Japonia și cripto – Lecții în reglementarea Blockchain

Nu este un secret faptul că Japonia este unul dintre liderii în adoptarea blockchain-ului. Țara a fost un punct fierbinte pentru cripto de când Bitcoin a intrat pe piață acum nouă ani. Recunoscând această tehnologie ca o oportunitate unică, oficialii cripto japonezi au reușit să-și transforme țara dintr-o comunitate neinformată într-una dintre primele țări pentru adoptarea blockchain-ului.

Intențiile de blockchain ale Japoniei nu au fost întotdeauna clare. Momentan, au existat îngrijorări semnificative ridicate de oficialii guvernamentali cu privire la natura nereglementată a criptomarketului. După schimbul japonez, Mt. Gox, prăbușit în 2014, a existat un moment în care mulți cetățeni japonezi au asociat cuvântul Bitcoin cu fraude.

Astăzi, puteți cumpăra aproape orice în Japonia cu BTC, dar călătoria lor criptografică a început mult mai devreme. Să luăm un moment pentru a vedea cum Japonia a reușit să meargă pe valul cripto și să treacă de la cel mai semnificativ hack de schimb din toate timpurile în poziția sa actuală ca una dintre cele mai importante țări criptografice din lume.

Japonia Crypto – Primele zile

Tehnologia blockchain i-a surprins pe oficiali japonezi prin surprindere, ca majoritatea regiunilor lumii. Japonia a fost una dintre primele societăți care a recunoscut potențialul Bitcoin. Bitcoin a devenit popular în Asia în 2011. În acest moment, un număr tot mai mare de oameni intrau în mineritul BTC. Mai exact în țările din Japonia, Coreea de Sud și China.

În Japonia, mulți oameni credeau că Bitcoin este creat de un cetățean japonez, deoarece numele Satoshi Nakamoto este japonez. Această teorie a conspirației a contribuit la creșterea adoptării Bitcoin în regiune.

În aceste zile de început ale criptomarketului, oficialii au acordat puțină atenție criptomonedei. Nu au existat strigăte de reglementare și, în ciuda popularității crescânde a BTC, majoritatea oamenilor încă nu aveau idee că Bitcoin există. Toate acestea s-au schimbat odată cu Mt. Gox s-a prăbușit.

Schimburile criptografice din Japonia domină

În 2014, Japonia a găzduit cel mai mare schimb Bitcoin din lume: Mt. Gox. Schimbul acum infam, defunct, a dominat cândva tranzacționarea BTC. La un moment dat, s-a estimat că Mt. Gox a controlat până la șaptezeci la sută din volumul de tranzacționare global al BTC.

Piața japoneză se pregătea să fie supusă unei actualizări blockchain și platforme precum Bitflyer erau gata să ducă investitorii la noi culmi. Investitorii japonezi, recunoscând Mt. Câștigurile lui Gox au inundat criptomarketul și, într-o perioadă scurtă, s-au deschis mai multe burse japoneze. Mt. Gox în cele din urmă pliat datorită numeroaselor hack-uri, dar nu înainte de a introduce o nouă eră a schimburilor de cripto japoneze.

Japonia Crypto – Monacoin

Japonia a început să vadă intrarea primelor sale criptomonede de casă în acest moment. Monacoin a fost prima criptomonedă dezvoltată local în Japonia. Acest altcoin indigen a intrat pe piață în decembrie 2013 printr-o postare pe 2canal. Dezvoltatorul monedei, domnul Watanabe, a ales să rămână anonim, iar dezvoltarea monedei a continuat printr-un protocol open source.

Diagrama Monacoin prin CoinMarketCap


Legislația criptografică japoneză

După 2014, oficialii japonezi au simțit căldura din partea publicului din cauza cantității masive de fonduri pierdute în Mt. Fiasco Gox (850.000 BTC). Ca răspuns la strigătele publice internaționale din ce în ce mai mari asupra incidentului, Grupul de acțiune financiară (GAFI) a publicat Îndrumări pentru o abordare bazată pe risc a criptomonedelor.

Raportul a făcut multe sugestii legiuitorilor japonezi, inclusiv faptul că Japonia legalizează criptomonedele și schimburile acestora. Această manevră ar permite guvernului japonez să reglementeze sectorul și să ofere o supraveghere atât de necesară economiei criptografice locale.

