Mick Hagen al mainframe-ului despre importanța rezistenței la cenzură și a eforturilor caritabile [PARTEA 1]

Mick Hagen, fondator și CEO Mainframe

mick hagen

Mick Hagen, fondator și CEO al Mainframe, are misiunea de a schimba lumea printr-o rețea descentralizată, rezistentă la cenzură, rezistentă la supraveghere. Cu valori de confidențialitate și libertate la bază, Mainframe va permite oricui să trimită mesaje oriunde nu pot fi urmărite și nu pot fi manipulate.

Printr-o serie de jeturi de aer fizice din Asia în toată industria și recent la Consensus din New York, Hagen și echipa sa răspândesc vestea despre importanța libertății – și se concentrează pe construirea unui produs care, sperăm, va aduce acea libertate în întreaga lume.

În următorul interviu cu Steven Buchko și Christina Comben din Coin Central, el vorbește despre obiectivul ridicat și asumarea riscurilor, revenirea la eșec și importanța construirii unei comunități de oferire în jurul proiectului Mainframe.

Interviul

SB: Sunt întotdeauna curios să aud – Care a fost prima dvs. introducere în criptomonedă și tehnologia blockchain?

MH: Prima mea companie a fost în spațiul educațional. Am renunțat la Princeton și am început o companie numită Zinch, o aplicație web care conecta studenții de liceu cu ofițerii de admitere la universitate. După aproximativ șase ani, acest lucru a fost achiziționat de Chegg.

După ce a fost achiziționat, am avut un pic de bani. Investeam înger și unul dintre lucrurile pe care le-am cumpărat în 2013 a fost Bitcoin. La acea vreme, era în mare parte doar un experiment, de genul „Oh, ce este acest lucru nebun? La vremea respectivă, nu mă săturam de tehnologia de bază.

Dar în 2015, am fost mentor la TechStars. Și unul dintre proiectele pe care le-am îndrumat s-a numit AID: Tech. În esență, ei foloseau tehnologia blockchain pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre provocările de incluziune financiară ale refugiaților. Practic, aceștia ar fi parteneri cu organizații nonprofit care ar oferi cadouri, alimente, consumabile și chiar carduri de credit preplătite. Apoi, ar folosi tehnologia blockchain pentru a ține evidența acestor articole pentru a se asigura că nu există fraude și pentru a se asigura că totul merge bine cu toate taberele de refugiați..

A fost pentru prima dată când am văzut cu adevărat puterea tehnologiei blockchain dincolo de investiția mea speculativă în Bitcoin în 2013. Chiar atunci am început să sap mai mult. Am început să fac alte investiții în proiecte interesante blockchain. Și, în 2016, am început să mă uit la Ethereum.

Am început Mainframe acum aproximativ cinci ani, iar ideea noastră inițială a fost să construim protocoale de mesagerie descentralizate mai bune. Dar la acea vreme, nu ne gândeam deloc la blockchain.

Ne gândeam doar la e-mail – IMAP, SMTP etc. Din punct de vedere tehnic, e-mailul este descentralizat, dar îi lipsește poate cea mai mare inovație a tehnologiei blockchain care este stratul de stimulare.

Arhitectura mainframe

Arhitectura mainframe

Când am început Mainframe în urmă cu cinci ani, ne gândeam cu adevărat la cum să îmbunătățim e-mailurile cu unele dintre aceste protocoale descentralizate. Apoi, pe măsură ce am aflat mai multe despre tehnologia blockchain și ne-am străduit să creăm o rețea puternic descentralizată, am început să experimentăm utilizarea tehnologiei de blocare ca o modalitate de a stimula oamenii din rețeaua noastră să găzduiască propriile servere Mainframe și să susțină rețeaua într-o mod care a făcut-o mai descentralizată.

Practic, ceea ce se întâmplă, și acest lucru se întâmplă și cu e-mailul, este că am ajuns să avem încredere în Google, Microsoft, Apple și câțiva alții pentru a găzdui toate e-mailurile noastre. Asta se întâmpla cu Mainframe.

Când am construit această rețea de mesagerie, o mulțime de clienți și oamenii cu care lucram, mai ales întreprinderi, ne-au întrebat: „Ei bine, de ce nu o găzduiți voi, deoarece sunteți experții?”

