Mick Hagen al mainframe-ului despre importanța rezistenței la cenzură și a eforturilor caritabile [PARTEA 2]

Mick Hagen, fondator și CEO Mainframe

mick hagen

CEO și fondator al Mainframe, Mick Hagen, a avut partea sa de urcușuri și coborâșuri. Recunoscând că nu este întotdeauna o cale directă spre succes, înainte de a lucra la rețeaua rezistentă la cenzură, Hagen a învățat un lucru sau două despre eșec. Cum să-l depășească, ce lecții să ia de la el – și că, de acum înainte, vrea doar să se concentreze asupra ideilor care schimbă lumea.

În a doua parte a acestui interviu, Steven Buchko de la Coin Central și Christina Comben adâncesc în motivatorii și idealurile lui Hagen. De asemenea, se referă la ce planuri are echipa Mainframe pentru restul anului viitor și de ce au ales China ca primul loc pentru zborul lor fizic. În cazul în care ați ratat-o, consultați prima parte a interviului aici.

CC: Anterior, ați vorbit despre Undrip și ați menționat că a fost cea mai grea perioadă din viața dvs. când compania a eșuat. Ne-ai putea spune ceva mai mult despre asta – ce lecții ai luat și dacă te-a ajutat cu Mainframe?

MH: Undrip a fost o aplicație mobilă de descoperire a conținutului și social media. De fapt, a început pentru că voiam să învăț dezvoltarea de dispozitive mobile și era o problemă pe care o simțeam. Asta s-a întâmplat acum șase ani. Rețelele sociale au fost tocmai la vârf și foarte zgomotoase.

Am vrut un instrument care să poată ajuta la filtrarea celui mai interesant conținut din toate gunoiul. Și asta a fost Undrip. Am strâns aproximativ un milion de dolari și am avut o echipă de cinci sau șase persoane – destul de mică. A fost foarte greu să ajungi pe piața produselor și să construiești ceva pe care oamenii și-l doreau.

Am avut un grup decent de utilizatori, dar a fost greu să concurăm cu Twitter și cu rețelele de socializare normale pe care oamenii să le viziteze pentru a descoperi informații. Nu a existat niciun model de afaceri bun, deoarece, în social media, aveți nevoie de un public mare pentru a putea genera bani prin reclame.

În cele din urmă, produsul a eșuat. Am decis să tragem ștecherul. A fost greu să ieșim dintr-o aventură de succes, următoarea fiind un eșec.

Unul dintre cele mai mari lucruri pe care le-am luat a fost că am vrut să lucrez doar la idei nebune, ambițioase, mari. Această idee nu era atât de mare. A fost o aplicație frumoasă pentru filtrarea rețelelor sociale, dar nu a fost o idee mare, „schimbă lumea”.

De acolo, a trebuit să lucrez la ceva mai mare. A trebuit să încerc, pentru că, dacă nu reușesc să urmăresc ceva suficient de epic, m-aș simți mult mai bine dacă o încerc. M-aș simți mult mai bine în legătură cu călătoria și experiența și aș fi alimentat de acea pasiune și posibilitate de a schimba lumea.

Unul dintre cele mai mari lucruri pe care le-am învățat de la părăsirea acestei experiențe a fost că nu aveam de gând să lucrez la nicio idee simplă de aplicație. Aveam de gând să urmăresc ceva mare, pentru că YOLO – nu trăiești decât o singură dată.

Nu aveți nimic de pierdut și, dacă dați greș, care este încă foarte mare pentru oricare dintre aceste proiecte, cel puțin ați urmărit ceva cu adevărat mare. Ați lăsat totul acolo, ați pus totul pe linie pentru ca acest lucru să se întâmple. Eșuarea la această idee m-a împins să gândesc mai mare și să încerc să merg după ceva la fel de ambițios ca Mainframe. Poate dacă nu aș da greș acolo, nu aș fi urmărit Mainframe așa cum am făcut-o.

