Monedele SegWit se pregătesc pentru o revizuire a confidențialității

Segregated Witness (SegWit), a fost probabil cea mai controversată actualizare a criptomonedelor din 2017. În mod ironic, SegWit în sine nu este de fapt atât de impactant. Oferă o creștere modestă a capacității de producție prin creșterea greutății blocului. Cam asta este în termeni de impact direct.

Susținătorii au fost hotărâți să integreze SegWit din cauza celorlalte îmbunătățiri pe care le face posibile. Dintre acestea, sunteți cel mai probabil conștient de Rețeaua fulgerului și de swap-urile atomice. Cu toate acestea, există și alte câteva îmbunătățiri care, dacă sunt integrate, vor fi îmbunătățiți în mod semnificativ confidențialitatea oricărei monede activate SegWit.

Echipa Bitcoin Core dezvoltă aceste upgrade-uri. În acest moment, acestea indică faptul că vor veni împreună ca o furcă moale. Aceste upgrade-uri vor fi o combinație de arbori de sintaxă abstracte Merkelized (MAST), semnături Schnorr, semnături adaptor, scripturi fără script, Taproot și Graftroot. Vom despacheta toate aceste propuneri și vom vedea ce implicații de confidențialitate au pentru monedele activate pentru SegWit.

De ce SegWit are nevoie de confidențialitate

În prezent, nicio monedă activată SegWit, cum ar fi Bitcoin, Litecoin sau Digibyte, nu are intimitate sau fungibilitate adecvată. Andreas Antonopoulos afirmă pe bună dreptate că „moneda fără intimitate este un bug.„Nu numai că este necesară confidențialitatea pentru aplicațiile sale directe pentru a menține anonimatul utilizatorilor, dar este, de asemenea, esențială pentru a face banii fungibili în mod corespunzător. Dacă cineva îți poate urmări monedele de-a lungul blockchain-ului, te poate lista cu ușurință pe lista neagră. Astfel, pierzi capacitatea de a-ți cheltui efectiv banii.

Cu toate acestea, cea mai mare problemă cu orice îmbunătățire a confidențialității este asigurarea faptului că nu provoacă o creștere majoră a cererii de date. Într-adevăr, monedele axate pe confidențialitate precum Monero și Zcash au experimentat aceste probleme. Și au durat mult să se rezolve. Toate actualizările următoare au avut în vedere această provocare.

SegWit

CATARG

Merkelized Abstract Syntax Trees (MAST) este o modalitate de a face contracte inteligente, în special tranzacții cu mai multe semnături (multisig), mult mai utilizabile. Până acum, dezvoltatorii au blocat contractele inteligente pe Bitcoin din cauza spațiului pe care l-au ocupat. Îmbunătățirea eficienței acestora va însemna că dezvoltatorii pot începe să le utilizeze corect. MAST permite acest lucru printr-un mod nou de gestionarea scripturilor, care să permită executarea mai eficientă a condițiilor de contract inteligente.

MAST crește, de asemenea, confidențialitatea acestor contracte inteligente, deoarece doar o cantitate limitată de informațiile sunt dezvăluite, și anume contractele inteligente îndeplinite. Deoarece este mai selectiv în ce informații trebuie să le dezvăluie, acesta oferă și o îmbunătățire a confidențialității

Această neclaritate va contribui, de asemenea, să facă plățile Lightning Network să pară la fel ca tranzacțiile blockchain. Deși, așa cum vom vedea, îmbunătățirile ulterioare vor cimenta în mod corespunzător aceste capacități. MAST depinde de SegWit, iar echipa Bitcoin Core ar trebui să o integreze în curând într-o propunere de îmbunătățire Bitcoin (BIP) în curând.

Semnături Schnorr

Semnăturile Schnorr sunt pur și simplu o alternativă la schema actuală de semnături ECDSA utilizată de monedele SegWit. Aspectul crucial al acestei actualizări permite mai multor utilizatori să producă o semnătură care poate fi dovedită a fi egală cu suma corespunzătoare chei publice. Deci, spre deosebire de modelul actual, nu fiecare utilizator dintr-un aranjament multisig trebuie să-și expună propria cheie publică. Acest mecanism eliberează spațiu și crește randamentul. Cu toate acestea, important pentru noi, acesta pune, de asemenea, bazele pentru alte upgrade-uri de confidențialitate, cum ar fi Taproot.

