Părerea economiștilor cu privire la de ce merită (sau nu) merită să investești după scufundarea Bitcoin

Comparativ cu ianuarie 2018, prețurile criptomonedelor au scăzut oarecum în ultimele luni. Așa-numita scădere bitcoin a creat un oarecare scepticism printre unii investitori. Acesta este doar un sughiț pe termen scurt sau o parte a unei tendințe mai mari?

Cu o acoperire media constantă despre prețurile „aproape de zero”, mulți investitori se întreabă: „Merită să investești în bitcoin?” În acest articol, vom analiza câteva povești diferite legate de ceea ce au de spus economiștii și academicienii despre investițiile în criptomonede. De asemenea, vom încerca să înțelegem mai bine impactul acestor evaluări.

Pot economiștii să prezică cu precizie prețurile criptomonedelor?

Economiștii joacă un rol important în prezicerea viitorului economiei globale. În mod tradițional, acestea au fost esențiale pentru a ajuta guvernele, întreprinderile și indivizii să ia decizii care au impact asupra lumii. Acum, mulți economiști încep să cerceteze și să prezică cum va arăta viitorul criptomonedelor și al serviciilor financiare blockchain.

Pe piața criptomonedelor, există o serie de factori care intră în determinarea perspectivelor pieței. Pentru mulți economiști (precum și investitori), volatilitatea prețurilor datorită limitărilor tehnice, reglementărilor și adoptării pieței a făcut destul de dificilă prezicerea schimbărilor de preț.

De exemplu, în ianuarie 2018, profesor de economie al Universității Yale Robert Shiller a spus: „[bitcoin] s-ar putea prăbuși în totalitate și ar putea fi uitat și cred că este un rezultat probabil bun, dar ar putea persista mult timp, ar putea fi aici peste 100 de ani”.

Deși această predicție este departe de a fi sigură, este indicativă a numărului de economiști care privesc piața criptomonedelor. De asemenea, vedem că pesimismul crescut pare să urmeze tendințele recente ale pieței.

bitcoin dip

Profesorul de economie al Universității Yale, Robert Shiller, consideră că prețul bitcoin va merge cel mai probabil la zero, dar poate dura 100 de ani pentru a ajunge acolo.

Ce spun economiștii după ianuarie 2018?

Flash-forward după prețul ridicat din ianuarie pentru toate criptomonedele și există multe rapoarte și citate noi din partea economiștilor care privesc criptomoneda într-o lumină negativă. Ceea ce este important de înțeles este că unele sunt susținute de cercetare. De exemplu, au afirmat doi economiști în iulie 2018, prețul pe Bitcoin ar trebui să fie de aproximativ 20 USD, în loc de marca de 7.000 USD (preț la mijlocul lunii iulie 2018).

Acest număr ia în considerare câțiva factori diferiți, cum ar fi oferta actuală de Bitcoin în circulație și utilizarea sa zilnică în tranzacții. Potrivit acestor doi economiști, utilizarea Bitcoin ar trebui să crească de 1000 de ori pentru ca prețul său real să fie egal cu valoarea sa actuală.

În martie 2018, economist la Harvard A spus Kenneth Rogoff, „Practic, dacă eliminați posibilitatea spălării banilor și a evaziunii fiscale, utilizările reale ale [Bitcoin] ca vehicul de tranzacție sunt foarte mici.” Rogoff a mai spus că prețul Bitcoin este mai probabil să fie de 100 de dolari decât 100.000 de dolari.

O chestiune de perspectivă: Bitcoin Bubble sau Bitcoin Dip?

Una dintre cele mai mari întrebări de pus este dacă suntem în prezent într-o balonă bitcoin sau doar într-o scufundare bitcoin. Mulți economiști și experți financiari au privit scăderea prețurilor care a avut loc în ianuarie 2018 ca un semn al exploziei mari de bule. Alții, cum ar fi exemplul de mai sus, îl privesc ca doar o parte a unei bule mai mari. Totuși, este mai ușor să spunem că prețurile se vor prăbuși la „aproape de zero” atunci când vor fi scăzute în mod constant.

