Proiecte anticorupție blockchain: construirea unui guvern mai bun

Guvernele și întreprinderile continuă să caute programe anti-corupție blockchain pentru a combate preocupările crescânde ale cetățenilor. Corupția este la fel de veche ca guvernul și a fost întotdeauna o problemă uriașă la nivel global. Acum, atât cetățenii, cât și guvernele încearcă să valorifice puterea tehnologiei blockchain pentru a crea un mijloc mai transparent de proces guvernamental.

Grupul Băncii Mondiale a publicat recent un poveste care a evidențiat efectele corupției guvernamentale în țările în curs de dezvoltare. Raportul a dezvăluit cum corupția afectează în mod disproporționat cei mai săraci oameni din lume. Pentru a pune în perspectivă amploarea acestor probleme, nu trebuie să privim mai departe decât Paraguay.

Ani de corupție politică au devastat țara latino-americană Paraguay. Cei mai săraci locuitori ai țării plătesc mită aproximativ 12,6% din veniturile lor. Această sumă este semnificativ mai mică decât cei mai bogați cetățeni ai țării, care plătesc doar aproximativ 6,4%.

Prețul ridicat al corupției

OCDE, un grup internațional consultativ pentru G20, a publicat un raport în care prețul corupției a fost examinat în profunzime. Datele au arătat că corupția reprezintă până la 10% din costul total al afacerilor la nivel global. Același raport a arătat disparitatea cu care se confruntă națiunile în curs de dezvoltare.

În țările mai sărace, corupția costă în jur de 25% din veniturile totale. Aceste țări nu au finanțare și infrastructură pentru a pune în aplicare în mod corespunzător legile anticorupție. Tehnologia blockchain este o alternativă low-cost care oferă acestor țări o opțiune viabilă de a începe eliminarea corupției din rândurile lor.

Indicele global al corupției prin intermediul Transperancy International

Indicele global al corupției prin intermediul Transperancy International

Tehnologia Blockchain oferă o opțiune mai transparentă și mai eficientă în comparație cu sistemele actuale existente. Natura descentralizată a registrelor distribuite le face dificil de piratat, modificat sau șters. Tocmai aceste trăsături îl fac ideal în protocoalele anticorupție.

Vot

Votul se află în centrul societății occidentale și, deși este o componentă cheie în democrație, menținerea corectă a alegerilor nu a fost întotdeauna ușoară (sau posibilă). Acum imaginați-vă o alegere în care rezultatele au fost imediat disponibile. La aceste alegeri, fiecare vot se adaugă la blockchain și este inalterabil. Rezultatele ar fi sigure și urmărite de public.

După ani de numărare a voturilor electorale discutabile rezultate, dezvoltatorii blockchain au decis că este timpul să intervină și să simplifice procesul. FollowMyVote platforma este un software de vot online verificabil end-to-end open-source. Programul permite utilizatorilor să voteze din confortul propriei case.

Utilizatorii descarcă o cabină de vot online. După instalare, alegătorii își trimit în siguranță informațiile de identificare pentru verificare. După ce verificați că sunteți cine spuneți că sunteți, veți avea acces la cabina de vot digital. După ce v-ați exprimat votul, datele sunt adăugate anonim la blockchain. Cea mai bună parte este că puteți reveni înapoi și puteți verifica votul în orice moment.

Grupuri Blockchain axate pe corupție


Scenariile de caz de utilizare pentru protocoalele anti-corupție blockchain continuă să crească. Această cerere pentru o integrare sporită a blockchain-ului a dus la crearea a numeroase grupuri internaționale de blockchain. Una dintre cele mai importante dintre aceste organizații este Blockchain Trust Accelerator.

Blockchain Trust Accelerator

Blockchain Trust Accelerator este o societate mixtă între The Grupul Bitfury, Noua America, si Institutul Național Democrat. Grupul încearcă să abordeze provocările sociale și politice cu care se confruntă lumea noastră astăzi prin finanțarea programelor pilot de blockchain social. Grupul este format din finanțatori, experți tehnici, lideri ai societății civile, consilieri și antreprenori.

Programe anti-corupție blockchain la nivel global

Multe țări folosesc deja tehnologia blockchain pentru a combate corupția. De la compensarea problemelor de finanțare până la urmărirea contractelor guvernamentale, programele anticorupție blockchain au schimbat jocul. Iată câteva exemple:

Canada

În ianuarie 2018, Consiliul Național de Cercetare al Canadei (NRC) a început partajare informații despre finanțare și subvenții de cercetare legate de aceasta Programul de asistență în cercetarea industrială (NRC IRAP). Datele au fost partajate în timp real, grație utilizării bazate pe Ethereum Suită Catena Blockchain. Dezvoltatorii au dorit să ofere transparență deplină publicului.

Această strategie a contribuit la stabilirea mai multă încredere între guvernul canadian și cetățenii săi. Canadienii au acum capacitatea de a monitoriza cheltuielile NRC în timp real folosind acest program.

Spania

Spania este o altă țară care a suferit foarte mult din mâna oficialilor corupți. În 2017, Spania clasat ca una dintre cele mai corupte țări din UE. Țara și-a văzut primul-ministru demisionând la 1 iunie 2018, după ce dezvăluirile l-au legat de scandalul de corupție Gürtel.

Scandalul a devenit internațional titluri și a dus la o serie de oficiali politici care au intrat în închisoare, la o multitudine de noi legi anticorupție și la formarea atât a blockchain-ului, cât și a grupurilor de cercetare AI. Scopul acestor grupuri este de a crea o modalitate mai bună de a urmări mita făcută oficialilor străini.

Într-un recent interviu, Angel Gurria, secretarul general al Organizației Spaniole pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a vorbit despre importanța integrării unui sistem mai transparent pentru combaterea corupției. Sistemul monitorizează plățile către oficiali și plasează informațiile pe un blockchain public.

Mexic

Nu este un secret faptul că Mexicul suferă de corupție guvernamentală pe scară largă. A Transparenta internationala raportul a plasat Mexicul în fața tuturor țărilor din America Latină și Caraibe în ceea ce privește corupția. După cum vă puteți imagina, corupția este o preocupare majoră pentru cetățenii mexicani, dintre care mulți s-au săturat de practicile umbrite în care este implicat guvernul lor..

Recunoscând dorința unui guvern mai puțin corupt, politicienii mexicani au devenit creativi. Alegerile prezidențiale de anul trecut au implicat politicienii care au găsit modalități unice și interesante de a aborda această problemă. Unul dintre candidații la președinție din țări, Ricardo Anaya, în vârstă de 39 de ani, a candidat pe o platformă bazată pe blockchain.

Deși Anaya nu a câștigat alegerile, mesajul său de transparență totală a guvernului prin intermediul blockchain-ului a ajuns la un acord cu mulți oameni din toată țara. Planul său era să plaseze toate cheltuielile guvernamentale pe un blockchain public. Astfel, oamenii pot vedea cum își cheltuiește guvernul banii din impozite.

Blockchain anticorupție: un drum către un guvern mai bun

Poate fi imposibil să elimini complet corupția guvernamentală, dar tehnologia blockchain oferă cetățenilor o alternativă la statu quo. Costurile reduse de configurare și câștigurile de securitate fac din programele anticorupție blockchain o mișcare înțeleaptă pentru orice guvern. Ar trebui să vă așteptați să vedeți mai multe cazuri de utilizare anticorupție pentru această tehnologie în lunile următoare, pe măsură ce aceste programe încep să dea rezultate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map