Paradisuri fiscale cripto: un ghid pentru începători pentru locațiile de impozitare criptografice Lenient

Îți place sau nu, trebuie să plătești impozite pe câștigurile tale de criptografie. Cu toate acestea, există de fapt câteva țări care percep o taxă zero la sută pe câștigurile din investiții criptografice. Există încă alte localizări care mențin cripta fiscală la un nivel minim. Prima parte a acestui articol se concentrează asupra națiunilor care impozitează criptomonedele (și câștigurile de capital în general) la o rată de impozitare foarte mică sau zero.

A doua parte aruncă o scurtă privire asupra a trei paradisuri fiscale offshore. Unul este favoritul de multă vreme din Caraibe printre cumpărătorii refugiu. Altul se află la doar o oră la est de Carolinas cu avionul. Și încă un altul este relativ nou, unul special adaptat pentru cetățenii americani continentali. Cu puțină imaginație, contactele potrivite și un excelent avocat fiscal, și tu poți începe să îți muți interesele de investiții și afaceri în cripto într-un paradis fiscal cripto..

Națiuni cu rate de impozitare câștigătoare de capital criptografice reduse

Aceasta nu este în niciun caz o listă exhaustivă. De asemenea, ar trebui să monitorizați știrile pentru schimbări în politicile de impozitare pe criptare și câștiguri de capital din întreaga lume. Această listă a ratelor de impozitare criptografice mici sau reduse include națiuni din Europa, America de Sud, Asia și America Centrală:

  • Bielorusia: Nu se vor percepe impozite pe câștigurile de capital pe criptomonede până în 2023.
  • Germania: Taxă zero la sută asupra câștigurilor criptografice, dacă este deținută mai mult de un an.
  • Malta: În prezent nu există impozit pe câștigurile de capital pe criptos. Malta, membră a Uniunii Europene, este un paradis fiscal bine stabilit.
  • Panama: Fără taxe pe criptos (sau alte forme de câștiguri de capital) pentru câștigurile care nu provin din Panama. Acest paradis fiscal din America Centrală oferă, de asemenea, numeroase modalități de a obține statutul de rezidență permanentă.
  • Peru: Această țară în curs de dezvoltare și-a redus recent rata impozitului pe câștigurile de capital la 5%, care este una dintre cele mai mici rate din America de Sud. Această rată se aplică atât rezidenților, cât și nerezidenților.
  • Portugalia: În prezent, nu există impozitul pe câștigurile de capital criptografice decât dacă tranzacționați cripto cu normă întreagă ca afacere.
  • Singapore: Oferă un zero la sută rata impozitului pe câștigurile de capital și acest lucru se aplică și câștigurilor criptografice.

Între timp, înapoi pe Home Front

Statele Unite ale Americii: Pentru contribuabilii din categoriile de venituri mai mici, nu se aplică impozite federale pe veniturile câștigurilor de capital pe termen lung. Păstrați investiția dvs. criptografică mai mult de un an și veți datora impozitul pe câștigurile de capital zero, sub rezerva anumitor restricții de venit. (Căsătoriții care depun în comun declarații fiscale cu un venit impozabil de 77, 200 USD sau mai puțin vor fi scutiți de impozitul pe câștigurile de capital pe termen lung, de exemplu. Solicitanții pot avea până la 38.600 USD venituri impozabile și pot fi totuși scutiți de plata pe termen lung impozit pe castiguri de capital.)

Iată dovezile cu privire la motivele pentru care investițiile criptografice pe termen lung sunt superioare tranzacționării criptografice pe termen scurt. Cel puțin din punct de vedere al impozitului pe venit federal. De exemplu, John și Suzy Taxpayer sunt căsătoriți și depun o declarație comună. Salariul lor combinat este de 54.000 de dolari. Au câștiguri de capital pe termen lung de 12.000 USD. Iată cum va arăta factura privind impozitul pe câștigurile de capital din 2018 din 15 aprilie:

Venitul lor impozabil este mai mic de 77.200 dolari, iar câștigul de capital criptografic de 12.000 dolari este clasificat ca termen lung. Prin urmare, vor plăti zero în impozitul pe câștigurile de capital pentru 2018.

