Partea 3: Interviu cu Andy Levine la Steem Today and Tomorrow

Aceasta este partea 3 dintr-o serie de 3 părți despre Steem și lumea Blockchain, o conversație cu directorul de conținut Steemit, Andrew Levine. Verificați Partea 1 și Partea 2 dacă vi se alătură doar.

În această parte finală, vom aborda de ce Steem a avut un succes timpuriu și de ce Andy este încrezător în viitorul platformei.

Începem conversația la mijloc cu această linie ucigașă cu adevărat a ta:

James: [Oamenii sunt] buni la un singur lucru, care este să descopere rahatul.

Andy: Da. Și cred că acesta este unul dintre punctele forte ale echipei Steem, este că am fost în rahat. Aici se fac lucruri. Aici se fac lucrurile adevărate. Și atât de mulți alți oameni din acest spațiu spun: „Asta vom face și așa o vom face.” Da, vom vedea despre asta.

Așa cum a spus faimos Mike Tyson, „Toată lumea are un plan până când va fi lovit cu pumnul în gură”.

De multe ori se rezumă la: „Vom stoca unele informații despre Ethereum dintr-un motiv care este de obicei prost, iar apoi pe baza acestor informații, vom crea un simbol și apoi acel simbol va merge la cel mai important petreceri acolo. ”

Îl reformulez pentru a avea sens în contextul nostru, dar în esență este ceea ce fac. „Vei face predicții. Vom stoca aceste predicții pe Ethereum și apoi vom crea un simbol care va fi distribuit tuturor oamenilor care participă la acest joc în așa fel încât să asigurăm o creștere constantă. ”

Pentru că dacă nu crește, nimeni nu este interesat. Nimeni nu va merge pe o platformă de jocuri de noroc blocată de zece utilizatori. Deci, asta încearcă să facă și totuși nimeni nu a fost forțat să-și dea seama ce a trebuit să ne dăm seama pentru că am luat o decizie foarte simplă foarte devreme, care a fost crearea unei aplicații reale. La asta se rezumă totul.

Nu am fost acolo, dar cred că ceea ce s-a întâmplat a fost că au spus: „Această bază de date blockchain are un potențial enorm. Am implementat DPoS pe BitShares, știm că funcționează într-un grad acceptabil și acum, retrospectiv, știm că funcționează excelent. BitShares merge în continuare excelent. Adică, nu îl folosesc, dar este acolo, nu este rupt.

„Ce altceva putem folosi pentru a face acest lucru?” Cu toții suntem foarte mari susținătorii adoptării blockchain-ului și adoptării criptomonedelor. „De ce nu ai ceva în mâinile oamenilor?” Și pun pariu că au crezut că un milion de aplicații sunt chiar la colț. Pun pariu că au fost de parcă ar fi doar o chestiune de timp. Între timp, au trecut doi ani, dar acea decizie a fost imensă, deoarece i-a obligat să răspundă la aceste întrebări.

Odată ce ai luat decizia de a crea o aplicație pe care oamenii o folosesc de fapt, ești obligat să rezolvi cele mai importante probleme. Dacă doriți să stimulați utilizatorii care utilizează criptomonede, cum faceți acest lucru fără a deveni un emițător de bani sau un angajator? Cum o faci fără ca acesta să fie jucabil? Vizualizați numărul? Asta se poate juca. Vot pe cont? Jocabil. Și de aici a ieșit dovada creierului. Și Dovada creierului este o revoluție în capitalism. Descentralizează cu adevărat băncile centrale în rândul oamenilor, deoarece oamenii care folosesc Steem determină unde se îndreaptă 100% din bani. Gandeste-te la asta.

Și se pare că oamenii sunt de fapt destul de buni în a determina ceea ce consideră că este valoros, deoarece capitalul de piață al STEEM este de sute de milioane de dolari. Într-adevăr, STEEM este singurul simbol care îndeplinește cu adevărat promisiunea inițială a criptomonedelor.

Are transferuri aproape instantanee, tranzacții fără taxe și nu are autorități centralizate care să controleze distribuția. Odată ce lansarea SMT-urilor, geniul va ieși într-adevăr din sticlă, deoarece oricine va putea să-și creeze propria versiune a acelui token fără niciun cost..

Și toate aceste alte aplicații din spațiu, nu funcționează. Deci, puteți crede că veți face orice în acel moment. Ne-am adaptat de-a lungul timpului. Lucrurile s-au schimbat cu siguranță, dar este mai mult ca un proces de îngrijire.