Așadar, am ajuns să găzduim toate mesajele pentru aceste companii. Deși protocoalele erau descentralizate și federate, a ajuns să fie doar un serviciu centralizat în practică, deoarece nu doreau să se deranjeze cu el.

Una dintre ideile noastre de la început a fost să încercăm să construim o rețea de mesagerie de neoprit. Nu am vrut să fie controlată de niciun fel de instituție centralizată, chiar și de noi înșine. Am vrut să construim o rețea complet gratuită, deschisă și disponibilă.

Nu poate fi supravegheat, nu poate fi cenzurat, etc. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am decis să urmărim mai puternic tehnologia blockchain în 2017.

L-am adus pe Carl Youngblood, CTO-ul nostru, pentru că avea mult mai multă experiență în blockchain. El exploata bitcoin în 2010. A făcut parte din comunitatea timpurie Ethereum. A investit în presetarea Ethereum. El a avut mult mai multă experiență din perspectiva tehnologiei.

L-am adus și am început să mergem cu toată forța, folosind în mod special tehnologia blockchain pentru stimulare. Nici astăzi nu construim un nou blockchain. Este o rețea peer-to-peer pentru comunicare și ne folosim de blockchain pentru a recompensa și stimula nodurile din rețeaua Mainframe pentru a retransmite mesaje, pentru a livra mesaje și pentru a stoca mesaje dacă destinatarul nu este online.

Interfață Mainframe Onyx

Interfața platformei de mesagerie Mainframe Onyx

Momentul dvs. nu ar putea fi mai perfect acum. Vedeți probleme precum Rusia care încearcă să obțină informații de la Telegram. Modul în care construiți rezistența la cenzură ar ajuta la prevenirea unor astfel de probleme, corect?

Da, exact. Momentul este sălbatic. Ai încercat Rusia să intre în Telegram. Ați obținut China care monitorizează, cenzurează și supraveghează în mod constant informații despre WeChat și multe alte aplicații. Nu cu mult timp în urmă, Brazilia a blocat utilizarea WhatsApp.

Signal este o aplicație de mesagerie criptată care utilizează această metodă numită fronting de domeniu. În esență, au fost modul în care au ocolit cenzura în țări precum Egipt, Iran, Emiratele Arabe Unite și Amazon, practic, i-au spus lui Signal: „Nu mai poți face acest domeniu.” Deci, acum Signal este complet blocat în acele țări.

Apoi, ați avut scandalul Facebook acum câteva luni în legătură cu proprietatea datelor și confidențialitatea.

Acest lucru este foarte relevant acum. Cele mai multe dintre cazurile noastre de utilizare pe care ne-am concentrat sunt legate de securitatea și confidențialitatea întreprinderii. Lucrăm chiar și cu unele guverne. Dar este minunat să vezi că consumatorii normali încep să se trezească la faptul că, dacă nu plătesc pentru produs, ei sunt produsul. În acest sens, încep să le pese mai mult de intimitate și libertate.

Cum funcționează exact Mainframe? Cum garantezi rezistența la cenzură și confidențialitatea din jurul datelor și mesajelor??

Construim infrastructura.

De asemenea, am construit o aplicație numită Onix, aplicația de mesagerie pe care oamenii o pot folosi pentru a comunica. Dar, Mainframe este infrastructura. Este rețeaua de comunicații descentralizată – o rețea de noduri.

Aveți oameni din întreaga lume care rulează noduri Mainframe și, în esență, aceste noduri transmit mesaje prin rețea. De aceea, simbolul Mainframe este esențial.

Sunt plătiți pentru a transmite mesaje, pentru a direcționa mesajele prin rețea, pentru a livra mesaje, pentru a stoca mesaje. Și totul este complet criptat. Aceasta este miza de masă în acest moment pentru rețelele de mesagerie.

De asemenea, avem această funcționalitate numită rutare întunecată ceea ce creează un strat suplimentar de confidențialitate pentru persoanele care o doresc. Este opțional în funcție de mesaj. Dacă purtați o conversație foarte privată, puteți activa rutarea întunecată.

Rutare întunecată mainframe

Infrastructură de rutare întunecată mainframe

Iată cum funcționează: Imaginați-vă că trimiteți o bucată de poștă, doar poștală. De obicei, atunci când trimiteți e-mail, trebuie să puneți numărul ușii, adresa străzii, orașul, codul poștal, toate informațiile.