Impozitele pe criptare pe termen scurt sunt mult mai mari

Comparați acea afacere dulce cu aceasta. Aici, câștigurile de capital de 12.000 USD ale familiei contribuabililor sunt toate pe termen scurt (deținute cu un an sau mai puțin). Venitul lor impozabil este identic la 54.000 de dolari. Iată o privire asupra creșterii mari a impozitelor cauzată de tranzacționarea pe termen scurt:

Venitul lor impozabil este mai mic de 77.200 dolari, iar câștigul de capital criptografic de 12.000 dolari este clasificat ca Pe termen scurt. Prin urmare, vor plăti 1.440 dolari în impozitul pe câștigurile de capital pentru 2018.

Cu excepția cazului în care sunteți extrem de calificați în tranzacționarea pe termen scurt a cripto sau în tranzacționarea cripto-ului cu normă întreagă ca afacere, vă recomandăm să păstrați investițiile dvs. criptate bine timp de mai mult de un an. Economiile fiscale pot fi dramatice!

În multe privințe, SUA pot fi unul dintre cele mai bune paradisuri fiscale onshore din toate. Mai ales dacă venitul dvs. anual este modest și investiți în criptare pe termen lung.

Puerto Rico: paradis fiscal în apropiere pentru cetățenii continentului american


Puerto Rico a fost SUA teritoriu deoarece a fost smulsă de sub controlul Spaniei în războiul spano-american (1898). Această frumoasă insulă are un trecut foarte interesant (unii locuitori ar putea spune tragici). Acum, datorită dispozițiilor speciale privind impozitul pe venit, cele mai bune zile ar putea fi încă în avans pentru Puerto Rico. Iată cum vă puteți bucura personal de aceste beneficii fiscale:

Califici pentru Actul 20 Starea serviciilor de export:

Practic, aceasta înseamnă că v-ați muta în Puerto Rico, vă veți înregistra afacerea la departamentul guvernamental corespunzător din San Juan și apoi veți aștepta cu nerăbdare o rată de impozitare a veniturilor corporative de 4% (adică cu 17 puncte de bază mai puțin decât impozitul pe profit al SUA continentală rata de 21 la sută). Compania dvs. din Puerto Rico trebuie să funcționeze toate a operațiunilor sale în Puerto Rico și în nicio altă națiune, inclusiv continentul SUA. Cu toate acestea, nu contează unde sunt afacerile dvs. din Puerto Rico clienții sunt localizați pentru ca aceasta să se califice pentru rata de impozitare foarte scăzută de 4%.

cripto paradis fiscal Cabo Rojo PR

Cabo Rojo, PR: Cota ultra-scăzută de impozitare a companiilor din Puerto Rico și impozitele zero pe veniturile din investiții se combină pentru a face ca proprietarii de afaceri cripto și investitorii să se simtă ca acasă. Imagine: DW Pendergast, iulie 2012.

Investitorii cripto se bucură

Califici pentru Actul 22 Statutul investitorilor individuali:

Acesta este, de asemenea, un avantaj pentru comercianții și investitorii cripto (acțiuni, obligațiuni, valutare, futures etc.) care sunt cetățeni americani. Legea 22 elimină toate impozitele pe dobânzi, dividende și câștiguri de capital. Dacă vă mutați în Puerto Rico, stabiliți rezidența permanentă și câștigați mulți bani de pe piețele criptografice, nu veți datora niciun impozit pe venit din Puerto Rico sau din SUA. Rezidenții din Bonafide din Puerto Rico nu depun declarații fiscale din SUA și nu plătesc IRS în momentul impozitării. În schimb, aceștia plătesc guvernului din Puerto Rico cererile sale privind impozitul pe venit. Cu toate acestea, cu Legea 22, chiar și plata impozitelor pe câștigurile de capital din Puerto Rico va deveni o amintire îndepărtată. Cel puțin până în 2035, moment în care prevederile actuale atât ale Legii 20, cât și ale Legii 22 urmează să expire.