Scapi de lucruri care nu au funcționat, păstrezi lucruri care funcționează și îmbunătățești capacitățile altor lucruri. Iar DPoS s-a dovedit acum că permite o iterație rapidă în comparație cu alte blockchains.

Steem a avut 19 hardforks în 2 ani, dintre care niciunul nu a dus la crearea lanțurilor surori. Blockchain-ul devine din ce în ce mai bun, iar comunitatea continuă să crească și să crească. De fapt, se dublează cam la fiecare 6 luni.

Da. Piața este o mașină de idei. Cele bune durează, iar cele rele se înroșesc și vedeți ce funcționează și lucrurile se acumulează.

Da. Unul dintre lucrurile care m-au adus în proiect ca utilizator a fost – cred că la ceea ce suntem atât de buni este că suntem buni în alegerea celor mai simple lucruri stupide care au un impact atât de masiv, începând cu rețeaua socială. Ai nenumărați oameni care îți spun exact ce vor de la tine.

Știm ce vor oamenii de la STEEM. Știm unde vor să ajungă. Știm că SMT-urile sunt o idee grozavă, deoarece toată lumea este de acord. Ei scriu despre asta! Toată lumea de pe platformă o dorește, toate părțile interesate o doresc. Chiar și oamenii care ne critică în fiecare zi, ne critică acum pentru faptul că SMT-urile nu au fost lansate!

Există o mulțime de oameni care încearcă să rezolve probleme dificile, dar există o mulțime de probleme ușoare pe care le-ați putea rezolva în schimb. Și acestea sunt cele prin care vrei să treci. Așa o văd. Numesc asta abordarea Musk.

Compania Boring a fost un exemplu excelent. El și-a prezentat abordarea către piețe, unde identifică, bine, „Ce nu a fost rezolvat de 40 de ani sau ce este în mod clar spart și care e de rahat și care ar putea fi reparat destul de ușor?” Mergi la asta.

Boring Company, evident, era tehnologia de foraj. El a spus: „Uau, folosim în continuare aceleași burghie pe care le-am folosit pentru a găuri tunelul”. Nimeni nu a inovat și nimeni nu a remediat acest lucru și există o problemă flagrantă. Desigur, asta urmărim. Un fel de strategie pentru Oceanul Albastru. Nu știu dacă sunteți familiarizat cu acest termen.

Există ideea de milioane de dolari că toată lumea trage și apoi aici, există această piață largă, deschisă, pentru o îmbunătățire simplă, la obiect. Marele citat legat de acest lucru pe care l-am auzit a fost. „Este ușor să fii numărul unu. Du-te să găsești numărul unu și să fii unul mai bun ”.

Aveți exemple excelente de platforme de socializare foarte populare și răspândite. Ai Reddit. Te uiți la Reddit și te duci: „Hmm, Reddit. Minunat. O mulțime de oameni îl folosesc. Cum ne putem îmbunătăți cu unul? ” Și adăugați acea structură de stimulare, pe care a făcut-o Steemit și vedeți ce s-a întâmplat. Restul este istorie.

Fotografie de Giga Khurtsilava pe Unsplash

Marea posibilităților!

Da, cred că este o observație cu adevărat înțeleaptă. Cred că majoritatea oamenilor nu prea au o înțelegere bună a modului în care funcționează progresele tehnologice. Un bun exemplu de la Nassim Taleb, cea mai mare inovație din ultimii zece ani au fost cele patru roți pe o valiză.

Da, nu sunt ideile vizionare.

Modificările simple zero la unu pe care dezvoltatorii, antreprenorii le intră apoi în produsele și serviciile lor pentru a le infecta cu această inovație. La fel ca mașina sau modelul T. Inovațiile reale din spatele modelului T nu au fost – nu a fost prima mașină. Nu a fost ca inginerii care au petrecut 30 de ani spunând: „Vom construi mașina perfectă”.

Era linia de asamblare, oțel ușor din Franța sau orice altceva, motoare Dodge și apoi uniformitate. Puteți cumpăra orice culoare doriți atâta timp cât era negru. Modelul T este, probabil, responsabil pentru trilioane de dolari în crearea bogăției, toate inovațiile tehnologice care au venit după ce au fost construite pe el, au fost construite pe o lume care a fost conectată de automobile.

