KJ Erickson dorește ca piața publică să devină un nume de comerț electronic pentru gospodării

KJ Erickson, co-fondator și CEO al pieței publice

kj erikson shot în cap

Piața publică este un protocol de date deschise pentru piețele de comerț electronic. Cu finanțare de la Coinbase Ventures, Greylock Ventures și Y Combinator, printre altele, echipa lucrează pentru ca intermediarii platformei de comerț electronic să devină învechite.

Datorită peisajului actual al cumpărăturilor online, intermediarii precum Amazon și eBay pot scăpa de a percepe comisioane și comisioane exorbitante către vânzători, care, la rândul lor, afectează prețurile pe care le vedeți ca consumator. Piața publică oferă o arhitectură deschisă care utilizează tehnologia blockchain pentru a înlocui rolul acestor intermediari cu o fracțiune din cost.

Ne-am așezat cu CEO-ul companiei, KJ Erickson, pentru a afla mai multe despre protocol și despre gândurile sale despre adoptarea blockchain-ului în ansamblu.

CV-ul ei vorbește de la sine. Este un antreprenor cu paisprezece ani de experiență, care a fost numit de Rolling Stone drept unul dintre „25 de oameni care modelează viitorul” și de către Consiliul noilor lideri ca unul dintre „Top 40 de lideri sub 40 de ani”. Înainte de a lucra pe piața publică, ea a fondat Simbi, „cea mai mare piață de servicii din lume rulată pe o monedă digitală”. Acum, absolventul Oxford Business School își folosește experiențele din trecut pentru a remodela comerțul electronic.

Interviul

Dă-ne un trailer de două minute al vieții tale. Cum ai ajuns acolo unde ești azi?

Sunt fondator de la vârsta de 20 de ani, când am renunțat la Stanford după ce am fondat un ONG care lucra în tabere de refugiați și zone post-conflict în Africa. Mi-am tăiat dinții de antreprenor lucrând în unele dintre cele mai dificile medii psihologice și operaționale de pe planetă și mi-am întărit pielea, ridicându-mi organizația la 200 de oameni în decursul câtorva ani. În acest proces, am trăit de aproape și cu impactul politicilor economice proaste, a hiperinflației și a legăturii intime dintre sărăcie și război.

Pe măsură ce am îmbătrânit, am devenit mai înțelept cu privire la munca mea de a împuternici economic oamenii și de a crea sisteme economice mai drepte. În timp ce conducerea unui ONG era îndeplinită personal, nu era suficient de scalabilă. Am vrut să fac o lucrare care să poată aborda adevăratele probleme sistemice la baza sărăciei.

Astfel, următoarea mea aventură a fost să construiesc Simbi, un sistem economic alternativ care funcționează în întregime pe propria sa monedă. Simbi îi ajută pe cei care se luptă în economia bazată pe dolari să-și transforme capacitatea în exces în valoare economică reală. Această muncă este foarte importantă, dar în cele din urmă este o bătălie ascendentă împotriva incredibilă neputernicire economică pe care o vedem în țara noastră datorită fugirii corporativismului și a presiunii salariale monopoliste.

kj citat despre blockchain

Odată ce am intrat în blockchain, mi-am dat seama că este posibil să avem în cele din urmă instrumentele necesare pentru a schimba jocul. Dacă ne putem reconstrui infrastructura economică într-un mod corect, neextractiv și optimizat de preț, există o șansă de luptă să putem inversa progresele oribile ale inegalității bogăției și ale plutocrației la care asistăm în prezent la nivel mondial. În cele din urmă, experiența mea în crearea produselor web pentru consumatori, combinată cu pregătirea mea în economie și teoria jocurilor, m-a determinat să creez piață publică.

Descrieți piața publică în propriile cuvinte. Care sunt atributele care diferențiază platforma de concurenți?

