Isaac Phillips al lui Siglo pe rolul Blockchain în piețele emergente

Isaac Phillips este unul dintre fondatorii Siglo, un protocol blockchain bazat pe Gibraltar pentru aplicații descentralizate pentru a sponsoriza conectivitatea pe piețele emergente.

Siglo își propune să construiască ecosisteme de utilizatori și aplicații descentralizate pe piețele emergente pentru a facilita incluziunea digitală și financiară.

Utilizatorii din aceste ecosisteme își pot valorifica atenția și implicarea cu comercianții cu amănuntul, alegând să împărtășească interacțiunile lor anonimizate și să le schimbe pentru o conectivitate mobilă sporită sau alte recompense.

Cu peste 70% din telefoanele mobile ale lumii fiind preplătiți, persoanele de pe piețele emergente se găsesc adesea la o lipsă de conectivitate consistentă din cauza costurilor ridicate de la o lună la alta.

Ce vrea să realizeze Siglo?

Ne axăm pe esențializarea veniturilor internetului. Deci, aveți companii, care sunt practic Google și Facebook, iar câțiva dintre colegii lor adună acest lucru, o sută de miliarde de dolari pe venituri pe an, iar principalul lor produs este atenția noastră și implicarea noastră ca utilizatori.

Și credem că acest lucru ar putea fi un – dacă ajungeți să împărțiți acest lucru, veniturile Facebook pe utilizator sunt mai mari de doi dolari pe persoană în întreaga lume. Ceea ce este o nebunie și aici, în SUA, sunt de fapt 13 sau 14 dolari pe lună pe care Facebook îi câștigă de la noi.

Deci, ce se întâmplă dacă acest lucru ar putea fi transmis înapoi utilizatorilor și pus într-o cauză bună? Facebook spune că obiectivul lor principal este de a conecta oamenii, dar dacă ar acorda deja doi dolari de conectivitate fiecărei persoane care a folosit Facebook, atunci ar schimba literalmente lumea și ar aduce milioane de oameni, miliarde de oameni, online.

Așa că facem asta și o facem de aproximativ trei ani, oficial doi ani. Am făcut niște piloți și modul în care redăm aceste profituri este prin timpul de difuzare. Deci, dacă Facebook ar dori să ofere tuturor din Statele Unite 12 dolari, fiecare dintre utilizatorii lor, cum ar face asta?

Protocolul Siglo

Din cartea albă Siglo.

Nu există cu adevărat o modalitate sau o platformă pentru a face acest lucru. Evident, costurile tranzacției Bitcoin ar fi prea mari, Venmo nu are API-uri publice. Ar putea folosi PayPal, dar care este penetrarea PayPal, chiar și în SUA În America Latină, Asia și Africa, toată lumea folosește un telefon mobil preplătit și putem trimite depozite de 50 de cenți către toți utilizatorii noștri. În Mexic, putem atinge 82% din populație, cu un transfer mic, de 50 de cenți, și este imediat. Deci, luăm veniturile din marketing și le dăm înapoi utilizatorilor noștri sub formă de conectivitate.

Și am distribuit aproximativ 600.000 de dolari de conectivitate până acum în încercările noastre inițiale, și lucrăm cu mărci precum Coca-Cola a fost de mare ajutor, ne-au pus într-unul din programele lor de inovație, ne-au trimis la toate sticlele lor.


La fel și cu băieții ABM, unde se concentrează pe piețele inovatoare și emergente. Și pentru ei, conectivitatea este – una, este o mare barieră pentru comunicarea cu constituenții lor. Deci, fie că comunică cu vânzătorii lor sau dacă comunică cu consumatorii lor.

Nu pot ajunge pe piața totală ajustabilă, deoarece mulți dintre ei nu au conectivitate. Și din partea utilizatorului, am constatat că este un stimulent puternic. Așadar, utilizatorii noștri, în schimbul monedei noastre de conectivitate, vor face o fotografie cu – vor lucra cu – una dintre campaniile noastre recente a fost, ați făcut o fotografie a unei chitanțe cu un anumit articol din orice magazin din Mexic, încărcați și apoi când faceți o analiză a datelor despre aceasta, este complet anonimizat.

Dar mărcile află, oh, wow, când oamenii cumpără vodcă, au tendința să o cumpere cu alune. Sau au tendința de a-l cumpăra cu – în funcție de interesele lor diferite și de diferitele date demografice, găsiți tendințe cu adevărat diferite.