Și apoi internetul a avut o dinamică similară. Evident, internetul a fost probabil destul de complicat. Dar, efectiv, permite doar două computere să comunice. Este un protocol care permite computerelor să vorbească între ele. Această inovație, în raport cu inovația percepută care a venit după –

Ca atunci când te uiți la Bitcoin și te duci, „Oh, acesta este un design strălucit” și toate acele lucruri, care sunt permise doar prin implementările simple ale TCP / IP. Această inovație fundamentală, oamenii se bazează pe ea. Este ca și cum ai adăuga micul tău lucru. Este mult mai mult un efect cumulativ decât cred oamenii, sau cel puțin așa mi se pare mie.

Singura mea teamă este că atunci când vorbim despre soluții simple sau promitem soluții simple, oamenii cred că este mai puțin dificil decât ceea ce fac ceilalți oameni din spațiu. Ne-am putea petrece timpul venind cu protocoale din ce în ce mai complicate pe care nimeni nu le folosește. Când spunem simplu, s-ar putea să spunem că este utilizabil în acest moment. Simplul este, de asemenea, scalabil.

Oamenii nu folosesc lucruri pe care nu le înțeleg.

Nu, și am urmărit acest spațiu pentru totdeauna. Intri și citești cartea albă a lui Tron, iar părțile care nu sunt plagiate de Steem sau de altundeva sunt porno complexe. La un moment dat, când te afli într-un sistem, ajungi de obicei la o propunere relativ simplă undeva precum Bitcoin.

Este de la egal la egal numerar digital, tranzacție necenzurabilă și descentralizată. Boom. Orice altceva este bonus.

Există un registru pe computerul tuturor.

Asta este. Este un registru comun, toată lumea este de acord, nu trebuie să ai încredere în nimeni, boom.

Iată codul complicat de care aveam nevoie pentru a activa această funcționalitate. În timp ce ei merg, „Iată un protocol complicat care credem că va rezolva o problemă la nivel înalt”. De obicei scalabilitate sau ceva de genul. Simt că ar fi nedrept față de blockchain-uri private sau ceva de genul acesta, persoanele care construiesc blockchain-uri private care sunt într-adevăr dedicate unui anumit caz de utilizare, dar sunt private. Cui îi pasă de acestea?

Ceea ce cred că este atât de special în ceea ce privește SMT-urile este că acestea sunt scheme de stimulare personalizate, disponibile pentru o organizație autonomă descentralizată. Tu ești această aplicație. Vrei să construiești Pinterest și vrei să stimulezi în mod ideal pe toată lumea din sistem.

Deci, fiecare utilizator este acționar?

Mai bine. Un factor interesat. Acțiunile sunt o relație juridică susținută de avocați și instanțe. Întregul punct de interes este că influența dvs. asupra protocolului este acoperită la nivel de protocol, deci nu aveți nevoie de un aparat legal umflat, scump, corupt. Aceasta este întreaga promisiune a descentralizării. Și vrei să învingi Pinterest așa cum ai spus. Vrei să faci una mai bună decât Pinterest. Trebuie să oferi ceva special. Și într-adevăr, ceea ce trebuie să faceți este să aflați cum să operați mai eficient decât Pinterest. Tăierea intermediarilor este de obicei un loc bun pentru a începe.

Ceea ce a făcut Pinterest a fost, sunt sigur că a existat un fel de revistă sau ceva care a făcut Pinterest înainte de Pinterest. Probabil că au fost necesare sute de oameni pentru a face acest lucru, iar Pinterest a început probabil cu aproximativ zece oameni.

Așadar, ceea ce vă oferă un DAC este abilitatea de a face, ca în cazul Steemit. Steem a plătit în jur de 40 de milioane de dolari creatorilor de conținut din întreaga lume. Știți câți oameni ar fi nevoie pentru a face asta? Când vedeți că alte platforme sunt de genul „Vom distribui aceste recompense”. Cati oameni? Steem face asta în mod complet autonom.

Acum, partea interesantă este că breslele și lucrurile apar acolo unde utilizatorii se reunesc și formează aceste subgrupuri. Dar nu stimulezi asta. Steem este. Acesta este rezultatul acestui mecanism autonom de stimulare.

Și orice ar duce la asta este bine, atâta timp cât este conceput pentru a fi durabil și scalabil. Astfel, am construit o platformă de partajare a conținutului care rivalizează cu multe altele, care crește exponențial, care are o propunere de valoare unică de plată a utilizatorilor săi.

