Managementul calității lanțului de aprovizionare – Viitorul comerțului

Sistemele de management al calității lanțului de aprovizionare din viitor vor utiliza tehnologia blockchain. Blockchain facilitează un mijloc mai eficient și mai transparent de a desfășura afaceri globale. Această tehnologie ascendentă aduce multe avantaje sectorului de gestionare a lanțului de aprovizionare. Datorită acestui fapt, un număr din ce în ce mai mare de companii dependente de lanțul de aprovizionare continuă să cerceteze cum să integreze acest protocol revoluționar în sistemele lor.

Ce este gestionarea lanțului de aprovizionare, oricum?

Managementul lanțului de aprovizionare este monitorizarea bunurilor sau serviciilor pe tot parcursul dezvoltării, livrării și vânzării acestora. Acest proces poate implica deplasarea și depozitarea inventarului de lucru în proces, piesele necesare în timpul asamblării produsului fiind oferite. Pentru a monitoriza acest lucru eficient, o companie trebuie să aibă capacitatea de a urmări persoanele, organizațiile, resursele, procesul de fabricație și vânzările produselor lor..

Atunci când gestionarea lanțului de aprovizionare se face corect, rezultă venituri sporite, calitate îmbunătățită, costuri reduse și o producție mai eficientă. La rândul lor, companiile se bucură de vânzări și distribuție mai mari atunci când sistemele lor de management al calității lanțului de aprovizionare funcționează fără probleme. Într-un scenariu de afaceri local, aceste preocupări sunt gestionabile, dar odată ce afacerea necesită sprijin internațional pentru a-și crea produsele, logistica devine uimitor de complexă.

În prezent, protocoalele interne ale companiei monitorizează lanțurile de aprovizionare. Problema este că multe dintre aceste protocoale nu sunt universale. Starea împrăștiată a lanțului de aprovizionare face aproape imposibil ca o singură companie să garanteze pe deplin autenticitatea produselor lor.

Soluții reale la întrebarea privind managementul calității lanțului de aprovizionare

Sistemele de management al calității lanțului de aprovizionare elimină aceste preocupări oferind consumatorilor o soluție reală la problemă. Un sistem bazat pe blockchain poate monitoriza crearea, stocarea, transportul și vânzarea acestor produse la nivel internațional și poate face informațiile disponibile pe deplin tuturor părților.

Pentru a găsi un exemplu inteligent al acestui stil de logistică blockchain în uz, nu trebuie să căutați mai departe decât industria în curs de dezvoltare a marijuanei. Emerald Health Therapeutics este cel mai mare producător de canabis din Canada. Compania a făcut recent titluri când au anunțat un parteneriat strategic cu DG Blockchain Solutions numit CannaChain Solutions.

Soluții CannaChain

CannaChain oferă utilizatorilor și furnizorilor de canabis o înregistrare imuabilă a dezvoltării marijuanei lor. Protocolul urmărește întregul lanț de aprovizionare și activitatea de comerț electronic pentru platforma CannaChain. Parteneriatul permite Emerald Health Therapeutics să monitorizeze în timp real dezvoltarea canabisului lor în mai multe state. Abilitățile crescute de monitorizare permit companiei să localizeze și să elimine orice ineficiență în cadrul sistemelor lor de dezvoltare și livrare.

Sistemul monitorizează plantele pe parcursul întregului ciclu de creștere. De asemenea, monitorizarea se extinde la date de testare, asigurare a calității, siguranță și manipulare. Consumatorii pot cumpăra cu încredere, știind că produsele lor sunt urmărite în fiecare etapă a procesului. Urmărirea include producția, transportul maritim, reglementările guvernamentale și activitatea consumatorilor.

Încredere

Să vedem un alt exemplu. Când mergeți la magazinul dvs. alimentar și cumpărați un articol, depindeți complet de încrederea companiei pentru a vă asigura că obțineți într-adevăr ceea ce afirmă ambalajul. Nu există un sistem de verificare care să vă permită să demonstrați că portocalele pe care le-ați cumpărat sunt de fapt din Florida sau cartofii din Idaho. Trebuie să aveți încredere orbește că companiile cu care faceți afaceri sunt sincere. În multe cazuri, nu sunt.

În plus, actualele sisteme globale de management al calității lanțului de aprovizionare sunt atât de dispersate și localizate încât nici producătorii nu pot garanta originea produselor lor. Lipsa unui mijloc eficient de urmărire a produselor lor de la creație până la vânzare este o preocupare reală. Introducerea tehnologiei blockchain ar putea fi răspunsul la aceste probleme.


Managementul calității lanțului de aprovizionare – Medicamente

Dacă vă gândiți că nu este o afacere uriașă dacă cumpărați mere care spun că provin din Florida, dar, în realitate, sunt din Argentina, gândiți-vă din nou. În cazul merelor, riscurile dvs. sunt scăzute. Când înlocuiți merele cu medicamente, puteți vedea cum crește miza semnificativ. Medicamentele contrafăcute sunt o afacere imensă la nivel global, iar rănile grave apar adesea coincizând cu aceste escrocherii.

A raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a pus astăzi în circulație cantitatea de medicamente contrafăcute la 10%. Cu alte cuvinte, unul din zece medicamente vândute la nivel global este contrafăcut. Dacă acest lucru vi se pare o problemă uriașă, ar trebui. Mii de oameni au murit din cauza medicamentelor contrafăcute la nivel global.

Statistici privind medicamentele contrafăcute prin FarmaTrust

Statistici privind medicamentele contrafăcute prin FarmaTrust

Există multe exemple de astfel de fraude care au loc. În 2011, 200 de persoane și-au cunoscut moartea prematură după ce medicamentele pentru inimă contaminate au fost vândute în tot Pakistanul. Într-un alt incident extrem de mediatizat, peste o mie de rezidenți ai Republicii Democrate Congo au fost spitalizați în 2014 după ce au consumat un medicament contrafăcut care conținea un puternic antipsihotic. Deși aceste incidente sunt terifiante, ele nu sunt în niciun caz exclusive țărilor în curs de dezvoltare.

Managementul lanțului de aprovizionare pentru viitor

Tehnologia blockchain este un instrument puternic pentru companii pentru a-și crește marjele de profit și calitatea generală a produselor. În viitor, această tehnologie se poate combina cu Internetul obiectelor (IoT) pentru a crea un sistem de control al calității fără probleme, automatizat.

Imaginați-vă dacă frigiderul dvs. ar putea simți că vă pierdeți laptele și vă va comanda automat un alt galon. În plus, puteți verifica apoi comanda în funcție de locul de origine, de expediere și detaliile de depozitare. În acest mod, utilizatorii câștigă confort și încredere pe piață.

O piață globală

Pe măsură ce mega-comercianții cu amănuntul împing pragul economiei globale la nivelul următor, cererea pentru sisteme de management rentabile continuă să crească. În viitorul apropiat, aceste protocoale bazate pe blockchain vor dovedi cu ușurință validitatea produsului dvs. Sperăm că instituția acestor sisteme va reduce cantitatea de fraudă întâlnită la nivel internațional într-un mod dramatic.

Managementul lanțului de aprovizionare ocupă un loc central

A putea garanta nivelul de calitate pe care îl posedă fiecare produs este un avantaj imens pe piață. Consumatorii continuă să solicite mai multă transparență de la produsele lor și numai tehnologia blockchain poate face față acestor cerințe într-un mod rentabil. Așteptați să vedeți sectorul managementului calității adoptând rapid această tehnologie revoluționară în lunile următoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map