Pe de altă parte, este posibil să vedem și scăderile prețurilor în 2018 ca doar o scădere a bitcoinului. Este important să împărtășiți și munca realizată de economiști, care este pro-criptomonedă.

Economist și Matematician care lucrează acum în domeniul criptomonedei

Myron Scholes

În timp ce mulți economiști au denunțat toate criptomonedele ca fiind instabile și volatile, Myron Scholes și alte nume mari din finanțele tradiționale adoptă poziția opusă. Myron Scholes este un laureat al Premiului Nobel pentru economie care a creat formula Black-Scholes, cel mai cunoscut model de opțiuni de preț și instrumente derivate.

Acum, Scholes se implică în lumea criptomonedelor odată cu lansarea unei noi stablecoin, Saga. Întrucât prețurile la stablecoin sunt menite să fie stabile, nu este important ca investitorii să investească în timpul unei scufundări bitcoin sau pe o piață bull.

myron scholes

Myron Scholes

Chiar dacă investitorii nu se pot aștepta să obțină profituri mari din investițiile în monede stabile, aceste proiecte ajută piața globală a criptomonedelor să atenueze problemele legate de volatilitatea prețurilor.

În plus, decizia lui Scholes de a lucra la un proiect de criptomonedă reprezintă posibilitatea ca economiștii, care au trăit în cea mai mare parte într-o economie fiat, să înceapă să lucreze la crearea unei noi economii de criptomonede. Scholes și alți economiști cripto încep să lucreze la proiecte inovatoare care rezolvă multe dintre problemele cu finanțarea tradițională și sistemele bancare centralizate.

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson este un exemplu de matematician / tehnolog care crede în dezvoltarea criptomonedelor. În timp ce Scholes a început să lucreze la proiecte de criptomonede în 2018, Hoskinson lucrează de câțiva ani la proiecte cu nume mari. Hoskinson, unul dintre cei opt cofondatori originali ai Ethereum și fondatorul Cardano, este unul dintre cele mai mari nume ale criptomonedelor.

Conform LinkedIn Hoskinson, a studiat teoria numerelor analitice, matematica și criptomoneda. El a lucrat la probleme matematice complexe, cum ar fi Conjectura Goldbach. Povestea lui Hoskinson este o dovadă că cineva care începe în mediul academic poate face o tranziție în carieră spre antreprenoriat și poate avea un impact semnificativ asupra criptomonedelor.

Hoskinson

Charles Hoskinson

Concluzie: Mai mulți economiști vor sprijini criptomonedele în viitor?

Când considerăm că mulți economiști sunt sceptici față de criptomonede în 2018, trebuie să disecăm de ce a fost cazul. Este important să înțelegem dacă economiștii investesc sau nu în criptomonede. Indiferent dacă investim sau nu în Bitcoin, este esențial ca orice cercetător să vadă piața cât mai obiectiv posibil.

În primul rând, volatilitatea prețurilor și imprevizibilitatea generală a pieței fac riscurile investițiilor. Oricine poate spune că prețurile vor crește și vor scădea. Cu toate acestea, economiștii încearcă, în general, să fie mai preciși cu numere care sunt susținute de date și cercetări extinse. Realitatea este că este dificil de prezis dacă sau când vor exista date solide pentru a face piața criptomonedelor mai previzibilă pentru economiști.

În cele din urmă, este posibil ca unii economiști să ia decizii în funcție de ceea ce face piața actuală, mai degrabă decât de locul în care poate merge piața în viitor. Dacă continuăm să vedem progrese în ceea ce privește adoptarea utilizatorilor, utilizabilitatea, scalabilitatea și multe altele, este posibil ca mai mulți economiști, matematicieni și alții din mediul academic să devină optimisti cu privire la motivul pentru care merită să investească criptomonedele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map