Care este cel mai mare motivator pentru mainframe?

Sunt cineva căruia îi place să rezolve doar probleme și îmi place să creez lucruri, produse și servicii care, sperăm, pot face viața oamenilor mai bună, mai productivă sau mai eficientă. Îmi place procesul de creație. Îmi place să fac și să construiesc.

Cu Mainframe, încercăm să construim o platformă care să îi ajute pe dezvoltatori să construiască aplicații bogate, descentralizate, care să ofere confidențialitate și libertate ca cetățean de primă clasă..

Dar la sfârșitul zilei, chiar vreau să rezolv problemele. Vreau să rezolv problemele pentru dezvoltatori, astfel încât aceștia să poată construi aceste aplicații descentralizate, dar vreau, de asemenea, să îi ajut pe acești dezvoltatori să rezolve problemele oricui ar fi clienții lor.

Sunt pasionat de asta. Așa cum am spus, fac o mulțime de investiții înger și chiar și acum, fac multe investiții în marii fondatori și mari antreprenori. Îmi place antreprenoriatul și îmi place să construiesc lucruri. Lucrul la Mainframe facilitează această pasiune pentru a permite dezvoltatorilor și antreprenorilor să rezolve problemele de acolo și să ajute viața oamenilor să devină mai bună.

Cu siguranță, multe dintre aplicațiile care sunt construite pe Mainframe vor fi probabil Crypto Kitties și aplicații similare. Este în regulă. Cu siguranță există un loc în lume pentru distracție și distracție.

Sperăm că, pe măsură ce maturizăm, evoluăm și îmbunătățim platforma, pot exista aplicații descentralizate uimitor de bogate, care vor face diferența. Mainframe nu numai că schimbă lumea, ci le facilităm altor antreprenori și constructori să schimbe lumea în care operează împreună cu clienții, industria și utilizatorii lor.

Asta mă motivează, asta mă alimentează. Doar încercând să rezolvăm probleme.

Cu siguranță, îmi pasă de confidențialitate și îmi pasă de libertate, dar sunt pragmatic. Nu voi încerca să fiu martir pentru această cauză. Nu vreau să intru într-o zi la închisoare pentru că mă opun unui guvern care nu este de acord cu asta.

Vreau să fiu diplomatic aici. Nu știu dacă sunt gata să fiu exilat la o ambasadă într-un loc îndepărtat. Nu sunt cine sunt. Vreau să rezolv problemele și vreau să construiesc produse grozave.

Am urmărit recent un videoclip cu Airdrop-ul tău fizic – o idee absolut uimitoare. Sunt curios cum a mers la Beijing. Ce te-a determinat să alegi China? A avut ceva de-a face cu faptul că există atâta cenzură în țara respectivă??

Da cu siguranță. Aceasta este la marginea zonei noastre de confort, dar am vrut să facem declarația. Am vrut ca China să fie primul loc pe care am mers chiar din acest motiv.

A trebuit să fim oarecum atenți în limba pe care am folosit-o în unele discursuri pe care le-am ținut. Niciunul dintre noi nu a vrut să intre în închisoare. Avem familii.

Am vrut să comunicăm, în special în acea țară, că chestia asta contează. Confidențialitatea contează, libertatea contează și că construim tehnologii care, sperăm, într-un fel, să ofere o mai mare libertate oamenilor de acolo. Cred că putem și ne îndreptăm spre asta.

Cum ai venit cu ideea Airdrop-urilor fizice?

Acesta este unul dintre acele lucruri pe care ni le întreabă oamenii și mi-aș dori să pot spune „Oh, a fost așa și așa idee”. Am ajuns într-o cameră cu probabil patru sau cinci dintre noi și este unul dintre acele lucruri în care începi să faci brainstorming și să arunci idei. O idee este aceasta, iar apoi ne gândim la acea idee și aceasta evoluează către o idee nouă. În curând avem toată această idee – vom face un Airdrop.

