O scurtă istorie a Bitcoin Futures și ce urmează

Futures-urile Bitcoin sunt o dezvoltare relativ recentă, în urma aprobării de reglementare la sfârșitul anului 2018. Permit tranzacționarea în raport cu valoarea viitoare a Bitcoin, dar fără a utiliza bursele. Introducerea futures-ului bitcoin a oferit câteva evoluții interesante pe parcursul acestui an. Aici, vă prezentăm o scurtă istorie a futures-urilor bitcoin de la introducerea lor și analizăm ce va urma.

Ce sunt Bitcoin Futures?

În primul rând, în beneficiul oricui poate fi tulbure din punct de vedere financiar, care este viitorul bitcoin?

Într-un contract futures, două părți sunt de acord să tranzacționeze o marfă la un preț convenit la o dată viitoare. De exemplu, gândiți-vă la un fermier care vinde recolte de cereale la începutul sezonului de creștere. Dacă prețul cerealelor scade între acum și când recoltează, el nu mai are buzunar.

Cumpărătorii de cereale sale sunt în aceeași poziție, dar de cealaltă parte a ecuației. Dacă prețul cerealelor crește, ar putea găsi produsele care se vând în pierdere.

Futures sunt o modalitate de a proteja împotriva acestor fluctuații. Cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord să facă o anumită tranzacție pentru un preț convenit și o dată fixă ​​în viitor. Acordul este un contract obligatoriu din punct de vedere juridic prin care părțile trebuie să încheie achiziția indiferent de câștigători sau învinși.

Comercianții financiari folosesc contracte futures ca o modalitate de a specula cu privire la prețul viitor al unui activ. Dacă cred că prețurile vor crește, atunci cumpărarea activelor la un preț fix viitor îi permite unui comerciant să vândă aceste active sau contractul futures în sine, la un preț mai mare atunci când ratele pieței cresc. Este o afacere riscantă și obținerea unui profit se bazează pe o înțelegere aprofundată a fluctuațiilor pieței.

Futures-urile Bitcoin funcționează în mod similar. Prin cumpărarea și vânzarea contractelor futures bitcoin, investitorii pot specula cu privire la valoarea viitoare a bitcoin fără să trebuiască să dețină vreodată activul.

O scurtă istorie a Bitcoin Futures

La lansare

Futures-urile Bitcoin existau de ceva vreme înainte de 2018, dar se tranzacționau doar pe bursele criptografice ca active nereglementate. La sfârșitul anului 2017 au fost introduse contracte futures bitcoin reglementate. În decurs de o singură săptămână în decembrie, două schimburi futures importante, Chicago Board Options Exchange (Cboe) și Chicago Mercantile Exchange (CME), ambele au început să tranzacționeze contracte futures bazate pe bitcoin.

Comunitatea financiară mai largă a salutat introducerea futures-ului bitcoin. A fost prima oportunitate de a mă implica în tranzacționarea bitcoinului fără a fi neapărat necesar să dețineți vreunul. De asemenea, a oferit securitatea de protecție și legitimitatea reglementării.

În plus, tranzacționarea în futures bitcoin are un beneficiu pentru investitorii din acele țări care au interzis tranzacționarea bitcoin. Acest lucru se datorează faptului că tranzacționarea la termen nu înseamnă tranzacționarea bitcoin în sine.

Comunitatea criptografică a avut, de asemenea, un val de entuziasm inițial la introducerea futures bitcoin. S-a crezut că piața ar putea vedea o lichiditate crescută din cauza afluxului de noi investiții.

Prețul bitcoin a crescut constant înainte de aceste evenimente, Site-ul Cboe sa prăbușit în aceeași zi în care s-a deschis tranzacționarea în futures bitcoin, iar prețul bitcoin a crescut cu 10%.

Volumul zilnic mediu Bitcoin futures în T2 a crescut cu 93% față de trimestrul anterior, în timp ce dobânda deschisă a depășit 2.400 de contracte, o creștere de 58%. Aflați mai multe despre tranzacționare #Bitcoin futures: https://t.co/adjWVWXBPQ pic.twitter.com/UQWC3nGGrI

– CMEGroup (@CMEGroup) 20 iulie 2018

Când CME a deschis tranzacțiile futures bitcoin o săptămână mai târziu, bitcoin a atins prețul său maxim de peste 20.000 USD. Deși, după cum știm cu toții, acest lucru nu a durat.