Cu rutare întunecată, atunci când trimiteți un mesaj cuiva, puteți pune doar orașul. Poate spuneți: „Vreau să trimit asta la Chicago”. Nu veți pune numărul ușii, nu veți pune numărul străzii. Vrei să trimiți această poștă la Chicago.

Deci, va lua cea mai rapidă cale spre Chicago. Dar odată ce va fi în Chicago, va fi difuzat la fiecare adresă din oraș. Evident, în lumea noastră, sunt fiecare nod din acea zonă. Cu toate acestea, singurul care are cheile private va fi cel care decriptează și citește mesajul.

Practic, acest lucru creează un nivel cu totul nou de confidențialitate, deoarece oricine urmărește acel e-mail nu va ști cu cine vorbiți cu adevărat.

Este ca situația lui Edward Snowden. Chiar dacă guvernul nu a putut citi neapărat mesajele, totuși ar putea culege multe metadate din urmărirea traficului și observarea cu care noduri vorbeau cu care.

Rutarea întunecată permite acest strat suplimentar de confidențialitate în cazul în care fiecare mesaj trimis este transmis către toate nodurile din rețea. Este ca și cum ai trimite o mulțime de momeli unde nu știi pentru cine este destinat. Valoarea acestui lucru este atunci nu o puteți perturba. Nu puteți efectua un atac de refuz de serviciu asupra unor noduri specifice, oprindu-le să comunice, deoarece nu știți care nod este cel care vorbește.

Rutarea întunecată, aș spune, este caracteristica absolută ucigașă în ceea ce privește furnizarea unui sentiment suplimentar de confidențialitate în această rețea.

Există patru piloni cheie ai rețelei noastre și am acoperit deja doi – criptare și rutare întunecată. Descentralizarea este a treia, iar stimularea este a patra.

Așa cum am spus mai devreme, e-mailul este descentralizat din punct de vedere tehnic, dar îi lipsește elementul de stimulare, ceea ce înseamnă că nu este o rețea descentralizată foarte puternică. Multe dintre aceste rețele de mesagerie sunt descentralizate, dar nu au niciun stimulent. Din nou, IMAP, SMTP, XMPP. Există acest lucru numit Matrix, un protocol descentralizat, dar nici nu are piesa de stimulare.

Atunci când combinați descentralizarea cu stimularea, creați o rețea foarte puternică care face dificilă oprirea. Apoi, când adăugați o rutare întunecată pe deasupra, face imposibilă oprirea. Nu îl poți cenzura, nu îl poți supraveghea, nu primești nimic.

Oricine observă această rețea nici nu va ști de unde să înceapă dacă încearcă să oprească comunicarea. Mainframe este complet de neoprit. Este rezistent la cenzură, rezistent la supraveghere și, sperăm, asta explică puțin despre această rețea.

Am vorbit în principal despre mesaje de la egal la egal, dar ați crescut și extinderea dincolo de asta. Ai putea explica asta mai mult?

Acesta este unul dintre lucrurile la care cred că putem fi mai buni la capitolul marketing și comunicare. Vorbim despre comunicare, vorbim despre mesagerie, deoarece este un caz de utilizare excelent și este un caz de utilizare care este adesea cenzurat sau supravegheat.

Dar într-adevăr, tot ce face această rețea este retransmiterea pachetelor de date. Ar putea fi voce? Cu siguranță, ar putea fi voce. Ar putea fi video? Cu siguranță, ar putea fi video. Ar putea fi un nou tip de aplicație precum un Reddit sau un Medium sau un Twitter descentralizat? Cu siguranță! Acestea sunt tipurile de aplicații descentralizate care ar putea fi construite pe rețeaua Mainframe.

Nu se limitează doar la mesagerie. Am menționat un Reddit, un Twitter sau un Medium, deoarece acestea sunt tipurile de aplicații care uneori pot fi cenzurate sau supravegheate. Cred că acestea ar fi cazuri de utilizare excelente pentru a fi construite pe rețeaua Mainframe și sunt exemple excelente de aplicații care pot fi construite, care nu sunt mesaje.

Stimulente pentru mainframe

Stimulente pentru nodurile mainframe

Pentru acele alte tipuri de social media sau alte tipuri de aplicații de mesagerie, este acel lucru pe care intenționați să-l faceți intern sau intenționați să construiți doar stratul de protocol și să puneți alți oameni să construiască deasupra acestuia?

