Inovații în tehnologia aerospațială Blockchain gata de lansare

Industria aerospațială, care cuprinde aviația și zborul spațial, generează miliarde de dolari în fiecare an. Țările concurează pentru cele mai recente și mai mari realizări în explorarea spațiului. Și înapoi pe pământ, turiștii dornici sunt principala sursă de valoare pentru o industrie a aviației în valoare de 2,7 trilioane de dolari in fiecare an. Aplicațiile aerospațiale blockchain sunt încă doar în primele etape de dezvoltare, dar lucrurile par pregătite să se miște rapid.

Rapoarte Accenture că mai mult de două treimi dintre directorii aerospațiali și de apărare intenționează să integreze noi tehnologii în următorii doi ani. Ca atare, există o mulțime de oportunități pentru blockchain de a adăuga valoare atât sectoarelor de aviație, cât și de cele spațiale. Acest articol va explora evoluțiile și discuțiile despre blockchain în industriile aerospațiale.

Aplicații aerospațiale Blockchain – Actual și viitor

Lanț de aprovizionare

Blockchain va avea un impact uriaș asupra industriilor precum automobilele, unde producătorii depind de piese provenite de la alți producători. Aviația și fabricarea navelor spațiale nu diferă.

Industria aerospațială are o obligație uriașă de siguranță față de pasageri și alte părți interesate. Prin urmare, producătorii de aeronave și nave spațiale depind de furnizori pentru furnizarea de piese fabricate și testate la un standard de înaltă calitate.

Blockchain oferă posibilitatea de a înregistra întregul proces de fabricație, în mod transparent și permanent. Fiecare componentă ar putea fi etichetată digital. Eticheta ar putea include date și atribute, cum ar fi aparatul special care a realizat piesa, care teste de calitate au fost efectuate și datele, locațiile și persoanele responsabile de efectuarea acestor activități.

Avionul sau nava spațială ar putea păstra apoi acest record de fabricație pe tot parcursul ciclului său de viață.

În consecință, o astfel de evidență ar fi de un folos imens pentru inginerii de întreținere care sunt angajați ulterior să lucreze la ambarcațiune.

întreținere

Ingineri aeronautici din Jettly explicați că anumite componente ale unui avion pot fi utilizate numai pentru un număr fix de cicluri înainte de a fi înlocuite. Cu toate acestea, numărul de cicluri poate varia în funcție de faptul dacă planul a funcționat în condiții de presiune ridicată sau de presiune scăzută.

Deoarece nu există consistență în înregistrarea acestor date de zbor, inginerii tind să se uite doar la câte ore a avut avionul în zbor. Înlocuirea pieselor înainte de a fi necesară creează un potențial masiv de risipă și costuri mai mari pentru companiile aeriene. În schimb, orice companie aeriană care încearcă să scoată din viață piesele ar putea pune viața în pericol a pasagerilor.

Companiile aeriene tind să contracteze ingineri care au lucrat pe un anumit avion în trecut, pentru a compensa risipa. Acest lucru duce la o distribuție inegală a muncii în întreaga industrie.

Pe lângă toate acestea, nu există un sistem sau metodologie consecventă de înregistrare a întreținerii aeronavelor. Credeți sau nu, dar un raport din 2016 a declarat că hârtia era încă mijlocul de a documenta aproximativ 90% din toate înregistrările aeronavelor!


Hârtii

Multe aeronave au funcționat mai mult decât a existat gestionarea documentelor digitalizate

Prin urmare, întreținerea oferă un potențial imens pentru aplicațiile aerospațiale blockchain. Similar procesului de fabricație, inginerii ar putea păstra înregistrări de întreținere pe blockchain.

În principiu, aceasta înseamnă că orice inginer ar putea lucra pe orice plan. Acestea ar avea o înregistrare digitală completă și intactă a pieselor utilizate și un istoric de întreținere pe parcursul întregului ciclu de viață al aeronavei.

Blockchain ar putea, de asemenea, să acționeze ca un record pentru condițiile de presiune ale fiecărui zbor. O mai mare precizie în determinarea ciclului de viață al pieselor de schimb ar aduce, de asemenea, economii substanțiale de costuri pentru companiile aeriene.