Japonia legalizează Bitcoin

În aprilie 2017, acționând la sfatul GAFI, Japonia și-a revizuit Legea privind serviciile de plată. Revizuirea a inclus legalizarea monedei virtuale ca formă de plată, precum și noile cerințe de licențiere pentru schimburile care operează în țară. Din punct de vedere tehnic, Japonia nu consideră Bitcoin ca mijloc legal de plată, deoarece nu este emis de niciun guvern central, dar recunoaște că poate fi utilizat pentru achiziționarea de articole.

Schimburilor li s-au acordat șase luni pentru a se conforma reglementărilor, care includeau prevederi privind stocarea fondurilor clienților, cerințe actualizate de contabilitate și audituri programate. Majoritatea acestor prevederi au fost un rezultat direct al Mt. Gox hack și au fost destinate pentru a preveni pierderea în continuare a fondurilor. Platformelor li s-a permis să rămână deschise în această perioadă de șase luni, în timp ce așteptau aprobarea guvernului japonez. Unsprezece burse au primit aprobarea pentru funcționare până în septembrie 2017.

China oferă un impuls criptografiei japoneze

China s-a mutat anul trecut pentru a-și închide schimburile locale, ducând la un exod al investitorilor cripto din China continentală. Acești investitori blockchain s-au reinstalat în regiunile înconjurătoare în căutarea unor țărmuri mai prietenoase. Majoritatea acestor investitori disprețuiți s-au mutat în Japonia.

Oficialii japonezi au recunoscut acest exod și au început să dezvolte modalități de captare a acestor fonduri. Guvernul japonez legalizase deja Bitcoin ca formă de plată, iar investitorii știau că vor fi bineveniți în țară.

Japonia Bitcoin Mining

În timp ce toate aceste schimbări aveau loc, orașul Fukui a devenit în liniște un hub minier important din regiune datorită unei combinații de factori. O subvenție pentru oraș acoperă acum jumătate din chiria unei companii dacă a ales să ocupe un depozit vacant în oraș. Această subvenție atrage minerii Bitcoin în regiune. Pe lângă chiria redusă, minerii pot primi electricitate redusă. În timp ce costul energiei electrice în oraș nu este la fel de ieftin ca în străinătate, tarifele Fukui sunt considerate cele mai bune din Japonia. Aceste condiții miniere favorabile au transformat Fukui în regiunea minieră a țării și au stimulat un interes crescut pentru operațiunile miniere de criptomonede..

Japonia reglementează ICO-urile

Atenția Japoniei pare să se îndrepte spre Ofertele inițiale de monede (ICO). În luna aprilie a acestui an, centrul pentru strategii de elaborare a regulilor de la Universitatea Tama a publicat o listă a liniilor directoare de reglementare ICO. Aceste reglementări includ implementarea legilor Know Your Customer (KYC). ICO-urile care operează în Japonia trebuie să aibă o politică clară și deschisă de distribuție a fondurilor. De asemenea, ICO-urile trebuie să mențină un sistem deschis de urmărire care să permită investitorilor să monitorizeze dezvoltarea proiectului. Se preconizează că aceste orientări vor deveni lege în anul următor.

Revizuirile japoneze privind criptarea impozitelor

Cele mai recente știri din sectorul criptografic japonez implică modificări ale ratei lor de impozitare criptografică progresivă. Conform legii actuale, comercianții de cripto pot fi impozitați până la cincizeci și cinci la sută din câștigurile lor de capital. Autoritățile de reglementare caută să treacă de la această rată de impozitare reglabilă la o rată uniformă. Parlamentarul, Kenji Fujimaki, a inițiat dezbaterea într-o ședință a bugetului Camerei Superioare din 25 iunie. El a sugerat ca criptomonedele să nu fie impozitate ca venituri diverse, ci, în schimb, să fie instituită o nouă taxă criptografică unică pentru a stimula o nouă investiție.

Japonia Crypto – Un viitor luminos Blockchain

Cripto Japonia continuă să fie o forță dominantă în spațiul blockchain. Poziția pro-criptă a țării a contribuit la conducerea afacerilor bazate pe blockchain către țărmurile sale în număr record. Acum, Japonia încearcă să își consolideze poziția de epicentru de blockchain mondial. Legislația unică a blockchain-ului din țară pune bazele economiei digitale. Deocamdată, toate privirile sunt îndreptate către sectorul criptografic japonez pentru a vedea cum reglementările sale influențează creșterea acestei industrii în devenire.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map