Unele dintre ideile anterioare erau ca o vânătoare de comori în care puneam jetoane undeva în oraș și le dăm oamenilor indicii pentru a putea să le găsească. Apoi, ne-am gândit că, dacă vom fi în oraș, ar trebui să facem o întâlnire. Să aducem oamenii acolo și să vorbim despre mainframe. Ne-am gândit să combinăm și aceste idei.

Și apoi, cineva a spus: „Nu ar fi grozav dacă am face un Airdrop real?” Așadar, inițial aveam să luăm niște drone, să punem jetoane în ele și apoi să lăsăm dronele. Ne-am dat seama, totuși, că ar putea fi nesigur cu o grămadă de drone care zboară deasupra capului. În cele din urmă, am ajuns la ideea balonului. A fost doar o idee care s-a referit la o altă idee și s-a încheiat cu ceea ce avem astăzi.

Îmi place mai ales ideea de testare a inimii, asta va fi incredibil.

Suntem foarte încântați de asta. Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut cu Undrip a fost să fac un videoclip rap pentru a încerca să strâng bani. Apoi, am devenit cunoscuți ca startup-ul care face videoclipuri rap.

Deci, am decis să facem un alt videoclip rap pentru a strânge bani pentru câteva întreprinderi mici care au fost afectate de uraganul Sandy. A fost o experiență grozavă. Unul era un magazin de bageluri, unul era un magazin de serigrafie, iar altul era un restaurant. A fost o experiență minunată, satisfăcătoare, de a strânge bani și de a ajuta acele companii să fie reconstruite.

Mereu mi-a plăcut să dau înapoi. M-am bucurat întotdeauna de aspectul caritabil al afacerilor – nu doar că fac bine, ci și că fac bine în comunitate.

Această industrie are o mulțime de oameni care sunt speculatori și oameni care încearcă să se îmbogățească rapid. Există o mulțime de comportamente și atitudini neplăcute acolo. Am crezut că Dovada inimii a fost o idee minunată să încerc să canalizez o parte din acel comportament mai puțin sărat în ceva cu adevărat pozitiv – cauze bune și organizații nonprofit.

Asta am decis să facem și am strâns o sumă bună de bani. Nu am strâns o sută de milioane, așa cum au făcut unele proiecte, dar ni s-a părut corect să folosim o parte din acești bani pentru caritate. Mi s-a părut un lucru bun, mai ales în această industrie unde există atât de multă lăcomie și speculații.

Întotdeauna mi-am dorit ca aceasta să facă parte din cultura noastră, având o atitudine de a da în compania noastră și, sperăm, și în comunitatea noastră. Nu doar pentru echipă, ci și pentru oamenii din jurul nostru, vreau să dăm să fie o valoare importantă în comunitatea noastră mai mare.

Se pare că, prin dovada inimii și chiar prin dovada libertății, depuneți cu adevărat un efort pentru a vă asigura că oamenii care dețin jetoanele dvs. cred cu adevărat în ceea ce faceți voi și sunt aliniați la misiunea voastră. De ce este atât de important pentru tine?

Este important, pentru că știm că vor exista oameni care nu vor ca tehnologia noastră să existe. Vor fi oameni care nu vor să ne vadă succesul.

Pentru ca Mainframe să aibă succes, va fi nevoie de mult mai mult efort și energie decât doar echipa de 12 sau 13 persoane, oricât de multe avem acum. Nu va funcționa dacă suntem doar noi. Ne dorim foarte mult ca acest lucru să se simtă ca un proiect pentru comunitate. Vrem ca acest lucru să fie mai mare decât orice persoană sau fondator sau echipă.

Așadar, facem tot posibilul pentru a încerca să atragem oamenii care pot ajuta să împingă acest lucru înainte, care pot ajuta la purtarea steagului libertății indiferent de ce ni se întâmplă. Speranța noastră este că acest lucru poate fi construit, susținut și împins de comunitate. Înțelegem că este esențial să avem o comunitate de oameni care se află în acest domeniu pe termen lung și care cred în valorile vieții private și libertății.

