Publicitatea digitală este ruptă – Lin Dai vrea să o repare cu rețeaua TAP

Lin Dai este un tocilar auto-descris. Și-a început cariera profesională în primul boom dot com în timp ce era student la Carnegie Mellon. Dai a construit una dintre primele rețele sociale pentru adolescenți, numită Kiwibox Media Inc., cu aproximativ două milioane de persoane pe site. După ce a publicat compania, Dai s-a mutat în New York și a trăit prin prăbușirea dot com.

Dai a continuat să ajute marile companii media precum Viacom și Alloy să se extindă în industria publicității digitale. După câțiva ani în companie, Dai a mâncat să se întoarcă în lumea startup-ului și s-a alăturat unui startup de rețea socială video mobil numit Keek, pe care l-a ajutat să crească la 75 de milioane de utilizatori în aproximativ trei ani..

Astăzi, obiectivul principal al lui Dai este în desfășurare Rețea TAP, o rețea bazată pe blockchain care alimentează un ecosistem care elimină comerciantul de date terță parte.

Ce este în neregulă cu ecosistemul publicitar digital actual?

Indiferent de modul în care l-ați tăiat în actualul ecosistem publicitar digital, Facebook și Google vor câștiga 99% din afacere.

Toate celelalte mărci media se luptă. Companiile media au nevoie de venituri din publicitate, care sunt atacate de Facebook.

O parte a soluției pentru companiile media este diversificarea fluxurilor de venituri. Un amestec viitor de venituri ar putea fi products produse bazate pe abonament, advertising publicitate media și ⅓ comerț.

Cum arată peisajul publicitar digital astăzi?

Cea mai mare parte a datelor despre utilizatori este agregată de două companii: Google și Facebook. Aceste companii valorifică aceste date oferindu-le terților. Acești marketeri terți folosesc apoi aceste date pentru a face publicitate.

Direcționarea către publicitate se desfășoară pe două seturi de identități: un ID de dispozitiv (orice se întâmplă pe telefonul dvs. pe care îl poate viza) și un ID de browser (cookie sau ceva care vă urmărește și nu contează unde căutați). ID-ul browserului dvs. este etichetat cu ceva pe care agenții de publicitate îl pot livra. Sute de companii vă pot colecta datele prin locația GPS, diferite preferințe pe care le setați, acțiuni pe care le întreprindeți prin browsere.

Publicitatea este foarte diferită astăzi față de primele sale zile. Înainte de a fi, „suntem o companie de bărbierit și am vrut să facem publicitate în revista Men’s Health!”

Acum, agenții de publicitate cumpără doar programatic. Nici măcar nu văd neapărat unde sunt reclamele lor și nici nu trebuie. Vă pot viza, pe care cred că este un potențial client, oriunde vă aflați. Este bine în ochii noștri, atâta timp cât le dați permisiunea și primiți despăgubiri. Dar nu așa funcționează astăzi. Companiile de mai multe miliarde de dolari sunt intermediari care permit specialiștilor în marketing să profite de aceste date și nu sunt în beneficiul individului și nici al comerciantului.

În timp ce acest model funcționează, nu îl vedem ca fiind durabil. Majoritatea acestor date sunt colectate fără permisiunea unui utilizator sau cel puțin utilizarea acestora de către terți nu este aprobată în mod explicit de către utilizatori.

Consumatorul este vizat fără consimțământul lor, iar intermediarul își ia comisionul indiferent de vânzare sau nu.


Ne imaginăm un mod în care consumatorul poate delega permisiunea unei mărci, iar mărcile își pot înțelege mai bine publicul „înscris”.

Am început să ne gândim la modul în care am putea crea mai multă valoare pentru utilizatori, oferindu-le în același timp proprietatea asupra datelor lor. O parte din această soluție a însemnat găsirea unor modalități de colectare a datelor care sunt superioare celor pe care le colectează Facebook și Google. De asemenea, a trebuit să găsim o modalitate de a-i ajuta pe consumatori să conștientizeze momentul în care datele lor sunt arbitrate pentru a fi monetizate.

Ultima frontieră pentru date constă în găsirea datelor acționabile care fac o treabă mult mai bună de a califica modul în care o persoană sau un public va răspunde în viitor. De exemplu, dacă sunt Dominos, pot viza persoanele cărora le-a plăcut o fotografie cu pizza. Dar, dacă pot viza persoanele cărora le-a plăcut o fotografie de pizza care au achiziționat ȘI ceva de la Papa John’s în ultimele 10 zile, am un public de calitate mult mai înaltă.

Problema constă în a determina oamenii să împărtășească de bunăvoie acel tip de date.

Cum sunt datele colectate de TAP superioare celor colectate de Facebook și Google?

