Interviu: explorarea IoT și Blockchain cu Frederick Leung de la IOTW

Industria Internetului obiectelor (IoT) aduce sentimente mixte.

Într-o singură tabără, aveți futuristii care anticipează cu nerăbdare o lume în care viața se face mai ușoară și mai comodă datorită unei rețele de mașini care se ocupă de orice, de la frigidere care reorganizează alimentele noastre preferate, până la senzori de temperatură acasă activați prin voce, facturile la utilități mici.

Într-o altă tabără, aveți grupul de oameni strecurați de modul în care dispozitivele IoT personalizate devin și sunt îngroziți de un viitor distopic în care guvernul spionează fiecare mișcare și locație.

Indiferent, antreprenoriatul în spațiu nu este ușor. IoT este în sine o industrie relativ nouă, iar mulți antreprenori din spațiu caută blockchain pentru a facilita scalabilitatea și stimularea rețelei.

Frederick LeungAm avut ocazia să-l intervievăm pe fondatorul și CEO-ul IOTW Frederick Leung. IOTW oferă un ecosistem blockchain pentru lumea IoT. Proiectul a generat o serie de noutăți în jurul câtorva dintre caracteristicile sale, cum ar fi algoritmul său consens de dovadă de atribuire și capacitatea sa de a permite „microminerarea”.

Următoarea conversație acoperă industria IoT în linii mari, compară și contrastează unul dintre principalii concurenți ai proiectului (IOTA) și explorează fundamentele tehnice necesare unei rețele IoT globale și extrem de eficiente.

Bucurați-vă!

Există un sentiment comun că intersecția dintre IoT și Blockchain este fie „prea devreme”, fie doar o mizerie disfuncțională. Cum ați aborda acest lucru?

Nu sunt de acord. Cred că, dacă tehnologia este corectă, blockchain și IOT pot funcționa bine împreună. Multe dispozitive IoT au o putere de calcul și memorie limitate. Tehnologia blockchain trebuie să rezolve aceste limitări.

IOTWDovada de atribuire și micro-minare permit dispozitivelor IoT să fie exploatate fără a schimba hardware-ul. Rețeaua IOTW poate achiziționa date pe diferite tipuri de dispozitive IoT cu recompense blockchain și jetoane IOTW de la utilizatorii finali.

Rețelele actuale care acceptă dispozitive IoT nu permit utilizarea corectă a datelor generate de aceste dispozitive. Producătorii de dispozitive IoT nu pot accesa date pe un spectru larg de dispozitive.


Combinarea blockchain-ului cu IoT va oferi producătorilor acces la aceste date neexploatate care pot fi utilizate pentru îmbunătățirea tehnologiilor existente. În plus, combinarea blockchain-ului și a IoT-ului ar deschide posibilități pentru a fi dezvoltate aplicații descentralizate pentru dispozitivele IoT și ar îmbunătăți considerabil utilitatea existentă a acestor dispozitive..

Oamenii familiarizați cu IoT și blockchain au auzit probabil despre IOTA, unul dintre principalii tăi concurenți. Ce face IOTA bine?

IOTA a făcut o promovare bună și colaborează cu câteva companii mari. Au găsit câteva aplicații IoT care au micro-computer în interior și fac portare, dar volumul este foarte limitat.

În 2015, IOTA a adoptat DAG, care este o nouă tehnologie interesantă, care are propriile sale merite și deficiențe. De exemplu, deoarece nu există blocuri într-un DAG, nu există o problemă de scalare.

De fapt, rețeaua funcționează mai bine, deoarece există mai mulți utilizatori, așa că, dacă IOTA este capabilă să adopte masiv, nu vor avea aceleași probleme de scalare ca Bitcoin, de exemplu.

În plus, nu există nicio taxă de tranzacție în rețeaua IOTA care reduce semnificativ costurile, totuși, deoarece utilizează și PoW, aceste costuri vin sub forma actualizărilor hardware și a consumului de energie.

Care sunt unele deficiențe ale IOTA sau Tangle?

IOTA trebuie să pună un micro-computer cu câțiva Gigabytes de RAM în interiorul dispozitivelor IOT. Majoritatea dispozitivelor IOT nu au resursele hardware respective. Prin urmare, aplicația este limitată.

În al doilea rând, IOTA este lent. În acest moment sunt aproximativ 3 tranzacții pe secundă și durează câteva minute până la procesare. Prin urmare, nu poate face tranzacții instantanee, ceea ce este esențial pentru multe dispozitive IoT.

Cum este IOTW diferit / mai bun?

