O scurtă istorie a feței BTC vs. BCH

Nu trebuie să vă adânciți prea mult pe piața criptografică înainte de a vă da peste dovezile unei bătălii care s-a intensificat – Bitcoin vs. Bitcoin Cash.

Ambele părți implicate în acest conflict au depus un efort considerabil. Susținătorii Bitcoin (BTC) au acuzat Bitcoin Cash (BCH) că au încercat să deturneze viziunea originală a lui Satoshi despre o monedă cu adevărat descentralizată. La rândul lor, susținătorii Bitcoin Cash au acuzat dezvoltatorii Bitcoin că permit BTC să devină inutilizabil ca monedă digitală. Să luăm un moment pentru a examina cum a apărut acest conflict și cum s-a dezvoltat în ultimul an.

BTC vs. BCH Backstory

Bitcoin Cash a fost introdus pe criptomarket printr-un hard fork pe 1 august 2017. Deși aceasta este o dată importantă în dispută, trebuie să reveniți la începutul problemelor de scalabilitate ale BTC pentru a înțelege cu adevărat modul în care această dezbatere a devenit atât de aprinsă. De asemenea, trebuie să cunoașteți câțiva jucători cheie.

Jucătorii din joc

  • Roger Ver – Proprietar de Bitcoin.com, investitor înger pentru multe start-up-uri BTC, inclusiv Blockchain.info
  • Jihan Wu – Cofondator al Bitmain, susținător al Bitcoin Unlimited
  • Calvin Ayre – Proprietarul platformei de jocuri de noroc online Bodog, Calvinayre.com
  • Dr. Adam Back – Inventator al sistemului Hashcash Proof-of-Work
  • Dr. Pieter Wuill – CEO Blockstream, dezvoltator principal BTC

A Rift Forms

Bitcoin a început să experimenteze probleme de scalabilitate la începutul anului 2017, când adoptarea criptomonedelor a început să decoleze. În acest timp, aglomerația pe blockchain a provocat întârzieri uriașe și taxe fără precedent. Până în iulie a aceluiași an, comunitatea criptografică era împărțită cu privire la modul de corectare a acestor probleme. Un grup mare de oameni a considerat că BTC și-a pierdut capacitatea de a fi utilizată ca monedă digitală din cauza costurilor în creștere a tranzacțiilor și a întârzierilor.

Măriți dimensiunea blocului

Dintre acești indivizi, unii credeau că este primordial ca mărimea blocului de 1 MB a BTC să fie mărită. Această latură a argumentului a considerat că BTC nu mai poate funcționa ca numerar electronic din cauza taxelor și a congestiei. În Satoshi’s hartie alba, afirmă clar

„O versiune pur peer-to-peer a numerar electronic.

Acest grup a inclus Roger Ver și Jihan Wu. Wu a considerat că dimensiunea crescută a blocului ar fi benefică pentru mineri. Ambii domni dețin o influență enormă în comunitatea criptografică. Roger Ver și-a câștigat chiar porecla de „BTC Jesus” pentru eforturile sale anterioare de a susține startup-uri criptografice precum Blockchain.info. Wu controlează o mare parte din puterea hash a rețelei BTC. Firma sa, Bitmain, domină sectorul hardware pentru minerit.

Dimensiunea blocului original

Pe cealaltă parte a bătăliei, aveți echipa de dezvoltare a Bitcoin. Această latură a dezbaterii a susținut că creșterea dimensiunii blocului a modificat complet viziunea lui Satoshi. Ei au considerat că dimensiunea blocului de 1 MB este parte integrantă a BTC, deoarece minerii trebuie să descarce întregul blockchain. Orice creștere a dimensiunii blocului ar putea reduce capacitatea noilor mineri de a participa.

Pe această latură a dezbaterii privind scalabilitatea, se află Dr. Pieter Wuill. El este creierul din spatele SegWit și BIP 32 implementări. De asemenea, a fost dezvoltatorul principal al BTC din mai 2011. Îl aveți și pe Dr. Adam Back. Back’s Hashcash a fost citat în Cartea albă a lui Satoshi.


Referințele cărții albe ale lui Satoshi

Referințele cărții albe ale lui Satoshi

Acordul de la New York

Acordul de la New York (cunoscut și sub numele de Acordul Silbert) a fost publicat pe 23 mai 2017. Acest acord a fost introdus ca una dintre opțiunile pentru a pune capăt problemelor de scalabilitate ale BTC. Acordul propunea integrarea Segwit cu o creștere a dimensiunii blocului de 2 MB.

Acordul a fost semnat de 50 de companii diferite legate de BTC. Cu toate acestea, echipa de dezvoltare a BTC nu a sprijinit această soluție.

Niciuna dintre părți nu a obținut sprijinul necesar de 50% din partea minerilor, în ciuda argumentelor lor convingătoare. În cele din urmă, a fost conceput un compromis în care SegWit va fi activat în august, iar dimensiunea blocului BTC va fi dublată în noiembrie. Acest nou plan a primit aprobarea de 80% din partea comunității miniere și pentru o scurtă perioadă, totul a fost calm.

Linistea dinaintea furtunii

După cum știți deja, dimensiunea blocului BTC nu a fost niciodată crescută. Bitwala și F2Pool au renunțat la sprijinul pentru protocol, citând lipsa de sprijin din partea dezvoltatorilor Bitcoin. Acest lucru ne-a condus la acum faimoasa furcă dură BCH.