De aceea am încercat să dăm jetoanele oamenilor. Nu este perfect. Știm că o mulțime de oameni încă fac lucruri doar pentru a obține jetoane gratuite, dar facem tot ce putem pentru a încerca să le dăm jetoanelor oamenilor cărora par să le pese de proiect și misiune.

Ați menționat videoclipuri muzicale mai devreme. Și ai vorbit de câteva ori despre influența hip-hop-ului în viața ta. Poți vorbi mai mult despre asta?

Sunt pe jumătate guatemalez. Deci, de fiecare dată când ne întâlnim cu familia mamei mele, în special în creștere, am avea aceste petreceri și am dansa. Dansul a fost o parte distractivă a culturii – simțind ritmul și simțind ritmul. Am crescut bucurându-mă de muzică care îți permitea să faci un ritm bun și să dansezi. Deci, îmi place hip-hop-ul.

Nu am făcut niciun dans formal sau ceva în creștere, am practicat mai ales sport. Dar, când eram boboc la Princeton, aveau toate organizațiile din acest mare auditoriu încercând să te convingă să te alături grupului lor.

Când ieșeam din sala de gimnastică, o fată mă lovește pe umăr și mă întreabă: „Dansezi?” Am spus: „Da, îmi place să dansez, dar nu sunt ca un dansator instruit”. Mi-a dat un pliant și mi-a spus: „Ei bine, ar trebui să vii să încerci pentru Body Hype. Este un echipaj de dans hip-hop. ”

Așadar, am ajuns să încerc și să mă alătur. Eram în echipa asta de dans hip-hop.

Practic, mă bucur de ritmuri bune, muzică bună și cu hip-hop, deoarece se referă la versuri, mă bucur de jocul de cuvinte ingenios și strălucitor. Este distractiv când artiștii pot folosi cuvintele într-un mod care te face să gândești. Ceea ce auziți nu este neapărat ceea ce spun ei într-un mod foarte inteligent și îmi place asta. Îmi place jocul de cuvinte inteligent, așa că mă bucur de artiști buni care folosesc cuvinte interesante pentru a vă face să gândiți și să vă țineți în picioare.

Este ceva ce îmi place, dar nu știu dacă se traduce prin ceva cu Mainframe în afară de faptul că muzica este cea care îmi alimentează productivitatea.

Ce se află pe foaia de parcurs pentru 2018?

Cateva lucruri. Un lucru este să strângeți narațiunea, astfel încât oamenii să înțeleagă că Mainframe este mult mai mare decât simpla mesagerie și comunicare.

Al doilea lucru, care este probabil mai important decât primul, este de a livra efectiv cazuri de utilizare. Obțineți Onyx mai bine, astfel încât oamenii să îl poată folosi fără cenzură, fără supraveghere. Colaborați cu alți parteneri, cu unele întreprinderi, cu unele guverne și cu unii tineri antreprenori de dezvoltare pentru a obține aplicații excelente construite și livrate. Despre asta vorbeam mai devreme astăzi ca echipă și despre asta vom petrece și restul zilei vorbind.

Sunt bine dacă CryptoKitties vrea să se construiască pe Mainframe, dar vrem să construim lucruri care să rezolve probleme reale și care să ajute oamenii sau companiile să fie mai sigure, mai private, mai conectate și mai productive. Obiectivul nostru este să continuăm să ducem platforma într-un punct în care dezvoltatorii și partenerii pot livra acele experiențe grozave.

Mulțumesc

Indiferent ce vă alimentează productivitatea, Mainframe își propune să fie o parte integrantă a acestuia în viitorul apropiat. Vă mulțumim din nou, Mick, că v-ați făcut timp să vorbiți cu noi și să ne aruncați o privire în povestea Mainframe.

Va fi interesant să vedem ce are de rezervat 2018 echipei Mainframe și proiectele creative care sunt construite pe platformă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map