Oferta inițială de mașină: Rezervările Model 3 ale Tesla au fost aproape ICO?

Următoarea este o postare de invitată postată de ICOBox

Elon Musk știe să rămână în titluri. Numai în 2018, Musk și-a trimis un tweet pe drumul către un Amenda de 20 de milioane de dolari, a avut o aventură cu un popstar și a continuat să meargă înainte în căutarea sa multifacetică de a salva umanitate.

Însă, deși nu trece aproape o zi fără ca Musk sau una dintre companiile sale să facă titluri, o mișcare de afaceri deosebit de slabă a trecut relativ neobservată – lansarea Tesla Model 3 de rezervare.

Comenzi model 3 la 180.000 în 24 de ore. Prețul de vânzare cu opțiunea medie de mixare este de 42.000 USD, deci ~ 7,5 miliarde USD într-o zi. Viitorul mașinilor electrice care arată strălucitor!

– Elon Musk (@elonmusk) 1 aprilie 2016

Programul de rezervare a provocat isterie în masă când a fost anunțat pentru prima dată în 2016. Consumatorii s-au grăbit să-și pună locul la vehiculul electric sportiv plătind o depozit de 1.000 USD. Tesla a acumulat peste 200.000 de comenzi în primele 24 de ore, strângând aproximativ 7,5 miliarde de dolari, presupunând că toate rezervările au fost finalizate.

Pre-comanda pandemonium a continuat pe tot restul programului și, în timp ce întârzierile de producție și alte obstacole au determinat unii clienți să își retragă rezervările, numărul total a fost depășit 450.000.

Modelul 3 hype a dominat titlurile, dar îmbrăcat în numerar strategia inteligentă de prevânzare a producătorului de automobile, care a servit ca un precursor extrem de asemănător cu ofertele inițiale de monede (ICO), lansate în anul următor, a trecut relativ neobservată.

Certificate de utilitate?

În mod similar cu multe start-up-uri blockchain, Tesla a avut o idee mare și a avut nevoie de o modalitate de a o finanța. „Dezvoltarea tehnologiilor de ultimă oră este costisitoare, indiferent dacă sunteți un renumit producător de vehicule electrice sau o rețea de registre distribuite”, spune Dima Zaitsev, șef de PR internațional la ICOBox. „Musk a făcut în esență ceea ce ar face multe startup-uri blockchain un an mai târziu – s-au orientat către baza lor de clienți și au desfășurat o vânzare colectivă masivă. Și aceasta a fost o mișcare strălucitoare! ”

ICO-urile au vândut jetoane utilitare. Tesla a vândut certificate de rezervare.

Premisa din spatele unui simbol de utilitate este că funcțiile sale ung uneltele sistemului său blockchain părinte, cum ar fi cumpărarea de timbre pentru a utiliza sistemul poștal. Achiziționarea unui jeton utilitar garantează utilizatorului un anumit nivel de funcționalitate atunci când rețeaua sa corespunzătoare blockchain devine în cele din urmă activă. Jetoanele se transformă în servicii sau bunuri.

Certificatele de rezervare Tesla au făcut în esență același lucru. Certificatele (plus plata restantă) se convertesc la mașini la o dată ulterioară.


Prin orchestrarea vânzării, atât Tesla, cât și startup-urile blockchain au reușit să strângă banii de care aveau nevoie pentru a-și continua finanțarea proiectelor..

Tranzacționare aftermarket

Multe ICO-uri au luat de la Securities and Exchange Commission pentru că nu au reușit testul Howey. Cumpărătorii au cumpărat jetoane cu așteptarea că vor crește în valoare datorită eforturilor unei terțe părți (pornirea blockchain-ului), supunând vânzările de jetoane sub incidența legilor privind valorile mobiliare.