The Twist – BTC vs. BCH

Acum povestea devine interesantă. Pe 13 februarie 2018, site-ul Roger Ver, Bitcoin.com, a publicat un articol în care au anunțat lansarea noului lor portofel BCH. Portofelul avea un sistem integrat ShapeShift caracteristică care le-a permis utilizatorilor să își tranzacționeze BTC-ul pentru BCH sau invers.

Bitcoin Core

Ceea ce a făcut această poveste deosebit de interesantă a fost că, pentru prima dată, crypto BTC a fost denumită Bitcoin Core. Acest lucru a dus la o furtună de răspunsuri la rețelele sociale și la începerea oficială a dezbaterii publice BTC vs. BCH. Chiar și ShapeShift a postat un Tweet în care s-au distanțat de acțiunile Bitcoin.com.

Shapeshift PSA

Shapeshift PSA

În cele din urmă, ShapeShift a intrat în proiectul BCH. Acest lucru a devenit evident atunci când utilizatorii au început să se plângă de e-mailurile care făceau referire la BTC drept Bitcoin Core.

În acest moment, dezbaterea a început să cuprindă toate principalele figuri ale comunității cripto. Fondatorul Litecoin Charlie Lee a postat un Tweet dur în care a acuzat Bitcoin.com că își folosește influența pentru a încurca noii utilizatori să creadă că investesc în BTC.

Charlie Lee îi trimite pe Roger Ver

Charlie Lee îi trimite pe Roger Ver

Consilierul Bitcoin.com, Andreas Brekken, a apărat decizia postând referințe Bitcoin Core găsite pe Bitcoin.org, Site-ul de dezvoltare Bitcoin. El chiar a trimis un răspuns la Lee care a arătat că titlul Bitcoin Core a fost preluat direct de pe site-ul Bitcoin.org.

Andreas Brekken îi trimite pe Charlie Lee

Andreas Brekken îi trimite pe Charlie Lee

BCash

Susținătorii BTC au adoptat propriul argou ca răspuns, apelând la Bitcoin Cash, BCash. Deși este posibil să nu vedeți acest lucru ca pe o mare problemă, mulți dintre susținătorii BCH au considerat-o ca o insultă uriașă. Susținătorii Bitcoin Cash cred că îndeplinesc adevăratul scop al BTC. Prin urmare, eliminarea termenului Bitcoin a fost văzută ca fiind derogativă de mulți. Roger Ver a mers chiar pe Twitter pentru a-și exprima disprețul față de acest mandat.

Roger Ver pe termenul BCash

Roger Ver pe termenul BCash

Nu toată lumea și-a pierdut calmul în dezbaterea BTC vs. BCH. Cunoscutul autor cripto Andreas M. Antonopoulos a trimis pe Twitter un apel la pace în mijlocul acestei acțiuni. În Tweet, el explică faptul că ambele cryptos pot coexista în armonie.

Andreas Antonopoulos vorbește pentru pace

Andreas Antonopoulos vorbește pentru pace

Feudul continuă – BTC vs. BCH

Avansăm până astăzi și dezbaterea este încă dezlănțuită. Bitcoin Cash a reușit să-și croiască o nișă pe piața criptografică și este în prezent numărul trei cripto în ceea ce privește capitalizarea pieței. BTC se apropie rapid de implementarea rețelei Lightning. Mulți cred că acest protocol în afara lanțului este soluția la problemele de scalabilitate ale BTC, dar a creat controverse proprii.

Rețeaua fulgerului

Rețeaua Lightning este un protocol al doilea strat care permite utilizatorilor să deschidă canale de plată directă. Aceste canale reduc cantitatea de congestie experimentată pe blockchain-ul BTC. Rețeaua Lightning se află în prezent în etapele sale de testare beta. Acest protocol opțional a fost adoptat substanțial în ciuda securității și centralizării îngrijorări.

Utilizatorii rețelei Lightning pot trimite plăți BTC pentru mai puțin de 0,01 USD. Dezvoltatorii de aplicații Lightning Network au lansat deja mai multe platforme pentru a prezenta capacitățile de microtransacție pe care le oferă protocolul. Multe dintre aceste platforme au devenit parte a dezbaterii furioase BTC vs. BCH, ambele părți aruncând o baraj de insulte.

Platforma Satoshisplace permite utilizatorilor să experimenteze capabilitățile de microtransacție ale rețelei Lightning. Dispune de o tablă albă de un milion de pixeli pe care utilizatorii o pot marca cu costul unui Satoshi pe pixel. Următorul videoclip time-lapse ilustrează cât de repede sa transformat placa într-un câmp de luptă BTC vs. BCH.

BTC vs. BCH – Bătălia va continua

Din păcate, nu există nicio indicație că ambele părți își vor renunța la atacuri în acest moment. Din contră, se pare că atacurile devin tot mai beligerante. Deocamdată, BCH caută să îndeplinească promisiunea BTC privind moneda digitală cu o întorsătură centralizată, în timp ce dezvoltatorii BTC doresc să mențină criptomoneda originală descentralizată. Ambele monede caută soluții off-chain pentru a-și rezolva problemele.

Cine are dreptate? Acesta este apelul tău. În starea actuală, ar trebui să vă așezați și să priviți artificiile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map