Potențialul criptomonedei: cum ar putea fi cea mai bună formă de bani

O evoluție a banilor în era digitală

Povestea potențialului criptomonedelor este aceeași cu evoluția banilor în sine. Banii au luat multe forme de-a lungul istoriei umane, dar la baza utilității sale este capacitatea sa de a stoca și a comunica producția umană.

Pe scurt, producția umană este o combinație de timp și energie (calorii). Timpul și energia sunt egale cu producția. Astfel, banii sunt reprezentarea timpului și energiei noastre.

Banii sunt o idee. Este un acord colectiv că un articol sau o idee poate reprezenta producția noastră umană. Schimbăm bani pentru a achiziționa bunuri și servicii pe care altfel nu le putem sau nu le putem produce singure. Schimbăm producția stocată către alții în schimbul acestor bunuri și servicii.

„Banii sunt o halucinație culturală comună. Este o amăgire comună ”. – Andreas Antopolous [Internetul banilor]

Banii ar putea fi orice, cu condiția să existe un consens că o anumită comunitate îi folosește și ei. Cu toate acestea, pe măsură ce economiile au devenit exponențial mai complexe, a apărut nevoia unor forme mai adecvate de bani.

Deși evoluția banilor nu este perfectă, creșterea relativ liniară este o poveste a diferitelor sale iterații. Noile forme de bani reușesc asupra titularilor lor atunci când se pot potrivi mai bine nevoilor utilizatorilor lor.

Descoperirea celui mai bun mediu pentru a reprezenta banii a fost o luptă istorică pentru echilibrarea a șase caracteristici esențiale: durabilitate, portabilitate, divizibilitate, uniformitate, lipsă și acceptabilitate. A înțelege potențialul criptomonedelor înseamnă a observa căutarea acestora.

Cu cât o monedă poate reprezenta mai bine aceste caracteristici, cu atât este mai utilă.

Caracteristicile banilor

Calitățile banilor care îi fac cel mai mare succes sunt cele care reflectă cel mai bine modul în care utilizatorii săi interacționează cu acesta. Pur și simplu, banii superiori au cea mai bună experiență de utilizator.

1. Divizibilitate

Banii trebuie să poată fi folosiți pentru achiziții mari și mici, fără limitări de la mijlocul valutar în sine.

De exemplu, o piatră mică sau coajă poate fi la îndemână pentru cumpărături zilnice, cum ar fi pâine sau lapte. Dar atunci când vine vorba de cumpărarea de active mari, cum ar fi vitele sau o casă, tranzacționarea cu scoici ar necesita mult mai multe dintre ele decât este rezonabil să se ocupe.

Invers, folosirea barelor de aur ca bani pentru achiziționarea unor terenuri mari este plauzibilă. Cu toate acestea, utilizarea lingourilor de aur ca mijloc de schimb pentru cumpărarea zilnică nu scade cu ușurință.

2. Durabilitate

Tot aurul prelucrat vreodată de oameni există încă în zilele noastre. Din greșeală sau uitat, sigur, dar tot există.

Cei mai slabi bani sunt consumați de industrie sau cu ușurință pierduți de suferințele naturale.

3. Portabilitate

Oamenii se mișcă, este doar unul dintre acele lucruri pe care le facem. Ar fi o experiență de utilizator foarte slabă dacă banii pe care îi câștig într-o regiune nu ar putea fi folosiți într-o altă simplă simplă cauză că nu sunt portabili.

Bancnotele de hârtie sunt mult mai ușor de transportat cu noi decât metalele prețioase și pietrele. Biții și octeții se află într-o altă ligă.

4. Fungibilitate

Un pic de cuvânt cheie în blockchain. Pur și simplu, fungibilitatea înseamnă că fiecare unitate de bani este identică cu oricare alta. Aceasta este o caracteristică importantă a banilor pentru a standardiza valoarea în întreaga economie.

Luați în considerare acest lucru, ar fi destul de incomod să plătiți pentru cafeaua noastră supraevaluată dacă fiecare bancnotă de dolar pe care o dețineam avea diferite valori datorită unicității sale individuale.

Vrem ca cafeaua noastră să fie unică, nu banii noștri.