Membrii TAP optează direct pentru datele de achiziție, care sunt mult mai exacte decât alte date comportamentale, cum ar fi „aprecieri” sau interese pe Facebook.

De exemplu, dacă un consumator este dispus să împărtășească cât de des și cât cheltuiește în fiecare lună la Domino’s, este mult mai precis decât dacă pur și simplu „le place” o fotografie a unei pizza pe Facebook.

De asemenea, diferențiatorul major este TAP obține permisiunea primului de la consumator direct la colectarea datelor de cumpărare, precum și compensează direct consumatorul sub formă de puncte de recompensă sau recompense de dolari de la mărci. Acest lucru este fundamental diferit de rețelele sociale majore și de platformele de internet care colectează și generează bani din datele dvs. fără compensare directă pentru dvs..

Cum extrage o companie valoare monetară din datele colectate?

Datele exacte de achiziție permit rețelei noastre de mărci și comercianți să satisfacă anumite oferte și recompense pentru consumatorul individual și să genereze un ROI mai mare.

De exemplu, achizițiile unui client au un impact semnificativ asupra valorii datelor lor. De exemplu. dacă datele și istoricul achizițiilor mele indică faptul că sunt un călător greu care călătorește de 14 ori pe an și cheltuie 20.000 USD sau mai mult anual pentru hoteluri și bilete de avion, grupurile majore de hoteluri din rețeaua TAP vor oferi până la 70% reducere tarifelor disponibile public, în mod special pentru mine data viitoare voi rezerva călătoria prin intermediul motorului de rezervare TAP.

Rețeaua TAP primește un comision pentru vânzările generate și împarte majoritatea veniturilor sub formă de recompense către consumator.

Ați putea descrie piața pentru găsirea cumpărătorilor pentru aceste date?

TAP nu vinde date despre utilizatori niciodată. Datele utilizatorilor sunt securizate și anonimizate în sistemul TAP, iar TAP lucrează direct cu mărci și comercianți care doresc să ofere oferte către TAP recompensează membrii care se potrivesc anumitor criterii sau modele de achiziție.

Poate că un lanț major de pizza ar dori să ofere o recompensă bonus oricărei persoane care achiziționează 100 USD sau mai mult pe lună la pizza sau un serviciu de streaming ar dori să ofere tuturor celor care nu și-au folosit serviciul încă o ofertă de probă. Datele vor fi folosite anonim pentru construirea fiecărei campanii, dar nu vor fi vândute niciodată în afara ecosistemului TAP.

Ceea ce îl stimulează pe partenerul comerciant să se asocieze cu TAP?

Prin oferirea de recompense universale, rețeaua TAP încurajează membrii recompenselor să cumpere în mod activ alături de comercianții parteneri din rețea pentru a câștiga puncte de recompensă.

Partenerii comercianți generează vânzări suplimentare de la utilizatorii noi și existenți, și poate măsura cu precizie veniturile din vânzări sau creșterea frecvenței prin intermediul analizelor TAP.

Cum intenționează TAP să remedieze peisajul publicitar digital?

Dacă datele dvs. vor fi atinse, ar trebui să fiți despăgubit. Ar trebui să aveți control deplin asupra celor care au acces la datele dvs. Puteți spune că sunt datele mele și nu vreau să le împărtășesc cu un anumit brand sau persoană.

Am început un experiment cu Hooch, o aplicație de recompense care recompensează oamenii cu băuturi gratuite. Aceștia primeau câte o băutură gratuită pe săptămână, atâta timp cât își împărtășeau datele de cumpărare.

Am folosit API-ul OpenFinance, care le permite să își conecteze toate cardurile de credit și de debit la noi. Apoi, putem să le scanăm tranzacțiile și să le înțelegem achizițiile. De exemplu, dacă sunteți un bargoer activ și aceste date sunt susținute de istoricul tranzacțiilor dvs., sunteți o persoană foarte valoroasă pe care să o vizați pentru companiile de alcool. Vă vor recompensa și vor concura pentru afacerea dvs..

Băuturile erau o denumire greoaie de recompense. Am decis să evoluăm către un program complet de recompense în care utilizatorii să poată acumula puncte de recompensă pentru orice, de la o cafea de 5 USD sau o cameră de hotel de 500 USD.

Punctele de recompensă este un concept pe care mulți îl înțeleg deja. Pot converti cu ușurință 20 USD în TAP cu furnizorii din rețea.

Programele tradiționale de recompense sunt concepute pentru a profita de consumator. De exemplu, dacă zbori suficient, poți acumula suficiente puncte pentru lucruri gratuite. Problema este că 80% dintre utilizatori nu acumulează cu adevărat suficiente puncte pentru a face ceva. Vrem să facem recompensele mai corecte și mai accesibile consumatorului. Puteți acumula o singură monedă și o puteți cheltui cu sute de mărci.

