Modul în care tehnologia Blockchain schimbă industria jocurilor

Tehnologie Blockchain și jocuri online: o mină de aur emergentă

Lumea dezvăluie noi cazuri de utilizare pentru tehnologia blockchain în fiecare zi. Deși majoritatea oamenilor se gândesc la Bitcoin și finanțe atunci când aud cuvântul „blockchain”, tehnologia își extinde acoperirea cu mult dincolo de aceste două lucruri.

S-ar putea să știți deja că afacerile din agricultură, companiile energetice și lumea artei integrează blockchain-ul în operațiunile lor. Dar există și un alt sector nebănuitor care se alătură: jocuri online. Numeroase proiecte de criptomonede își iau controlerele, ca să spunem așa, iar unele dintre cele mai mari nume din industrie își oferă sprijinul.

În acest articol, vă vom spune cum intră tehnologia blockchain peste 50 de miliarde de dolari piața jocurilor online.

Tehnologia Blockchain facilitează proprietatea „adevărată” a bunurilor virtuale

În prezent, frauda este răspândită pe piața bunurilor virtuale. Lipsa încrederii pe piață duce la platforme de tranzacționare segregate și centralizate, care deseori percep taxe excesive atunci când vă schimbați activele. În plus, oprirea bruscă a unei platforme de jocuri ar putea provoca dintr-o dată bunurile dvs. câștigate din greu, fără valoare.

Wax și Enjin Coin sunt două proiecte care transformă această proprietate asupra bunurilor virtuale, deși în moduri ușor diferite.

conceptul de portofel de monede enjin

CEARĂ, care înseamnă Worldwide Asset eXchange, este o platformă descentralizată pe care o puteți utiliza pentru a construi piețe virtuale. Creată de echipa OPSkins, platforma folosește jetoane WAX ​​pentru a vă permite să tranzacționați orice activ virtual pentru criptomonede. Deși vizează jocurile online, ei afirmă că puteți simboliza orice tip de bun virtual pe platformă.

Enjin Coin preia proprietatea bazată pe blockchain cu un pas mai departe prin crearea și gestionarea bunurilor direct pe blockchain-ul Ethereum. Folosind platforma, comunitățile de jocuri creează valute, articole și chiar atribute care sunt susținute de Enjin Coin părinte. Proiectul include, de asemenea, un portofel inteligent în care vă puteți tranzacționa bunurile pe diferite platforme de jocuri.

Platformele de jocuri folosesc tehnologia Blockchain pentru plăți

Ca și în alte industrii, sistemele tradiționale de plată pentru jocuri sunt de obicei lente, greoaie și costisitoare. Ele pot provoca, de asemenea, un ecosistem de bogăție repartizat, întrucât intermediarii și vânzătorii mari beneficiază cel mai mult de aceste ineficiențe.

Cu plățile cu criptomonede, achizițiile în aplicație devin fără fricțiuni, deoarece microplățile se pot transfera direct de la jucători la dezvoltatorul jocului. Nu mai este nevoie de un intermediar în această tranzacție. Securitatea și imuabilitatea tehnologiei blockchain sunt suficiente pentru a facilita acest tip de schimb de încredere.

Blockchain aduce, de asemenea, valoare distribuției jocului. În loc să publice pe o piață centralizată precum Apple App Store, dezvoltatorii de jocuri pot ajunge direct la consumatori printr-o piață descentralizată. Evitând încă o dată un intermediar centralizat, dezvoltatorii plătesc doar o fracțiune din ceea ce ar face în mod normal la taxele de vânzare.


GameCredits construiește acest tip exact de sistem de plăți. Proiectul își propune să devină singurul sistem de plată al industriei jocurilor online. Puteți utiliza GAME, criptomoneda proiectului, pentru a plăti jocuri și pentru a face achiziții în joc. GameCredits include și GPlay, un magazin de aplicații descentralizat care plătește 90% din veniturile din vânzări direct dezvoltatorului jocului.

magazin gplay

Dezvoltatorii creează jocuri bazate pe blockchain

S-ar putea să știți deja despre CryptoKitties și despre zecile altor jocuri în stil de colecție de pe blockchain. Cu toate acestea, tehnologia blockchain este utilizată pentru mai mult decât doar animale drăguțe și digitale.

Decentraland este o „platformă de realitate virtuală alimentată de blockchain-ul Ethereum”. În esență, este o lume virtuală din care poți deține o bucată. Achiziționați terenuri în lumea Decentraland, iar recordul de proprietate este înregistrat în rețeaua Ethereum. Ești liber să faci orice ai alege cu pământul tău.

De-a lungul timpului, fiecare jucător își va construi proprietățile imobiliare digitale, creând un întreg univers virtual complet cu afaceri, servicii și activități sociale. Singura limită este în imaginația jucătorilor de pe platformă.

Tehnologia Blockchain este o viață reală

Unele proiecte estompează liniile dintre realitatea virtuală și realitatea reală. Această tendință a început cu jocuri de realitate augmentată precum Pokemon Go și continuă prin blockchain. Datorită naturii fără frecare a criptomonedelor, puteți primi recompense monetare pentru acțiuni din viața reală pe care le puteți cheltui pe platforme virtuale.

Puncte de experiență (XP) este doar un proiect care face ca acest lucru să se întâmple. Experience Points începe prin a oferi stimulente pe platformele de jocuri online, dar are planuri de extindere în lumea reală.

Iată cum funcționează: Câștigați XP, simbolul nativ al platformei răscumpărabil pentru articole și servicii de jocuri, atunci când efectuați anumite sarcini. Aceste sarcini pot varia de la deblocarea unei realizări de jocuri (virtuale) la obținerea unui „A” la un test de matematică (fizic). Misiunea echipei este de a gamifica viața și de a vă recompensa pentru experiențele de zi cu zi.

Blockchain îmbunătățește pariurile pe sport

La fel ca în cazul jocurilor de noroc la cazinou, pariurile sportive beneficiază de tehnologia blockchain. Tehnologia creează un ecosistem sigur și de încredere pentru pariuri reduse, în afara controlului unei părți centrale. Acest lucru deschide jurisdicții care sunt notoriu stricte în ceea ce privește pariurile pe o piață cu totul nouă de jucători.

Cel mai notabil proiect care abordează acest domeniu este startup-ul Mark Cuban susținut, Unikrn. Proiectul își folosește criptomoneda Unikoin Gold ca mijloc de schimb pentru pariurile sportive pe platformă. Unikrn a strâns ~ 31 milioane USD în oferta sa inițială de monede din octombrie 2017 (ICO).

Gânduri finale

După cum puteți vedea, tehnologia blockchain afectează aproape fiecare aspect al lumii jocurilor online. Simbolizează bunurile virtuale, îmbunătățește pariurile și plățile și conduce la descoperiri pentru o serie de noi tipuri de jocuri.

Totuși, acesta este doar începutul. Pe măsură ce industria blockchain-ului evoluează, jocurile online vor evolua odată cu aceasta pentru a aduce un set complet nou de inovație în domeniul jocurilor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map