Rețineți că toți rezidenții din Puerto Rico sunt încă obligați să plătească impozitele de securitate socială și Medicare către guvernul SUA. Legea 22 din Puerto Rico elimină pur și simplu impozitele pe dobânzi, dividende și câștiguri de capital.

Bermuda și Insulele Cayman

SUA își taxează cetățenii pe toate veniturile din întreaga lume, indiferent dacă locuiesc efectiv în SUA sau nu. Singura modalitate de a te elibera de această obligație este să renunți la cetățenia ta americană. Simpla mutare într-o altă națiune nu vă va elibera de sistemul fiscal american. Dacă vă mutați în Cayman și deschideți un cont bancar (în orice monedă), trebuie totuși să raportați dobânzile câștigate la IRS. Dacă cumpărați cripto sau aur în Cayman sau Bermuda, trebuie să vă raportați câștigurile (sau pierderile) de capital unchiului Sam atunci când îl vindeți. Nu contează că niciodată nu vă puteți repatria câștigurile din dobânzi sau câștigurile de capital criptografice. În ochii IRS, încă le datorați impozitul federal pe venit. Niciun paradis cripto pentru tine, cel puțin nu fără a face o pregătire mai serioasă în larg.

Bermudele și Caymanii sunt binecuvântați de plaje minunate. Dacă sunteți jucător de golf, Bermuda se mândrește cu unele dintre cele mai bune cursuri imaginabile. Ambele națiuni oferă legi puternice privind protecția activelor și confidențialitatea. Cu toate acestea, dacă sunteți cetățean american, sunteți în continuare obligați să raportați la IRS toate câștigurile de la oricare dintre porturi. Zilele cetățenilor americani care zboară pur și simplu într-un paradis cu o valiză plină de bancnote de 100 de dolari, deschiderea unui cont bancar secret și bucurarea de câștiguri fără taxe au dispărut de mult.

Desigur, dacă sunteți multimilionar (miliardarul este mai bun) puteți angaja avocați fiscali offshore care vă pot ajuta să înființați corporații sau trusturi străine. În funcție de cât de agresivi și creativi sunt consilierii dvs. în domeniul taxelor offshore, aceștia ar putea fi capabili să creeze entități unice, (în cea mai mare parte) impunătoare de impozite, care vă determină să plătiți mult mai puțin moola către IRS. Legal.

Banii sunt bucuroși

Unele alte paradisuri offshore populare includ Austria, Bahamas, Barbados, Belize, Insulele Virgine Britanice, Insula Man, Liechtenstein, Luxemburg, Malta și Elveția. Statele Unite sunt, de asemenea, un premier paradis offshore pentru investitorii non-americani, întrucât guvernul SUA nu își taxează dobânzile câștigate pe trezoreriile din SUA și nici nu își taxează câștigurile de capital. Dacă locuiți într-o națiune care nu își taxează cetățenii pe veniturile mondiale și alegeți să investiți în trezoreriile SUA sau să obțineți câștiguri din stocurile americane, nu veți datora deloc impozite pe venit niciunui guvern.

Consilieri pro-fiscali și cheltuieli permanente

SUA (și altele OECD națiuni) are reguli foarte stricte de raportare a conturilor offshore. Nerespectarea existenței băncii străine sau a contului dvs. de valori mobiliare ar putea cauza probleme cu federii. După ce ați stabilit (în mod legal, vă rog) interese financiare offshore, va trebui să angajați cei mai buni profesioniști fiscali pentru a pregăti declarația fiscală federală (de stat, de oraș). Costurile anuale pentru astfel de activități fiscale specializate pot fi substanțiale, ceea ce îl face ineficient din punct de vedere al costurilor pentru majoritatea investitorilor cripto-mici.

Cripto-paradisuri fiscale și bun simț

Dacă sunteți un investitor criptografic sau un proprietar de afacere care dorește să vă reducă impozitele pe venit din SUA, este posibil să existe un paradis fiscal adecvat care să vă întâmpine, numerarul și afacerea dvs. Investiți în cele mai bune sfaturi juridice, fiscale și financiare disponibile înainte de a vă aventura în offshore, evitând astfel conflicte inutile sau penalități fiscale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map