Ați strâns capital încă?

Hooch a dezvoltat tehnologia TAP și rețeaua sa și, începând cu runda sa de serie, a strâns 7,8 milioane de dolari. Suntem în discuții cu VC-uri și investitori strategici cu privire la o rundă din seria A la începutul anului 2020.

Unde intră în joc blockchain?

Un număr copleșitor de consumatori au început să își împărtășească datele. Ipoteza noastră a fost că doar 20% dintre utilizatorii noștri și-ar împărtăși datele, dar aproximativ 80% dintre oameni le-au împărtășit. Blockchain a intrat în joc pentru că am vrut să securizăm aceste date în mod responsabil.

Am vrut să le permitem utilizatorilor să delege datele lor fără a partaja informații personale. Se face cu o conexiune simbolică cu banca emitentă, similar cu modul în care Mint și Acorn folosesc API-uri similare. Nu înregistrăm numerele și numele cardurilor. Nu sunt legate sau urmărite înapoi la tine.

Vi se atribuie o adresă de portofel blockchain, pseudo-identificatorul dvs. din sistemul nostru.

Cum faceți bani?

Am stabilit oferte cu aproximativ 250.000 de parteneri comercianți, călătorii, restaurante, hoteluri, comercianți cu amănuntul, companii de comerț electronic etc..

Când efectuați o achiziție cu aceștia, este fie urmărită cu un link digital, fie detectată de pe card. Putem detecta personal portofelul. Acești parteneri plătesc rețeaua TAP pentru că au condus vânzarea respectivă. Aproximativ 50% din ceea ce primim este convertit în monedă TAP (o monedă stabilă legată de USD) și depusă în portofelul utilizatorului.

Am vrut să construim un proiect pentru consumatorul de masă, astfel încât recompensele lor trebuie să fie ușor convertite în ceva tangibil pe care îl pot folosi mai degrabă decât într-un simbol obscur și confuz.

Dacă sunteți consumator, ați descărca Aplicația Hooch și conectați orice număr de carduri de debit și de credit. Aplicația începe să detecteze achizițiile. Dacă mergeți la unul dintre comercianții noștri parteneri, să zicem Starbucks, detectăm că se face o tranzacție cu partenerul respectiv. Odată ce tranzacția este verificată, rețeaua TAP primește un comision de la partenerul respectiv. Apoi, o parte din comision este depusă în portofelul unui utilizator.

** Notă editorului: linkul inclus este un link afiliat care vă aduce 5 USD în TAP. **

Din partea comerciantului, este vorba despre deținerea relației cu clientul dvs. La începutul zilelor Facebook, Facebook îi spunea cuiva ca Pepsi să-și aducă publicul pe platforma Facebook, deoarece poate face o mulțime de lucruri interesante, cum ar fi să-i vizeze în moduri diferite și să afle mult mai multe despre ei. Ani mai târziu, au răsturnat scenariul. Și-au schimbat algoritmul, astfel încât companiile să poată ajunge doar la un mic procent din publicul lor și ar trebui să plătească Facebook pentru a ajunge la restul. Este una dintre cele mai mari momeli și comutatoare corporative vreodată.

Partenerii comercianți sunt motivați să își construiască propriile canale directe cu datele clienților lor.

Care este viitorul pentru TAP?

Avem un plan pentru a ajunge la 30 de milioane de utilizatori în următorii doi ani.

Facem acest lucru lucrând cu întreprinderi existente, cum ar fi companiile majore de media și divertisment, pentru a licenția și eticheta tehnologia noastră în nume propriu.

Fiecare nou dolar publicitar digital care intră pe piață, Facebook și Google iau aproximativ 94 de cenți din acesta. Companiile majore se luptă cu peste 6 cenți din fiecare dolar, deoarece datele pe care Facebook și Google le furnizează sunt foarte acționabile.

Vrem să mergem la aceste companii și să le spunem că avem o modalitate prin care consumatorii lor să le trimită datele direct. Ei pot marca eticheta albă a unui program de recompense în nume propriu în termen de 60-90 de zile, ceea ce le-ar lua poate 2 ani pentru a construi intern.

Avem prima noastră lansare pe etichetă albă la mijlocul lunii noiembrie, așa că este foarte interesant. Este o companie din industria divertismentului cu peste 10 milioane de utilizatori. Vrem să creștem la zeci de milioane de utilizatori foarte repede.

Vrem să ajutăm la introducerea celui de-al doilea val de consumatori și să facem partea noastră în aducerea blockchain-ului la masă.

Mulțumesc, Lin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map