Piața publică este o piață de comerț electronic fără comisioane, în care cumpărătorii pot cumpăra aceleași produse de la aceiași vânzători pe care altfel i-ar cumpăra de pe Amazon sau eBay sau pe alte piețe private. Dar, deoarece nu percepem comisioane, returnăm aceste economii cumpărătorilor sub formă de jetoane de recompensă.

Facem acest lucru printr-un protocol de date deschise care reunește și face public inventarul terț pe care piețele precum Amazon păstrează proprietate.

Misiunea noastră la Public Market este să restabiliți bunurile comerciale. Eliminând intermediarii care stau lângă registrul digital în toate achizițiile de pe piața de astăzi, restabilim concurența, astfel încât bunurile să poată fi tranzacționate în mod liber și echitabil în beneficiul tuturor. Piața publică este Amazonul erei Web3.

Aplicația dvs. emblematică se lansează cu milioane de produse deja disponibile. Care a fost strategia ta în a face posibil acest lucru?

Piața publică își propune să fie cel mai bun și de înaltă utilitate produs de consum pe care încă nu l-a văzut spațiul blockchain. Știam că, pentru a oferi cu adevărat valoare cumpărătorilor, a trebuit să punem la dispoziție tone de produse pentru a le cumpăra cât mai curând posibil. Astfel, echipa noastră a petrecut ultimele 18 luni construind produsul nostru și strategia noastră de parteneriat comercial pentru a ne asigura că utilizatorii noștri pot găsi produsele pe care le cumpără deja pe piețele importante.

Interfața produsului emblematic al pieței publice

Interfața produsului emblematic al pieței publice

Prin parteneriat cu comercianți profesioniști – în unele cazuri, cei mai mari comercianți terți care tranzacționează pe eBay și Amazon – Piața publică a reușit să lansează beta cu milioane de articole de inventar unice. În anul următor, obiectivul nostru este de a vă permite să veniți pe piața publică în loc de Amazon pentru majoritatea achizițiilor dvs. zilnice.

În dumneavoastră Articol mediu, Viitorul efectelor de rețea: tokenizarea și sfârșitul extracției, explicați cum tokenizarea anumitor sisteme ar putea ajuta la reducerea aspectelor negative ale efectelor de rețea. Cum realizează piața publică acest lucru?

Spre deosebire de orice am văzut anterior, blockchain-ul permite ca întreprinderile care suferă în mod obișnuit de monopolizare să fie construite în jurul ecosistemelor simbolizate în care interesele participanților la rețea sunt aliniate cu interesele constructorilor de rețele. Când o platformă care beneficiază de efecte de rețea este construită în jurul unei rețele tokenizate descentralizate, nicio companie privată nu are nevoie să profite de utilizatori extragând taxe și date.

Efect de rețea token

Efect de rețea token (Sursă)

Aceasta este filozofia pe care piața publică construiește un ecosistem tokenizat fără comisioane pentru piețele de comerț electronic. Modelul de piață publică este construit în jurul simbolului pieței publice, PTRN. Jetonul creează efecte de rețea strategice care permit vânzarea fără comisioane, concurența la nivelul aplicației și cumpărarea stimulată economic. Cred cu tărie că tokenizarea reprezintă o schimbare revoluționară în modul în care rețelele și afacerile pot fi construite.

Care considerați că este cel mai mare obstacol în calea succesului pieței publice, precum și succesul blockchain-ului în ansamblu??

Totul se va reduce la adoptarea în masă.

Pentru piața publică, trebuie să ne asigurăm că a) mesajul nostru ajunge la cumpărători și b) propunerea noastră de produs și valoare este suficient de convingătoare pentru cumpărători. De acolo, orice altceva cade la locul său.

Pentru blockchain în ansamblu, nu există suficientă concentrare asupra a ceea ce au nevoie publicul de masă. Problemele mari de rezolvat vor fi utilizabilitatea și experiența utilizatorului. O persoană obișnuită nu va fi dispusă să folosească aplicații ciudate și confuze. Până când acele aplicații vor ajunge să experimenteze paritatea cu aplicațiile centralizate și până când vor pune în aplicare propunerile de valoare care fac aplicațiile descentralizate semnificativ mai bune decât cele centralizate, vor avea un public destul de nișă.