Și nu numai că face asta, ci o facem cu un ordin de mărime mai puțini angajați decât ar avea nevoie o organizație comparabilă din cauza dovezii creierului, datorită metodei de distribuție descentralizată, deoarece suntem de fapt o parte a unei organizații autonome descentralizate mai mari numit Steem.

Și astfel, ceea ce vă va oferi SMT este capacitatea de a vă lansa propria organizație autonomă descentralizată. Îți dai o grămadă la început și acum ești stimulat să-l faci mai valoros în timp, deși nu ai control asupra lui.

Aceasta este de fapt cea mai mare parte a lucrării. Și așa cu SMT-urile, doriți să vă lansați Pinterest-ul, nu? Dar nu vrei să te confrunți cu coșmarul de a afla cum să-i stimulezi pe toți acești oameni.

Deci, lansați PinterestCoin și vă oferiți o grămadă. Și acum, responsabilitatea dvs. este marketingul, construirea unei interfețe rudimentare și spunerea oamenilor: „Am lansat această monedă. Nu o controlăm. Blockchain-ul Steem îl produce, dar îl puteți câștiga prin intermediul platformei noastre. Iată platforma noastră. Nu noi dăm banii. “

Oamenii o vor dori pentru că ceea ce obțin este influență. Știm că oamenii doresc influență în rețelele sociale pe care le folosesc, în cadrul platformelor de conținut pe care le folosesc. Această influență are valoare și asta reprezintă token-ul parțial. Aș spune că acesta este fundamentul simbolului.

Ne mutăm într-o eră puternică a reputației.

Este. Are o influență mai mare și cred că ceea ce se va întâmpla probabil cu Steem este că cineva va lansa un SMT și îl va folosi ca simbol de reputație. Puteți crea un SMT și îl puteți distribui tuturor celor de pe Steem. Dar, cu Oracle, puteți spune: „Voi numi cinci Oracole. Oracolele creează o listă albă de conturi bune, iar listele albe trebuie să fie de acord unul cu celălalt. ”

Și astfel, numai dacă cinci din cinci oracoli sunt de acord că această persoană este bună, vor deveni îndreptățiți să câștige aceste jetoane. Aceasta este o modalitate prin care ați putea implementa un simbol de reputație. Restul nu este cu adevărat scalabil. Am văzut sugestii despre celelalte soluții, nu au sens.

Și dacă este un jeton de reputație real, aveți în continuare o reputație de identitate de la oameni care vă cunosc, care este probabil mai aproape de influență decât reputația în sensul jetonului de reputație tehnică.

Da, există cu siguranță un element de reputație din cauza faptului că ești stimulat să dezvăluie informații despre tine. De mult am crezut că jocul lui Steem, pe cel mai fundamental strat, demonstrează că ești doar real. Este vorba despre a demonstra că ești o persoană reală.

Dacă oamenii nu au încredere în tine, nu le va păsa de informațiile pe care le distribui.

Dar și ce faci atunci când împărtășești informații? Intră într-un nivel destul de filosofic. Dar la un nivel foarte simplu, când vorbești cu cineva și când vorbesc cu tine acum, ce încerc să învăț cu adevărat de la tine?

Da, îi putem spune încredere. Da, pot spune că încerc să învăț informații de la dvs. Dar, într-adevăr, încerc să-mi dau seama dacă ești real, dacă ești real cu mine chiar acum. „Ești un lucru real? Ești o iluzie? Te prefaci ceva? ” Când vorbim despre încredere, vorbim despre realitate. Vorbim despre reputație. Totul se rezumă la autenticitate.

Oricum, la nivel tehnic, este influență, deoarece cu cât aveți mai mult SMT, cu atât veți avea mai multă influență asupra fondului de recompense al acelui jeton media inteligent. Pe Steem, este fondul de recompense Steem.

Dar ori de câte ori cineva lansează un SMT, atâta timp cât specifică o rată a inflației jetonului, cu excepția cazului în care doresc să facă acel lucru în care doar creează un jeton și le dau totul pentru ei înșiși sau oamenilor care le plac, dacă specificați o rată a inflației , care va umple un fond de recompense care va fi distribuit pe baza votului ascendent ponderat pe mize.

Așadar, acesta este modul în care obțineți influență în ecosistem, iar apoi dezvoltatorul aplicației poate alege să utilizeze acea influență pentru a afecta modul în care afișați informații pe site-ul dvs..

În viitor, vedeți DTube având moneda sa, Steemit având moneda sa, DLive având moneda sa, DSound având moneda sa? Sau credeți că există încă loc pentru SMT-uri pentru a coexista cu platforme care sunt pur și simplu Steem-powered?