IOTW este un adevărat blockchain și permite orice dispozitiv conectat la al meu. IOTW are, de asemenea, mai multe avantaje față de alte rețele.

În primul rând, IOTW permite utilizatorilor de dispozitive IoT existente să genereze venituri pasive sub formă de jetoane prin protocolul nostru de micro-minerit. A putea extrage criptomonede pe orice dispozitiv conectat rezolvă foarte mult problemele care afectează industria minieră a criptomonedelor.

IOTW vs IOTA

De pe site-ul IOTW.

De asemenea, am dezvoltat propriul nostru algoritm de consens numit Dovada atribuirii, care oferă fiecărui dispozitiv din rețea șanse egale pentru jetoanele mele. PoA rezolvă problemele asociate cu PoW și PoS, deoarece este un mod mai verde și mai corect de a extrage criptocurrency.

Alte rețele IoT necesită mai multe upgrade-uri hardware la dispozitivele pentru a se conecta la blockchain, cu toate acestea, rețeaua noastră necesită o simplă actualizare a software-ului, reducând astfel fricțiunea asociată cu utilizarea blockchain-ului pe dispozitive IoT.

Acest lucru ușurează mult implementarea pe backend și este convenabil pentru producători, iar din partea utilizatorului final nu există deloc frecare.

Protocolul nostru de asistență, care necesită un validator extern pentru validarea tranzacțiilor, adaugă un strat dublu de securitate pentru a face rețeaua mult mai sigură decât alte rețele IoT.

În prezent, în rețeaua noastră, am testat viteze de 3k TPS, care este mult mai rapid decât majoritatea rețelelor blockchain și a metodelor de plată tradiționale.

Ceea ce este un lucru la proiectul dvs. pe care nu îl înțeleg mulți oameni?

Tehnologia noastră blockchain este mai sigură decât majoritatea tehnologiilor blockchain de acolo.

Chiar și cu mult peste 51% dintre noduri fiind compromise, blockchain-ul IOTW va funcționa foarte bine. Deoarece registrul tranzacțiilor nu este stocat în mașini de micro-minerit (dispozitive IoT), preluarea ostilă de 51% nu se aplică acestui strat de rețea.

Tehnologia IOTW.

Din cartea albă IOTW.

În ecosistemul blockchain IOTW, cheia securității este protejarea registrului de atacuri la nivelul rețelei serverului de încredere. Teoretic, serverele de încredere sunt deja cele mai robuste împotriva atacurilor. În plus, dezvoltăm un alt algoritm pentru a îmbunătăți securitatea ecosistemului blockchain IOTW.

În loc să valideze o nouă tranzacție doar prin verificarea prin micro-minerit IoT și validarea de către noduri de încredere, cel puțin un martor care nu este nodul de minerit va fi invitat să asiste la noua tranzacție folosind o semnătură digitală (pereche de chei private / publice).

Cu o astfel de implementare, 51% din atac trebuie să atace simultan atât registrul tranzacției, cât și blockchain-ul asociat al martorilor pentru a obține o preluare ostilă. Prin urmare, acest lucru va îmbunătăți foarte mult securitatea ecosistemului blockchain IOTW.

Securitatea sistemului va crește în timp, pe măsură ce se conectează mai multe dispozitive. Avem un protocol brevetat de martor care presupune că vor fi preluate câteva dispozitive din grupul celor disponibile pentru a semna și verifica blocurile de tranzacții.

Blocul va fi considerat valid numai dacă toate dispozitivele vor returna aceeași verificare coerentă. În cazul în care nu este furnizată o verificare coerentă, toate dispozitivele alese pentru această verificare vor fi incluse pe lista neagră și eliminate din pool.

Când ne putem aștepta să vedem o soluție IoT funcțională blockchain?

Blockchain-ul IOTW este funcțional astăzi. Aplicațiile de implementare vor fi la 6 luni după ICO

Centralizarea în IoT pune probleme semnificative? Dacă da, cum?

Descentralizarea nu înseamnă intermediar și în mod normal înseamnă costuri mai mici și eficiență mai mare. În plus, întreprinderile mici ar putea supraviețui mai ușor, deoarece pot avea o relație directă cu clienții lor.

Dacă dispozitivele IoT sunt foarte centralizate, beneficiile de date mari vor merge doar la câteva companii sau vor merge doar la guvern.

Ați putea explica algoritmul dvs. POA și microminarea?