În afara serviciilor financiare și a piețelor, unde vedeți că tehnologia blockchain are cel mai mare impact?

Cred că cel mai mare impact al blockchain-ului va fi acela de a ne ajuta să scăpăm de unele dintre cele mai grave capcane ale capitalismului în stadiul târziu – unde câștigurile economice se revarsă la vârf. Tehnologia blockchain nu numai că ne poate ajuta să redistribuim proprietatea, ci poate împuternici comunitățile să își scrie propriile reguli. Până când am înțeles cu adevărat aceste implicații potențiale, am avut foarte puține speranțe pentru justiția viitorului nostru economic.

1 / M-am săturat de conversațiile de descentralizare care recurg la binare plictisitoare („Toate vor fi descentralizate!” / „Nimic nu va fi!”). Există o nuanță uriașă pentru care giganții platformei sunt expuși riscului. Am creat Indicele Disruptability pentru a ne înțelege mai bine. Fir&# 128071; https://t.co/Gyxp4IR2tT

– KJ Erickson (@Kjer) 23 august 2018

Ați avut câteva proiecte de succes de la ONP-uri la startup-uri cu scop lucrativ. Ce sfaturi puteți oferi antreprenorilor începători în blockchain sau altfel?

Am trei sfaturi pentru viitorii fondatori:

  1. Doar fă-o! Mi-am început cariera antreprenorială la 20 de ani. Slujbele mele anterioare erau îndrumarea, depunerea de hârtii și curățarea paturilor de bronzat. Am fost ridicol de nepregătit să conduc o organizație complexă de 200 de persoane care lucrează în medii extrem de nesigure. A trebuit să învăț totul în mod greu, ceea ce a fost adesea brutal. Dar este, de asemenea, cel mai rapid mod și mi-a oferit multe dintre abilitățile și forța pe care mă bazez astăzi.
  2. Luați calea neconvențională. Cariera mea a fost foarte neliniară. Acesta a fost rezultatul a două lucruri: să îmi ascult intestinul despre ce să urmez mai degrabă decât să urmez o cale prescrisă și să fiu obsedat să învăț lucruri noi. Superputerile mele nu provin din profunzimea hipercentrată într-un singur domeniu, ci din învățările interdisciplinare din multe medii și industrii diferite. Ambele abordări sunt legitime, dar tind să cred că un set divers de experiență este cel mai valoros pentru antreprenoriat și management.
  3. Nu petrece cicluri îngrijorătoare. În schimb, ceea ce mi s-a părut util este să-mi reamintesc că TOȚI se confruntă cu obstacole sau obstacole pe care trebuie să le depășească pentru a reuși într-un spațiu extrem de competitiv. Pentru unii rasa sau genul său, pentru alții crește într-un mediu nepotrivit sau se tem de vorbirea în public. Și pentru unii, toate aceste lucruri sunt combinate. Toți purtăm propriile noastre cruci. Concentrarea asupra handicapurilor noastre nu este în cele din urmă de ajutor – în schimb, ceea ce facem din dezavantajele noastre, arată cine suntem cu adevărat.

Cum arată pentru tine succesul pieței publice?

Piața publică va fi eliminat monopolul din comerțul online. Vom fi un nume de uz casnic care a devenit sinonim cu puterea transformatoare a erei web3.

Orice altceva ați dori să știe cititorii noștri?

Pentru toți cei care doresc să vadă un eCommerce mai corect și mai deschis – un eCommerce care funcționează pentru cumpărători și vânzători – puteți solicita acces anticipat Aici și vă vom invita cât mai curând posibil.

Mulțumesc

Mulțumesc, KJ, că ți-ai făcut timp să discuți cu noi. Așteptăm cu nerăbdare lansarea publică a pieței publice și vă dorim mult noroc!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map