Astfel, utilizatorii noștri sunt dispuși să meargă și să facă poze cu chitanțele sau să răspundă la întrebări sau să verifice prețurile în acest magazin special. Și toate acestea, câștigă puncte, pe care le pot schimba contra monedei.

Deci, monetizați-vă activitatea zilnică pentru date pentru multe dintre aceste mărci mai mari?

Corect și toate acestea sunt date anonimizate. Pentru noi, datele utilizatorilor noștri sunt sacre, în special datele lor private. Credem că acest lucru ar trebui protejat, dar informațiile mai contextuale, care pot fi monetizate și că profitul le poate fi transferat înapoi.

Cum câștigă un proiect în acest spațiu pentru ei înșiși, care se îndreaptă spre marketing, către utilizatorii internaționali, către parteneriate? Ce ține luminile aprinse?

Ei bine, am strâns ceva capital și, evident, este necesar pentru a construi acum o platformă de masă pentru consumatori. Dar, de obicei, păstrăm o mică marjă. Deci, dacă Coca Cola ne plătește 100.000 de dolari, vom păstra o mică marjă în acest sens.

Ei bine, chiar acum, am – în loc să facem lucruri de unde începem cu o carte albă elocventă și un concept și să strângem capital, am făcut lucrurile invers. Așa că am lansat un produs, am început să lucrăm cu clienții și consumatorii și am făcut totul din lanț inițial. Deci, chiar acum, trăiește într-o aplicație. Nu poți scoate monedele noastre. Literal, trebuie să aveți un cont și să accesați serverul nostru pentru a putea face acest lucru.

Deci, cu baza de date a tranzacțiilor, putem procesa mii și mii de tranzacții pe zi. Dar, pe măsură ce acum simbolizăm acel ecosistem, astfel încât să îl putem extinde, acest lucru îi va permite să îl aibă fără fricțiuni între aplicații. Și la asta trebuie să ajungem, pe termen lung.

Super, care sunt următorii pași pentru voi?

Ei bine, chiar acum, suntem în proces de a semnala acest lucru. Așadar, utilizatorii noștri care au câștigat opțiuni de lanț, sunt în majoritate în bănci, sunt tineri. Sunt tehnologi, dar mai ales nu – nu au sofisticarea utilizării computerelor desktop. Nu au avut niciodată desktopuri; sunt mai întâi mobile și numai mobile.

Așadar, acum, când ne îndreptăm către o platformă simbolizată, ne concentrăm foarte mult pe educația criptografică. Deci, cum să înveți pe cineva care nu are un cont bancar cum să folosească cripto? Cum înveți pe cineva care tocmai a primit primul telefon Android anul trecut despre pacea publică și privată? Nu este atât de ușor. Deci, suntem în proces de migrare către acest lucru, iar utilizatorii noștri sunt foarte încântați.

Sunt încântați de platformă și de moneda pe care o pot schimba pentru alte cripto și pentru fiat și acesta este obiectivul nostru actual: este ca această primă aplicație să ruleze pe protocol și apoi să aducă alți dezvoltatori. Aproape orice dezvoltator de pe piețele emergente, piața lor este limitată de penetrarea internetului. Deci, dacă pot oferi conectivitate cu aplicația lor, atunci își pot dubla piața.

Spuneți că aplicația oferă de fapt conectivitate oamenilor pentru a obține acces la internet? Prin generarea de bani a dispozitivelor lor?

Exact.

Iată datele, iată aspectul fizic, acum puteți accesa internetul timp de o lună la rând, ori de câte ori faceți acest lucru.

Exact.

Foarte tare. Da, ar fi o modalitate minunată de a crește ratele de penetrare a internetului.

Problema este că trebuie să facem acest lucru într-un mod care să ne protejeze utilizatorii. Pe piețele emergente există – vorbim despre încredere aici în SUA, dar, în general, am încredere în Chase Bank. Presupun că probabil nu îmi vor percepe toate aceste taxe diferite. În general, în comparație cu guvernul din America Latină, am încredere în guvernul SUA.

Crypto aici este un experiment distractiv și a fost foarte profitabil, dar majoritatea serviciilor de bază oferite de blockchain le putem lipsi aici. În America Latină și pe piețele emergente, oamenii au nevoie de ea, deoarece literalmente, guvernele iau decizii arbitrare. Mărci – în Mexic, de exemplu, puteți cumpăra întreaga bază de date DMV pentru aproximativ 500 de dolari pe un stick USB pe o piață ilegală.