Majoritatea acestor jetoane au fost corelate pentru a fi tranzacționate la bursele de criptomonede (care funcționează similar cu bursele de valori) și, având în vedere numărul mare de ICO-uri incomplete efectuate de startup-uri care încearcă să câștige rapid, a trebuit făcut ceva pentru a reduce nebunia speculativă 2017 și 2018.

În timp ce companiile care gestionează ICO s-au bazat în mare măsură pe promisiunea de tranzacționare aftermarket ca parte a pitch-ului de vânzări, Tesla a încercat să împiedice revânzarea prin interzicerea transferului de certificate către oricine în afară de membrii familiei și limitarea rezervărilor la două pe client. Cu toate acestea, o piață secundară a apărut pe internet, cu certificate care erau tranzacționate peste tot forumuri la eBay.

Tesla pe eBay

Certificatele de rezervare s-au revândut de două până la trei ori mai mult decât prețul inițial, în timp ce entuziaștii dornici au încercat să-și cumpere drumul spre partea din față a liniei. Tesla a făcut puțin pentru a opri revânzările online până când final programul de rezervare și permiterea oricui să facă o comandă (transformând efectiv certificatele de rezervare în articole de colecție pentru oricine, cu excepția clienților nerăbdători).

Tesla pe eBay

Proto-ICO

În timp ce precomanda și pre-vânzările nu sunt nimic nou, programul de rezervare al Tesla și fenomenul ICO au urmat căi aproape identice – vânzările aglomerate ale unui viitor produs prin intermediul unei entități reprezentative, urmate de dezvoltarea unei piețe secundare umflate. Ambele tipuri de vânzări au atras baze de clienți puternic împărțite, de la cei dornici interesați de produsul real până la speculatorii oportunisti.

Odată cu stagnarea pieței ICO, startup-urile blockchain ar putea învăța un lucru sau două din modelul lui Musk, în principal capacitatea vânzărilor de a atrage atenția asupra produsului (Modelul 3) în loc de valoarea speculativă a activului. Mania ICO pare să se fi încheiat, iar piața are nevoie de rețele și aplicații ucigașe, nu de vise înalte.

Cu toate acestea, Tesla se confruntă cu propriul set de provocări în urma vânzării. Prin faptul că nu a limitat numărul de rezervări, Tesla a reușit să adune o sumă mare de bani, dar numărul astronomic de pre-comenzi s-ar putea dovedi prea mare pentru companie, deja luptându-se cu contracariile producției. Mai multe întârzieri vor însemna rezervări rambursate. 450.000 de mașini sunt multe de livrat, iar soarta Tesla pleacă dacă își pot ține promisiunile înalte.

Tesla și blockchain au multe de dovedit în 2019. Strategiile de strângere de fonduri vor continua să evolueze. Deoarece piața ICO sa oprit aproape și Tesla și-a încheiat programul de rezervare, companiile care au nevoie de finanțare vor începe să exploreze alte opțiuni, cum ar fi Ofertele de jetoane de securitate (STO) pentru a strânge numerar în viitor..

Dima explică: „STO-urile vor permite startup-urilor și corporațiilor accesul la fonduri de investitori fără precedent prin jetoane de securitate conforme legal. Jetoanele de securitate vor reduce prețul de intrare pentru investiții și vor oferi o platformă hiper-eficientă pentru o nouă generație de valori mobiliare. ”

OTS-urile de succes vor necesita îndrumări juridice de specialitate și planuri de afaceri precise, dar ar putea fi o strategie durabilă de strângere de fonduri pentru companii precum Tesla și alte companii cu idei mai mari decât portofelele lor..

Deși se pare că start-urile Tesla și blockchain vor trebui să caute noi modalități de a strânge bani până când își pot livra produsele, modelul de rezervare utilizat de Tesla (și de multe ICO-uri un an mai târziu) le-a permis să ajute la menținerea capitalului pentru a-și dezvolta în continuare viziunea. – păstrați puțin gaz în rezervor sau, mai exact, puțin suc în bateria reîncărcabilă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map