5. Raritate

Cei mai buni bani sunt limitați în circulația ofertei și se încadrează undeva în gama extrem de dificil până la imposibil de creat mai mult.

Cu cât este mai previzibilă oferta circulantă de bani, cu atât devine mai puternică roca de bază a întregii economii.

Potrivit știrilor din criptocurrency Bitcoin Up, cu cât producția de bani este mai puțin coruptibilă, cu atât economia este mai puternică. Imperiile, națiunile și guvernele au căzut atunci când oferta lor de bani este inundată fie de actori interni, fie de influențe externe.

6. Acceptabilitate

Vorbești norvegiană veche, akkadiană, engleză mijlocie sau egipteană veche? Probabil că nu, și asta pentru că rețelele acestor limbi au scăzut și au fost înlocuite cu limbi mai larg acceptate.

Banii, un mijloc de comunicare ca o limbă, beneficiază, de asemenea, de efectul acceptabilității în rețea. Cu cât mai mulți oameni vorbesc o limbă comună sau, în acest caz, folosesc o monedă comună, cu atât mai mulți oameni putem comunica cu ușurință.

potențialul criptomonedei

Potențialul criptomonedei ca formă de bani

Potențialul criptomonedei este în capacitatea sa de a susține aceste șase caracteristici: divizibilitate, durabilitate, portabilitate, fungibilitate, lipsă și acceptabilitate.

Este posibil ca pasionații de blockchain experimentați să completeze deja spațiile libere aici, dar iată scurtul.

Luați Rețeaua Bitcoin și criptomoneda sa, bitcoin de exemplu.

  1. Divizibilitate: Există o sută de milioane de satoshi pe bitcoin.
  2. Durabilitate: Blockchain-ul Bitcoin este imuabil.
  3. Portabilitate: Este posibil să trimiteți o cheie privată la memorie. Așadar, îl poți duce oriunde. Metoda Loci poate?
  4. Fungibilitate: În teorie, toate bitcoin-urile sunt la fel. Cu toate acestea, bitcoin are un istoric al tranzacțiilor cu adresele trimise și primite de la. Au existat critici recente cu privire la acest fapt și mixerele bitcoin par a fi o soluție temporară.
  5. Raritate: Douăzeci și unu de milioane de bitcoin. Asta este tot (furculițele nu sunt incluse).
  6. Acceptabilitate: Dezbaterea se aprinde. Bitcoin nu se oprește.

Bitcoin, desigur, nu există izolat. Alte criptomonede sunt furnizate de Bitcoin sau se dezvoltă în afară de acesta. În cea mai mare parte, aceste alte proiecte vizează fie să umple o anumită nișă, cum ar fi Zcash și Monero ca monede de confidențialitate, fie să concureze direct cu bitcoin ca formă de bani.

Criptomonedele concurente vor însemna, de obicei, îmbunătățirea deficiențelor percepute de Bitcoin și abordarea diferită a celor șase caracteristici ale banilor. De exemplu, Bitcoin Cash și Litecoin au sperat să accelereze acceptabilitatea prin creșterea vitezei tranzacțiilor. În plus, blockchain-urile precum Dash au sporit fungibilitatea monedelor prin concentrarea asupra confidențialității în lanț.

Potențialul criptomonedei – Va câștiga?

Istoria umană a banilor a fost o căutare constantă a unor metode mai potrivite pentru a comunica valoarea. De la scoici tangibile, pietre sau metale prețioase până la eterul modern al monedei fiduciare. Fiecare iterație și-a echilibrat scopul cu cele șase calități de bază ale banilor.

Având în vedere noua imuabilitate a criptomonedelor, protecția dublă a cheltuielilor, lipsa verificabilă și alte caracteristici de pionierat, este plauzibil ca potențialul criptomonedelor să fie forma optimă de bani.

Deocamdată, viitorul rămâne neclar, deoarece nu toate caracteristicile fundamentale ale banilor pot fi proiectate și securizate prin cod. Un bitcoin poate fi divizibil, durabil, portabil, fungibil și rar prin design. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu va conta dacă nu poate atinge acceptabilitatea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map