În acest moment, este ușor să distingi multisig de tranzacțiile obișnuite. Aranjamentele multisig sunt una dintre cele mai interesante utilizări contractuale inteligente ale monedelor actuale SegWit. Cu excepția cazului în care dezvoltatorii își pot asigura confidențialitatea, există puține șanse să câștige tracțiune. La fel ca MAST, semnăturile Schnorr ar putea fi chiar după colț.

Semnăturile adaptorului

Semnăturile adaptorului sunt o aplicație secundară a Schnorr, oferind o mai mare ofuscare. Conform Pieter Wuille, cineva în fruntea dezvoltării semnăturilor Schnorr pentru Bitcoin, semnăturile adaptorului permit swapuri atomice să arate la fel ca orice altă tranzacție normală blockchain.

Pentru a oferi un exemplu: un swap atomic vă permite să plătiți în Litecoin în timp ce comerciantul primește Bitcoin. Orice monedă activată SegWit poate participa la un swap atomic. Semnăturile adaptorului fac ca întregul proces să arate identic cu o tranzacție obișnuită.

Scripturi fără script

Scripturile fără scripturi sunt în curs de dezvoltare din 2017 și sunt conduse de Andrew Poelstra. Acestea permit ascunderea contractelor inteligente, dezvăluind doar cheile publice și semnături digitale. Fac toate contractele inteligente mai private. Și, odată cu acestea, swap-urile atomice ar putea deveni aproape complet anonime.

În prezent, toate nodurile trebuie să valideze pe deplin limbajul de scriptare utilizat în contractele inteligente Bitcoin. Acest lucru subminează orice confidențialitate pe soluțiile de nivel doi, cum ar fi rețeaua Lightning. Scripturile fără script remediază acest lucru eliminând necesitatea divulgării tuturor detaliilor unui canal de plată. Această actualizare se bazează pe Schnorr și este posibil ca acesta să fie integrat în același BIP.

Taproot & Graftroot

Gregory Maxwell a dezvoltat recent și a propus Taproot. Este o actualizare majoră a confidențialității pe lângă MAST. Fără Taproot, tranzacțiile multisig în cadrul MAST încă par diferite de tranzacțiile obișnuite și, prin urmare, pot fi ușor vizate. Pe scurt, Taproot nuanțează această diferență, făcându-i pe amândoi să arate de nedistinguibil pe blockchain. La fel ca Scripturile Scriptless, Taproot depinde de Schnorr și este probabil să ajungă în același timp.

Graftoot este o altă propunere a lui Gregory Maxwell care se bazează pe Taproot. Acesta își propune să îmbunătățească în continuare eficiența și confidențialitatea Taproot, permițând delegarea unei semnături într-un tranzacție multisig.

Împreună cu scripturile fără script, Taproot și Graftoot împiedică capacitatea de a distinge tranzacțiile dintre stratul unu și stratul doi. Face acest lucru făcând ca canalele de plată Lightning și tranzacțiile blockchain să arate la fel.

Concluzie

Aceste actualizări vor face ca toate tranzacțiile și executările de contracte inteligente pe monedele activate SegWit să arate identice. Indiferent dacă este vorba de plăți multiple, fulgere sau swapuri atomice, scopul este de a le face pe toate să arate de nedistinguibil.

Din păcate, niciunul dintre ei nu face anonim sumele tranzacțiilor și adresele individuale. Tranzacțiile confidențiale și antiglonțurile pot rezolva acest set de probleme. În acest moment, echipa Litecoin pare să preia conducerea celor.

Aceste upgrade-uri vor ieși cu adevărat în evidență atunci când vom vedea utilizarea pe scară largă a swap-urilor atomice și a rețelei Lightning. Este clar că echipa Bitcoin Core și Blockstream gândesc înainte cu propunerile lor de confidențialitate. Fiecare actualizare pe cont propriu este specifică în cazul său de utilizare. Cu toate acestea, ca pachet, vor avea un impact profund asupra confidențialității pentru orice monedă activată SegWit care dorește să le integreze. Sperăm că vom vedea o majoritate a acestora în următoarele 12 luni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map