Modul în care Blockchain schimbă piața proprietăților de închiriere

Tehnologia blockchain începe să schimbe modul în care oamenii cumpără și vând proprietăți. A fost chiar adoptat în mod semnificativ de guvernele care doresc să îmbunătățească sistemele de carte funciară. Cum poate îmbunătăți mai exact alte domenii ale sectorului imobiliar? Iată câteva moduri în care blockchain-ul are impact asupra gestionării proprietății de închiriere, inclusiv exemple ale unor proiecte care perturbă această industrie.

În 2019, destul de multe proiecte blockchain au adus inovație atât pe platformele de închiriere pe termen scurt, cât și pe termen lung. Următoarele patru zone prezintă câteva moduri în care blockchain-ul ar putea oferi un răspuns mai bun atât proprietarilor, cât și chiriașilor. Primele trei subiecte au deja soluții blockchain din lumea reală oferite de platforme specifice. În schimb, ultima categorie este o zonă în care blockchain-ul ar putea fi teoretic aplicat pentru a schimba industria de închiriere a proprietăților.

Taxe mari de comision

Taxele imobiliare și legale pot fi costisitoare. Deși acest lucru este valabil mai ales atunci când cumpără și vinde proprietăți, mulți agenți percep taxe mari și pentru proprietățile de închiriere. De exemplu, atunci când analizează sejururile pe termen scurt la proprietățile de pe Airbnb, site-ul preia până la 20% din profiturile care ar fi putut fi direcționate direct către proprietarul proprietății sau transmise clientului sub formă de costuri mai mici.

Cu o soluție blockchain pentru închiriere și sejururi pe termen scurt, tranzacția este cu adevărat de la egal la egal. Deși este teoretic posibil ca taxele să fie stabilite la prețuri mai mari decât site-urile tradiționale de închiriere, acest lucru nu este cazul în realitate. Scopul platformelor blockchain este, în general, automatizarea procesului de închiriere și reducerea costurilor operaționale.

În practică, există mai multe platforme blockchain care permit utilizatorilor să trimită și să primească criptomonedă pentru tranzacții de închiriere cu taxe mici sau deloc. LockTrip este un exemplu în acest sens. Motorul de călătorie LOC descentralizat și gratuit, păstrează toate hotelurile, tarifele și disponibilitatea ca o soluție la cheie open-source pentru orice aplicație terță parte care dorește să se conecteze și să ofere servicii de călătorie cu amănuntul la comision zero la sută. Această platformă afirmă că prețurile sale sunt cu 20% mai mici decât alte site-uri de rezervări online de hoteluri și închirieri. Are chiar o adopție decentă, 100.000 de hoteluri trăind deja pe piața sa.

capturi de ecran ale aplicației mobile LockTrip iOS

Piața LockTrip permite utilizatorilor să găsească case și hoteluri.

Evaluarea prețului

Pentru cei care doresc să cumpere sau să vândă o proprietate, este obligatorie o evaluare exactă a prețului. Cu toate acestea, acest lucru tinde să fie mult mai sofisticat atunci când se evaluează valoarea unei proprietăți în ansamblu. Pentru cei care doresc să pună o proprietate de închiriere online, poate fi și mai dificil să știe exact cât de mult se poate percepe pentru perioade mai scurte de timp (adică suma în dolari pentru o lună). Da, proprietarii ar putea compara cu alte site-uri disponibile online. Cu toate acestea, factorii (adică orașul, cartierul, numărul de camere, spațiul curții etc.) variază adesea foarte mult. Lipsa unor opțiuni comparabile ar putea însemna că un proprietar încearcă să închirieze la un preț prea mare sau prea mic.

Există soluții care apar între blockchain-urile publice descentralizate. Cu toate acestea, băncile majore au dezvoltat, de asemenea, blockchain-uri private pentru un scop similar. Conform un articol din aprilie 2018, Banca Chinei folosește deja o platformă de evaluare a proprietăților bazată pe blockchain. Această soluție stochează informații vitale, cum ar fi adresa proprietății, evaluarea și rapoartele hash.