Apoi au venit urșii

Prețul bitcoin a scăzut constant în primele câteva luni din 2018. Pe măsură ce a scăzut, prese de știri au început să speculeze dacă introducerea futures bitcoin a făcut mai mult rău decât bine. WSJ a lansat o analiză în ianuarie, acest lucru a indicat în timp ce investitorii mai mici au fost în creștere față de prețul bitcoinului, investitorii instituționali care tranzacționau contracte futures în bitcoin au fost descendenți, reducând prețul în jos.

În mai, Banca Rezervei Federale din San Francisco a lansat o scrisoare sugerând că inflația rapidă a bitcoinului a fost determinată de investitori optimisti, care erau convinși că piața ar putea continua să crească. Scrisoarea a continuat să sublinieze că introducerea futures-ului bitcoin a oferit investitorilor pesimisti un mijloc de scurtcircuitare a pieței pentru bitcoin. Un astfel de mijloc de scurtcircuitare nu existase anterior.

Deși este cu totul posibil ca introducerea contractelor futures reglementate de bitcoin să provoace o scădere a prețului pieței, volumele de tranzacționare nu se ridică neapărat la această teorie. CME Group a scris în iulie că statisticile lor de tranzacționare din al doilea trimestru au arătat o creștere medie zilnică a volumului de 93% față de primul trimestru.

Dacă teoria Fed este corectă, o creștere atât de accentuată a tranzacțiilor futures pe bitcoin ar fi trebuit să aibă un impact mai semnificativ asupra valorii Bitcoin în al doilea trimestru al anului 2018 decât în ​​primul. Mai ales dacă scurtarea este tendința. Cu toate acestea, graficul prețurilor Bitcoin pentru 2018 arată în mod clar cele mai puternice fluctuații ale pieței în primul trimestru.

Graficul prețurilor BTC

Primul trimestru al anului 2018 a fost în mod clar mai volatil pentru Bitcoin decât al doilea.

În plus, volumul tranzacțiilor de contracte futures bitcoin au în general a fost văzut ca lent, chiar de la începutul lansării lor în decembrie. Este un salt important să presupunem că un volum atât de mic de tranzacții ar putea forța o scădere semnificativă a prețului.

Viitorul pentru Bitcoin Futures: Decontarea fizică permite un ETF Bitcoin?

CME și Cboe au introdus contracte futures bitcoin decontate pe baza prețului bitcoin la bursele criptografice. Cu toate acestea, schimburile de criptare rămân nereglementate. Următoarea mare dezvoltare în cursul futures bitcoin este introducerea de contracte futures reglementate, stabilite fizic.

Intercontinental Exchange (ICE), care deține NYSE, a format un startup numit Bakkt, care va lansa contracte futures care se stabilesc cu bitcoin-ul real. Aceasta este o evoluție suplimentară în viitorul bitcoin care îndeplinește mai bine cerințele autorităților de reglementare. A anunțat Bakkt își va lansa oferta futures bitcoin în decembrie anul acesta.

În sine, acesta ar putea fi un pas care atrage investiții instituționale suplimentare pe piața bitcoin. Cu toate acestea, se speculează că introducerea unor contracte futures stabilite fizic ar putea ajuta SEC SUA să aprobe un ETF Bitcoin. În timpul respingerilor anterioare, SEC citat dependența criptografiei de bursele nereglementate și dimensiunea generală a pieței bitcoin ca motive pentru a respinge ETF-urile bitcoin. Contractele futures stabilite fizic ar putea, de asemenea, să injecteze lichidități pe piață, ceea ce înseamnă că Bakkt elimină barierele în calea aprobării SEC.

Gânduri finale

2018 a fost primul an de contracte futures bitcoin reglementate, iar povestea este departe de a se termina. Introducerea viitorului bitcoin ar putea fi începutul unei povești istorice convingătoare. În anii următori, evoluția lor ar putea descrie modul în care bitcoinul și alte monede digitale au fost în cele din urmă îmbrățișate de piețele financiare principale.

Imagine prezentată prin amabilitatea Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map