Păstrarea pe piața cea mai volatilă în decenii

În finanțe și economie, există o ramură numită finanța comportamentală, care încearcă să teoretizeze, să cerceteze și să documenteze aspectul emoțional uman și comportamentul participanților financiari. Finanțarea comportamentală sugerează teorii bazate psihologic pentru a încerca să explice abaterile de preț.

Una dintre cele mai puternice tehnici utilizate în arsenalul unui economist în înțelegerea comportamentului pe piețe este încercarea de a găsi comportamentul de păstorire într-un anumit tip de piață financiară sau indice de piață. De obicei folosind modele matematice precum CSSD (deviație standard transversală), HIX (indicele Herding), modelele VAR etc. Aceste tehnici matematice sunt utilizate pentru a găsi comportamentul de păstorire.

Ce este Comportamentul Herding?

Comportamentul de păstorire este un fenomen care apare atunci când indivizii încearcă să imite meseriile altora și astfel comercianții se copiază reciproc. Două dintre cele mai importante aspecte sunt prețul și volumul, în special direcția de cauzalitate între ele.

Gândiți-vă la asta ca la efectul bandwagon în economie. Care este un termen folosit de economiști pentru a explica anumite acțiuni psihologice pe care oamenii le întreprind în viața lor de zi cu zi. Efectul bandwagon apare atunci când un individ face ceva doar pentru că toți ceilalți o fac. În scopurile noastre, oamenii vor cumpăra ceva doar pentru că alți oameni cumpără și astfel vom observa creșterea prețului.

Pentru a găsi acest tip de efect sau, cu alte cuvinte, pentru a găsi comportamentul de păstorire, ar trebui să analizăm efectele dintre preț și volum și direcția de cauzalitate dintre ele..

Importanța găsirii efectivelor pe o piață financiară este de a ști dacă prețul actual al unui activ determină o creștere a tranzacțiilor și, prin urmare, volumul sau este o creștere a tranzacțiilor care determină o mișcare a prețului.

Dacă se dorește găsirea turmei pe o piață financiară, acest lucru ar însemna că prețul determină mișcarea volumului și, prin urmare, participanții la piață nu își fac propria lor diligență și sunt în favoarea tranzacțiilor pe baza mișcării prețului.

Acest lucru ar sugera că participanții la piață nu își fac temele atunci când vine vorba de analiza pieței. Cumpără doar atunci când prețul crește și vând când scade.

Cu toate acestea, dacă se constată că nu există o păstorire pe o piață financiară, atunci acest lucru ar însemna că volumul determină mutarea prețului și, astfel, participanții la piață își fac analiza de due diligence și se angajează doar la o tranzacție care ar crește volumul și astfel prețul ar crește sau scădea.

În acest caz, piața nu se bazează psihologic și nu-i pasă care este prețul, deoarece pare o metodă pentru nebunia sa, un comerciant ar căuta să utilizeze abordări mai diligente, cum ar fi analiza fundamentală în deciziile sale de investiții, dacă acest lucru este cazul.


Trebuie remarcat faptul că atunci când găsești turmă pe o piață financiară, acest lucru nu înseamnă că analiza fundamentală nu funcționează. Aceasta sugerează doar că majoritatea timpului, piața nu pare să se uite la elementele fundamentale și la alte forme adecvate de analiză, ci pare să reacționeze în principal la schimbările de preț. Nu înseamnă că fundamentele nu pot afecta prețul oricum.

Analiza corelației și Tu

Nu este suficient să faceți o analiză simplă a corelației între preț și volum. Chiar dacă este util să știm, o simplă corelație între preț și volum este de 0,66, ceea ce înseamnă că atât prețul, cât și volumul se succed mai ales pe termen mai lung, dar acest lucru nu explică care dintre ele o cauzează pe cealaltă. Graficul de mai jos prezintă un grafic dispers al volumului și prețului de închidere al bitcoinului, volumul fiind redus cu un factor de o sută de mii, pentru ca datele să se încadreze în grafic.

cauzalitate

Folosind alte procese matematice, putem găsi direcția de cauzalitate între variabile. Constatăm că volumul bitcoin nu provoacă abateri în prețul bitcoinului cu nicio semnificație statistică. Totuși, constatăm că prețul bitcoinului nu provoacă abateri în volumul bitcoin. Acesta este un scenariu ciudat în care prețul nu provoacă volum și volumul nu provoacă preț. Acest lucru ar însemna că utilizarea analizei de volum numai în tranzacționarea dvs. nu ar furniza în mod necesar niciun avantaj în prezicerea prețului pe piața bitcoin.

Dar pentru a analiza sensul mai profund al acestui fenomen. Cum este posibil ca volumul să nu provoace preț sau chiar prețul să nu provoace volum? Acest lucru ar însemna că piața bitcoin depinde de alți factori, eventual evenimente de știri, costurile miniere și alți factori.

Volum și preț

Graficul de mai jos este un grafic care arată modul în care un impuls de volum afectează prețul de închidere. După cum se poate observa, volumul bitcoin nu va afecta în mod semnificativ prețul său de închidere, deoarece graficul rămâne relativ stabil.

Din această analiză putem concluziona că pe piața bitcoinului, doar utilizarea volumului nu va ajuta la încercarea de a prezice prețul bitcoinului, mai precis, depinzând doar de volum pentru a prezice prețul de închidere a zilei următoare este inutil. Acest lucru nu înseamnă că volumul nu poate prezice tendința pe termen lung, ci doar că tranzacționarea zilnică pe acest tip de piață este inutilă numai atunci când se utilizează numai analiza volumului. În plus față de analiza volumului, trebuie luate mai multe analize atunci când se iau decizii de tranzacționare cu privire la cumpărarea sau vânzarea.

Captură de ecran 05.05.2018 la 1.26.17 AM

Aici oferim un exemplu pentru a demonstra. Privind bara lungă verde marcată de punctul A cu volumul său crescut, uitându-ne la acest lucru, un comerciant de o zi s-ar aștepta la o urmărire în lumânarea următoare, pentru că aproape va fi mai mare decât deschiderea actuală. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul, prețul de închidere rămâne fix, închizându-se aproape de prețul său deschis, așa cum am prezis.

Acest lucru se datorează faptului că volumul nu cauzează preț, iar prețul nu provoacă volum, astfel nu ne putem aștepta la o continuare în ziua următoare. Cu toate acestea, tendința pe termen mediu a fost alcătească, aceasta fiind rezultatul unei corelații pozitive ridicate, așa cum sa discutat mai sus între preț și volum.

Folosind această analiză, ne putem aștepta ca atunci când avem un volum peste medie într-o direcție pe această piață, să ne așteptăm la o urmărire pe termen lung, dar nu la o continuare pe termen scurt..

Gânduri finale

A fi conștienți de cele de mai sus ne oferă un avantaj, deoarece putem intra într-o poziție lungă la deschiderea lumânării de a doua zi a punctului A și perioada noastră de păstrare ar fi mai lungă decât o zi, posibil o săptămână până la o lună. În acest caz, comercianții nu ar trebui să tranzacționeze din cauza incertitudinii, ci ar trebui să țină o tendință pe termen lung.

Articolul a fost scris de Ara Barikyan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map