Siglo

Ori de câte ori creați un cont în Apple, trebuie să obțineți compania dvs. certificată de D&B [Dun & Bradstreet]. Dar ideea este că nu există încredere între consumator și instituții că le vom sponsoriza conectivitatea.

Deci, cum protejați identitatea cuiva, informațiile sale personale și, totuși, să obțineți mărcile să sponsorizeze asta? Și cred că acolo am inovat cu adevărat și am găsit un mod prin care putem proteja identitatea utilizatorilor noștri, nu împărtășim date private, dar, în același timp, oferim mărcilor acces la informațiile de care au nevoie.

Și odată ce ați stabilit această rețea de oameni care tocmai au fost conectați recent la internet, puteți face multe alte lucruri. Acum, aveți acces la internet, câștigați mai mulți bani pentru a face asta, așa că voi sunteți ca parteneriatele din multe organizații, o parte din modelul lor de afaceri se integrează pe bănci, oameni care nu sunt internet, în ecosistemele lor.

Ei bine, iată un exemplu foarte simplu.

Spuneți că sunteți o bancă pe o piață emergentă și că aveți o mulțime de deținători de cont care nu folosesc aplicațiile, deoarece a) nu au încredere în ei și 2) este scump. Deci, primul lucru este că ajung să ajungă la bancă și – urăsc băncile în general și urăsc să merg la o bancă, dar pe o piață emergentă, este mult mai rău decât aici. Deci, există un rând lung, aștepți 30 de minute și apoi există siguranță uneori.

Multe bănci de pe piețele emergente, trebuie să treci printr-un detector de metale și există un acces restricționat, apoi aștepți la coadă și trebuie să ai de-a face cu un casier, iar asta costă banca pe tranzacție, să zicem, 1,50 . De fiecare dată când cineva intră în sucursala băncii, la munca casierului, la securitate, la beton, la chirie, este vorba – acum, dacă fac o tranzacție pe telefonul mobil, este destul de gratuit pentru bancă.

Deci, cum îi fac pe oamenii obișnuiți să meargă la bancă să înceapă să folosească aplicația lor mobilă? În primul rând, trebuie să le oferiți conectivitate. Deci, dacă ar putea pune 75 de cenți de internet la o tranzacție.

Deci, în loc să mergeți la bancă pentru a vă plăti factura de energie electrică, faceți-o din aplicație și vă vom oferi un jeton de conectivitate. Deci, dintr-o dată, asta economisește banii băncii, consumatorul este mai conectat și aliniază stimulentele. Acesta este un caz de utilizare special, dar ar putea fi același pentru o companie aeriană sau pentru o aplicație pentru forța de muncă; toate acestea trebuie să ofere conectivitate pentru a-și dezvolta piața.

Absolut și blockchain permite comunicarea datelor împreună cu valorile monetare în tranzacții unice. Ce credeți că sunt cele mai mari obstacole pentru abordarea componentei interfeței utilizator a acesteia?

Ei bine, vreau să spun, cred că aceasta este una dintre cele mai mari provocări, deoarece toată lumea vorbește despre blockchain săptămâna aceasta, dar nu există aplicații cu adevărat. Adică, principalul caz de utilizare în blockchain este chiar acum, Bitcoin este probabil aplicația și apoi aveți Ethereum care funcționează pentru strângerea de capital. Dar, în ceea ce privește aplicațiile reale pentru utilizatorul final, nu există încă. Deci, oricine poate rezolva această problemă va avea un – va avea mare succes.

Ne concentrăm pe dispozitive mobile, lansăm și un portofel pentru desktop-uri, dar mobilul va fi obiectivul nostru. Android va fi obiectivul nostru. Și creăm o interfață foarte simplă și folosim desene animate, literalmente, pentru a ne educa utilizatorii. Suntem despre, ce înseamnă, vrei să-ți păstrezi cheia sau vrei să-ți păstrăm cheia pentru că trebuie să le oferim acea opțiune, aș simți. Dar va fi o provocare.

Suntem pe punctul de a lansa primul nostru portofel în probabil 6-8 săptămâni. Așa că vom trece prin toate acestea și vom afla cum comunică într-un mod simplu, cu cineva care nu este atât de tehnic.

Da, cu siguranta. Deci, care sunt câteva moduri în care cineva care citește acest lucru și este inspirat și vrea să ajute, cum se poate implica?

Ei bine, ar trebui să înceapă prin a se alătura canalului nostru Telegram și căutăm în mod activ dezvoltatori interesați de piețele emergente. Și care sunt interesați de incluziunea financiară și digitală, așa că cred că acesta este unul dintre cele mai mari lucruri.

