Impozite pe criptomonedă 101: Ce să știi Sezonul de impozitare

Impozite pe criptomonedă 101: Ce să știi Sezonul de impozitare

A sosit un nou an! Pentru investitorii în criptomonede, asta înseamnă speranță pentru încă un an de creștere pe piețele valutare virtuale. Din păcate, însă, înseamnă și că trebuie să ne pregătim să plătim impozite pe profiturile noastre din criptomonedă din 2017.

Cei mai mulți dintre noi și-au luat rezoluțiile și au decis aspirațiile noastre pentru 2018, dar puțini dintre noi așteaptă cu nerăbdare să depună declarațiile noastre fiscale. Dar pregătirea este jumătate din luptă, așa că acum este momentul să începem planificarea fiscală.

Este întotdeauna o idee bună să consultați un contabil public certificat („CPA”) atunci când pregătiți declarațiile fiscale. Un CPA bun vă poate ajuta să evitați răspunderea fiscală prin gestionarea activelor dvs. într-un mod inteligent. Cu toate acestea, contabilul dvs. obișnuit probabil nu este la curent cu peisajul în evoluție al politicilor fiscale pe criptomonede. Dacă ați investit în Bitcoin sau în alte valute virtuale, contactați un contabil de criptomonede instruit pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru sezonul fiscal.

Impozitul pe criptomonedă pe scurt

Este posibil ca criptomonedele să fi început pe marginea internetului, dar acum este o investiție destul de generală. Futures-urile Bitcoin sunt tranzacționate la bursele din Chicago, iar marii investitori instituționali înființează birouri de tranzacționare în valută virtuală. Pe măsură ce criptomoneda a devenit din ce în ce mai populară, Serviciul de Venituri Interne („IRS”) a rafinat detaliile politicilor sale privind colectarea impozitelor și cerințele de raportare.

IRS tratează Bitcoin și alte monede virtuale ca active de capital, deoarece acestea sunt convertibile în numerar. Deci, la fel ca alte active de capital, criptomonedele sunt supuse regulilor de câștig de capital. Aceste reguli se aplică contribuabililor care cumpără și vând criptomonede în scopuri de investiții, precum și persoanelor care cheltuiesc monede virtuale pe bunuri și servicii.

La fel ca alte active de capital, rata dvs. de impozitare depinde de cât timp le-ați deținut înainte de a le vinde, precum și de prețul pe care l-ați cumpărat și de prețul pe care l-ați vândut. Dacă pierderile de capital din investițiile dvs. în criptomonedă depășesc câștigurile de capital, puteți solicita pierderea ca o deducere a declarațiilor dvs. de impozit pe venit de până la 3.000 USD.

Când aflați cum să raportați în mod corespunzător câștigurile dvs. de criptocurrency în declarația de impozit pe venit din 2018, începeți să aflați baza costurilor. Baza dvs. este costul pe care l-ați plătit efectiv pentru o monedă virtuală atunci când ați achiziționat-o, ajustat pentru orice costuri conexe. Aceasta înseamnă că puteți deduce comisioane legate de achiziția de criptomonede, cum ar fi procentul pe care Coinbase îl scoate din fiecare schimb. În special, totuși baza costurilor pentru investițiile dvs. în criptomonedă nu include comisioanele legate de investiții. Taxele acumulate pentru tranzacțiile cu criptomonede în 2017 trebuie să fie listate separat pe un formular din anexa A atașat declarațiilor dvs., presupunând că vă detaliți deducerile.

Când achiziționați o criptomonedă, ați stabilit baza costurilor. Cu toate acestea, activul nu este de fapt impozitat până nu îl vindeți. Acesta este momentul în care „îți dai seama” de câștigurile sau pierderile tale din investiție. Deci, dacă ați cumpărat Bitcoin cu 12.000 USD și îl vindeți cu 13.000 USD, câștigul realizat este de 1.000 USD, chiar dacă scade sub prețul inițial de achiziție la un moment dat între ele. Sună destul de simplu, nu? din nefericire nu.

Când vine vorba de criptomonedă, lucrurile se complică rapid


Spre deosebire de acțiuni, care sunt tranzacții simple de cumpărare și vânzare, aproape orice dispoziție de active în monedă virtuală este un eveniment impozabil. Răspunderea fiscală este declanșată atunci când tranzacționați criptomoneda cu numerar sau alte monede virtuale sau ori de câte ori este utilizată pentru achiziționarea de bunuri sau servicii. În funcție de obiceiurile de investiții și cheltuieli, acest lucru poate face lucrurile complicate.

Contrar credinței populare – și a gândirii doritoare – a multor investitori în criptomonede, încasarea din investițiile dvs. în criptomonede nu este singurul eveniment impozabil pe durata de viață a investiției dvs. De exemplu, dacă faceți o achiziție utilizând Bitcoin pe Overstock.com, aceasta este o tranzacție supusă impozitului pe câștigurile de capital. Răspunderea fiscală apare și atunci când tranzacționați o monedă virtuală cu alta, ceea ce este o apariție aproape zilnică în rândul investitorilor mai curajoși în criptomonede..

De asemenea, deoarece IRS nu impune aceleași cerințe de raportare terță parte pentru valute virtuale ca și alte active mai reglementate, nu veți primi un formular 1099 de la bursă, client sau angajator la sfârșitul anului. Aceasta înseamnă că nu veți obține un raport oficial al veniturilor dvs. din criptomonedă. Mai degrabă, este responsabilitatea dvs., ca investitor, să vă raportați în mod corespunzător câștigurile și pierderile în moneda virtuală. Există foarte puține îndrumări oficiale din partea IRS cu privire la cerințele de raportare a monedei virtuale, astfel încât consultarea cu un contabil instruit în criptomonede în acest sezon fiscal este o alegere foarte înțeleaptă.

Reforma federală fiscală are impact asupra criptomonedelor

Dacă întrebați un contabil despre impactul reformelor fiscale din 2018, veți primi probabil un suspin exasperat ca răspuns. Politica fiscală a criptomonedelor este destul de vagă ca atare, iar adăugarea complexității reformei fiscale majore face ca lucrurile să fie și mai complicate. Deși impactul total al reformei fiscale federale rămâne de văzut, există câteva politici care influențează cu siguranță investitorii în monedă virtuală.

Recenta reformă fiscală federală a schimbat regulile jocului pentru mulți investitori în criptomonede. De exemplu, începând din 2018, nu mai puteți include comisioane legate de criptomonede în deducerile dvs. detaliate din declarația dvs. de impozit pe venitul personal. Cu toate acestea, această deducere este încă permisă pentru întreprinderi. Reformele fiscale din 2018 modifică, de asemenea, ratele impozitului pe câștigurile de capital, care pot avea un impact semnificativ asupra deciziilor dvs. de investiții. Păstrarea activelor dvs. de criptomonedă timp de încă câteva luni vă poate economisi – sau vă poate costa – mii de dolari în declarațiile dvs. fiscale federale.

Un contabil expert în criptomonede vă poate ajuta să planificați viitoarele modificări ale codului fiscal federal, mai ales în ceea ce privește portofelul dvs. de monedă virtuală. Dacă ați cumpărat sau ați vândut criptomonede în 2017 – sau dacă nu ați reușit până acum să vă raportați investițiile în criptomonede din regulile anterioare – este o idee bună să discutați investițiile dvs. cu un CPA care înțelege intrările și ieșirile politicilor fiscale pentru criptomonede..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map