Construim o platformă și vrem să punem mingea în mișcare. Vrem să începem platforma. Întrebarea este „Ar trebui să construim o altă aplicație care să nu trimită mesaje pentru a arăta ce este posibil sau ar trebui să investim și să incubăm alte proiecte?”

Există unii antreprenori care se apropie de noi spunând: „Hei, mi-ar plăcea să construiesc pe platformă”. Ne gândim să investim în ele. Acestea sunt discuții pe care le purtăm chiar acum.

În cele din urmă, vrem să fim concentrați pe platformă. Vrem să fim concentrați asupra infrastructurii, dar ne dăm seama că, pentru ca oamenii să dorească să construiască pe platformă, trebuie să vadă ce este posibil. Ei trebuie să vadă câteva exemple pentru ca ideile să curgă. Încercăm să analizăm strategia de acolo, dar, în cele din urmă, viziunea este să ne concentrăm doar pe platformă și infrastructură.

Oricine poate fi utilizator? De exemplu, odată lansat, dacă aș vrea să mă alătur rețelei, aș avea nevoie doar de o adresă. Și apoi, dacă aș vrea să trimit un mesaj cuiva, aș trimite-l doar la adresa lor?

Exact. Pentru a fi utilizator, ar trebui să utilizați o aplicație, iar singura aplicație care există acum în rețea este Onyx.

Principalele persoane pe care le vizăm sunt dezvoltatorii. Dezvoltatori care pot construi alte aplicații interesante în rețeaua noastră. Dacă doriți să utilizați imediat rețeaua noastră astăzi, singura aplicație cu care se confruntă utilizatorul final este Onyx.

Ceva care vine foarte mult cu platformele rezistente la cenzură este utilizarea acesteia de către părțile rău intenționate (crima organizată, organizațiile teroriste etc.). Faci ceva pentru a reduce asta? Este o linie greu de trasat.

Nu m-am înscris pentru a fi rețeaua de acces pentru teroriști. Cu siguranță nu vreau acest lucru și acesta este ultimul lucru absolut pe care îl dorim.

În prezent, o mare parte din concentrarea noastră, energie și resurse se îndreaptă către întreprinderi, guverne și instituții care au nevoie de acel strat suplimentar de confidențialitate și securitate. Încercăm să lucrăm îndeaproape cu ei.

Multe dintre acestea se bazează pe comunicarea noastră, energia noastră, concentrarea noastră, narațiunea noastră, cazurile de utilizare care se dezvoltă și dezvoltatorii cu care lucrăm. Sperăm că acest lucru se îneacă și reduce riscul ca unii dintre acești actori mai rău intenționați să obțină acest lucru și să-l folosească pentru lucruri rele.

Realitatea urâtă este că aceasta este o tehnologie open source. Fiind o tehnologie open source, unii oameni ar putea să o folosească pentru lucruri care nu sunt atât de bune. Va fi greu de oprit, dar vom face tot ce putem pentru a păstra această tehnologie în mâinile oamenilor care fac lucruri bune.

Oamenii care doresc să își protejeze datele, companiile care doresc să își păstreze secretele comerciale în siguranță împotriva spionajului corporativ și guvernele care doresc să își păstreze informațiile confidențiale.

Din nou, nu am un răspuns minunat pentru asta, sincer. E greu. Nu pot spune că putem opri total persoanele rele să folosească acest lucru, dar pot spune că toată energia și concentrarea noastră se îndreaptă spre a ajuta oamenii buni să o folosească din motive întemeiate.

În cele din urmă, profesioniștii ar trebui să depășească dezavantajele?

La asta sperăm și la asta credem. Ca și Internetul.

Într-un fel, creăm un nou Internet – un strat deasupra internetului existent, care creează mai multă confidențialitate și mai multă securitate. Evident, Internetul așa cum îl cunoaștem astăzi are o mulțime de lucruri urâte și urâte, dar a deschis o lume cu totul nouă de posibilități. Cred că, în general, oamenii ar fi de acord că Internetul este un lucru bun. Este un lucru grozav. Deci, sperăm că se vor gândi și la Mainframe.

Nota editorului: Aceasta încheie prima parte a interviului. Consultați partea a doua pentru a citi despre strategiile unice de distribuție a jetoanelor Mainframe (flotări fizice, restituiri de caritate etc.), lecțiile pe care Mick le-a luat de la eșecurile anterioare și de ce crede că libertatea și confidențialitatea sunt importante în orice cultură.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map