Cred că există loc pentru amândouă și cred că vor exista. Este cam surprinzător. Este o evoluție fascinantă pe care a luat-o ecosistemul, unde acum un an, ceea ce încercam să explicăm oamenilor a fost motivul pentru care ar trebui să se integreze cu Steem. Este un protocol uimitor. Puteți face lucruri așa cum ați menționat.

Abia când am început să vorbim despre SMT-uri, oamenii au început cu adevărat să aprecieze valoarea pe care jetonul STEEM ar putea să o ofere aplicațiilor lor. Cred că are ceva de-a face cu posibilitatea de a vizualiza și personaliza cu adevărat acest lucru. Toată lumea își dorește banii. Aceasta este proprietatea. Vă permite să vă gândiți la modul în care ați deține aplicația dvs..

Exemple de aplicații alimentate de SMT din SMT Whitepaper

Exemple de aplicații alimentate de SMT din SMT Whitepaper

În mod paradoxal, acest lucru a condus acum la o situație în care o serie de oameni spun: „De ce nu o construim doar cu simbolul STEEM?” Și ne zicem „Ne place ideea asta!” Aici intervine funcția de împărțire a recompenselor. Și celălalt element interesant, cred, este că acum am văzut câțiva oameni care se uită la STEEM pentru că nu vor să riște să lanseze propria lor criptomonedă..

Cred că, deși unii oameni încă se vor teme inevitabil să intre în criptomonedă sau blockchain, punct, suntem o opțiune cu adevărat sigură pentru ei, deoarece STEEM a existat pentru totdeauna, este cu adevărat singurul token cu adevărat descentralizat și nu a fost niciodată ICOed. Din ce în ce mai mulți oameni încep să aprecieze acest lucru. Într-adevăr, utilizați încă STEEM chiar și cu un SMT.

STEEM va fi un mecanism de distribuție descentralizat existent, pe care dezvoltatorii îl pot utiliza instantaneu, dar se va schimba și către simbolul de alocare a resurselor blockchain-ului Steem. Așadar, creați o aplicație, utilizează un SMT, aveți o anumită lățime de bandă.

Lățimea de bandă este ceea ce face din Steem un blockchain freemium, care face parte din ceea ce face din Steem un protocol atât de puternic pentru dezvoltarea aplicațiilor: permite dezvoltatorilor să beneficieze de efectele de rețea care vin din oferirea de aplicații gratuite, câștigând în același timp avantajul integrării unui blockchain hiper-scalabil. și un simbol în timp real fără taxe.

Deci, în momentul în care vă lansați SMT-ul, nu vă va costa nimic. Doar odată ce aplicația dvs. începe să obțină o tracțiune reală și începe să genereze tone de tranzacții, veți avea nevoie de mai multă lățime de bandă, moment în care veți fi confruntat cu decizia de a cumpăra STEEM și de a-l alimenta în Steem Power, investind în protocolul care adaugă în mod clar o tonă de valoare pentru aplicația dvs. sau utilizați un alt protocol.

Dar chiar și asta nu este într-adevăr un cost, deoarece puteți oricând să încasați bani. Deci, SMT-urile vor fi cu adevărat o modalitate fără riscuri, fără costuri, de a porni propriul jeton și STEEM va fi jetonul care asigură faptul că acest ecosistem din ce în ce mai valoros rămâne durabil și scalabil din punct de vedere economic.

Singurele costuri reale pentru dezvoltatori sunt costurile de oportunitate care provin din neintegrarea protocolului și acest lucru este adevărat pentru STEEM așa cum este astăzi.

Astfel, aplicațiile care au mult succes pe STEEM vor fi forțate să investească în blockchain-ul Steem, scoțând STEEM de pe piață. Nu ne dați bani. Nu banii dispar. Sunt bani pe care îi investiți în acest protocol, din care obțineți o tonă de valoare.

Prin intermediul acestui mecanism, dacă un SMT este utilizat mult, ceea ce se întâmplă cu adevărat este că STEEM se obișnuiește foarte mult. Acest strat suplimentar de pe partea de sus a STEEM vă permite să personalizați distribuția jetoanelor în funcție de nevoile dvs., asigurându-vă în același timp că protocolul de bază este în continuare cât mai sigur, scalabil și sigur posibil..

Din STEEM

Andy și cu mine am încheiat conversația noastră (aprofundată) aici. Sper că ți-a plăcut acest aspect din culise la Steem!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map