Leasingul de aeronave

A Hârtie Deloitte 2017 descrie câteva dintre problemele cu care se confruntă industria de leasing aeronave. Companiile aeriene suportă adesea leasing și alte costuri în dolari SUA, dar câștigă profituri în monedele lor native. Trecerea la plăți în criptomonedă ar putea reduce taxele de schimb valutar suportate de companiile aeriene. Nu numai asta, dar ar însemna și că companiile aeriene ar putea închiria avioane și plăti direct producătorilor fără a utiliza băncile ca intermediari.

Lucrarea introduce, de asemenea, ideea „Airchain” – un sistem teoretic bazat pe blockchain. Ar folosi contracte inteligente și cripto pentru a gestiona diferitele tranzacții care au loc în întreaga industrie de leasing aerian. Următoarea potențială aplicație aerospațială blockchain este, prin urmare, integrarea la nivel de industrie.

Integrare

Pentru prima dată, blockchain introduce posibilitatea unui ecosistem de date complet integrat, la nivelul întregii industrii, pentru întreaga industrie a aviației. Pe lângă lanțul de aprovizionare de fabricație și posibilitățile de întreținere, este posibilă și integrarea datelor de zbor în blockchain. Datele de zbor pot include echipa de zbor, condițiile de zbor, consumul de combustibil și orice date relevante.

Cabina aeronavei

În ciuda tuturor acestor echipamente de înaltă tehnologie, industria aeronautică se luptă să capteze și să proceseze toate datele de care are nevoie

Un astfel de sistem ar crește considerabil eficiența și, prin urmare, ar reduce costurile în întregul sector. Există beneficii suplimentare de siguranță și securitate datorită datelor complete de înaltă calitate, deoarece presupunerile sunt limitate.

Aeron este un start blockchain care a început să se aventureze în acest spațiu, deși nu chiar la scara descrisă mai sus.

Navă spațială autonomă

Blockchain-ul combinat cu AI are un potențial de anvergură pentru vehiculele autonome. In aprilie, NASA a fost de acord pentru a finanța dezvoltarea unei nave spațiale autonome, bazată pe blockchain.

În prezent, controlul de la distanță al navelor spațiale de pe Pământ este un proces lent, care necesită ore pentru a retransmite comenzile. Cu toate acestea, contractele inteligente bazate pe Ethereum oferă posibilitatea de a lua decizii digitale îmbunătățite.

O navă spațială ar putea folosi această tehnologie pentru, de exemplu, să se ferească de resturile spațiale mult mai repede decât cineva care le controlează de pe Pământ. Oamenii de știință petrec timp prețios pe aceste tipuri de activități de rutină. Cu acest timp eliberat pentru cercetări ulterioare, este clar că inovația aerospațială blockchain oferă utilitate în viața reală.

Laboratoare NASA

Oamenii de știință NASA lucrează la panouri solare pentru un proiect spațial

În plus, a A declarat reprezentantul NASA că scalabilitatea este următorul pas natural dacă acest proiect se dovedește a avea succes. În cele din urmă, o întreagă rețea spațială ar putea utiliza blockchain-ul pentru a comunica între noduri, partajând datele în siguranță și elastic.

Finanțarea proiectelor spațiale

Proiectele spațiale necesită o cantitate semnificativă de R&Investiția D și de multe ori ajung să fie nevoită să revină la planșa de desen. Prin urmare, firmele VC au fost reticente în a-și asuma riscuri de investiții cu startup-urile tehnologice care doresc să se aventureze în zona de explorare spațială.

ICO-urile oferă o oportunitate pentru viitoarele proiecte spațiale de a găsi metode alternative de finanțare de la investitori care ar putea fi mai puțin averse față de risc. Și, desigur, odată ce au ieșit de la sol într-un sens literal, ar putea chiar să înființeze un spațiu de cripto-minerit în spațiu.

La infinit și dincolo de?

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile potențiale de utilizare a blockchain-ului care sunt în prezent în discuție în sectorul aerospațial. Dezvoltarea blockchain-ului este încă foarte incipientă. Cu toate acestea, întrucât industriile aerospațiale depind în mare măsură de date; pare inevitabil ca blockchain-ul să joace un rol semnificativ în evoluțiile în curs. Aplicațiile aerospațiale Blockchain par să aibă un viitor foarte luminos în față.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map