Dezvoltarea comunității dezvoltatorilor, deoarece în prezent, majoritatea dezvoltatorilor se concentrează pe probleme care nu au un impact asupra piețelor emergente. Și suntem convinși că acolo este cel mai mare impact al blockchain-ului.

Care sunt câteva moduri în care credeți că ați putea contracara argumentul potrivit căruia piețele emergente nu sunt atât de monetizabile pentru proiectele blockchain?

Cred că vedem o mulțime de mărci internaționale care sunt foarte încântați de asta. Există o mulțime de cheltuieli de marcă pe aceste piețe și durează ceva timp pentru a construi relații cu acestea. Dar, odată ce ai o relație, este în general destul de durabilă. Deci, lucrând cu – cele două companii pe care le pot menționa pentru că au dezvăluit public că lucrează cu noi sunt Coca Cola și ABM.

Acestea sunt două gigantice, cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume și cea mai mare companie de bere din lume și sunt foarte entuziasmați de blockchain. Și o văd ca pe o modalitate de a conecta nu doar consumatorii, ci chiar și magazinele.

Așadar, chiar acum, pe piețele emergente, majoritatea bunurilor de consum sunt încă vândute în magazinele mom și pop care sunt în mare parte neconectate. Toate aceste mărci doresc să se conecteze cu acele magazine mom și pop. Vor să inventarieze informații, vor să poată comunica promoții.

Vor să stabilească o comunicare directă, dar nu pot până când nu sunt online. Deci au venit literalmente la noi și ne-au spus, ei bine, cum putem face asta? Există vreo modalitate prin care putem folosi blockchain-ul pentru a face ca mai multe companii să sponsorizeze conectivitatea a sute de mii de magazine mom și pop în Mexic doar.

Deci, dacă înmulțiți acest lucru în toată America Latină, există literalmente un milion de magazine de mom și pop cu care brandurile vor să se conecteze; Blockchain este modalitatea de a face acest lucru.

Pentru a atrage mai mulți oameni pe internet și companiile precum Facebook, în special, îl fac o prioritate. Cu cât sunt mai mulți utilizatori pentru ei, sunt mai mulți utilizatori pentru modelul de afaceri, așa că au acel avion. Nu știu dacă au continuat.

Facebook, capacitatea lor de piață crește în general – istoric aproximativ 100 de dolari pentru fiecare utilizator, cred că acesta este numărul … permiteți-mi să verific asta, dar cred că este de 100 de dolari. Deci, pentru ei, da, evident că sunt foarte interesați să conecteze mai mulți oameni.

Au un grup numit internet.org, care este o organizație nonprofit, care oferă – se axează pe conectarea oamenilor și lucrează cu operatori de telefonie mobilă în unele piețe și oferă internet gratuit, dar este limitat la Facebook, WhatsApp și Wikipedia.

Cum ați început în Mexic??

Părinții mei erau misionari, așa că am trăit acolo când eram copil. Așa cum am început acest proiect, eram cu sediul la New York împreună cu fratele meu și am spus că vrem să avem un impact asupra piețelor emergente prin conectivitate. Și New York-ul nu este locul pentru a face acest lucru, deoarece toată lumea este conectată. Avem o echipă de 15 persoane pentru salariul a doi dezvoltatori din New York, deci este un loc bun pentru a încerca.

Mexicul nu a fost niciodată un scop final, a fost mai degrabă, acesta este un loc pe care îl putem încerca, să vedem dacă funcționează. Odată ce am avut o anumită tracțiune acolo, am lansat Columbia, acum o simbolizăm și vrem să ne extindem în America Latină și alte piețe emergente.

Ei bine, este interesant, cred că cele două țări au fost probabil cea mai mare adoptare blockchain din America Latină, sunt Argentina și Venezuela. Și acestea sunt două țări în care există o nevoie reală, reală de blockchain, pentru că ai hiperinflație, ai guverne în care nu poți avea încredere.

Deci, ce se întâmplă, oamenii au nevoie de ea. Nu există nicio modalitate de a obține capital în și din Venezuela în acest moment, la fel de eficient ca Ethereum și Bitcoin.

Cred că acolo vedeți nevoia de a fi adoptată cu Blockchain, spre deosebire de, oh, wow, pot specula acest lucru și pot face 100X în următoarele trei luni.

Mulțumesc!

Pentru a afla mai multe despre Siglo, consultați-le site-ul web și hartie alba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map