POA este metoda de cozi prioritare pe mai multe niveluri. În cel mai simplu mod, este o coadă de tip round-robin. Când un dispozitiv termină extragerea, acesta revine la sfârșitul liniei pentru a face din nou coadă. Prin urmare, nu există o competiție cum ar fi PoW și că nu arde puterea în exces. Nu ca PoS, care este un joc „mai bogat devine mai bogat”, deoarece a fost conceput pentru a încuraja nodul final să cumpere jetoane.

Tehnologia IOTW

Din cartea albă IOTW.

Pentru a nu modifica hardware-ul IOT și pentru a le permite să le aparțină, registrul este de fapt în afara dispozitivului IOT. Dispozitivele IOT trebuie doar să descarce o mică bucată de firmware. Un registru poate suporta câteva sute și până la o mie de dispozitive IOT. Dispozitivele IOT verifică și semnează blocul. Conform blockchain-ului, dispozitivele verifică și semnează blocul pentru a primi recompense blockchain.

Tehnologia IOTW

Din cartea albă IOTW.

Să ne distrează această idee. Avans rapid de 50 de ani. Toată lumea are un frigider inteligent, difuzor, casă etc. Lumea este condusă de o oligarhie tehnologică / guvernamentală și știe fiecare mișcare. Este această frică pe care o au mulți oameni realistă? Cum putem evita acest tip de distopie?

Același scenariu se va întâmpla indiferent dacă există sau nu blockchain. Comportamentul general al omului va fi bine analizat. Într-un mod bun, acțiunea unei industrii sau a unui guvern poate face societatea umană mai eficientă și indivizii mai fericiți. Într-un mod rău, poate controla societatea mai ușor. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să alegeți politicianul potrivit și să votați legea de guvernare pentru a ne proteja ori de câte ori este disponibil.

Care sunt unele dintre cele mai mari provocări în antreprenoriatul cu criptomonede?

Multe proiecte au fost lansate cu mult înainte. Multe dintre echipele proiectului nu au experiență de transport industrial sau de desfășurare în masă. Prețul jetonului a scăzut semnificativ și unele proiecte au murit la scurt timp după ICO.

Această istorie îi face pe cumpărătorii de jetoane foarte sceptici față de multe proiecte noi. Este necesar un efort masiv în marketing pentru a depăși această problemă.

Deci, voi, băieți, faceți ICO în curând. Ce utilitate are jetonul dvs. pentru investitorii medii? Ce tip de persoană doriți să participați la ICO? Care este clientul tău perfect?

IOTW poate achiziționa bunuri și servicii de pe piața IOTW. Majoritatea producătorilor de dispozitive IoT activate IOTW vor accepta IOTW ca plată pentru vânzare în sus.

Multe alte mărci de produse finale, suporturi media, stocuri excesive etc. vor accepta, de asemenea, IOTW ca plată, deoarece nodurile IOTW vor oferi un alt set de clienți noi. Cei mai buni clienți sunt gospodăriile obișnuite care vor achiziționa dispozitive compatibile cu IOTW.

Situație ipotetică. Consideră-mă neconvins că ar trebui să particip la IOTW ICO. Nu am făcut prea multe cercetări pentru IOTW în mod specific, dar sunt înnebunit de peisajul ICO. Cred că ar fi mai bine să aștept până la lansarea unui produs în loc să mă expun riscurilor în momentul ICO. Ce mi-ai putea spune să mă răzgândesc?

Suntem o echipă care are experiență de peste 20 de IPO-uri cumulativ. Avem experiența de a implementa proiecte reale. Avem potențialul de a deveni cele mai mari proiecte de noduri blockchain de implementare din lume. Dacă produsul se lansează pe deplin, prețul jetonului va fi mult mai mare, deoarece numără doar site-urile alfa IOTW, poate ajunge la sute de mii de unități expediabile, ceea ce este deja o afacere foarte mare.

Văd că China și SUA nu sunt acceptate pentru ICO. Ați putea explica cum a schimbat asta strategia dvs. de marketing ICO?

Ne promovăm tehnologia doar în China, dar nu și ICO-ul nostru. În SUA, promoția noastră nu diferă de alte țări, dar acceptăm doar corporații să cumpere jetoane.

Orice altceva ați dori să știe cititorii noștri?

Limita totală de piață blockchain este de 200 de miliarde, ceea ce este mai mic decât capitalul de piață al companiei Apple sau Google. Dacă blockchain-ul poate pătrunde în multe gospodării, mai mulți oameni vor afla despre blockchain.

Se vor investi mai mulți bani în proiecte blockchain. Industria blockchain-ului va crește, iar beneficiile descentralizate blockchain se pot bucura de oamenii obișnuiți.

Mulțumesc!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map