecinilor lor pe o piață blockchain. Acest tip de microgrid bazat pe blockchain este deja testat în Brooklyn, NY. Acolo, vecinii își vând reciproc energia solară de pe acoperișurile lor.

Cumpărare regenerabilă

Mulți consumatori și corporații doresc să fie responsabili social în ceea ce privește tipul de energie pe care îl utilizează. Cu toate acestea, odată ce electronii intră pe o linie electrică, nu se pot distinge – indiferent dacă provin dintr-o rețea solară sau dintr-o centrală de cărbune.


Pentru a rezolva această problemă, EPA a creat un sistem pentru certificarea energiei regenerabile (REC). Cu toate acestea, sistemul este adesea confuz și dificil de utilizat. Un furnizor de energie regenerabilă trebuie să creeze o foaie de calcul cu date despre energia pe care a produs-o. Apoi, trimit foaia de calcul către o agenție de certificare care examinează informațiile. În cazul în care agenția este mulțumită, acestea trimit REC către compania energetică. Compania poate vinde apoi aceste REC-uri către alte companii și consumatori ca dovadă că utilizează energie verde. Întregul proces poate dura 6 până la 8 săptămâni.

Cu o rețea de energie blockchain, problema certificării ar putea fi rezolvată instantaneu. Rețelele solare, turbinele eoliene și barajele hidroelectrice ar putea avea contoare de energie care să scrie direct în rețeaua de energie a blockchain-ului în timp real. Tot ceea ce scriu aceste contoare ar putea fi etichetat cu o certificare care să spună că este energie regenerabilă. În consecință, producătorul de energie ar putea vinde imediat energia și certificarea. Rezultatul este reducerea cheltuielilor generale și a fraudei pe piața energiei regenerabile.

Managementul inteligent al rețelei contractuale

Un alt beneficiu al unei rețele energetice blockchain este gestionarea inteligentă a contractelor. Odată ce mutați producția și consumul de energie într-un registru descentralizat, consumatorii ar putea plăti producătorilor de energie în timp real. Plățile ar putea fi coordonate prin contracte inteligente în care fiecare kilowat este confirmat și plătit instantaneu.

Companiile de utilități ar avea venituri consistente, proporționale cu producția lor de energie electrică la un moment dat. Cu toate acestea, consumatorii ar putea, de asemenea, să facă tranziția între furnizorii de energie în cazul în care o ofertă mai bună va fi disponibilă pe piață. În loc să primiți o factură în fiecare lună de la aceeași companie de utilități, ați putea achiziționa energie electrică ca serviciu pe bază de plată.

Tranziția la o rețea energetică Blockchain

Aceasta nu va fi o tranziție rapidă sau ușoară pentru companiile energetice. Cu toate acestea, beneficiile ar putea fi enorme. Rezultatul este redus în timp real și urmărirea în timp real a stării grilei. În plus, consumatorii ar putea beneficia de o concurență sporită și de prețuri dinamice. Rețeaua noastră energetică se află deja în pragul unei schimbări majore, odată cu scăderea prețului solarului și creșterea prevalenței bateriilor în casele consumatorilor. Blockchain ar putea juca un rol esențial în gestionarea unei rețele energetice mai complexe din viitor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map