Directorul general al departamentului IT al Băncii Chinei, Rocky Cheng Chung-ngam, a declarat că 85% din evaluările imobiliare ale băncii legate de ipoteci sunt deja procesate de această platformă. HSBC utilizează, de asemenea, o soluție similară. Teoretic, acest concept ar putea fi aplicat pentru a oferi proprietarilor de proprietăți o estimare mai exactă a cât de mult ar putea percepe chiriașii.

Depozite de securitate pentru închirierea Blockchain

Pentru mulți oameni, depozitele de garanție reprezintă o povară financiară. În majoritatea cazurilor, chiriașii trebuie să plătească chiria prima și ultima lună în avans. În unele cazuri, jurisdicțiile legale impun chiriașilor să prezinte dovada venitului și alte documente. În același timp, proprietarii trebuie să stabilească proceduri bancare și legale pentru a gestiona fiecare chiriaș.

Cu o soluție blockchain pentru închiriere, este posibil ca chiriașii să-și mobilizeze depozitele de securitate, permițând altor persoane care au fondurile necesare să plătească în avans. Acești indivizi au capacitatea de a câștiga dobânzi. Între timp, chiriașul se poate muta într-o nouă proprietate de închiriere fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la taxele mari asociate cu modelul tradițional de închiriere. În plus, proprietarii pot economisi timp și bani prin reducerea dependenței lor de contracte tradiționale și opțiuni de finanțare.

Rentberry este un exemplu de proiect care oferă o astfel de soluție. Cu această opțiune, chiriașii trebuie să plătească doar zece la sută ca deductibilă din depozitul de garanție. Creditorii pot câștiga de obicei între trei și patru la sută din depozit anual. Acest lucru funcționează ca un depozit de garanție normal. În cazul în care proprietarul nu observă niciun prejudiciu la sfârșitul contractului de închiriere, deductibilul inițial este returnat integral chiriașului. Restul fondurilor se întorc la creditori. În plus, Rentberry oferă alte caracteristici inovatoare, cum ar fi o licitație transparentă de închiriere pentru a ajuta la determinarea evaluărilor prețurilor.

UI licitație de închiriere Rentberry

În plus față de depozitele de garanție crowdsourced, Rentberry oferă o licitație transparentă de închiriere pentru închirieri de proprietăți.

Închiriere Blockchain Servicii de listare multiplă (MLS)

Servicii de listare multiplă (MLS) servesc un rol vital în închirierea imobiliară modernă. Aceste site-uri și aplicații simplifică procesul de a ajuta proprietarul unei proprietăți să informeze potențialii cumpărători despre disponibilități. Totuși, acest lucru poate complica și procesul de comunicare dintre proprietari și chiriași. Acest lucru este valabil mai ales atunci când proprietățile nu mai sunt disponibile, dar încă apar ca fiind disponibile pe diverse site-uri bazate pe MLS.

Cu o soluție blockchain, toate aceste informații ar putea exista într-un singur loc. Dacă proprietatea nu mai este disponibilă, de exemplu, ar fi posibil ca proprietarul să comunice mai ușor acest lucru potențialilor chiriași. Dezvoltatorii ar putea chiar să creeze procese automatizate de notificare pe baza momentului în care au loc tranzacții de închiriere pe blockchain.

Poate că unul dintre cele mai mari obstacole în calea unui concurent blockchain de succes pentru soluțiile MLS online actuale este lipsa de interoperabilitate blockchain sau o platformă acceptată în mod obișnuit. În prezent, câteva soluții majore de închiriere blockchain concurează între ele pentru o cotă limitată din piața de închiriere. Cu toate acestea, dacă aceste proiecte sunt capabile să funcționeze împreună, ar fi posibil să se actualizeze informațiile de închiriere pe mai multe site-uri sau blockchains. Prin urmare, acest lucru ar putea îmbunătăți adoptarea utilizatorilor în rândul proprietarilor și chiriașilor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map